Élmények a világ körül

Keresés

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN

Katalógus ár: 1 029 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Marrakech – Ourika-völgy – Casablanca – Meknes – Volubilis – Fez – Rabat – Tangier – Algeciras – Torremolinos – Granada – (Córdoba) – (Sevilla)

A Marokkó és Andalúzia varázslatos tájain keresztül vezető utazás során az ősi mór romok kincsesbányája tárul fel, amelyet titokzatosság és gazdag történelmi múlt jellemez. Tartson velünk Marokkó történelmi csodáinak felfedezésére, Marrakech vibráló piacaitól az Ourika-völgy nyugodt szépségéig. Fedezze fel Casablanca kozmopolita vonzerejét, Meknez királyi szépségét és Volubilis ősi nagyságát. Fez kanyargós sikátorai az ókor meséit suttogják, míg Rabat fenséges fővárosa és Tanger tengerparti bája gazdag örökségével ragadja magával. A kontinenseket átszelve a kaland a spanyolországi Algecirasig tart, mielőtt végül Torremolinos napsütötte partjaihoz érkezik, ahol a kultúrák összefonódása továbbra is a történelem sokszínűségét tárja elénk.

1. nap • Budapest – Marrakech

Elutazás Budapestről átszállással Marrakech-be. Érkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Vacsora és szállás Marrakech-ben.

2. nap • Marrakech

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Marokkó második legrégebbi királyi városában, melyet a dél gyöngyének is neveznek. Séta a középkori Medina városrészben, majd látogatás a Koutoubia mecsetben, amely 77 méter magas, rózsaszín minaretével és központi elhelyezkedésével uralja a várost. Az andalúz-mór stílusban épült Bahia palota megtekintése, majd látogatás a Dar Si Said Múzeumban. Marrakech legismertebb folklór múzeumában a berber kultúra eredetével ismerkedhetnek meg a látogatók, valamint hagyományos marokkói ékszerek, szőnyegek, hangszerek és fegyverek is láthatók. Ebéd a szállodában, majd a városnézés és séta folytatása a különleges hangulatú város vörös agyaggal festett, narancs és rózsaszín árnyalatban pompázó házai között. A Djemaa el Fna egzotikus főtere fantasztikus élmény, amint lemegy a nap, kígyóbűvölők, mutatványosok, hennafestők forgataga ejti ámulatba az érdeklődőket. Szállás Marrakech-ben.

3. nap • Marrakech – Ourika - völgy – Marrakech

Reggeli a szállodában, majd kirándulás az Ourika-völgybe, ami egy igen ritka természeti jelenség. A környék egyetlen ki nem száradó folyója tartja zölden ezt a különleges tájegységet. A völgyben a folyó vonalán számos kedves falu követi egymást, a kellemes mikroklímát pedig a folyamatosan zöldellő növények biztosítják. Míg Marrakechben szinte izzik a város, a völgyben garantáltan üdítő a friss levegő. Szerencsés esetben a hósapkával fedett Jebel Toubkal csúcsot is láthatják, amely Észak-Afrika legmagasabb csúcsa. Vacsora a szállodában, szállás Marrakech-ben.

Marokkó – Andalúzia: Mór emlékek felfedezése- csoportos utazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

4. nap • Marrakech – Casablanca

Reggeli után utazás Casablanca metropoliszába. A legendás várost minden idők egyik leghíresebb filmje, az azonos című Casablanca tette világhírűvé. Casablanca az ország legnagyobb városa, forgalmas kikötő és ipari központ lenyűgöző óvárossal. A mediterrán világ, a kelet varázsa és Afrika misztikuma is jelen van lüktető és színes világában. Délután autóbuszos városnézés: a város szívét jelentő V. Mohamed tér, a központi piac, a Habous és Anfa negyed, a Királyi Palota, majd a világ második legnagyobb mecsete, a II. Hasszán mecset megtekintése kívülről, végül szabadidő. Vacsora és szállás Casablancában.

5. nap • Casablanca – Meknez – Volubilis – Fez

Reggeli után kirándulás a Casablancától 240 km-re lévő Meknesbe. A XI. században berberek alapította várost nevezik a „marokkói Versailles”-nak is. Híres látnivalói a 40 km hosszú, háromszoros városfal, mely Marokkó leghosszabb városfala, a lenyűgöző szépségű Bab Mansour kapu, a királyi istálló romjai és a zsidó negyed. Továbbutazás Moulay Driss szent városának érintésével a közeli, rómaiak alapította Volubilisbe, mely Feztől északra fekszik és Marokkó bölcsője: az Idríszida dinasztia őse, Mulaj Idrísz ugyanis innen kiindulva alapította az országot 788-ban. Az itt megcsodálható ásatások: villák, mozaikok, paloták, kúriák, középületek, olajüzemek és Caracalla diadalíve a római kori építészet igazi remekei. Továbbutazás Fezbe, ahol vacsora és szállás.

