Élmények a világ körül

Keresés

KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Katalógus ár: 1 949 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Eldorado, azaz Kolumbia, Dél-Amerika legendás országa, a gazdag történelme mellett, Kolumbusz előtti kultúrák emlékeit és ősi hagyományok sokaságát őrzi. A kalandorok mellett számos turista veszi célba, hiszen az aranyváros sokszínűsége páratlan. Napjainkban a világ 4. legnagyobb kávé exportőr országa. A látogatás során nemcsak azt fedezheti fel az utazó, hogy miért olyan különlegesek a Csendes- és Atlanti-óceán ölelésében elhelyezkedő területen termett kávébabszemek, hanem bepillantást nyerhet a koloniális városok nyüzsgő hétköznapjaiba is. A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő Panama a modern Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama. Ikonikus látnivalója a Panama-csatorna, melynek kalandos megépítése 110 éve határozza meg a kereskedelmi hajózást az egész világon. Égbetörő felhőkarcolók és buja esőerdők, fantasztikus állat- és növényvilág éppúgy megtalálhatók ebben a karibi országban, mint az érintetlen partszakaszok és a paradicsomi szigetvilág. A gyarmati Kolumbia és a kozmopolita Panama felfedezése izgalmas és élményekben gazdag kombinációja a természeti és kulturális látnivalóknak.


Kolumbia és Panama – a kávé útján

1. nap • Bogotá

Elutazás Budapestről átszállással Kolumbiába. Érkezés Bogotába az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Kolumbia fővárosa a tengerszint felett 2600 méterrel helyezkedik el a Bogotái-fennsíkon. A város az elmúlt 20 évben Dél-Amerika egyik legkellemesebb metropoliszává vált, köszönhetően a közbiztonság jelentős javulásának és az olyan remek kezdeményezéseknek, mint a ‘Ciclovia’: minden vasárnap és ünnepnapok alkalmával délelőttönként lezárják a város számos útját, amit futók, gyalogosok, kerékpárosok vesznek birtokba. Fiatalok és idősek egyaránt kihasználják a lehetőséget és idilli hangulatban sétálnak, bicikliznek az utcákon. Szállás Bogotában.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

2. nap • Bogotá

Reggeli után a kolumbiai főváros felfedezése. Először utazás a Paloquemao élelmiszerpiacra, ahol a színes standok, a helyiek vendégszeretete és az egzotikus gyümölcsök széles választéka kápráztatja el a látogatókat. Továbbutazás felvonóval vagy siklóval a Monserrate-hegy csodálatos kilátást nyújtó, közel 3200 méter magas csúcsaihoz, ahol a főváros lenyűgöző látképe mellett lehetőség van a kolumbiaiak ezrei által felkeresett kegyhely megtekintésére. A folytatásban gyalogos városnézés a történelmi központban, melynek első témája a „Street Art”. Bogotá egyedi utcaművészetének teret adó falai nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen az alkotók egy élő múzeumot hoztak létre a falfestmények által. A mára legálissá vált művészetnek is megvannak a sajátos jegyei, néhány graffiti történelmi utalással, néhány pedig saját történettel bír. A helyi étteremben elköltött ebédet követően ismerkedés a XVII. századi El Carmen templommal, majd a Narino-palota megtekintése. A palota a köztársasági elnök hivatalos rezidenciája, melynek kertjében egy csillagvizsgáló kapott otthont. Eljutva a híres Bolívár térre, Bogotá legimpozánsabb és legnevezetesebb épületei magasodnak a látogatók fölé. Látogatás az Aranymúzeumban: Dél-Amerika örökségeit bemutató közel 55 ezer darabos aranygyűjteményben ékszerek, fejdíszek és a spanyol hódítás előtt elterjedt használati tárgyak láthatók.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

