Élmények a világ körül

Keresés

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Katalógus ár: 2 280 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Kis létszámú csoportos körutazás magyarul beszélő idegenvezetővel

​Két földrészt és egy egész óceánt is át kell repülni a világ egyik legkülönlegesebb országa, Ecuador és a hozzá tartozó Galápagos-szigetek felfedezéséhez. A hosszú utazásért azonban már a repülőgép landolásakor kárpótolja az utazót a látvány, mely a repülőgép ablakából fogadja: a Sierra hegyes vidékébe beékelődött főváros, Quito képe és a környező táj nyugalma. 35 km-re innen az Egyenlítő, s a világ közepe vár. A dél-amerikai viszonylatban kicsiny Ecuador tájain az Amazonas esőerdeje, az Andok vonulata és az óceáni partvidék szépségei az Inka Birodalom és a spanyol gyarmatosítók emlékeivel egészülnek ki, s az ország egy ökológiai ritkasággal is megörvendezteti az utazót: a világon egyedülálló Galápagos-szigetek csodálatos szigetvilágával. A természet elhivatott rajongóit és a nem mindennapi kalandok keresőit várja itt egy életre szóló utazás!

Időpont: 2023. október 15-29.

1. nap: Budapest – Quito

Elutazás kora reggel Quitóba repülőgéppel, átszállással. Megérkezés Quitóba a délutáni órákban. Transzfer a quitói szállodába, pihenés és akklimatizálódás a 2850 méteres magassághoz az ecuadori fővárosban. Vacsora és szállás.

2. nap: Quito - Amazónia

Reggeli után utazás az amazóniai esőerdő felé Tenába, út közben több megállóval. Tenában szabadidő ebédre. Továbbutazás Santa Rosába, ahol motoros kenuba szállva kb. 20-30 perces út után megérkezés a dzsungelbe, majd az ecolodge típusú szálláshelyre. (A teljes utazás a dzsungelig kb. 6 órás.) Megérkezéskor a házigazdák egy helyi specialitással, a „guayusa” nevű itallal, egyfajta természetes helyi energiaitallal köszöntik az új vendégeket. Rövid eligazítást követően a szoba elfoglalása, majd piranha-halászat. Később helyben készített vacsorát szolgálnak fel. Vacsora után a kalandvágyók csatlakozhatnak egy 45 perces éjszakai sétához a lodge körül, mely során megfigyelhető a különleges éjszakai állatvilág. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Dzsungel

​Reggeli után gyalogtúra az esőerdőben: a helyi túravezető számos érdekes információval szolgál a helyiek által használt gyógynövényekről és azok eltérő felhasználásáról. A program után visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Rövid pihenés után a helyi őslakos amazóniai kichwa indián közösség felkeresése, akik életmódjukról, szokásairól mesélnek. Lehetőség nyílik az általuk készített ékszerek, tárgyak megvásárlására is, mely támogatást nyújt az itt élő családoknak. A program után a fánkozás (tubing) élménye próbálható ki a Napo-folyón. Visszatérés a lodge-ba. Vacsora, majd búcsú-tábortűz. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.

4. nap: Dzsungel – Baños

A korán kelők hajnali madárleshez csatlakozhatnak: a közeli kilátópontról megszemlélhető, hogyan ébred a dzsungel élővilága a napfelkeltével. Reggeli, majd kijelentkezés az lodge-ból. Visszatérés motoros kenukkal Santa Rosába, ahonnan továbbutazás Bañosba (kb.3 óra), melyet a dzsungel kapujának is neveznek. Útközben Ecuador legszebb vízesései közül is látható néhány, köztük az Ördög üstje. Rövid utazás a Tarabita felvonóval, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a szépséges tájra. A nap végén megérkezés Bañosba. A rendelkezésre álló idő függvényében látogatás a La Casa Del Árbolhoz – a Faházhoz, mely egy szeizmikus megfigyelőállomásként működő lombház 2660 méteres magasságban a tengerszint felett, egy szakadék szélén, gyönyörű panorámát kínálva. Itt található a híres „világvége” hinta is, melyet a vakmerőbb turisták kipróbálhatnak (saját felelősségre). Vacsora és szállás Bañosban.

