Élmények a világ körül

BALTIKUM, HÁROM ORSZÁG CSODÁI

Katalógus ár: 489 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Vilnius – Trakai – Kaunas – Keresztek hegye – Riga – Sigulda – Parnu – Tallinn

1 nap Budapest – Vilnius

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Vilniusba, Litvánia fővárosába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása. Szállás Vilniusban.

2. nap Vilnius

Reggeli után egész napos városnézés a litván fővárosban. Kelet-Európa egyik legnagyobb óvárosa 1994 óta az UNESCO Világörökség része, hangulatos utcáin sétálva gótikus, reneszánsz, barokk és klasszicista épületek egyaránt megtalálhatók. A délelőtti órákban gyalogos séta keretében először a régi városfal részét képező Hajnal-kapu megtekintése, melynek kápolnája egy csodatevőként tisztelt XVII. századi Szűz Mária-ikont is őriz, majd a Nagyhercegi Palota, a Székesegyház és a Katedrális tér, az Assisi Szent Ferenc templom és a vörös téglából épült, XVI. századi gótikus Szent Anna templom (kívülről), valamint a Szent Péter és Pál templom felkeresése. A város fölé magasodó várdombról kiváló kilátás nyílik a környékre.
A várban tett látogatást követően a délután folyamán a 65 méter magas, 260 méter széles Puckoriai geológiai képződmény megtekintése, mely a Palvilnai Regionális Park része. Innen csodálatos a panoráma a kanyargós Vilnia-folyóra és a várost körbeölelő dombokra, erdőkre. Szállás Vilniusban.

3. nap Vilnius – Trakai – Kaunas – Keresztek hegye (kb. 270 km)

Reggelit követően kijelentkezés, majd utazás a fővárostól kb. 28 km-re nyugatra található Trakai-ba, mely a Litván Nagyhercegség fővárosa volt a XIV. századig. Az ország jelképe az egyedülálló módon szigetre épült vár, mely egy gyönyörű, kristálytiszta vizű tó közepén található. Trakai vöröstéglából épült várát fahídon lehet megközelíteni. Trakai városa az egyik legjelentősebb történelmi látnivaló az országban. Továbbutazás Kuanas felé. Litvánia második legnagyobb városában gyalogos városnézés során a vár, a Városháza tér, a katedrális megtekintése kívülről. A Nemunas és Neris folyó találkozásánál épült város egyedülálló hangulatú. Az utazás folytatásaként megálló a Keresztek hegyén, mely mára zarándokhellyé vált. Egy középkori vár helyén álló 10 méteres dombon fából készült keresztek ezreit helyezték el az évszázadok során, mely mára a litván nemzeti identitás jelképévé vált. Továbbutazás a szálláshelyre, ahol vacsora. Szállás Pakruojis településen.

Baltikum, három ország csodái - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda
 

4. nap Rundale kastély – Riga (kb.140 km)

Reggelit követően kijelentkezés, majd utazás Riga irányába. Az első megálló a litván határtól mindössze 15 km-re található Rundale kastély, mely a Kurland hercegek nyári rezidenciájaként épült a XVIII. században. A kastély tervezője az olasz származású építész, Rastrelli volt, aki Szentpéterváron a Téli Palotát is tervezte. Az 1736 és 1767 között épült kastély barokk stílusban épült, belső terein a rokokó stílus jegyeit is magán viseli. Az évszázadok alatt a 168 szobás kastély volt már iskola, múzeum és magtár is, ma a felújításoknak köszönhetően eredeti állapotában csodálható meg. Francia stílusú kastélyparkjával együtt Lettország egyik legfontosabb látnivalója.
Továbbutazás, majd a délutáni órákban a lett fővárosba érve Riga látnivalóinak megtekintése: séta a macskaköves utcákkal tarkított óvárosban, mely az UNESCO Világörökség része. A város 2014-ben elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. Rigát a Daugava folyó és egy kisebb csatorna is átszeli, így a város partjait több híd is összeköti. Jelentős volt a Hanza-Szövetségben betöltött szerepe, melynek tagjaként a XIV. századtól kezdődően fontos volt a város kereskedelmi funkciója. A szecessziós negyedben Európában egyedülállóan épültek Art Nouveau épületek, melyek szépségüknek köszönhetően meghatározzák Riga arculatát. Az óvárosi gyalogos városnézés során kívülről tekinthetők meg a nevezetességek: a Városházával szemben látható Riga legismertebb épülete, a Feketefejűek háza, mely eredetileg a nőtlen kereskedők épülete volt. A 123 méter magas, gótikus stílusú Szt. Péter katedrális Lettország legmagasabb temploma. A XIII. században épült Dóm tetején található kakasmotívum Riga egyik szimbóluma. A XV. században épült Három Fivér háza Riga egyik legrégibb épületegyüttese, napjainkban a Lett Építészeti Múzeumnak ad otthont. Az óvárost körülvevő városfal néhány része ma is áll: az 1698-ban épült Svéd kapu az egyetlen korabeli formájában fennmaradt városkapu, mely nevét az ott szolgáló svéd katonákról kapta. Az óvároson kívül található Függetlenség emlékműve a lett szabadságharc hőseinek állít emléket. Szállás Rigában.

5. nap Riga – Sigulda – Parnu (kb. 270 km)

Reggeli után utazás autóbusszal Parnu irányába. Megálló Siguldában, a Gauja Nemzeti Park területén, mely az ország egyik legvadregényesebb tája és kedvelt kirándulóhely. A Turaida várrom megtekintése, melynek építése a XIII. századra nyúlik vissza. Továbbutazás a Ligatne partján fekvő településre, ahol a Gauja Nemzeti park természeti értékeit bemutató tanösvényen tehetnek kellemes sétát az utazók. Az esti órában érkezés Parnuba, ahol szállás.

6. nap Parnu – Tallinn (kb. 130 km)

Délelőtt pihenés a szállodában, majd utazás Tallinnba, Észtország fővárosába. Útközben látogatás a Tallinn külvárosában, gyönyörű környezetben épült „Rocca al Mare” skanzenben, az Észt Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ahol egy XVIII. századi település rekonstrukciója révén az észt falusi építészetbe és életmódba nyerhetnek betekintést a látogatók. A Tallinnba érkezést követően a szállás elfoglalása, szállás Tallinnban.

Baltikum, három ország csodái - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

7. nap Tallinn

Reggelit követően városnézés az észt fővárosban, mely UNESCO világörökségi helyszín. A város képét meghatározza a közel 2 km hosszan az óvárost körülölelő városfal és tornyai. Az utcákon járva szinte megelevenedik a középkor, sok épület a XIII-XVIII. század között épült. Gyalogos városnéző séta a legfontosabb látnivalók érintésével: a Városháza a Baltikum legszebb eredeti állapotában megmaradt késő gótikus építészeti emléke. Az Alexander Nyevszkij székesegyház 11 hatalmas harangjával az orosz ortodoxok időket idézi. A Toompea dombon álló Szűz Mária Székesegyházat domonkos rendi szerzetesek építették, melynek érdekességei a falain látható faragott nemesi címeres sírfeliratok. A dombon magasodik a XVIII. században épült várkastély, mely ma az Észt Parlament székhelye.
Délután szabadidő, szállás Tallinnban.

8. nap Tallinn – Budapest

Reggeli, majd szabad program. Délután kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre repülőgéppel, átszállással.Minimum létszám: 20 fő

Litvánia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Litvánia, a Baltikum gyöngyszeme!

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...

Lettország utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Lettországot!

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Bevállalna egy éjszakát ezekben a börtönszállodákban?

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...

Észtország - OTP Travel Utazási Iroda
Hasznos információk a csodás Észtországról!

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...

Izgalmas célpontok kimondottan árérzékeny utazóknak. Azoknak, akik a legtöbbet szeretnék kapni a pénzükért.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel és egy vacsorával
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Szlovák csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
10 étel, amelyek nekünk sem lesznek ismeretlenek, de Szlovákiában is meg kell kóstolni őket!

Szlovákia | Kassa csodája: a dóm - OTP Travel Utazási Iroda
Szlovákiában a kassai Szent Erzsébet-székesegyház Európa legkeletibb fekvésű gótikus katedrálisa.

Maldív-szigetek teknős - OTP Travel Utazási Iroda
A Maldív-szigeteken a vadon élő állatok ritka fajai várják a turistákat.

Csehország | Kutna Horá Csonttemplom - OTP Travel Utazási Iroda
Egy órányi autóútra Prágától, Kutna Hora városában található a Kostnice Sedlec, azaz a Csonttemplom.

Maldív-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a Maldív-szigetek csodáit.

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Vilnius és Tallinn Budapest útvonalon turista osztályon, egy feladott poggyásszal
   
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás és egy vacsora
 • a felsorolt programok belépőkkel 
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata

 

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanzió felára
 • baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás