Élmények a világ körül

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Katalógus ár: 1 599 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Kis létszámú csoportos körutazás magyarul beszélő idegenvezetővel

​Két földrészt és egy egész óceánt is át kell repülni a világ egyik legkülönlegesebb országa, Ecuador és a hozzá tartozó Galápagos-szigetek felfedezéséhez. A hosszú utazásért azonban már a repülőgép landolásakor kárpótolja az utazót a látvány, mely a repülőgép ablakából fogadja: a Sierra hegyes vidékébe beékelődött főváros, Quito képe és a környező táj nyugalma. 35 km-re innen az Egyenlítő, s a világ közepe vár. A dél-amerikai viszonylatban kicsiny Ecuador tájain az Amazonas esőerdeje, az Andok vonulata és az óceáni partvidék szépségei az Inka Birodalom és a spanyol gyarmatosítók emlékeivel egészülnek ki, s az ország egy ökológiai ritkasággal is megörvendezteti az utazót: a világon egyedülálló Galápagos-szigetek csodálatos szigetvilágával. A természet elhivatott rajongóit és a nem mindennapi kalandok keresőit várja itt egy életre szóló utazás!

​Előkészületben: 2021. február 15 – 28. (13 éjszaka)
 
1. nap Budapest – Quito

​Elutazás kora reggel Quitóba menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással. Megérkezés Quitóba a délutáni órákban. Transzfer a quitói szállodába, ahol vacsora és szállás.

2. nap Quito - Egyenlítő

​Délelőtt városnézés Quitóban, a világ legmagasabban fekvő fővárosában: főtere, a Plaza de La Independencia a tengerszint felett 2850 méter magasan található. Quitót 1534. december 6-án alapították; 1978-ban Krakkóval együtt elsőként lett az UNESCO világörökség része. Az Andok láncai között megbúvó város kellemes klímájával, hangulatával, nyugodt légkörével, az ecuadori Sierra kultúra hagyományaival az egyik legizgalmasabb dél-amerikai főváros. Reggeli után utazás a szállodából az óvárosba, mely gyönyörű szűk utcáival, a San Francisco és a La Compañia gyarmati templomaival és számtalan érdekes látnivalóval várja a látogatókat a koloniális központban. A látogatást rövid megálló követi az El Panecillo-hegy tetején, ahol Szűz Mária lenyűgöző szobra található és lélegzetelállító panoráma nyílik a városra. Szabadidő ebédre, majd délután látogatás az Egyenlítői Emlékműhöz, a Mitad del Mundo-hoz Quitótól kb.35 km-re. Az Egyenlítő helyét egy francia-spanyol misszió mérte le a XVIII. században. Az Egyenlítőt jelölő vonalon végig sétálni kihagyhatatlan élmény, itt valóban a Világ közepén van az utazó. Az emlékmű mellett található Néprajzi Múzeum Ecuador őslakos kultúráját és néprajzát tárja a látogatók elé. Visszautazás a szállodába. Vacsora és szállás Quitóban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
3. nap Quito – Amazónia

​Reggeli után utazás az Amazóniai esőerdő felé, Tenába (kb.3,5 órás autóbuszos utazás), majd Santa Rosába, ahol motoros kenuba szállva kb. 20 perces út után megérkezés a dzsungelben található ecolodge típusú szálláshelyre (egyszerű, természetes alapanyagokból készült, bungalóépületekből álló szállás). Megérkezéskor a házigazdák egy helyi specialitással, a „guayusa” nevű itallal, egyfajta természetes helyi energiaitallal köszöntik az új vendégeket. Rövid eligazítást követően a szoba elfoglalása, majd piranha-halászat. Később helyben készített vacsorát szolgálnak fel. Vacsora után fakultatív 45 perces éjszakai séta a lodge körül, mely során megfigyelhető a különleges éjszakai állatvilág. Szállás a dzsungelben, ecolodge-ban.