5. nap: Baños – Quilotoa

Reggeli után utazás az Andok festői tájain a 3914 méterrel a tengerszint felet található gyönyörű Quilotoa-lagúnához (kb. 4 órás buszút), amely a kialudt Quilotoa-vulkán kráterében található. Szabadidő ebédre, majd gyalogtúra a tó partjához. A túra időtartama kb. 1-1 óra oda- és visszaútban. Transzfer a hacienda típusú szálláshelyre, ahol vacsora és szállás.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

6. nap: Quilotoa – Cotopaxi – Quito

​Reggeli után utazás Quito irányába. Útközben megálló a híres Cotopaxi Nemzeti Parkban, melynek nevezetessége a ma is aktív Cotopaxi, Ecuador legmagasabb (5897 m), egyetlen hófödte csúcsú aktív vulkánja. Az egyedülálló növényzettel borított terület kivételes fotótémát kínál. Túrázás a Limpiopungo-lagúna körül, mely 3 890 méterrel a tengerszint felett fekszik (a túra kb. 1,5 órás). Ebéd egy hacienda stílusú rusztikus étteremben. Továbbutazás Quitóba, ahol szállás.

7. nap: A Galápagos-szigetek: Santa Cruz-sziget

​Reggel transzfer Quito repülőterére, utazás helyi repülőjárattal Baltra repülőterére. Megérkezés után utazás a Santa Cruz-szigetre, mely kb. 5 perces kompútra van az Itabaca-csatornán. Santa Cruz az óriásteknősök szigete, kikötőjének jellegzetes képe a tengeri leguánok és oroszlánfókák lustálkodó látványa. Kirándulás a Santa Cruz hegyvidékre, kora délutáni ebéddel egy helyi farmon. A program során megfigyelhetők az óriásteknősök természetes környezetükben. (Az állatokat megérinteni vagy etetni tilos.) A térség ritka galápagosi madaraknak is otthona: itt él a galápagosi guvat, a vegetáriánus pinty és a légykapó pintyek számos endemikus alfaja is. A hegyvidéket elhagyva indulás Puerto Ayora városába. A délutáni hátralévő idejében szabadidő. Szállás Puerto Ayorában.

8. nap: Santa Cruz-sziget

Délelőtt kirándulás a festői Tortuga-öbölbe (kb. egyórás gyalogtúra). A fehér homokos, mangrove fákkal szabdalt természetes strandok növény- és állatvilága elképesztő sokféleséggel kápráztatja el a látogatókat. Az első strand nagy hullámokkal rendelkezik, úszásra nem alkalmas. A második, kb. 10 perces sétával elérhető strand vize nyugodtabb, merülésre is alkalmas. Tengeri iguánák, zátonycápák, változatos vízimadarak tartoznak többek között az öböl színpompás lakói közé. Szabadidő a gyönyörű partszakaszon pihenésre, ebédre. Délután látogatás a Fausto Llerena Teknősközpontban, ahol ismerkedés a Galápagos Nemzeti Park munkájával és az itt fellelhető különféle teknősfajokkal. Itt élt 2012-ig a híres óriásteknős, Magányos George, alfajának utolsó példánya is. Tovább sétálva a Charles Darwin Kutatóállomás található, melynek működéséről a múzeum megtekintésével jutnak bővebb információhoz a látogatók. Visszatérés a szállodába. Vacsora és szállás Puero Ayorában.

9. nap: Santa Cruz – Floreana – Isabela

Kora reggel séta a kikötőbe, elutazás motorcsónakkal Floreana szigetére. Floreana-sziget az egyik legérintetlenebb a Galápagos-szigetek sorában, csupán száz fős lakossága főleg mezőgazdaságból él. A sziget természetes élőhelye többek között a zöld tengeri teknősöknek, számos pintyfajnak, kormoránoknak, partmenti madaraknak. Története tele van érdekességgel: itt található a szigetek első postája, melyet 1793-ban alapítottak bálnavadászok, valamint az első galápagosi lakos, a bátor ír, Patrick Watkins is e szigeten élt 1807 és 1809 között. Kb. 2,5 órás hajóút után megérkezés Puerto Velasco Ibarra városába, ahonnan helyi vízi taxi szállítja az utazókat a város kikötőjébe, ahol jó eséllyel sütkéreznek oroszlánfókák és tengeri iguánák a reggeli napfényben. Utazás „chivá”-val (jellegzetes, félig nyitott helyi busz) Floreana sziget felvidékére, Asilo de La Paz-hoz (béke menedékhely). A történelmi jelentőségű hely érdekessége, hogy itt telepedett le a német Wittmer család 1932-ben, mikor Floreanára érkezett. Fiuk, Rolf a szigeten született, ezzel ő volt az első Galápagos-szigeteken született ember. A buja zöld növényzettel körülvett helyen láthatók azok a barlangok is, melyet az első telepesek sokáig otthonukként használtak. „Chiva” transzfer egy helyi étterembe, ahol ebéd vár az utazókra, majd továbbutazás motoros gyorshajóval Isabela szigetére. A kb. 2,5 órás vízi út során megfigyelhető az érdekes tengeri élővilág: manta ráják, tengeri teknősök, tengeri madarak, delfinek, valamint júniustól szeptemberig bálnák is előfordulhatnak itt. Megérkezés Puerto Villamilba, Isabela-sziget legnagyobb városába. Vízi és szárazföldi transzfer a szálláshelyre, szállás Puerto Villamilban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Isabela

