Élmények a világ körül

Keresés

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: 1 199 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

A tangótól a szambáig: csoportos körutazás Argentínában és Brazíliában magyar idegenvezetéssel

Buenos Aires - Iguassú-vízesés - Rio de Janeiro

 

Fantasztikus városok, egzotikus tájak, fülbemászó dallamok kísérik végig a körutazást Dél-Amerika két talán legváltozatosabb szépségeket felvonultató országán: Argentínán és Brazílián. Buenos Aires európai hangulatú gyönyörű városa mellett a vidék, a természet szépségeire és a tangó rejtelmeire is rácsodálkozhatnak az utazók az első napok során. A montevideói fakultatív kirándulás egy harmadik ország, Uruguay szépségeibe is bepillantást enged. A lélegzetelállító Iguassu-vízesés argentin és brazil oldalról is felfedi a lenyűgöző természeti csoda változatos látnivalóit. Rio de Janeiro lenyűgöző városában pedig a Copacabana mellett a város és környékének emblematikus látnivalói és a szamba titkai is felfedezhetők. A ragyogó látnivalókat remek ételek kísérik, a helyi gasztronómia változatos, ízletes fogásaival.

Időpont: 2022. november 19. - december 1. (10 éjszaka)

1. nap: Budapest - Buenos Aires

Elutazás repülőgéppel, átszállással Buenos Airesbe a délutáni órákban.

2. nap: Buenos Aires

Megérkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban. Dél-Amerika egyik leglenyűgözőbb városa változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti varázsát. Reggeli és felfrissülés a szállodában, majd félnapos autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével: a Plaza de Mayo, mely a város alapításának helyszíne, a rózsaszín ház, az elnöki palota, a Cabildo, mely a gyarmati és barokk stílus ékes példája. A neoklasszicista stílusú Metropolitan katedrális után utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, ahol 1536-ban Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. Fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben. Szállás Buenos Airesben.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda
 

3. nap: Buenos Aires

Az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek, majd a San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue elegáns üzletei és palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyedbe, ahol ebéd. A délután szabad. Este fakultatív program keretében ismerkedés a tangó alaplépéseivel, majd vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ. Szállás Buenos Airesben.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Buenos Aires

Egész napos kirándulás „Fiesta Gaucha”: látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe, ahol szállás.

5. nap: Buenos Aires (Montevideo)

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Uruguay fővárosába, Montevideóba. Kora reggel transzfer a szállodától a kikötőbe, majd utazás komppal a La Plata folyó torkolatának túlpartjára, ahol már Uruguay található. A kb. két és fél órás kompút után megérkezés Montevideóba. A mindig pezsgő, spanyol hangulatú, élhető nagyváros Dél-Amerika egy újabb szeletét mutatja meg az utazóknak. Fekvése, parkjai, gazdag építészete, a Rambla több mint 20 km-es festői, part menti promenádja egy megkapóan szép város képét festi a látogatók elé. Ebéd a régi kikötő egy jellegzetes helyi éttermében, majd panoráma városnézés, mely során láthatók a város főbb nevezetességei: a Plaza Independencia főtere, ahol José Gervasio Artigas generális márványszobra található, a Palacio Salvo - Uruguay legmagasabb épülete, a felújított Solis Színház, mely Dél-Amerika első színházainak egyike, valamint s a régi és új városrész további jeles épületei. A városnézés után szabadidő vásárlásra, majd visszatérés komppal a La Plata folyón Buenos Airesbe. Transzfer a szállodába, szállás

6. nap: Buenos Aires - Iguassu-vízesés

Délelőtt szabad program. Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguassu-vízeséshez repülőgéppel. Érkezés az argentin oldalra. Transzfer a brazil oldalon lévő szállodához. Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacuban.


Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

7. nap: Iguassu-vízesés

Egész napos kirándulás keretében az Iguassu-vízesések megtekintése. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. Reggel transzfer az argentin oldal vízeséseihez. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. Délután kirándulás a brazil oldal vízeséseihez. A programon való részvétel után fakultatív program: Macuco-szafari kirándulás. Felejthetetlen utazás motorcsónakokkal a vízesések közelébe. A vízi kaland során alkalom nyílik a vízesések újabb szemszögből történő megismerésére. Szállás Foz do Iguacuban.