4. nap Dzsungel

​Reggeli után gyalogtúra az esőerdőben: a helyi túravezető számos érdekes információval szolgál a helyiek által használt gyógynövényekről és azok eltérő felhasználásáról. A program után visszatérés a lodge-ba, ahol ebéd. Rövid pihenés után a helyi őslakos amazóniai kichwa indián közösség felkeresése, akik életmódjukról, szokásairól mesélnek. Lehetőség nyílik az általuk készített ékszerek, tárgyak megvásárlására is, mely támogatást nyújt az itt élő családoknak. A program után a fánkozás (tubing) élménye próbálható ki a Napo-folyón. Visszatérés a lodge-ba. Vacsora, majd búcsú-tábortűz. Szállás a dzsungelben, ecolodge-ban.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
 
5. nap Dzsungel – Baños

​Fakultatív hajnali madárles: a közeli kilátópontról megszemlélhető, hogyan ébred a dzsungel élővilága a napfelkeltével. Reggeli, majd kijelentkezés az ecolodge-ból. Visszatérés motoros kenukkal Santa Rosá-ba, ahonnan továbbutazás Bañosba (kb.3 óra), melyet a dzsungel kapujának is neveznek. Útközben Ecuador legszebb vízesései közül is látható néhány, köztük az Ördög üstje. Utazás a Tarabita felvonóval, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a szépséges tájra. A nap végén megérkezés Bañosba. A rendelkezésre álló idő függvényében látogatás a La Casa Del Árbolhoz – a Faházhoz, mely egy szeizmikus megfigyelőállomásként működő lombház 2660 méteres magasságban a tengerszint felett, egy szakadék szélén, gyönyörű panorámát kínálva. Itt található a híres „világvége” hinta is, melyet a vakmerőbb turisták kipróbálhatnak (saját felelősségre). Vacsora és szállás Bañosban.

6. nap Baños – Chimborazo - Riobamba

​Reggeli után elutazás Riobamba városába. A festői úton lélegzetelállító látvány tárul az utazók elé. Megálló a Chimborazónál, Ecuador legmagasabb (6268 m) hegyénél, gyalogtúra a tájvédelmi parkban. A fennsíkon fekvő terület vikunyák, lámák, alpakák természetes élőhelye. A jellegzetes andoki táj főszereplője a hatalmas kialudt rétegvulkán látványa. A túra után továbbutazás Riobambába, a középső Sierra vidék egyik legnépesebb városába, mely a tengerszint felett 2754 méteres magasságban fekszik és áthalad rajta a híres Pánamerikai országút. Vacsora és szállás Riobambában.

7. nap Riobamba – Quilotoa

​Reggeli után utazás a gyönyörű Quilotoa-lagúnához (kb. 3 órás buszút), amely a kialudt Quilotoa-vulkán kráterében található. Szabadidő ebédre, majd séta a tónál. A gyalogtúra időtartama odafelé kb.1 óra, visszafelé kb.1,5 óra. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás Quilotoában.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
8. nap Quilotoa – Cotopaxi – Quito

​Reggeli után utazás Quitó irányába. Útközben megálló a kb.2 órás útra található, híres Cotopaxi Nemzeti Parkban, melynek nevezetessége a ma is aktív Cotopaxi, Ecuador legmagasabb (5897 m), egyetlen hófödte csúcsú aktív vulkánja. Az egyedülálló növényzettel borított terület kivételes fotótémát kínál. Túrázás a Limpiopungo-lagúna körül. Továbbutazás Quitóba, ahol vacsora és szállás.

9. nap Baltra – Santa Cruz hegyvidék – Puerto Ayora

​Kora reggel transzfer Quito repülőterére, utazás helyi repülőjárattal Galápagosra. A Quito repülőtéren tranzitkártya megváltása szükséges, helyszíni fizetéssel (USD 20/fő, mértéke változhat). A Baltra Repülőtéren a megérkezéskor belépő fizetendő a Galápagos Nemzeti Parkba (USD 100/fő, mértéke változhat). A repülőtérről a helyi idegenvezető asszisztenciájával utazás helyi buszjárattal, majd komppal (kb.5 perces út) a Santa Cruz szigetre. Kirándulás a Santa Cruz hegyvidékre, ebéddel egy helyi teknősfarmon. Santa Cruz az óriásteknősök szigete, kikötőjének jellegzetes képe a tengeri leguánok és oroszlánfókák lustálkodó látványa. A program során megfigyelhetők az óriásteknősök természetes környezetükben. A hegyvidéket elhagyva indulás Puerto Ayora városába, ahol a szálláshely elfoglalása.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
10. nap Santa Cruz - Floreana

​Reggeli, majd séta a Fausto Llerena Teknősközpontba, ahol ismerkedés a Galapagos Nemzeti Park munkájával és az itt fellelhető különféle teknősfajokkal. Itt élt 2012-ig a híres óriásteknős, Magányos George, alfajának utolsó példánya is. Tovább sétálva a Charles Darwin Kutatóállomás található, melynek működéséről a múzeum megtekintésével jutnak bővebb információhoz a látogatók. Kora délután séta a kikötőbe, elutazás motoros hajóval Floreana szigetére. Floreana sziget az egyik legérintetlenebb a Galápagos-szigetek sorában, csupán száz fős lakossága főleg mezőgazdaságból él. A sziget természetes élőhelye többek között a zöld tengeri teknősöknek, számos pintyfajnak, kormoránoknak, partmenti madaraknak. Története tele van érdekességgel: itt található a szigetek első postája, melyet 1793-ban alapítottak bálnavadászok, valamint az első galápagosi lakos, a bátor ír, Patrick Watkins is e szigeten élt 1807 és 1809 között. Kb. 2,5 órás hajóút után megérkezés Puerto Velasco Ibarra városába. Séta Playa Lobosra, a sziget egyik festői helyszínére, ahol szerencsével oroszlánfóka-kolóniák, a ritka és csak Galápagoson fellelhető kéklábú szulák, tengeri iguánák, tengeri teknősök láthatók természetes élőhelyükön. Vacsora és szállás a Floreana szigeten, a helyi közösség által üzemeltetett egyszerű vendégházakban (community homes). Az itt eltöltött vendégéjszakával a közösségi turizmust és a helyi közösségek megélhetését támogatják a látogatók.

11. nap Floreana – Isabela

​Korai reggeli egy kis helyi étteremben, majd utazás „chivá”-val (jellegzetes, félig nyitott helyi busz) Floreana sziget felvidékére, Asilo de La Paz-hoz (Béke Menedékhely). A történelmi jelentőségű hely érdekessége, hogy itt telepedett le a német Whitmer család 1932-ben, mikor Floreanára érkezett. Fiuk, Rolf a szigeten született, ezzel ő volt az első, Galápagos-szigeteken született ember. A buja zöld növényzettel körülvett helyen láthatók azok a barlangok is, melyet az első telepesek sokáig otthonukként használtak. Visszautazás a városba, ahol rövid szabadidő ebédre, majd utazás privát motorcsónakkal a 2-3 órás útra lévő, patkó alakú Isabela szigetre, a Galápagos-szigetcsoport legnagyobb (4670 km2) szigetére. Érkezés Puerto Villamilbe, bejelentkezés a szállodába, majd séta a Los Humedales néven ismert különleges lápvidékre. A homokos strandok, sziklás partok és mangrove-erdők szabdalta természeti területen megfigyelhető a Galápagosokon jellemző négy mangrovefaj, az itt élő rózsaszín flamingók és változatos vándormadarak is. Érkezés a teknősgondozó központba, ahol különböző fajú és korú teknősöket nevelnek. A nap hátralevő részében szabad program Puerto Villamilben, mely hosszú fehér homokos partjával a Galápagos-szigetek egyik legszebb városa. Vacsora a városban, szállás Puerto Villamilben.


Ecuador, Amazónia és a Galápagos-szigetek - OTP Travel utazási iroda
12. nap Isabela – Santa Cruz

​Reggel után kirándulás hajóval a több kis festői szigetecskéből álló Las Tintoreras-ra, ahol megannyi különleges állatfaj: tengeri iguánák, oroszlánfókák, ráják, valamint a lávafolyások alakította csatornákban Tintoreras néven ismert fehérfejes cápák élnek. Snorkelezési lehetőség, majd visszahajózás a városba, ahol szabadidő ebédre. Utazás privát motorcsónakkal Santa Cruz szigetre. Érkezés után séta a szállodához, a nap hátralevő részében pihenés. Búcsúvacsora és szállás Puerto Ayorában.

13. nap Baltra - Quito

​Reggeli után indulás a Baltra repülőtérre. Átkelés komppal az Itabaca-csatornán, majd utazás helyi buszjárattal a repülőtérre. Elutazás helyi repülőjárattal Quitóba, majd onnan tovább egy európai átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

14.nap Budapest

​Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

​Minimum létszám: 12 fő.

​Az időjárás függvényében a programok, valamint az utazás során természetes élőhelyükön látható állatok változhatnak!

​Az Ecuadorba utazókat kizárólag előre megkötött utasbiztosítás felmutatásával engedik be az országba. A sárgaláz elleni védőoltás felvétele ajánlott.


Lisszabon utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A portugál főváros feltárja titkait.

A portugál Madeira Európa egyik legkedveltebb szigete. | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát

Portugál bor és kultúra - OTP Travel utazási iroda
Portugália a világ 6. legnagyobb bortermelője.

Portóban lenni különleges élmény

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

OTP Travel Utazási Iroda - Sztárszálló
Csodás hotelek nem mindennapi tulajokkal, földi halandóknak is.

OTP Travel Utazási Iroda- Legjobb NÁSZUTAK - Inspiráló nászutazások
A közösségi médiában legtöbbet szereplő nászutazások helyszíneit gyűjtötték amerikai újságírók csokorba, kattintson!

Tematikus utazási ajánlatok karácsonyra, szilveszterre, kultúrbolondoknak vagy a borok szerelmeseinek.

Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
13 éjszakai szállás helyi besorolás szerint három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a dzsungelben középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen, Floreana szigeten a helyi közösség által üzemeltetett egyszerű turista vendégházakban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fedezze fel Pozsonyt! - OTP Travel Utazási Iroda
Pozsony szerelem első látásra, egyedi stílusa, kultúrája és a történelmi múltja páratlanná teszi.

Częstochowa Fekete Madonnája - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk Lengyelország legszentebb helyét, ismerje meg a częstochowai Jasna Góra-i kolostort!

6 Krakkó környéki finomság - OTP Travel Utazási Iroda
Krakkó és környéke nem csak kulturális örökségekben, de de gasztronómiai specialitásokban is gazdag.

Krakkó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A vásárlástól a városnézésig Krakkó ezernyi élménnyel szolgálhat. járja be velünk Krakkó és környékének legfontosabb nevezetességeit!

10 fantasztikus kirándulás Zakopaneból - OTP Travel Utazási Iroda
Zakopane közelében nagyszerű kirándulóhelyeket találunk.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Quito – Budapest útvonalon, valamint helyi repülőjáratokkal Quito – Baltra – Quito útvonalon, turista osztályon
 • utazás a körutazás alatt autóbusszal, motoros kenuval és motoros jachttal az útvonalnak megfelelően
 • 13 éjszakai szállás helyi besorolás szerint három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a dzsungelben középkategóriájú ecolodge típusú szálláshelyen, Floreana szigeten a helyi közösség által üzemeltetett egyszerű turista vendégházakban
 • félpanziós ellátás a leírás szerint (13 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd, 11 alkalommal vacsora) 
 • a leírás szerinti programok belépőkkel 
 • magyar idegenvezető

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
 • útlemondási biztosítás
 • tranzitkártya a Galápagos-szigeteken (a baltrai repülőtéren fizetendő): ára 20 USD/fő, mely változhat 
 • belépő a Galápagos Nemzeti Parkba (a baltrai repülőtéren fizetendő), ára 100 USD, mely változhat