Reggeli után kirándulás a Las Tintoreras különleges vidékére. A festői területen tengeri leguán és oroszlánfóka kolóniák láthatók. Snorkeling lehetőség, mely során kis szerencsével oroszlánfókák, pingvinek és tengeri teknősök társaságában fedezhető fel a víz alatti világ. Transzfer a szállodába, ahol ebéd. Délután séta egy gyalogösvényen a „Humedales” (vizes élőhely) néven ismert különleges és érintetlen vidékre. A lenyűgöző tájat lagúnák alkotják, melyeket a környék jellegzetes fái, mangrovék szegélyeznek; 4 különböző mangrove fajból áll össze a dús vegetáció. A lagúnákban flamingók és vándormadarak figyelhetők meg, mint például csérfélék, fecskefarkú sirály, kékszárnyú réce. A séta az Isabela teknősnevelő központban ér véget, ahol különböző fajú és méretű óriás Galápagos-teknősök csodálhatók meg. Transzfer a szállodába, ahol a délután hátralévő részében szabadidő, mely során a gyönyörű strand egyéni felfedezésére, pihenésre nyílik lehetőség. Szállás Isabela szigetén.

11. nap: Isabela – Santa Cruz-sziget

Reggel elutazás motorcsónakkal Santa Cruz szigetére, Puerto Ayorába (kb.3 órás út). Megérkezés, majd a szálláshely elfoglalása, szabadidő ebédre. Kora délután indulás a szállodától a kikötőbe, ahol kisebb hajóba szállva az öbölmenti partvidékét, kisebb szigeteket ismerhetik meg a résztvevők. Indulás Camaño szigetecske felé, ahol játékos oroszlánfókák, kis szerencsével, kék lábú és álarcos szulák is megfigyelhetők. A következő megálló a Germans Bay (Playa de Los Alemanos) paradicsomi helye, ahonnan rövid sétára van a Szerelem-csatorna természeti képződménye, amely festői szépségével kiváló fotótéma. A séta a Playa de Los Perros felé folytatódik, ahol a száraz erdő és a sziklás óceánpart találkozása rendkívüli látványt nyújt; a sziklás rész kis tengeri leguánkolónia élőhelye. A strand fürdésre itt nem alkalmas, de a táj lélegzetelállító szépségű. A kirándulás utolsó állomása a Las Grietas, ahol Darwin-pintyek, változatos madárfajok élnek őshonos növényzettel körülvéve. Kevésbé sós vizével remek hely úszásra és snorkelingre egyaránt. Visszautazás a szállodába. A Galápagos-szigeteki élmények lezárásaképp egy helyi étteremben vár kellemes vacsora az utazókra. Szállás Puerto Ayorában.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

12. nap: Baltra – Quito

​Reggeli után indulás Baltra repülőterére. Átkelés komppal az Itabaca-csatornán, majd utazás helyi buszjárattal a repülőtérre. Elutazás helyi repülőjárattal Quitóba. A megérkezést követően transzfer a szállodába, pihenés és akklimatizálódás a nap hátralévő részében. Szabadidő és vacsora egyénileg. Szállás Quitóban.

