Élmények a világ körül

Keresés

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Katalógus ár: 2 490 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Kis létszámú csoportos körutazás magyarul beszélő idegenvezetővel

​Két földrészt és egy egész óceánt is át kell repülni a világ egyik legkülönlegesebb országa, Ecuador és a hozzá tartozó Galápagos-szigetek felfedezéséhez. A hosszú utazásért azonban már a repülőgép landolásakor kárpótolja az utazót a látvány, mely a repülőgép ablakából fogadja: a Sierra hegyes vidékébe beékelődött főváros, Quito képe és a környező táj nyugalma. 35 km-re innen az Egyenlítő, s a világ közepe vár. A dél-amerikai viszonylatban kicsiny Ecuador tájain az Amazonas esőerdeje, az Andok vonulata és az óceáni partvidék szépségei az Inka Birodalom és a spanyol gyarmatosítók emlékeivel egészülnek ki, s az ország egy ökológiai ritkasággal is megörvendezteti az utazót: a világon egyedülálló Galápagos-szigetek csodálatos szigetvilágával. A természet elhivatott rajongóit és a nem mindennapi kalandok keresőit várja itt egy életre szóló utazás!

Előkészületben: 2025. tavasz

1. nap: Budapest – Quito

Elutazás kora reggel Quitóba repülőgéppel, átszállással. Megérkezés Quitóba a délutáni órákban. Transzfer a quitói szállodába, pihenés és akklimatizálódás a 2850 méteres magassághoz az ecuadori fővárosban. Vacsora és szállás.

2. nap: Quito – Egyenlítő

​Délelőtt városnézés Quitóban, a világ legmagasabban fekvő fővárosában: főtere, a Plaza de La Independencia a tengerszint felett 2850 méter magasan található. Quitót 1534. december 6-án alapították; 1978-ban Krakkóval együtt elsőként lett az UNESCO világörökség része. Az Andok láncai között megbúvó város kellemes klímájával, hangulatával, nyugodt légkörével, az ecuadori Sierra kultúra hagyományaival az egyik legizgalmasabb dél-amerikai főváros. Reggeli után utazás a szállodából az óvárosba, mely gyönyörű szűk utcáival, a San Francisco és a La Compañia gyarmati templomaival és számtalan érdekes látnivalóval várja a látogatókat a koloniális központban. Az El Panechillo-hegyen egy különleges, 41 méter magas, szárnyas Szűz Mária szobor és a városra nyíló lenyűgöző panoráma fogadja a csoportot. Szabadidő ebédre, majd délután látogatás az Egyenlítői Emlékműhöz, a Mitad del Mundo-hoz Quitótól kb.35 km-re. Az Egyenlítő helyét egy francia-spanyol misszió mérte le a XVIII. században. Az Egyenlítőt jelölő vonalon végig sétálni kihagyhatatlan élmény, itt valóban a Világ közepén van az utazó. Az emlékmű mellett található Néprajzi Múzeum Ecuador őslakos kultúráját és néprajzát tárja a látogatók elé. Este egy különleges program vár az utazókra: főzőtanfolyam helyi séffel, mely során jellegzetes ecuadori fogásokat készítenek el a résztvevők, s a program végén az általuk főzött vacsorát fogyasztják el. Szállás Quitóban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Quito - Amazónia

Reggeli után utazás az amazóniai esőerdő felé Tenába, út közben több megállóval. Tenában szabadidő ebédre. Továbbutazás Santa Rosába, ahol motoros kenuba szállva kb. 20-30 perces út után megérkezés a dzsungelbe, majd az ecolodge típusú szálláshelyre. (A teljes utazás a dzsungelig kb. 6 órás.) Megérkezéskor a házigazdák egy helyi specialitással, a „guayusa” nevű itallal, egyfajta természetes helyi energiaitallal köszöntik az új vendégeket. Rövid eligazítást követően a szoba elfoglalása, majd piranha-halászat. Később helyben készített vacsorát szolgálnak fel. Vacsora után a kalandvágyók csatlakozhatnak egy 45 perces éjszakai sétához a lodge körül, mely során megfigyelhető a különleges éjszakai állatvilág. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Dzsungel

​Reggeli után gyalogtúra az esőerdőben: a helyi túravezető számos érdekes információval szolgál a helyiek által használt gyógynövényekről és azok eltérő felhasználásáról. A program után visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Rövid pihenés után a helyi őslakos amazóniai kichwa indián közösség felkeresése, akik életmódjukról, szokásairól mesélnek. Lehetőség nyílik az általuk készített ékszerek, tárgyak megvásárlására is, mely támogatást nyújt az itt élő családoknak. A program után a fánkozás (tubing) élménye próbálható ki a Napo-folyón. Visszatérés a lodge-ba. Vacsora, majd búcsú-tábortűz. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.

5. nap: Dzsungel – Baños

A korán kelők hajnali madárleshez csatlakozhatnak: a közeli kilátópontról megszemlélhető, hogyan ébred a dzsungel élővilága a napfelkeltével. Reggeli, majd kijelentkezés az lodge-ból. Visszatérés motoros kenukkal Santa Rosába, ahonnan továbbutazás Bañosba (kb.3 óra), melyet a dzsungel kapujának is neveznek. Útközben Ecuador legszebb vízesései közül is látható néhány, köztük az Ördög üstje. Rövid utazás a Tarabita felvonóval, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a szépséges tájra. A nap végén megérkezés Bañosba. A rendelkezésre álló idő függvényében látogatás a La Casa Del Árbolhoz – a Faházhoz, mely egy szeizmikus megfigyelőállomásként működő lombház 2660 méteres magasságban a tengerszint felett, egy szakadék szélén, gyönyörű panorámát kínálva. Itt található a híres „világvége” hinta is, melyet a vakmerőbb turisták kipróbálhatnak (saját felelősségre). Vacsora és szállás Bañosban.

6. nap: Baños – Quilotoa

Reggeli után utazás az Andok festői tájain a 3914 méterrel a tengerszint felet található gyönyörű Quilotoa-lagúnához (kb. 4 órás buszút), amely a kialudt Quilotoa-vulkán kráterében található. Szabadidő ebédre, majd rövid gyalogtúra a kilátópont és a kráter körül. Transzfer a hacienda típusú szálláshelyre, ahol vacsora és szállás.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

7. nap: Quilotoa – Cotopaxi – Quito

​Reggeli után utazás Quito irányába. Útközben megálló a híres Cotopaxi Nemzeti Parkban, melynek nevezetessége a ma is aktív Cotopaxi, Ecuador legmagasabb (5897 m), egyetlen hófödte csúcsú aktív vulkánja. Az egyedülálló növényzettel borított terület kivételes fotótémát kínál. Túrázás a Limpiopungo-lagúna körül, mely 3 890 méterrel a tengerszint felett fekszik (a túra kb. 1,5 órás). Ebéd egy hacienda stílusú rusztikus étteremben. Látogatás egy rózsafarmon, ahol ismerkedés a világszerte híres, gyönyörű, hosszú szárú ecuadori rózsák termesztésével. Továbbutazás Quitóba, ahol szállás.

8. nap: A Galápagos-szigetek: Santa Cruz-sziget

​Reggel transzfer Quito repülőterére, utazás helyi repülőjárattal Baltra repülőterére. Megérkezés után utazás a Santa Cruz-szigetre, mely kb. 5 perces kompútra van az Itabaca-csatornán. Santa Cruz az óriásteknősök szigete, kikötőjének jellegzetes képe a tengeri leguánok és oroszlánfókák lustálkodó látványa. Kirándulás a Santa Cruz hegyvidékre, kora délutáni ebéddel egy helyi farmon. A program során megfigyelhetők az óriásteknősök természetes környezetükben. (Az állatokat megérinteni vagy etetni tilos.) A térség ritka galápagosi madaraknak is otthona: itt él a galápagosi guvat, a vegetáriánus pinty és a légykapó pintyek számos endemikus alfaja is. A hegyvidéket elhagyva indulás Puerto Ayora városába. A délutáni hátralévő idejében szabadidő. Szállás Puerto Ayorában.

9. nap: Santa Cruz-sziget

Indulás a szállodától a kikötőbe, ahol kisebb hajóba szállva az öbölmenti partvidékét, kisebb szigeteket ismerhetik meg a résztvevők. Indulás Camaño szigetecske felé, ahol játékos oroszlánfókák, kis szerencsével kék lábú és álarcos szulák is megfigyelhetők. A következő megálló a Germans Bay (Playa de Los Alemanos) paradicsomi helye, ahonnan rövid sétára van a Szerelem-csatorna természeti képződménye, amely festői szépségével kiváló fotótéma. A séta a Playa de Los Perros felé folytatódik, ahol a száraz erdő és a sziklás óceánpart találkozása rendkívüli látványt nyújt. A kirándulás utolsó állomása a Las Grietas, ahol Darwin-pintyek, változatos madárfajok élnek őshonos növényzettel körülvéve. Kevésbé sós vizével remek hely úszásra és snorkelingre egyaránt. Délután látogatás a Fausto Llerena teknősközpontban, ahol ismerkedés a Galápagos Nemzeti Park munkájával és az itt fellelhető különféle teknősfajokkal. Itt élt 2012-ig a híres óriásteknős, Magányos George, alfajának utolsó példánya is. Tovább sétálva a Charles Darwin Kutatóállomás található, melynek működéséről a múzeum megtekintésével jutnak bővebb információhoz a látogatók. Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Puero Ayorában.

