Élmények a világ körül

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Katalógus ár: 1 799 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyarul beszélő idegenvezetővel

​Két földrészt és egy egész óceánt is át kell repülni a világ egyik legkülönlegesebb országa, Ecuador és a hozzá tartozó Galápagos-szigetek felfedezéséhez. A hosszú utazásért azonban már a repülőgép landolásakor kárpótolja az utazót a látvány, mely a repülőgép ablakából fogadja: a Sierra hegyes vidékébe beékelődött főváros, Quito képe és a környező táj nyugalma. 35 km-re innen az Egyenlítő, s a világ közepe vár. A dél-amerikai viszonylatban kicsiny Ecuador tájain az Amazonas esőerdeje, az Andok vonulata és az óceáni partvidék szépségei az Inka Birodalom és a spanyol gyarmatosítók emlékeivel egészülnek ki, s az ország egy ökológiai ritkasággal is megörvendezteti az utazót: a világon egyedülálló Galápagos-szigetek csodálatos szigetvilágával. A természet elhivatott rajongóit és a nem mindennapi kalandok keresőit várja itt egy életre szóló utazás!

Előkészületben: 2022
 
1. nap Budapest – Quito

Elutazás kora reggel Quitóba repülőgéppel, átszállással. Megérkezés Quitóba a délutáni órákban. Transzfer a quitói szállodába, pihenés és akklimatizálódás a 2850 méteres magassághoz az ecuadori fővárosban. Vacsora és szállás.

2. nap Quito - Amazónia

​Reggeli után utazás az amazóniai esőerdő felé, Tenába (kb.3,5 órás autóbuszos utazás), majd Santa Rosába, ahol motoros kenuba szállva kb. 20 perces út után megérkezés a dzsungelben található ecolodge típusú szálláshelyre. Megérkezéskor a házigazdák egy helyi specialitással, a „guayusa” nevű itallal, egyfajta természetes helyi energiaitallal köszöntik az új vendégeket. Rövid eligazítást követően a szoba elfoglalása, majd piranha-halászat. Később helyben készített vacsorát szolgálnak fel. Vacsora után a kalandvágyók csatlakozhatnak egy 45 perces éjszakai sétához a lodge körül, mely során megfigyelhető a különleges éjszakai állatvilág. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
3. nap Dzsungel

​Reggeli után gyalogtúra az esőerdőben: a helyi túravezető számos érdekes információval szolgál a helyiek által használt gyógynövényekről és azok eltérő felhasználásáról. A program után visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Rövid pihenés után a helyi őslakos amazóniai kichwa indián közösség felkeresése, akik életmódjukról, szokásairól mesélnek. Lehetőség nyílik az általuk készített ékszerek, tárgyak megvásárlására is, mely támogatást nyújt az itt élő családoknak. A program után a fánkozás (tubing) élménye próbálható ki a Napo-folyón. Visszatérés a lodge-ba. Vacsora, majd búcsú-tábortűz. Szállás a dzsungelben, lodge-ban.

4. nap Dzsungel – Baños

​A korán kelők hajnali madárleshez csatlakozhatnak: a közeli kilátópontról megszemlélhető, hogyan ébred a dzsungel élővilága a napfelkeltével. Reggeli, majd kijelentkezés az lodge-ból. Visszatérés motoros kenukkal Santa Rosába, ahonnan továbbutazás Bañosba (kb.3 óra), melyet a dzsungel kapujának is neveznek. Útközben Ecuador legszebb vízesései közül is látható néhány, köztük az Ördög üstje. Rövid utazás a Tarabita felvonóval, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a szépséges tájra. A nap végén megérkezés Bañosba. A rendelkezésre álló idő függvényében látogatás a La Casa Del Árbolhoz – a Faházhoz, mely egy szeizmikus megfigyelőállomásként működő lombház 2660 méteres magasságban a tengerszint felett, egy szakadék szélén, gyönyörű panorámát kínálva. Itt található a híres „világvége” hinta is, melyet a vakmerőbb turisták kipróbálhatnak (saját felelősségre). Vacsora és szállás Bañosban.

 
5. nap Baños – Quilotoa

​Reggeli után utazás az Andok festői tájain a 3914 méterrel a tengerszint felet található gyönyörű Quilotoa-lagúnához (kb. 4 órás buszút), amely a kialudt Quilotoa-vulkán kráterében található. Szabadidő ebédre, majd kellemes gyalogtúra a tó partjához. A túra időtartama odafelé kb.1 óra, visszafelé kb.1,5 óra. Transzfer a hacienda típusú szálláshelyre, ahol vacsora és szállás.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
6. nap Quilotoa – Cotopaxi – Quito

​Reggeli után utazás Quito irányába. Útközben megálló a kb. 2 órás útra található, híres Cotopaxi Nemzeti Parkban, melynek nevezetessége a ma is aktív Cotopaxi, Ecuador legmagasabb (5897 m), egyetlen hófödte csúcsú aktív vulkánja. Az egyedülálló növényzettel borított terület kivételes fotótémát kínál. Túrázás a Limpiopungo-lagúna körül, mely 3 890 méterrel a tengerszint felett fekszik. Ebéd egy hacienda stílusú rusztikus étteremben. Továbbutazás Quitóba, ahol szállás.

7. nap A Galápagos-szigetek: San Cristobal

​Kora reggel transzfer Quito repülőterére, utazás helyi repülőjárattal a San Cristobal-szigetre. A repülőtérről a helyi idegenvezető asszisztenciájával transzfer a szállodába, ahol ebéd vár az utazókra. Ebéd után kezdetét veszi a Galápagos-szigetek legkeletibb fekvésű és geológiailag legidősebb tagjának felfedezése. Gyalogtúra a San Cristobal tudományos kutatóintézetbe, ahol a sziget történetébe, törékeny és páratlan ökoszisztémájába és a megóvásával kapcsolatos erőfeszítésekbe nyerhetnek bepillantást az utazók. Séta a kb. 30 percre lévő Frigate Bird Hillre (Cerro Tijeretas), ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a hófehér homokos strandokra, a Csendes-óceán végtelenjére és a lenyűgöző Kicker-sziklákra. A kilátópont nevét gyakori vendégeinek, a pompás fregattmadaraknak köszönhetik, melyek ezen a helyen szoktak fészket rakni. Ezt követően leereszkedés a Punta Carola néven ismert kis öböl felé, mely az oroszlánfókák kedvelt pihenőhelye. Séta a szállodába, pihenés a nap hátralévő részében.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
8. nap San Cristobal-sziget - Santa Cruz-sziget

​Reggeli után transzfer San Cristobal-sziget felvidékére. A program első helyszíne az El Junco lagúna, ahol egy kihalt vulkán kalderájában összegyűlt esővíz hozta létre a különleges természeti jelenséget, mely a pompás fregattmadarak számára paradicsomi körülményeket biztosít. A tó a sziget lakosságának fő vízforrása. Túrázás a tó körül, mely során belátható jóformán az egész sziget, beleértve legmagasabb pontját, a San Joaquin Hillt is. A következő állomás a Cerro Colorado Teknősközpont, ahol a galápagosi óriásteknős különböző fajainak tudományos védelme és megóvása folyik. A központban tett séta során az itt élő egyedekkel – a kicsiktől a hatalmasokig – is közelebbi ismeretségbe kerülhet az utazó. Ezt követően utazás a sziget délkeleti részére, ahonnan 15 perces sétával érhető el Puerto Chino gyönyörű fehér homokos strandja. Itt szerencsével tengeri teknősök, fregattmadárfélék, kék lábú szulák, galápagosi barna pelikánok és más tengeri madarak láthatók. Transzfer a szállodába
Puerto Baquerizo Morenóba, ahol szabadidő ebédre. Kora délután elutazás motorcsónakkal Santa Cruz szigetére (kb.2 óra 45 perces út), mely a szigetek legnépesebb és legnépszerűbb tagja. Vacsora és szállás Puerto Ayorában.

9. nap Floreana-sziget

​Kora reggel séta a kikötőbe, elutazás motoros jachttal Floreana szigetére. Floreana-sziget az egyik legérintetlenebb a Galápagos-szigetek sorában, csupán száz fős lakossága főleg mezőgazdaságból él. A sziget természetes élőhelye többek között a zöld tengeri teknősöknek, számos pintyfajnak, kormoránoknak, partmenti madaraknak. Története tele van érdekességgel: itt található a szigetek első postája, melyet 1793-ban alapítottak bálnavadászok, valamint az első galápagosi lakos, a bátor ír, Patrick Watkins is e szigeten élt 1807 és 1809 között. Kb. 2,5 órás hajóút után megérkezés Puerto Velasco Ibarra városába, ahonnan helyi vízi taxi szállítja az utazókat a város kikötőjébe, ahol jó eséllyel sütkéreznek oroszlánfókák és tengeri iguanák a reggeli napfényben. Utazás „chivá”-val (jellegzetes, félig nyitott helyi busz) Floreana sziget felvidékére, Asilo de La Paz-hoz (béke menedékhely). A történelmi jelentőségű hely érdekessége, hogy itt telepedett le a német Wittmer család 1932-ben, mikor Floreanára érkezett. Fiuk, Rolf a szigeten született, ezzel ő volt az első Galápagos-szigeteken született ember. A buja zöld növényzettel körülvett helyen láthatók azok a barlangok is, melyet az első telepesek sokáig otthonukként használtak. „Chiva” transzfer egy helyi étterembe, ahol ebéd vár az utazókra, majd séta Playa Lobosra, a sziget egyik festői helyszínére, ahol szerencsével oroszlánfóka-kolóniák, a ritka és csak Galápagoson fellelhető kéklábú szulák, tengeri iguánák, tengeri teknősök láthatók természetes élőhelyükön. Rövid szabadidő strandolásra, snorkelezésre, pihenésre. Visszautazás privát motoros jachttal Santa Cruz szigetére. Transzfer, majd szabad program. Szállás Puerto Ayorában.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
10. nap Santa-Cruz-sziget

Santa Cruz az óriásteknősök szigete, kikötőjének jellegzetes képe a tengeri leguánok és oroszlánfókák lustálkodó látványa. Délelőtt kirándulás a Fausto Llerena Teknősközpontba, ahol ismerkedés a Galápagos Nemzeti Park munkájával és az itt fellelhető különféle teknősfajokkal. Itt élt 2012-ig a híres óriásteknős, Magányos George, alfajának utolsó példánya is. Tovább sétálva a Charles Darwin Kutatóállomás található, melynek működéséről a múzeum megtekintésével jutnak bővebb információhoz a látogatók. Ezt követően utazás a Santa Cruz-hegyvidékre, egy helyi teknősfarmra. A program során természetes környezetükben figyelhetők meg a csodálatos óriásteknősök. Az állatok csak tisztes távból szemlélhetők, etetésük, megérintésük vagy megzavarásuk tilos. Ebéd a farmon majd kb. háromnegyed - egyórás séta a festői Tortuga-öbölbe. A fehér homokos, mangrove fákkal szabdalt természetes strandok növény- és állatvilága elképesztő sokféleséggel kápráztatja el a látogatókat. Az első strand nagy hullámokkal rendelkezik, úszásra nem alkalmas. A második, kb. 10 perces sétával elérhető strand vize nyugodtabb, merülésre is alkalmas. Tengeri iguánák, zátonycápák, változatos vízimadarak tartoznak többek között az öböl színpompás lakói közé. Szabadidő a gyönyörű partszakaszon, majd visszatérés a szállodába. Szállás.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
11. nap Baltra – Quito

​Reggeli után indulás Baltra repülőterére. Átkelés komppal az Itabaca-csatornán, majd utazás helyi buszjárattal a repülőtérre. Elutazás helyi repülőjárattal Quitóba. A megérkezést követően transzfer a szállodába, pihenés és akklimatizálódás a nap hátralévő részében. Vacsora és szállás Quitóban.

 
12. nap Quito – Egyenlítő

​Délelőtt városnézés Quitóban, a világ legmagasabban fekvő fővárosában: főtere, a Plaza de La Independencia a tengerszint felett 2850 méter magasan található. Quitót 1534. december 6-án alapították; 1978-ban Krakkóval együtt elsőként lett az UNESCO világörökség része. Az Andok láncai között megbúvó város kellemes klímájával, hangulatával, nyugodt légkörével, az ecuadori Sierra kultúra hagyományaival az egyik legizgalmasabb dél-amerikai főváros. Reggeli után utazás a szállodából az óvárosba, mely gyönyörű szűk utcáival, a San Francisco és a La Compañia gyarmati templomaival és számtalan érdekes látnivalóval várja a látogatókat a koloniális központban. Az El Panechillo-hegyen egy különleges, 41 méter magas, szárnyas Szűz Mária szobor és a városra nyíló lenyűgöző panoráma fogadja a csoportot. Szabadidő ebédre, majd délután látogatás az Egyenlítői Emlékműhöz, a Mitad del Mundo-hoz Quitótól kb.35 km-re. Az Egyenlítő helyét egy francia-spanyol misszió mérte le a XVIII. században. Az Egyenlítőt jelölő vonalon végig sétálni kihagyhatatlan élmény, itt valóban a Világ közepén van az utazó. Az emlékmű mellett található Néprajzi Múzeum Ecuador őslakos kultúráját és néprajzát tárja a látogatók elé. Este egy különleges program vár az utazókra: főzőtanfolyam helyi séffel egy több mint 200 éves gyarmati házban, mely során jellegzetes ecuadori fogásokat készítenek el a résztvevők, s a program végén az általuk főzött vacsorát fogyasztják el. Szállás Quitóban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
13. nap Quito - Budapest

​Délelőtt látogatás Quito kézműves piacára, mely amellett, hogy színes és izgalmas látnivaló, az utolsó szuvenírek remek beszerzési helye is lehet. Transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel, átszállással Budapestre.