8. nap: Foz do Iguacu - Itaipu - Rio de Janeiro

Reggeli után panoráma városnézés Foz do Iguacuban, majd az Itaipu-gát vízerőműnél. A Paraná-folyón, Brazília és Paraguay határán lévő vízerőmű a világ egyik legnagyobb gátja, az itt termelt áram Paraguay éves szükségletének 78%-át, Brazíliáénak 26%-át fedezi. A hét kilométer hosszú, mérnöki bravúrnak is beillő építmény hosszan kígyózó gátrendszere és a lezúduló víz lenyűgöző látványt nyújt. Transzfer a repülőtérre, elutazás délután Rio de Janeiro városába. Transzfer a szállodába, szállás Rio de Janeiróban, a Copacabanától séta távolságra lévő szállodában.

9. nap: Rio de Janeiro

Délelőtt városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók megtekintésére. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. Ezt követően a riói botanikus kert megtekintése. Az 1808-ban létrehozott, világszinten is neves park történelmi jelentőségéről emlékművek, jeles épületek és műalkotások mesélnek, míg kertjei, üvegházai, tematikus gyűjteményei, páratlanul gazdag növényeket rejtenek. A program közben ebéd egy helyi étteremben. Szállás Rio de Janeiróban.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Rio de Janeiro

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a Világot, a hetediken pedig Riót. Este fakultatív program: grillvacsora a Churrascaria Palace étteremben. A több mint fél évszázados, nagy hagyományokkal rendelkező Churrascaria Palace étterem grillezett specialitásairól híres. A churrascaria vacsora során nyárson felszolgálva érkeznek az asztalhoz a legfinomabb grillezett húsok, melyekből a vendég óhaja szerint tálalnak. Az éteremben gazdag előétel- és salátaválaszték is rendelkezésre áll büféasztalokon. Szállás Rio de Janeiróban.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

11. nap: Rio de Janeiro (Petropolis)

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Délután visszautazás Rio de Janeiróba, szállás.

12. nap: Rio de Janeiro - Budapest

A délelőtt szabad. Kijelentkezés a szállodából, majd utazás Rio egyik legújabb városrészébe, a 2016-os Olimpiára megépített Porto Maravilha kikötőhöz, ahol az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. Itt látható Eduardo Kobra brazil street art művész több házfalat beborító alkotása, az Etnias (etnikumok), mely az olimpiai öt karikára rímelve ábrázolja az öt kontinens jellegzetes népcsoportjait. A 2 hónapig készült műalkotás a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített graffitije. Ezt követően látogatás egy helyi szambaiskolában, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb. másfél órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, és még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt. A program után ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel, átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

Argentína - Brazília körutazás - OTP Travel utazási iroda

13. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni/esti órákban.

A programok sorrendje változhat!

Minimum létszám: 15 fő

A sárgaláz elleni védőoltás ajánlott! Az ajánlott védőoltásokról részleteket itt talál!


Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Brazíliaváros, a hatvan éves főváros - OTP Travel Utazási Iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Határtalan élmények | OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

A lehengerlő Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási Iroda
A Brazília és Argentína határán fekvő Iguazú-vízesés kétségtelenül bolygónk egyik legszebb természeti jelensége, mely számos különleges állat otthona. Fedezze fel velünk!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Brazília élővilága rendkívül sokszínű, számos közülük csak itt található meg egész Földünkön. Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Brazília vs Argentína: barátságos döntetlen - OTP Travel Utazási Iroda
Neymar vagy Messi? Szamba vagy tangó? Amazonas vagy Andok? Két lehengerlő latin-amerikai ország, tengernyi látnivalóval és kultúrával!

Tudjon meg mindent Argentínáról!

Argentin tangó - OTP Travel Utazási Iroda
A tangó Buenos Airesben nem tánc, hanem életstílus és az emberek mindennapjainak része. A tangó egyet jelent az érzékiséggel és a szenvedéllyel, kevés ennél beszédesebb táncfajta létezik.

Argentína - A steaken túl - Top 10 argentin étel - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány argentin helyi specialitás, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagyni!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással és 7 alkalommal ebéddel.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Itaipu-gát, szambaiskola, gasztro-élmények

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Buenos Aires / Rio de Janeiro - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjáratokkal Buenos Aires – Iguazú / Foz do Iguazu - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • belépőjegyek
 • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • 10 alkalommal reggeli és 7 alkalommal ebéd a leírás szerint
   
 • programok és kirándulások belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • borravalók
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)

  Buenos Aires – vacsora és tangó show
  58 000 Ft/fő
  Buenos Aires – kirándulás Montevideóba ebéddel 155 000 Ft/fő
  Iguazú – Macuco-szafari 55 000 Ft/fő
  Iguazú – vacsora és Rafain show 29 000 Ft/fő
  Rio – Petropolis kirándulás ebéddel 38 000 Ft/fő
  Rio – grill vacsora a Churrascaria Palace étteremben 44 000 Ft/fő