13. nap: Quito – Egyenlítő

​Délelőtt városnézés Quitóban, a világ legmagasabban fekvő fővárosában: főtere, a Plaza de La Independencia a tengerszint felett 2850 méter magasan található. Quitót 1534. december 6-án alapították; 1978-ban Krakkóval együtt elsőként lett az UNESCO világörökség része. Az Andok láncai között megbúvó város kellemes klímájával, hangulatával, nyugodt légkörével, az ecuadori Sierra kultúra hagyományaival az egyik legizgalmasabb dél-amerikai főváros. Reggeli után utazás a szállodából az óvárosba, mely gyönyörű szűk utcáival, a San Francisco és a La Compañia gyarmati templomaival és számtalan érdekes látnivalóval várja a látogatókat a koloniális központban. Az El Panechillo-hegyen egy különleges, 41 méter magas, szárnyas Szűz Mária szobor és a városra nyíló lenyűgöző panoráma fogadja a csoportot. Szabadidő ebédre, majd délután látogatás az Egyenlítői Emlékműhöz, a Mitad del Mundo-hoz Quitótól kb.35 km-re. Az Egyenlítő helyét egy francia-spanyol misszió mérte le a XVIII. században. Az Egyenlítőt jelölő vonalon végig sétálni kihagyhatatlan élmény, itt valóban a Világ közepén van az utazó. Az emlékmű mellett található Néprajzi Múzeum Ecuador őslakos kultúráját és néprajzát tárja a látogatók elé. Este egy különleges program vár az utazókra: főzőtanfolyam helyi séffel, mely során jellegzetes ecuadori fogásokat készítenek el a résztvevők, s a program végén az általuk főzött vacsorát fogyasztják el. Szállás Quitóban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda

14. nap Quito - Budapest

Délelőtt látogatás Quito kézműves piacára, mely amellett, hogy színes és izgalmas látnivaló, az utolsó szuvenírek remek beszerzési helye is lehet. Koradélután transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

15.nap Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, délutáni órákban.


Minimum létszám: 14 fő.


Fanasztikus kalandok várják az Egyenlítőnél Ecuadorban és a Galapagos-szigeteken!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Quito Ecuador utazás - OTP Travel Utazási Iroda
ahol 23 óra 56 perc és 04 másodperc egy nap.

Ecuador - Mitad del Mundo | OTP Travel utazási iroda
Ecuador leglátogatottabb turista attrakciója a Mitad del Mundo, ami (elvileg) a világ közepe.

Galápagos világa: Santa Cruz-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Santa Cruz a második legnagyobb sziget a Galápagos-szigetek közül. Számos lenyűgöző pontja van, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni.

Galápagos világa: San Cristóbal-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
A gyönyörű San Cristóbal a Galápagos-szigetek egyik ékköve, ahol pufók oroszlánfókák napoznak a korallos strandokon és remeterákok cikáznak a lagúnák mentén.

Mexikói utazások - OTP Travel Utazási Iroda
Tengerparti nyaralás vagy ősi indián kultúrák: Mexikó Önre vár!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Tudjon meg mindent a varázslatos Costa Ricáról!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Guatemala történelmét, kultúráját, ételeit, vulkánjait, földrajzát és gazdaságát érdekes tényeken keresztül!

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás

13 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerint három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, a dzsungelben középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen (egyszerű, természetes alapanyagokból készült, bungalóépületekből álló szállás).

Ellátás

Félpanzió

13 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora (az utolsó napon főzőtanfolyammal egybekötötve). A főétkezések italfogyasztás nélkül értendők.

 

Megjegyzések

• Az Ecuadorba utazókat előre megkötött utasbiztosítás felmutatásával engedik be az országba.

• A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!

• A nagy magasságok miatt „hegyibetegség” léphet fel, a program szív- és érrendszeri megbetegedéssel, vagy bármilyen mozgásszervi problémával rendelkező utazók számára nem ajánlott!

• Az időjárás függvényében a programok, valamint az utazás során természetes élőhelyükön látható állatok változhatnak!

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Természeti látnivalók
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora
***-****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Főzőtanfolyam helyi séffel

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Quito – Budapest útvonalon, valamint helyi repülőjáratokkal Quito – San Cristobal / Baltra – Quito útvonalon, turista osztályon,
  a helyszínen közlekedés privát busszal, Galápagoson az egyes szigetek között transzferek turista kategóriájú motorcsónakkal a program szerint
   
 • 13 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerint három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, az Amazonas térségében középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen (egyszerű, természetes alapanyagokból készült, bungalóépületekből álló szállás)
   
 • félpanziós ellátás a leírás szerint (13 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora - az utolsó napon főzőtanfolyammal egybekötve)
   
 • a leírás szerinti programok és kirándulások a szükséges belepőkkel (Ecudorban privát túrákon, Galápagoson helyi kis létszámú csoportos túrákon való részvétel)
   
 • tranzitkártya és belépő a Galápagosi Nemzeti Parkba (ára jelenleg: USD 100/fő/nemzeti parki belépő, USD 20/fő/tranzitkártya, mértékük előzetes bejelentés nélkül változhat!)
   
 • magyar idegenvezető kísérete az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók