Élmények a világ körül

Keresés

BORNEÓI KALANDOK

Katalógus ár: 1 969 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban

Az érintetlen borneói vadvilág a világ egyik legősibb, egyenlítői esőerdeje mélyén fedi fel titkait. Az egyedi állatvilág közelsége: a Borneói nagyorrúmajmok, az indákon hintázó orángutánok, a borneói törpeelefántok mellett a dzsungel áthatolhatatlan gazdagsága emlékezteti az utazókat a természet vad és zabolátlan szépségére.


Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban - OTP Travel utazási iroda

1. nap • Budapest – Kuala Lumpur

Elutazás Budapestről az esti órákban repülőgéppel Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba.

2. nap • Kuala Lumpur

Megérkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban, majd rövid panoráma városnézéssel egybekötött transzfer a szállodába. Vacsora a szállodában, majd szabadprogram, pihenéssel.

3. nap • Kuala Lumpur - Kuching

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, utazás Borneó szigetére, Kuching városába. Megérkezés után rövid autóbuszos városnézés a macskák városának is nevezett Kuchingban, mely során megtekinthető a Sarawak Múzeum épülete, a macskaszobor, a Macska Múzeum épülete, a Tua Pek Kong buddhista templom és a kínai negyed. A városnézés után transzfer a szállodába. Szállás Kuchingban.

4. nap • Kuching

Reggeli után látogatás a Dél-Kínai tengerbe ömlő Santubong és Salak folyók deltavidékén, melynek mangróve erdői számos hüllőnek, ráknak, halnak, gyíknak és majomfélének és az itt honos, folyóvizekben élő Irrawady delfineknek is otthont adnak. Ezen a területen honos a vörös és fekete mangrove fa, amit építőanyagként és faszén alapanyagként is hasznosítanak a helyi lakosok. Délután utazás az Annah Rais bambuszból épült hagyományos hosszúházaihoz, a borneói esőerdők mélyére, ahol a bidayuh törzs hétköznapjai figyelhetők meg. Szállás Kuchingban.


Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban - OTP Travel utazási iroda

5. nap • Kuching – Mulu

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Muluba helyi repülőjárattal. Látogatás az egyik legnagyobb denevérbarlanghoz, a Deer & Land Caves-hez. A nagyjából 5 kilométeres séta során több ezer denevér, számos csodálatos barlangképződmény, cseppkő- és mészkőforma látható. A túra vége egybeesik a nagy denevérkivonulással, amikor több ezer denevér egyidőben repül ki a barlangokból. Szállás Muluban.

6. nap • Mulu Nemzeti Park

Reggeli után látogatás a csónakkal elérhető Batu Bungan piacra, ahol számos vásárlási lehetőség várja az utazókat, majd látogatás a szelek barlangjánál. Muluban található az egyik leghosszabb barlangrendszer a világon, hossza mintegy 220 km, ahol lehetőség nyílik a föld alatti folyók megtekintésére is. Szintén itt látható a Sarawakban honos egylevelű virág, a Monophyllea pendula is. Délután transzfer a szállodába Muluba, ahol vacsora után szabadprogram pihenéssel.

7. nap • Mulu – Kota Kinabalu

Kijelentkezés a szállodából, majd utazás repülővel. Borneó északi részére, a tengerparti Kota Kinabaluba. Sabah állam fővárosa – becenevén KK – az esőerdő ölelésében, a Kinabalu Nemzeti Park mellett fekszik; strandjairól, nyüzsgő piacáról, vízparti sétányáról, városi mecsetjéről nevezetes. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram pihenéssel.

8. nap • Kota Kinabalu – Sandakan – Sukau

A kora hajnali órákban utazás helyi kisrepülőgéppel a Sepilok Orangutan Rehabilitációs központba, ahol elsősorban a beteg és árva orángutánok és a rendkívül ritka maláj medvék nevelésével, illetve vadonba való visszaszoktatásával foglalkoznak. A látogatás után transzfer a természetben fekvő szálláshelyre, ahol ebéd, majd a szállodai szobák elfoglalása és rövid pihenő. Hajós kirándulás a Kinabatangan folyó mentén, az érintetlen esőerdőkben, mely során megannyi itt honos állat- és növényfaj – köztük a jellegzetes Borneói nagyorrúmajom – megfigyelésére van lehetőség. Szállás a Sukauban található lodge-ban.

