Élmények a világ körül

Keresés

Ha végre itt a nyár - OTP Travel Utazási Iroda
A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat.

Ha végre itt a nyár

A nyári hőség elől Európa-szerte varázslatos tengerpartok várják a vakációzókat. Ízelítő az öreg kontinens legszebb strandjaiból!

Cala Tonnarella- Szicília, Olaszország

A Lo Zingaro természetvédelmi terület az olasz sziget északi felén található, félúton Palermo és Trapani között. A parkba csak gyalog lehet bemenni, majd egy ösvényen túrázva érhetjük el a csodás, tiszta vizű öblöket és strandokat, ahol zavartalanul élvezhetjük a mediterrán napsütést. A szicíliai városi tengerpartoktól távol igazi természetes, vadregényes tájjal körülvett öblöket, partszakaszokat káprázatos hegyvonulatok védik, a kristálytiszta tenger azúrkék színben pompázik. A park két bejáraton át közelíthető meg, a déli bejáró Scopello felől nyílik, az északi a San Vito Lo Capo-i hatalmas, homokos partszakasznál van. Az 1981-ben létrehozott nemzeti park gazdag növény-, és állatvilágával lenyűgöző látvány.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Durdle Door Beach (Jurassic-part) - Dorset, Anglia

Mary Anning neve a paleontológusokon és néhány tájékozottabb geológuson kívül nem valószínű, hogy bárki számára ismerősen csengene. Ő volt az aki Anglia déli részén, a Jurassic Coast-nak nevezett omlásos partvidéken átírta a korabeli tudományos gondolkodást. Dorset grófság déli partvidéke ma a Világörökség része. A tengerre meredeken leszakadó, kőzetekben gazdag terület az őslénytanosok és kiváltságos turisták kedvelt helyszíne. Legmagasabb pontja a Golden Cap, 191 méteres magassággal. A tengerpart viszonylag tagolatlan, az áramlások a megbontott part anyagát keleti irányban hordják el. A Jurassic Parton sok félbevágott dombot látni, melyek nagy részét már elhordta a tenger. A partvidék 155 kilométer hosszú, Exmouth-tól Swanage-ig húzódik. Bűbájos nyaralók, B&B-k és kempingek várják az erre kirándulókat, a strandoláson kívül kulturális programokon is részt vehetünk, egy percig sem lehet itt unatkozni!

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Praia de Albandeira - Algarve, Portugália

Algarve tengerpartja a legismertebb partszakasz Portugáliában, és ez nem véletlen! Strandok, öblök sokaságából lehet válogatni, van mindenféle partszakasz: homokos, aprókavicsos, sziklákkal szabdalt. Remek a térség klímája, mert bár közel van az afrikai partokhoz, a nyár kellemesen meleg, nincs elviselhetetlen forróság. Tartja magát az a tévhit, hogy Algarve-ban csak strandolni lehet és feküdni a parton. Ez azonban korántsem így van! Az aktív pihenést kedvelők is könnyen találhatnak elfoglaltságot, hiszen jelzett túraösvényeken lehet kirándulni, illetve a bátrabbak befizethetnek kajakozásra is. Egyéb fizetett csónakos utakat is kínálnak például barlangokhoz, eldugott partszakaszokhoz, de be lehet nevezni delfinlesre is, amit rendszerint a szárazföldről nehezen megközelíthető sziklaformációk, öblök megtekintésével kombinálnak. Egy-egy ilyen hajókirándulás 2,5 órás és minden korosztály számára önfeledt szórakozást kínál. De ne feledjük, hogy a napsütötte óceánparton szebbnél szebb kisvárosok is sorakoznak, gazdag történelmüket érdemes megismerni.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Playa de Ses Illetes - Formentera, Spanyolország

A Baleár-szigetek legkisebb tagja, Formentera 19 km hosszú és kb. 3 km-re délre található Ibizától a Földközi-tengerben. Formentera csak hajóval érhető el Ibiza szigetéről, Eivissából. A hajók késő estig közlekednek a két sziget között, és alig fél óra alatt teszik meg az utat. Formentera, vagy ahogy a helyiek hívják Boldogságsziget a szigetcsoport legcsendesebb része maradhatott, még úgy is, hogy az 1960-as évektől itt is egyre inkább megnövekedett a turizmus szerepe. A helyi önkormányzat azonban tudatosan törekszik arra, hogy a sziget ne váljon túlzsúfolttá. Korlátozzák a hotelek és egyéb szálláshelyek építését, nincsenek hatalmas megaépítkezések, így garantálják a nyugalmat a nyaralók számára. A sziget naturista paradicsomként is ismert, mivel a legtöbb strandján engedélyezett a meztelenkedés. A Playa de Ses Illetes strandot többször is Európa legszebb strandjának szavazták meg, a sziget északi csücskén helyezkedik el. A kis szigetet biciklivel is kényelmesen bejárhatjuk, felfedezhetjük a védett öblöket, például a sziklákkal körbevett Cala en Bastert, ahonnan több barlanghoz is elúszhatunk.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Île de Ré, Vizcayai-öböl, Franciaország