14.nap Budapest

​Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, a délutáni órákban.

​Minimum létszám: 12 fő.


10 portugál étel, amit a külföldiek nem értenek - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Portugáliában járunk, ezekkel a fogásokkal bizonyosan találkozni fogunk.

Portugália | Top 5 SPA Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
A lisszaboni fürdők többsége luxusszállodák területén található, ám ezek gyógyfürdők nem csak a szállodák vendégei számára látogathatóak.

Top 3 portugál sertéshús étel - OTP Travel Utazási Iroda
A húsimádók figyelmébe ajánlunk három olyan sertéshúsból készült fogást, amelyet Portugáliában járva, feltétlenül ki kell próbálni!

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Portóban lenni különleges élmény és a város titkos szegleteit megismerve pár nap után már igazi tripeirosnak – portói lakosnak – érezheti magát az ember.

Portó azonnal elvarázsolja az utazókat.

Városi strandok - OTP Travel
ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Lisszabon utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

A portugál Madeira Európa egyik legkedveltebb szigete. | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
12 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerint három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, a dzsungelben középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen (egyszerű, természetes alapanyagokból készült, bungalóépületekből álló szállás)


Ellátás

Félpanzió: 12 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora, valamint az utolsó napon főzőtanfolyammal egybekötött vacsora.

Megjegyzés


Az Ecuadorba utazókat előre megkötött utasbiztosítás felmutatásával engedik be az országba.
A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott!
A nagy magasságok miatt „hegyibetegség” léphet fel, a program szív- és érrendszeri megbetegedéssel, vagy bármilyen mozgásszervi problémával rendelkező utazók számára nem ajánlott!
Az időjárás függvényében a programok, valamint az utazás során természetes élőhelyükön látható állatok változhatnak!

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Spanyolország | Marbella kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A Costa del Sol ékköve, Marbella a pezsgő éjszakai életen, a pubok és kávézók sokaságán túl rengeteg csendes zugot és felfedezni valót kínál.

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Az Alhambra vöröses árnyalatú falai a külső szemlélő elől elrejtik a belső tér meghitt szépségét. Fedezze fel velünk!

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fehér falvai lenyűgözőek, völgyek ölelésében vagy kies sziklák tetején emlékeztetnek egy letűnt korszak különös történetére.

Spanyolország | andalúziai strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia világhírű a 800 km hosszú tengerpartjáról. Számtalan látványos, fehér homokkal és kristálytiszta türkizkék vízzel rendelkező stranddal valódi paradicsom.

Spanyolország | Córdoba ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk hét spanyol ételt, amiről a cordóbaiak állítják, ők csinálják a legjobban.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Quito – Budapest útvonalon, valamint helyi repülőjáratokkal Quito – San Cristobal / Baltra – Quito útvonalon, turista osztályon
   
 • a helyszínen közlekedés privát busszal, Galápagoson az egyes szigetek között transzferek motorcsónakkal, illetve motoros jachttal a program szerint
   
 • 12 éjszakai szállás középkategóriájú (helyi besorolás szerint három- és négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban, az Amazonas térségében középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen
   
 • félpanziós ellátás a leírás szerint (12 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 7 alkalommal vacsora, valamint az utolsó napon főzőtanfolyammal egybekötött vacsora)
   
 • a leírás szerinti programok és kirándulások
   
 • magyar idegenvezető kísérete az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
 • útlemondási biztosítás
 • a helyszínen, USD-ben fizetendő költségek:
  tranzitkártya, mely a Galápagos-szigetekre utazáskor, a quitói repülőtéren készpénzben fizetendő, díja 20 USD/fő (mértéke az indulásig előzetes bejelentés nélkül változhat

  belépődíj a Galápagos Nemzeti Parkba, mely a megérkezéskor a repülőtéren készpénzben fizetendő, díja 100 USD (mértéke az indulásig előzetes bejelentés nélkül változhat

  borravalók