9. nap • Sukau Kinabatangan

Kora reggeli ébredés után rövid dzsungelszafari a környező, érintetlen őserdőkben, mely többek között a borneói törpeelefánt és Borneó egyik legfőbb látványossága, a vadon élő orángutánok természetes élőhelye. Napközben gyalogos túra az őserdő érintetlen területein, majd hajókázás a Kinabatangan folyón. Szállás Sukauban.


Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban - OTP Travel utazási iroda

10. nap • Sandakan – Kota Kinabalu

Reggeli után utazás Sandakanba, Sabah állam második legnagyobb városába, mely elsősorban a környék kiemelkedő természeti látnivalóiról és a város ízletes tengeri ételeiről ismert. Látogatás a helyi piacon, a víz felszínére épített házaktól hemzsegő Sim-Sim vízifaluban, majd a Puh Jih Syh buddhista templomban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Sandakan-öbölre. Utazás Kota Kinabaluba, majd transzfer a szállodába.

11. nap • Kota Kinabalu – Manukan sziget

Reggeli után hajós kirándulás a festői tengerpartjáról híres Manukan-szigetre, mely kb. 20 perces hajóútra található Kota Kinabalutól. Egész napos szabadprogram a szigeten pihenéssel, sznorkelezési és búvárkodási lehetőséggel (étkezés a helyszínen fizetendő). Szállás Kota Kinabaluban.

12. nap • Kota Kinabalu – Kuala Lumpur

Reggeli után utazás helyi repülőjárattal Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi és gazdasági központja, mely a maláj, kínai és indiai kultúra jegyeit hordozza. Kuala Lumpur a kontrasztok városa: az ultramodern üvegpalotákon, tágas, rendezett parkokon kívül brit gyarmati emlékek is találhatóak itt. A számos feltűnő és lenyűgöző épületet, műemléket és hidat különféle maláj, mór, perzsa, iszlám-mogul és európai építészeti elemek ihlették. A szállodai szobák elfoglalása után szabadprogram.


Borneói kalandok - Látogatással Kuala Lumpurban - OTP Travel utazási iroda

13. nap • Kuala Lumpur

Délelőtt félnapos, autóbuszos városnézés Kuala Lumpurban. A maláj főváros lakói méltán büszkék lakóhelyükre. A város építészeti öröksége magában foglalja a mór stílusú építményeket, impozáns gyarmati épületeket és régi üzletházakat, valamint a legmodernebb irodaházakat és lakóépületeket egyaránt. A program során látogatás a Királyi Palotánál, a Nemzeti Emlékműnél, a Lake Gardens-nél és a Függetlenség terén, a China Town-ban, majd a Petronas-ikertornyoknál. Délután a város gyalogos felfedezése az idegenvezetővel. Szállás Kuala Lumpurban.

14. nap • Kuala Lumpur

Reggel látogatás a Batu barlangokban. A főváros közelében található mészkőbarlangok egyike egy hatalmas, 60 méter magasan fekvő ősi hindu szentélyt rejt, mely több mint 270 lépcsőn közelíthető meg. A séta után transzfer a szállodába, vacsora.

15. nap • Kuala Lumpur - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd egész napos szabadprogram és vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás repülőgéppel Budapestre.

16. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.


Minimum létszám: 12 fő.


Délkelet-Ázsia összes szépsége egy országban!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Kuala Lumpur – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, az országon belül helyi repülőjáratokkal és légkondicionált autóbusszal
   
 • illetékek
 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy és ötcsillagos csillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás, valamint 6 ebéd és 5 vacsora
   
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás
13 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy és ötcsillagos csillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban reggelivel, valamint 6 ebéddel és 5 vacsorával
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Természeti látnivalók
Repülős utazás
Reggeli + 6 ebéd és 5 vacsora
****-*****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • A természetes környezet és az élővilág megóvása
 • Felelős vadvédelem a természeti rezervátumokban