Élmények a világ körül

Keresés

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 1 499 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában magyar idegenvezetéssel

Buenos Aires - Iguassú-vízesés - Rio de Janeiro

Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián. Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék, a természet szépségeire és a tangó rejtelmeire is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. A montevideói fakultatív kirándulás egy harmadik ország, Uruguay szépségeibe is bepillantást enged. A lélegzetelállító Iguassu-vízesés argentin és brazil oldalról is felfedi a lenyűgöző természeti csoda változatos látnivalóit. Rio de Janeiro lenyűgöző városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói és a szamba titkai is felfedezhetők. A ragyogó látnivalókat remek ételek kísérik, a helyi gasztronómia változatos, ízletes fogásaival.

1. nap • Budapest - Buenos Aires

Elutazás repülőgéppel, átszállással Buenos Airesbe. Megérkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába, szállás Buenos Airesben.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

2. nap • Buenos Aires

Egész napos autóbuszos városnézés Buenos Airesben. Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városa változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti varázsát. Először a déli látnivalók felfedezése: a Plaza de Mayo, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális után utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, ahol 1536-ban Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. Fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben, majd az észeki látnivalók felfedezése. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek, majd a San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue elegáns üzletei és palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Este fakultatív program: ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ. Szállás Buenos Airesben.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Buenos Aires

Egész napos kirándulás „Fiesta Gaucha”: látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A helyszínen számos kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésre, mint lovaglás, lovaskocsikázás, gyalogos vagy kerékpáros túra. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

4. nap • Buenos Aires (Uruguay: Colonia del Sacramento és borvidéki látogatás)

Szabad program. Egész napos fakultatív kirándulás Uruguay-ba. Kora reggel transzfer a kikötőbe, átkelés komppal a La Plata folyó torkolatán Uruguay-ba. A kb. 1 óra 15 perces kompút után megérkezés Colonia del Sacramentóba, mely a portugál gyarmati időkből fennmaradt gyönyörű városka. A várost 1680-ban alapította Manuel Lobo admirális, Rio de Janeiro akkori kormányzója. Különleges építészete miatt az UNESCO Világörökségének része. Autóbuszos és gyalogos városnézés, mely során ismerkedés a történelmi macskaköves utcácskákkal és épületekkel. Ezt követően látogatás egy közeli borászatban ebéddel. Ismerkedés a helyi bortermeléssel, az uruguay-i borokkal, borkóstoló helyi termelőktől származó sajtok és felvágottak kíséretében. Visszatérés komppal a La Plata folyón Buenos Airesbe. Transzfer a szállodába, szállás Buenos Airesben.

5. nap • Buenos Aires - Iguassu-vízesés

Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguassu-vízeséshez repülőgéppel. Érkezés az argentin oldalra. Transzfer az argentin oldal vízeséseihez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző Iguassu-vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Este fakultatív program: grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

6. nap • Iguassu-vízesés

Délelőtt kirándulás a brazil oldal vízeséseihez: a hatalmas zuhatag újabb perspektívákból mutatja meg lenyűgöző szépségét. Út közben fakultatív program: Macuco-szafari kirándulás. Felejthetetlen vízi kaland motorcsónakokkal a vízesések közelébe. Ebéd, majd délután panoráma kirándulás az Itaipu-gát vízerőműnél. A Paraná-folyón, Brazília és Paraguay határán lévő vízerőmű a világ egyik legnagyobb gátja, az itt termelt áram Paraguay éves szükségletének 78%-át, Brazíliáénak 26%-át fedezi. A hét kilométer hosszú, mérnöki bravúrnak is beillő építmény hosszan kígyózó gátrendszere és a lezúduló víz lenyűgöző látványt nyújt. Szállás Foz do Iguacuban.

7. nap • Foz do Iguacú – Rio de Janeiro

Éjszaka transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Rio de Janeiro városába. Megérkezés kora reggel. Transzfer a szállodába, elhelyezkedés, reggeli. Szabadprogram pihenésre, kikapcsolódásra. Este fakultatív program: churrascaria (grill) vacsora egy helyi étteremben, mely során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. A vacsora után látogatás a Rio Scenarium helyi zenés klubba, mely autentikus élőzenéjéről, egyedi hangulatáról nevezetes. Késő este transzfer vissza a szállodába. Szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában.

8. nap • Rio de Janeiro

Délelőtt városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók megtekintésére. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. Ezt követően a riói botanikus kert megtekintése. Az 1808-ban létrehozott, világszinten is neves park történelmi jelentőségéről emlékművek, jeles épületek és műalkotások mesélnek, míg kertjei, üvegházai, tematikus gyűjteményei, páratlanul gazdag növényeket rejtenek. A program közben ebéd egy helyi étteremben.
Szállás Rio de Janeiróban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

9. nap • Rio de Janeiro

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. A program során ebéd.
Szállás Rio de Janeiróban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap • Rio de Janeiro (Petropolis)

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Délelőtt fakultatív program: hajókirándulás a Guanabara-öbölben. Transzfer a Marina di Gloria kikötőbe, ahol hajóra szállva alkalom nyílik Rio legszebb látnivalóinak megtekintésére a híres öbölből nyíló festői panorámával. Délután szabadprogram. Szállás Rio de Janeiróban.

11. nap • Rio de Janeiro - Budapest

A délelőtt szabad. Délben kijelentkezés a szállodából, majd ebéd egy helyi étteremben. Utazás Rio egyik legújabb városrészébe, a 2016-os Olimpiára megépített Porto Maravilha kikötőhöz, ahol az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. Ezt követően látogatás egy helyi szambaiskolában, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb. másfél órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, és még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt. Transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

12. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni/esti órákban.


Minimum létszám: 16 fő

A programok sorrendje változhat!

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Buenos Aires és Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal Buenos Aires – Iguazú – Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • illetékek
 • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • 10 alkalommal reggeli, 7 alkalommal ebéd a leírás szerint
 • programok és kirándulások belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)
  · Buenos Aires –vacsora és tangó show
  · Buenos Aires – Uruguay kirándulás Coloniába borospince látogatással, ebéddel
  · Iguassu – Macuco-szafari
  · Iguassu – vacsora és Rafain show
  · Rio – Petropolis kirándulás ebéddel
  · Rio – churrascaria vacsora és Rio Scenarium

Elhelyezés

Szállás leírás
10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd (a leírás szerint)
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Itaipu-gát, szambaiskola, gasztro-élmények

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.