Élmények a világ körül

Keresés

PÉCSISÉG BÉCSBEN - A PANNON FILHARMONIKUSOK NYOMÁBAN PÉCSRŐL ÉS KAPOSVÁRRÓL

Katalógus ár: 109 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Ismét a Pannon Filharmonikusok nyomában!

Utazás autóbusszal Pécsről és Kaposvárról

1. nap • Pécs / Kaposvár – Baden bei Wien – Heiligenkreuz – Bad Vöslau

Elutazás autóbusszal a kora reggeli órákban Pécsről a Bécsi-erdő keleti szélén fekvő nagy múltú fürdővárosba, Baden bei Wienbe rövid pihenőkkel. További felszállási lehetőség Szigetváron.

Biedermeier stílusú óvárosával, elegáns utcáival, gyönyörűen felújított házaival, XIX. századi villáival, Ausztria legnagyobb rózsakertjével, híres termálfürdőivel vált népszerűvé a város. Az itt feltörő kénes gyógyforrások vizét már a rómaiak is ismerték. A város fénykora az utolsó német-római császár, II. Ferenc uralkodásának idejére tehető: az uralkodó kedvenc nyári tartózkodási helye volt Baden, mely a Habsburg Birodalom népszerű üdülővárosának számított a XVIII–XIX. században. Elsősorban a zenészek kedvelték a kisvárost, Mozart, Schubert, Weber, Beethoven gyakori vendég volt, de később Strauss és fia is sok időt töltött itt.

A híres zeneszerző, Beethoven 15 alkalommal látogatott el Badenbe, három ízben vette ki azt a házat, amely ma Beethoven-házként ismert, és ahol jelenleg egy emlékmúzeumot lehet megtekinteni interaktív kiállítással. Az épület azért is különleges, mert itt komponálta és fejezte be Beethoven a IX. szimfóniát, és annak részeként az Európai Unió himnuszát, az Örömódát.
Látogatás a múzeumban, majd gyalogos séta a város fő látnivalóinak érintésével: a háromszög alakú főtérről indulva a tér közepét uraló, XVIII. században épült, barokk stílusú Szentháromság-szobor, a Városháza, a Császárház, a színház épületeinek megtekintése kívülről. Baden híres nevezetessége a Kurpark, tele gyönyörű virágkompozíciókkal, szobrokkal, szökőkutakkal. A Kaszinó épülete 1886-ban épült, eredeti neve Kurhaus volt, szanatóriumként üzemelt, 1934 óta játékteremként működik. Az 1812-ben épült Lipótfürdő megtekintése után utazás Heiligenkreuzba, itt Ausztria legnagyobb ciszterci kolostorának megtekintése. Az 1133-ban III. Lipót osztrák herceg által alapított kolostor és templom elbűvölő, csendes, erdős völgyben bújik meg a Bécsi-erdő mélyén. A mai napig aktívan működő apátság román és gótikus stílusú épületének páratlan építészeti értékei csodálhatók meg. A kolostor egyik leghíresebb látnivalója a kerengő, Ausztria legszebb kora gótikus emléke. Kb. 1220-1250 között épült, 300 vörös–márvány oszlopával elbűvölő látnivaló.

A kolostorban tett látogatást követően utazás Bad Vöslauba, itt bejelentkezés a szállodába. Idő függvényében rövid séta a településen, ahol több zeneszerző is megfordult. Ifj. Johann Strauss itt írta a vöslaui polkát.

A szállodában felszolgált korai vacsora után utazás Bécsbe, útközben panoráma-városnézés, majd az est folyamán a Pannon Filharmonikusok koncertje tekinthető meg a Musikverein Aranytermében. (Jegyek igény szerinti ülőhelyre a foglaláskor rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében külön foglalhatók.) A zenei programot követően visszautazás a szállodába, érkezés késő este.

2. nap • Bad Vöslau – Bécs – Kaposvár / Pécs

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd utazás Bécsbe, ahol az előző esti koncertnek helyt adó Musikverein épületében tett vezetett séta során alkalom nyílik az épület koncerten kívüli megtekintésére is. A Musikverein a világ egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező koncertháza, melyben kiváló művészek vendégszerepelnek. Nagyterme, mely Aranyteremként ismert, pompás kialakításáról híres. A mennyezeten Apollón és a múzsák nyűgözik le a tekintetet, az oszlopok antik nőalakokat ábrázolnak. A terem akusztikája egyedülálló – itt rendezik meg minden évben a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét.
A látogatást követően séta a Mária Terézia térig, ahol a Karlskirche, a Karsplatz épületei tekinthetők meg kívülről. Szabadon eltölthető ebédidőidő, majd autóbuszra szállva utazás a Belvedere kastélyhoz.
A Belvedere nemcsak pompás barokk kastély, hanem Ausztria egyik legértékesebb műgyűjteményének is otthont nyújt, amely magáénak tudhatja Gustav Klimt, Egon Schiele és Oskar Kokoschka néhány főművét. A Savoyai Jenő herceg által építtetett barokk palotacsoport két kastélyból áll (Alsó- és Felső-Belvedere), ahol mára az osztrák művészet remekei – a középkortól napjainkig – találtak otthonra. A program során a Felső-Belvedere kastély megtekintése, ahol a világ legnagyobb Klimt-gyűjteménye látható. A gyűjtemény legértékesebb műalkotásai közé tartozik Gustav Klimt 24 műve. A csók című festménye világhírű: a 180 x 180 cm méretű festmény 1908-ban készült, és szerelmespárként ábrázolja Klimtet múzsájával, Emilie Flögével. A látogatást követően hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

A hangverseny a Pannon Filharmonikusok vendégszereplése a Musikverein koncerttermében.

Tervezett program

Ludwig van Beethoven: III. (c-moll) zongoraverseny
Anton Bruckner: IX. szimfónia

Közreműködik

Tom Borrow – zongora

Vezényel

Kesselyák Gergely


A koncertbelépők a szabad helyek függvényében válthatók meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érdeklődni az OTP Travel kaposvári irodájában és annak telefonos vagy e-mail- elérhetőségén lehet:

cím: 7400 Kaposvár, Fő utca 6.
telefon: +36 (82) 415 999
mobil: +36 (70) 452 7142, +36 (70) 476 9114
e-mail: kaposvar@otptravel.hu


Minimum létszám: 35 fő

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Ausztria | Salzburg | 5 meglepő tény a Mozartról - OTP Travel Utazási Iroda
Salzburg lakói tudják, hogyan lehet legjelesebb szülöttük, Mozart köré kultuszt építeni.

Németország, Beethoven csak egy van - OTP Travel Utazási Iroda
250 éve született Ludwig van Beethoven.

Ausztria | Bécs | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
Az osztrák főváros kulturális sokszínűségéhez nem férhet kétség, így van ez a gasztronómiájában is. Bemutatunk néhány fantasztikus bécsi éttermet és kávéházat.

Ausztria | Karintia | Hochosterwitz vár - OTP Travel Utazási Iroda
Karintia bővelkedik természeti szépségekben, de az épített öröksége is egyedülálló.

Ausztria | Bad Ischl - OTP Travel Utazási Iroda
A festői szépségű Bad Ischl, az osztrák fürdőváros egykor Európa egyik hatalmi centruma volt.

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás autóbusszal Pécs / Kaposvár – Bad Vöslau – Kaposvár / Pécs útvonalon
  • 1 éjszakai szállás helyi háromcsillagos kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban félpanzióval (reggeli és korai vacsora italfogyasztás nélkül)
  • a felsorolt programok belépőjegyekkel
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A koncertbelépők a szabad helyek függvényében vehetők igénybe.

 

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • koncertjegy a Musikverein-ban tartandó előadásra
Útlemondási biztosítás megrendeléskor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

Elhelyezés

Szállás leírás
1 éjszakai szállás helyi háromcsillagos kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban félpanzióval (reggeli és korai vacsora italfogyasztás nélkül)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Buszos utazás
Félpanzió
***-os szállodában
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.