Élmények a világ körül

Keresés

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 1 499 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában magyar idegenvezetéssel

Buenos Aires - Iguassú-vízesés - Rio de Janeiro

Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián. Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék, a természet szépségeire és a tangó rejtelmeire is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. A montevideói fakultatív kirándulás egy harmadik ország, Uruguay szépségeibe is bepillantást enged. A lélegzetelállító Iguassu-vízesés argentin és brazil oldalról is felfedi a lenyűgöző természeti csoda változatos látnivalóit. Rio de Janeiro lenyűgöző városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói és a szamba titkai is felfedezhetők. A ragyogó látnivalókat remek ételek kísérik, a helyi gasztronómia változatos, ízletes fogásaival.

Időpont: 2023. október 18-30.


1. nap • Budapest - Buenos Aires

Elutazás repülőgéppel, átszállással Buenos Airesbe a délutáni órákban.

2. nap • Buenos Aires

Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városa változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti varázsát. Reggeli és felfrissülés a szállodában, majd félnapos autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével: a Plaza de Mayo, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális után utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, ahol 1536-ban Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. Fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Buenos Aires

Az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek, majd a San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue elegáns üzletei és palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyedbe, ahol ebéd. A délután szabad. Este fakultatív program: ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ. Szállás Buenos Airesben.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Buenos Aires

Egész napos kirándulás „Fiesta Gaucha”: látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

5. nap • Buenos Aires (Montevideo)

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Uruguay fővárosába, Montevideóba. Kora reggel transzfer a szállodától a kikötőbe, majd utazás komppal a La Plata folyó torkolatának túlpartjára, ahol már Uruguay található. A kb. két és fél órás kompút után megérkezés Montevideóba. A mindig pezsgő, spanyol hangulatú, élhető nagyváros Dél-Amerika egy újabb szeletét mutatja meg az utazóknak. Fekvése, parkjai, gazdag építészete, a Rambla több mint 20 km-es festői, part menti promenádja egy megkapóan szép város képét festi a látogatók elé. Ebéd a régi kikötő egy jellegzetes helyi éttermében, majd panoráma városnézés, mely során láthatók a város főbb nevezetességei: a Plaza Independencia főtere, ahol José Gervasio Artigas generális márványszobra található, a Palacio Salvo - Uruguay legmagasabb épülete, a felújított Solis Színház, mely Dél-Amerika első színházainak egyike, valamint s a régi és új városrész további jeles épületei. A városnézés után szabadidő vásárlásra, majd visszatérés komppal a La Plata folyón Buenos Airesbe. Transzfer a szállodába, szállás Buenos Airesben.

6. nap • Buenos Aires - Iguassu-vízesés

Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguassu-vízeséshez repülőgéppel. Érkezés az argentin oldalra. Transzfer az argentin oldal vízeséseihez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző Iguassu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

7. nap • Iguassu-vízesés

Délelőtt kirándulás a brazil oldal vízeséseihez: a hatalmas zuhatag újabb perspektívákból mutatja meg lenyűgöző szépségét. Fakultatív program: Macuco-szafari kirándulás. Felejthetetlen vízi kaland motorcsónakokkal a vízesések közelébe. Út közben ebéd. Este fakultatív program: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás Foz do Iguacuban.

8. nap • Foz do Iguacú – Itaipu – Rio de Janeiro

Reggeli után panoráma kirándulás az Itaipu-gát vízerőműnél. A Paraná-folyón, Brazília és Paraguay határán lévő vízerőmű a világ egyik legnagyobb gátja, az itt termelt áram Paraguay éves szükségletének 78%-át, Brazíliáénak 26%-át fedezi. A hét kilométer hosszú, mérnöki bravúrnak is beillő építmény hosszan kígyózó gátrendszere és a lezúduló víz lenyűgöző látványt nyújt. Transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Rio de Janeiro városába. Ebéd, majd transzfer a szállodába, szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában.

9. nap • Rio de Janeiro

Délelőtt városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók megtekintésére. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. Ezt követően a riói botanikus kert megtekintése. Az 1808-ban létrehozott, világszinten is neves park történelmi jelentőségéről emlékművek, jeles épületek és műalkotások mesélnek, míg kertjei, üvegházai, tematikus gyűjteményei, páratlanul gazdag növényeket rejtenek. A program közben ebéd egy helyi étteremben.
Este fakultatív program: churrascaria (grill) vacsora egy helyi étteremben, mely során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. A vacsora után látogatás a Rio Scenarium helyi zenés klubba, mely autentikus élőzenéjéről, egyedi hangulatáról nevezetes. Késő este transzfer vissza a szállodába. Szállás Rio de Janeiróban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap • Rio de Janeiro

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A program során ebéd. Szállás Rio de Janeiróban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

11. nap • Rio de Janeiro (Petropolis)

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Délután visszautazás Rio de Janeiróba, szállás.

12. nap • Rio de Janeiro - Budapest

A délelőtt szabad. Délben kijelentkezés a szállodából, majd ebéd egy helyi étteremben. Utazás Rio egyik legújabb városrészébe, a 2016-os Olimpiára megépített Porto Maravilha kikötőhöz, ahol az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. Ezt követően látogatás egy helyi szambaiskolában, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb. másfél órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, és még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt. Transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

13. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni/esti órákban.


Minimum létszám: 16 fő

A programok sorrendje változhat!

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Latinos pezsgés európai hangulatban

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd (a leírás szerint)
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Itaipu-gát, szambaiskola, gasztro-élmények

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt több mint kulináris élvezet; az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől, szinte félúton Amerika és Európa között fekszik az Atlanti-óceánban. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Magasra törő vulkáni csúcsaival, buja szőlőültetvényeivel és élénk tengeri életével Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Buenos Aires és Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal Buenos Aires – Iguazú – Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • illetékek
 • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • 10 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd a leírás szerint
   
 • programok és kirándulások belépőjegyekkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok árai
  (minimum létszám: 10 fő)

  Buenos Aires –vacsora és tangó show
  Buenos Aires – Uruguay kirándulás Montevideóba ebéddel
  Iguassu – Macuco-szafari
  Iguassu – vacsora és Rafain show
  Rio – Petropolis kirándulás ebéddel
  Rio – churrascaria vacsora és Rio Scenarium