6. nap • Fez

Reggeli után városnézés az ország vallási és szellemi központjában, Fezben, mely kihagyhatatlan állomása egy marokkói utazásnak. Városnézés az ősi királyi városban: a középkori Medina és a területén található Bou Inania medresze (iszlám vallási iskola), a Nejjarine kút, a Moulay Idriss mauzóleum és a Karaouine mecset megtekintése kívülről, majd látogatás az egzotikus soukokban és az új városrészben, Fez Jdid-ben, mely „csupán” 700 éves. Vacsora és szállás Fezben.

Marokkó – Andalúzia: Mór emlékek felfedezése- csoportos utazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

7. nap • Fez – Rabat

Elutazás Rabatba, Marokkó mai fővárosába, az Atlanti-óceán partján fekvő Rabatba. A királyi város régészeti örökségének első emlékei a Kr.e.VIII. századra nyúlnak vissza. Városnézés autóbusszal, amely során megtekinthető: az Oudayas kert, az V. Mohamed mauzóleum, a Királyi Palota (kívülről), a Hassan - torony, mely a világ legmagasabb minaretje, háttérben a kéklő óceánnal. Vacsora és szállás Rabatban.

8. nap • Rabat – Tangier – Algeciras

Reggeli után utazás Tangier városába, ahonnan átkelés komppal a Gibraltár-szoroson Algeciras kikötőjébe (a kompút kb.1 órás). A megérkezést követően autóbuszos transzfer Torremolinos tengerparti városába. Elhelyezkedés a négycsillagos üdülőszállodában. Vacsora és szállás Torremolinosban. Torremolinos a Földközi – tenger partján fekszik, Malága tartomány kedvelt üdülőhelye a 8 km hosszú tengerpartjával.

9. nap • Torremolinos - Granada

Reggeli után utazás Granadába. Évszázadok során költők, írók, zenészek, utazók énekelték és éneklik meg ma is szépségét, titokzatosságát, megejtő varázsát. Itt található a világ egyik leglátogatottabb műemlék együttese, a csodálatos mór palotaegyüttes, az Alhambra. A ma 200 ezer lakosú város éghajlata enyhe és száraz, levegője tiszta. Nemcsak világhírű műemlék együttese, hanem belvárosának hangulatos utcái, a bazárok, a szép középkori paloták, a lakóházak is megérnek egy kis barangolást. Látogatás az Alhambrában, az Ibériai-félsziget utolsó muszlim királyságának egykori fővárosában. A látogatás után séta a palotaegyüttest körülvevő Generalife lenyűgöző kertjeiben, majd szabadprogram. Visszautazás Torremolinosba, ahol szállás és vacsora.

Marokkó – Andalúzia: Mór emlékek felfedezése- csoportos utazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

10. nap • Torremolinos

A nap folyamán szabadprogram, mely lehetőséget nyújt a szálloda szolgáltatásainak kipróbálására és pihenésre Torremolinos strandjain. Fakultatív egésznapos programjavaslat: Utazás Córdobába. Elutazás Córdobába, amely az azonos nevű andalúz tartomány székhelye. A várost a kartagóiak alapították a római korban, majd az arabok fellegvára lett. A IX – X. században élte virágkorát, ekkor Európa harmadik legnagyobb városa és egyben az akkori arab világ legfontosabb szellemi és művészeti centrumainak egyike volt. Mór jellegét a mai napig őrzi a gyönyörű város, amely Andalúzia egyik kihagyhatatlan látnivalója. Városnézés keretében a mecset megtekintése. Visszautazás Torremolinosba, ahol szállás és vacsora.

11. nap • Torremolinos

A nap folyamán szabadprogram, mely lehetőséget nyújt a szálloda szolgáltatásainak kipróbálására és pihenésre Torremolinos strandjain. Fakultatív egésznapos programjavaslat: Utazás Sevillába. Egész napos városnézés keretében Sevilla nevezetességeinek megtekintése: a katedrális, az Alcazar és a jellegzetes Santa Cruz negyed felfedezése (a megtekintett látnivalók az aktuális nyitvatartás függvényében változhatnak). Sevilla kanyargós utcáival, a mór stílusjegyeket magukon viselő házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Székesegyháza a világ legnagyobb gótikus katedrálisa. Visszautazás Torremolinosba, ahol szállás és vacsora.

12. nap • Torremolinos – Malaga

Kijelentkezés a szállodából a délelőtti órákban, majd utazás autóbusszal Malaga repülőterére. Hazautazás repülőgéppel Budapestre a menetrend függvényében, átszállással.Marokkó utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a mesék földjét!

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa
Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között?

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Engedje át magát Spanyolország csábításának!

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Marrakech és Malaga – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás italfogyasztás nélkül
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
 • idegenforgalmi adó
 • kompjegy

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravaló
 • fakultatív programok

Elhelyezés

Szállás leírás
11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió italfogyasztás nélkül
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.