Az Atlanti–óceán apró szigetét egy három kilométeres híd köti össze a történelmi La Rochelle városával. Hosszú homokos tengerpartjai és a Riviérához hasonlóan magas napsütéses órák száma nyáron érthetően megsokszorozza a lakosság számát. Természetesen nem csak a csodás strandért érdemes odautazni, van számtalan egyéb látnivaló is. Évente mintegy 180 ezren a 19. század közepén épített világítótornyáért keresik fel a szigetet, vagy a közel kétszáz évvel korábban épült 29 méteres elődjét. A hagyományok kedvelőit valószínűleg örömmel tölti el, hogy a mai napig teljes erőbedobással párolnak sót tradicionális módszerekkel. Mások inkább amiatt igyekeznek Île de Ré-re, mert andalogni vágynak a Vauban márki által tervezett falakon. Az UNESCO világörökségi listájára 2008-ban felkerült Saint-Martin-de-Ré-i erődítmény része annak a védrendszernek, amit még a 17. században épített ki Vauban marsall.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Cala Goloritzé - Szardínia, Olaszország

A Földközi-tenger második legnagyobb szigete, Szardínia egy különleges sziget, amely bővelkedik látnivalókban, kirándulóhelyekben és kulturális látnivalókban egyaránt. Egyszerre fürdőzhetünk Európa legszebb partszakaszain, tehetünk élménydús szigettúrákat, valamint felejthetetlen hajókirándulásokon vehetünk részük. A Cala Goloritze különlegességét az erdős terület által övezett, mintegy 30m átmérőjű hasadéka, valamint 180 méteres sziklái adják. Lenyűgöző strandja kétféle módon közelíthető meg; csónakot bérelve, vagy gyalogtúrával. Vállalkozó szelleműeknek ajánljuk a gyalogtúrát, hiszen útjuk során a táj természeti szépségeiben gyönyörködhetnek. Aki álmai strandját keresi, nagy valószínűséggel ezen a szigeten megtalálja. Néhány utazási magazin „olasz Polinézia”-ként hirdeti annak okán, hogy ha valaki hófehér homokra vágyik nem kell feltétlenül a Karibi-térségbe utaznia, hiszen ezen az „európai trópusi szigeten” rátalál.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Navaggio-öböl, Zakynthos, Görögország

A Navaggio-öböl (Hajótöröttek-szigete) egész Görögország egyik legszebb, legnépszerűbb és legtöbbet fotózott strandja. Kizárólag hajóval, a tenger felől lehet megközelíteni. Közel 300m magas hófehér sziklafalak határolják a kis öblöt, a sziklafalak tetejét sűrű zöld erdő borítja. A Navaggio-öböl partja nem homokos, hanem apró, fehér kavicsos. Gömbölyűre csiszolt apróbb és nagyobb kavicsok maszírozzák az ide látogatók talpát. A víz itt kristálytiszta, káprázatosan kék, a türkiz szinte minden árnyalatában pompázik. Sokak szerint ahogy a fény visszaverődik a hófehér sziklafalakról és a vakítóan fehér kavicsokról, ez okozza ezt a kékes színkavalkádot. Fent a hegyekben, Anafonitria és Volimes között található egy függő erkély, 300 méter magasan a szakadék felett, amelyről mindenki elkészítheti saját képeslapját a Navaggio-öbölről. Egy hajóroncs is található a parton, ami 1983 óta rozsdásodik itt, amikor is a parti őrség két csempészhajót vett üldözőbe. Az egyik a viharban zátonyra futott, a hajót kivontatták a partra és azóta is ott rozsdásodik az öbölben.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Vik Fekete Homok part, Izland

Lássuk be, Izlandról nem a tengerparti fürdőzés ugrik be elsőnek. Mégis itt, a szigetország legdélibb pontja közelében, egy Vik nevű kisváros mellett található a világ egyik legkülönösebb tengerpartja: a fekete homokos strand. A vulkáni tevékenység következtében itt nem fehér, hanem koromfekete a homok. Nincsenek itt égbe nyúló pálmafák, de van helyette három jól látható szikla, mely a hagyomány szerint három, kővé vált gonosz tündér (troll) alakját formázza.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Aranyszarv strand, Brač, Horvátország

A horvát képeslapok leggyakoribb motívuma az Aranyszarv, a legismertebb és legnagyobb strand, melynek formája a hattyúnyakhoz hasonlít, és mely 500 m-re nyúlik merőlegesen a tengerbe. A híres strand oly rugalmas, mint a folyékony arany; folyamatosan változtatja alakját. Egészen egyedi természeti jelenség is, hiszen sehol a világon nincs ilyen strand, mely meredek a partvonalra, míg csúcsa állandóan változtatja az alakját a szél és tengeráramlatok hatására, elhajolva egyik, vagy másik oldalra. Kivételes szépségével és specifikus alakjával az ország védjegyévé vált.

Ha végre itt a nyár-legszebb európai tengerpartok

Kapcsolódó ajánlatok:


NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

GÖRÖGORSZÁGI TENGERPARTI SZÁLLÁSOK

Görögország
250 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
349 000 Ft-tól/fő

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Franciaország
355 000 Ft-tól/fő

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Görögország
359 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
389 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

CONRAD CHIA LAGUNA SARDINIA*****

Olaszország
érdeklődésre

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
érdeklődésre

RÓMA – ADVENTI HÉTVÉGE DEBRECENBŐL

Olaszország
299 000 Ft-tól/fő

RÓMA - VÁROSLÁTOGATÁS DEBRECENBŐL

Olaszország
319 000 Ft-tól/fő

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN PILLANATOK

Olaszország
559 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
579 000 Ft-tól/fő

AZ ISMERETLEN SZICÍLIA

Olaszország
599 000 Ft-tól/fő

SZICÍLIA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Olaszország
635 000 Ft-tól/fő

AZ AMALFI-PART KINCSEI

Olaszország
639 000 Ft-tól/fő

CSILLAGTÚRA TOSZKÁNÁBAN

Olaszország
649 000 Ft-tól/fő

VADREGÉNYES SZARDÍNIA

Olaszország
785 000 Ft/fő

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00