10. nap: Santa Cruz – Floreana – Isabela

Kora reggel séta a kikötőbe, elutazás motorcsónakkal Floreana szigetére. Floreana-sziget az egyik legérintetlenebb a Galápagos-szigetek sorában, csupán száz fős lakossága főleg mezőgazdaságból él. A sziget természetes élőhelye többek között a zöld tengeri teknősöknek, számos pintyfajnak, kormoránoknak, partmenti madaraknak. Története tele van érdekességgel: itt található a szigetek első postája, melyet 1793-ban alapítottak bálnavadászok, valamint az első galápagosi lakos, a bátor ír, Patrick Watkins is e szigeten élt 1807 és 1809 között. Kb. 2,5 órás hajóút után megérkezés Puerto Velasco Ibarra városába, ahonnan helyi vízi taxi szállítja az utazókat a város kikötőjébe, ahol jó eséllyel sütkéreznek oroszlánfókák és tengeri iguánák a reggeli napfényben. Utazás „chivá”-val (jellegzetes, félig nyitott helyi busz) Floreana sziget felvidékére, Asilo de La Paz-hoz (béke menedékhely). A történelmi jelentőségű hely érdekessége, hogy itt telepedett le a német Wittmer család 1932-ben, mikor Floreanára érkezett. Fiuk, Rolf a szigeten született, ezzel ő volt az első Galápagos-szigeteken született ember. A buja zöld növényzettel körülvett helyen láthatók azok a barlangok is, melyet az első telepesek sokáig otthonukként használtak. „Chiva” transzfer egy helyi étterembe, ahol ebéd vár az utazókra, majd továbbutazás motoros gyorshajóval Isabela szigetére. A kb. 2,5 órás vízi út során megfigyelhető az érdekes tengeri élővilág: manta ráják, tengeri teknősök, tengeri madarak, delfinek, valamint júniustól szeptemberig bálnák is előfordulhatnak itt. Megérkezés Puerto Villamilba, Isabela-sziget legnagyobb városába. Vízi és szárazföldi transzfer a szálláshelyre, szállás Puerto Villamilban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

11. nap: Isabela

Reggeli után kirándulás a Las Tintoreras különleges vidékére. A festői területen tengeri leguán és oroszlánfóka kolóniák láthatók. Snorkeling lehetőség, mely során kis szerencsével oroszlánfókák, pingvinek és tengeri teknősök társaságában fedezhető fel a víz alatti világ. Transzfer a szállodába, ahol ebéd. Délután séta egy gyalogösvényen a „Humedales” (vizes élőhely) néven ismert különleges és érintetlen vidékre. A lenyűgöző tájat lagúnák alkotják, melyeket a környék jellegzetes fái, mangrovék szegélyeznek; 4 különböző mangrove fajból áll össze a dús vegetáció. A lagúnákban flamingók és vándormadarak figyelhetők meg, mint például csérfélék, fecskefarkú sirály, kékszárnyú réce. A séta az Isabela teknősnevelő központban ér véget, ahol különböző fajú és méretű óriás Galápagos-teknősök csodálhatók meg. Transzfer a szállodába, ahol a délután hátralévő részében szabadidő, mely során a gyönyörű strand egyéni felfedezésére, pihenésre nyílik lehetőség. Szállás Isabela szigetén.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

12. nap: Isabela – Santa Cruz-sziget

Reggel elutazás motorcsónakkal Santa Cruz szigetére, Puerto Ayorába (kb. 3 órás út). Megérkezés, majd a szálláshely elfoglalása, szabadidő ebédre. Délután kirándulás a festői Tortuga-öbölbe (kb. egyórás gyalogtúra). A fehér homokos, mangrove fákkal szabdalt természetes strandok növény- és állatvilága elképesztő sokféleséggel kápráztatja el a látogatókat. Tengeri iguánák, zátonycápák, változatos vízimadarak tartoznak többek között az öböl színpompás lakói közé. Szabadidő a gyönyörű partszakaszon pihenésre, ebédre. A Galápagos-szigeteki élmények lezárásaképp egy helyi étteremben vár kellemes vacsora az utazókra. Szállás Puerto Ayorában.

13. nap: Baltra – Quito

​Reggeli után indulás Baltra repülőterére. Átkelés komppal az Itabaca-csatornán, majd utazás helyi buszjárattal a repülőtérre. Elutazás helyi repülőjárattal Quitóba. A megérkezést követően transzfer a szállodába, pihenés és akklimatizálódás a nap hátralévő részében. Szabadidő és vacsora egyénileg. Szállás Quitóban.

14. nap Quito - Budapest

Délelőtt látogatás Quito kézműves piacára, mely amellett, hogy színes és izgalmas látnivaló, az utolsó szuvenírek remek beszerzési helye is lehet. Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

15.nap Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, délutáni órákban.


Minimum létszám: 14 fő.


Fanasztikus kalandok várják az Egyenlítőnél Ecuadorban és a Galapagos-szigeteken!

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Quito Ecuador utazás - OTP Travel Utazási Iroda
ahol 23 óra 56 perc és 04 másodperc egy nap.

Ecuador - Mitad del Mundo | OTP Travel utazási iroda
Ecuador leglátogatottabb turista attrakciója a Mitad del Mundo, ami (elvileg) a világ közepe.

Galápagos világa: Santa Cruz-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Santa Cruz a második legnagyobb sziget a Galápagos-szigetek közül. Számos lenyűgöző pontja van, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni.

Galápagos világa: San Cristóbal-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
A gyönyörű San Cristóbal a Galápagos-szigetek egyik ékköve, ahol pufók oroszlánfókák napoznak a korallos strandokon és remeterákok cikáznak a lagúnák mentén.

Éljen át fantasztikus kalandokat az Andok vidékén!

A Dél-Amerika szívében fekvő Kolumbia a történelem, a művészet és a természeti csodák csábító keverékével hívogatja a kalandra vágyó lelkeket.

Fanasztikus kalandok várják az Egyenlítőnél Ecuadorban és a Galapagos-szigeteken!

Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Fedezze fel Dél-Amerika egyik legkülönlegesebb országát!

Tudjon meg mindent Argentínáról!

Fedezze fel Közép-Amerika legdélebbi országát!

Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Martinique szigetén a Karib-tenger szépsége teljes pompájában tárul fel, a francia elegancia és a trópusi vonzerő tökéletes ötvözetével igazi menedékhely az utazók számára.

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a távoli Paradicsom rejtelmeit!

Jamaicai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Lazuljon Ön is a csodás karibi országban!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Tudjon meg mindent a varázslatos Costa Ricáról!

Aruba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
„One Happy Island”. Fejtse meg a boldog sziget titkát!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Quito – Budapest útvonalon, valamint helyi repülőjáratokkal Quito – San Cristobal / Baltra – Quito útvonalon, turista osztályon,
  a helyszínen közlekedés privát busszal, Galápagoson az egyes szigetek között transzferek turista kategóriájú motorcsónakkal a program szerint
 • 13 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerint három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, az Amazonas térségében középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen (egyszerű, természetes alapanyagokból készült, bungalóépületekből álló szállás)
 • félpanziós ellátás a leírás szerint (13 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora - a második napon főzőtanfolyammal egybekötve)
 • a leírás szerinti programok és kirándulások a szükséges belepőkkel (Ecudorban privát túrákon, Galápagoson helyi kis létszámú csoportos túrákon való részvétel)
 • tranzitkártya és belépő a Galápagosi Nemzeti Parkba (ára jelenleg: USD 100/fő/nemzeti parki belépő, USD 20/fő/tranzitkártya, mértékük előzetes bejelentés nélkül változhat!)
 • magyar idegenvezető kísérete az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás

13 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerint három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, a dzsungelben középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen (egyszerű, természetes alapanyagokból készült, bungalóépületekből álló szállás).

Ellátás

Félpanzió

13 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora (a második napon főzőtanfolyammal egybekötötve). A főétkezések italfogyasztás nélkül értendők.

 

Megjegyzések

• Az Ecuadorba utazókat előre megkötött utasbiztosítás felmutatásával engedik be az országba.

Sárgaláz elleni védőoltás: a konzuli szolgálat oldalának felhívása szerint amennyiben az utazók ecuadori utazásuk előtt sárgalázzal fertőzött országokban – Brazília, Kongói Demokratikus Köztársaság, Angola, Uganda – jártak, illetve amennyiben Ecuador amazóniai térségébe terveznek utazni, az országba való belépésük előtt legalább tíz nappal be kell oltatniuk magukat sárgaláz ellen és az oltási könyvet az országba való belépéskor fel kell mutatni.

• A nagy magasságok miatt „hegyibetegség” léphet fel, a program szív- és érrendszeri megbetegedéssel, vagy bármilyen mozgásszervi problémával rendelkező utazók számára nem ajánlott!

• Az időjárás függvényében a programok, valamint az utazás során természetes élőhelyükön látható állatok változhatnak!

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Természeti látnivalók
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
***-****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás
Főzőtanfolyam helyi séffel

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • Környezetvédelem mellett elkötelezett térség
 • A természetes környezet és az élővilág megóvása
 • Többségében fenntarthatósági minősítéssel rendelkező szállások
 • Felelős vadvédelem a természeti rezervátumokban