3. nap • Bogotá – Zipaquirá – Pereira

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás Zipaquirába, ahol Kolumbia legnagyobb sókatedrálisa található. A Bogotától 1 órára fekvő bánya mélyén kialakított templom színes megvilágítása varázslatos hangulatot teremt. Bányászok és szobrászok összehangolt munkájának gyümölcseként születtek meg az angyalokat és apostolokat ábrázoló, faragott sószobrok. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás helyi repülőjárattal Pereirába, mely az Andok lábánál található, Kolumbia kávétermelő területén az úgynevezett ‘’kávétengelyen’’. Pereira az UNESCO Világörökség részét képezi, Kolumbia kávékulturális tájának részeként. Az ‘’arany háromszög’’ közepén különösen fontos kereskedelmi pont – Bogotá, Medellin és Cali között. Vacsora és szállás Pereirában.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

4. nap • Pereira – Salento – Valle de Cocora - Pereira

Reggeli a szállodában, majd transzfer Salentóba, ahonnan négyszemélyes terepjáró túra indul a Cocora-völgybe, az 50-60 méter magas viaszpálmák hazájában. A trópusi esőerdőkön és legelőkön át vezető út végén kiváló kilátás nyílik az Andok vonulataira. Útközben megcsodálható a növényzet és a színpompás állatvilág, kis szerencsével kolibrik, leguánok és pillangók láthatók. Ezt követően üdvözlőital kíséretében előadás a pálmafákról és a mindennapi életben betöltött fontos szerepükről, majd egy viaszpálmafa ültetésével hozzá lehet járulni a völgy pompájának megőrzéséhez. Visszatérve az Andok szívében elterülő Salentóba, városnézéssel folytatódik a program. Salento utcái képeslapra kívánkoznak, jellegzetes házak és erkélyek színes sokasága tarkítja a látképét. Rövid szabadidő, majd visszautazás a pereirai szállodába, vacsora.

5. nap • Pereira - kávéültetvény látogatás – Medellin

Reggelit követően egy különleges kávéültetvény meglátogatására kerül sor a kávékultúra útja elnevezésű túrán. Ahogy a program neve is sugallja: jó helyen jár az, aki Kolumbiában szeretne betekintést nyerni a kávékészítés fortélyaiba, ahol minden adott a minőségi kávéalapanyagok megteremtéséhez. A program során az ültetvényen dolgozó kávészedők osztják meg tapasztalataikat, mesélnek a kávékultúra kialakulásáról. Ebéd a kávéfarmon, ahol a híres helyi Bandeja Paisa kerül felszolgálásra. A regionális fogás rizst, babot, sült húst, tojást, avokádót és banánt tartalmaz. A hagyományos menü elfogyasztása után utazás Medellinbe: Latin-Amerika zöld okosvárosába, ahol szállás.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

6. nap • Medellin

A szállodai reggelit követően városnézés az örök tavasz városában. A metropolisz klímája egész évben kellemes és az utóbbi 30 év innovációinak köszönhetően tiszta is. Jelentős változások alakították a városképet, napjainkra egy biztonságos, népszerű és fejlődő város képe tárul elénk. A látogatást a Botero téren kezdi a csoport, mely nevét a világhírnek örvendő kolumbiai művészről, Fernando Botero-ról kapta és ahol számos alkotása látható szabadtéren kiállítva. Városszerte jellemzőek a zöldellő, tágas parkok, trendi lakónegyedek, mint az El Poblado Park, a Lleras Park és a színes házakkal övezett macskaköves Pueblito Paisa. Ebéd egy helyi étteremben. A folytatásban látogatás következik az egykor hírhedt 13-as övezetbe. A hegyvidéki területeket felvonó és mozgólépcső köti össze a várossal, jellemző közlekedési eszköz a mindennapokban. Délután szabadprogram, lehetőség az Antioquia múzeum gyűjteményének megtekintésére. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban.

7. nap • Medellin - Guatapé – Penol - Cartagena

Reggeli után korai indulás Anioquia megye keleti részébe a Piedra del Penol hatalmas monolittömbje és Guatapé hagyományos falujának megtekintésére. A sziklára 750 lépcső vezet fel, ahonnan a látogató megcsodálhatja a mélyben lévő víztározóra nyíló páratlan kilátást. A kirándulás után visszautazás Medellin repülőterére, tovább utazás belföldi repülőjárattal Cartagena-ba. Sokak szerint itt található Kolumbia legszebb óvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Színes házaival és tágas belső udvaraival ez életteli város mindenkit elvarázsol: kacskaringós macskaköves utcáin gyümölcsárusok kínálják portékáikat, bouganvilleákkal benőtt terasza alatt helyiek beszélgetnek, a házakból kiszűrődő zenei aláfestés kiséretében. Karibi hangulatban telnek a mozgalmas történelemmel rendelkező városlakók napjai a San Diego templom Trinidad tér és a Bolivár tér háromszögében. Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol vacsora és szállás.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

8. nap • Cartagena

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás a Cerro de la Popa kilátóhoz, ahonnan többek között Tierrabomba szigete és La Boquilla halászfaluja látható; utóbbi egyben Cartagena legészakibb pontja. A program a Castillo de San Lázaro-nál folytatódik, melyet később IV. Fülöp spanyol király tiszteletére Castillo San Felipe de Bajarasnak neveztek át. A kastély, elhelyezkedése miatt fontos szerepet töltött be a tengeri és szárazföldi csatákban a XVII. század végétől a XIX. század elejéig. Gyalogos városnézés során ismerkedés a történelmi óváros látnivalóival. A városfallal elkerített rész lélegzetelállító kiindulópontja a Torre del Reloj szimbolikus óratorony. Átkelve a boltívek alatt, a folytatásban Iglesia San Pedro Claver kupolás, 1600-as években épült temploma látható. A macskaköves utcák a Plaza de la Aduana térre vezetnek, amely eredetileg felvonulásoknak adott otthont. A Plaza Santo Domingo a bárok, antiküzletek és ékszerboltok sokasága miatt is kedvelt. Gyakran látogatják színészek, előadók - a turisták örömére. Visszaérkezés a szállodába, majd vacsora egy hagyományos étteremben. Szállás Cartagenában.

9. nap • Cartagena

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív hajós kirándulás Encanto-szigetre ebéddel. Visszatérés a szállodába a délutáni órákban.

10. nap • Cartagena – Panamaváros - Gamboa

Délelőtt szabadprogram a város további felfedezésére, ebéd egy helyi étteremben majd transzfer a repülőtérre utazás repülőjárattal Panamavárosba. Búcsút véve Kolumbiától, a körutazás Közép-Amerika legdélibb államában, Panamában folytatódik. Panamaváros a dinamikusan fejlődő főváros, tele energiával. A modern épületek mellett jelen vannak a koloniális múlt emlékei, ez adja meg a kontrasztos város hangulatát, mely ugyanannyira emlékeztet Havannára, mint Miamira szó szerint hidat képezve észak és dél között. Transzfer Gamboa-i szállodába.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

11. nap • Gamboa, Rio Chagres

Reggeli a szállodában, majd az őslakosok világának felfedezése következik, a Chagres folyó kenuval történő átszelésével. A dzsungel szíve felé véve az irányt, a buja és változatos növényzet mellett különböző állatfélék figyelhetők meg, mint például, keselyűk, jégmadarak, tukánok. Érkezéskor az Embara törzs köszönti a csoportot, akik a világtól elzárva élnek a mai napig, megőrizve többszáz éves kultúrájukat és hagyományaikat. A törzs tagjai és a törzsfőnök személyesen kíséri el a látogatókat egy erdei sétán, amely során életmódjukat, öltözködési és táplálkozási szokásaikat, gyógyítási praktikáikat osztják meg. Jó hangulatú, házias ebéd eltöltése a helyi indián lakosokkal, akik bemutatják a hagyományőrző táncmozdulataikat. Visszatérés a szállodába.

12. nap • Panamaváros

Reggeli a szállodában, majd utazás a fővárosba. Panorámás városnézés: fotószünet a Frank Gehry tervezte Biomúzeumnál, majd rövid séta az Amador Causeway-en, azaz Panamaváros mesés sétányán. Látogatás a Mercado de Mariscos halpiacra, ahol a helyiek vendégszeretete mellett számos változatos stand és helyi alapanyagokból készült ízelítő várja a csoportot. Kilépve a piacról a Casco Viejo, Panamaváros régi gyarmati része következik, amely 2003 óta az UNECO Világörökség részét képezi. Elsétálva a Plaza de Francia-tól, az óváros panorámája mellett, a modern város látképe is kihagyhatatlan. Ebéd egy város szívében található helyi kis étteremben, amit kávékóstoló követ. A különleges ízéről híres Geisha kávé az arabica egyik fajtája, a legjobb minőségű kávénak számít Panamában. A kóstoló során megismerkedhet a Geisha kávé és a panamai csokoládégyártás történetével. Végezetül a híres Panama-csatorna, Miraflores zsiliprendszere fokozza tovább a nap élményeit. Érdekes és nem mindennapi látvány, ahogy a csatornán átkelő hatalmas hajók maguk mögött hagyják a partot. Visszautazás a szállodába.

13. nap • Panamaváros – Budapest

Reggelit követően szabadprogram, délben kijelentkezés a szállodából, ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az esti órákban, átszállással.

14. nap • Budapest

Érkezés Budapestre az esti órákban.Minimum létszám: 14 fő


Az út nehézségével kapcsolatos információk: Számos természeti látnivalót gyalogosan keres fel a csoport. A gyalogos programok néhány esetben a magasságok miatt fárasztóbbak lehetnek. A körutazás átlagos erőnléttel teljesíthető, de a szívbetegek számára veszélyes lehet, mert a magas hegyek között egy városi séta is felér egy lépcsőzéssel.

Kérjük, hogy a jelentkezők minden esetben konzultáljanak kezelőorvosukkal vagy háziorvosukkal! Néhány program során több órás (2 – 2,5 óra) gyaloglásra kell számítani szintkülönbséggel, így azoknak ajánljuk az utazást, akik ezt teljesíteni tudják.


Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Kolumbia gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia a gasztronómia szerelmeseinek paradicsoma. Különleges ízek, fenséges desszertek otthona. Íme a 10 legnépszerűbb finomság, amit mindenképpen meg kell kóstolni!

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

A Dél-Amerika szívében fekvő Kolumbia a történelem, a művészet és a természeti csodák csábító keverékével hívogatja a kalandra vágyó lelkeket.

Tengerparton Kolumbia - Cartagena
Vibráló kultúra és történelmi báj
 

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Kolumbia, a természeti csodák hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia mozgalmas városai és vadregényes tájai olyan energiákkal rendelkeznek, amik megkülönböztetik Dél-Amerika nagy részétől. Bemutatjuk Kolumbia kincseit!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Panama utazás | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
Panama Közép-Amerika legjobb szörfös úti célja. Itt találjuk a legjobb hullámokat, akár kezdőként, akár profi sportolóként akarjuk őket meglovagolni.

Panama utazási - OTP Travel Utazási Iroda
Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére.

Panama gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Tartson velünk a panamai gasztronómia világába. Kóstoljon bele a hamisítatlan panamai ételekbe és italokba, amelyek megismerése nélkül nem lehetne teljes egy közép-amerikai utazás!

Fedezze fel Közép-Amerika legdélebbi országát!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással, Budapest - Bogotá és Panamaváros - Budapest útvonalon,
  valamint belső repülőjárattal Bogota - Pereira, Medellin és Cartagena, valamint Cartagena - Panamaváros útvonalon turista osztályon, illetékkel,
  a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás: reggeli és ebéd, vagy vacsora a programnak megfelelően
 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok
 • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás
12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban félpanzióval: reggeli és ebéd, vagy vacsora a programnak megfelelően
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió : ebéd vagy vacsora
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Környezettudatos utazás
Kávéültetvény meglátogatása

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Hasznos információk

Környezettudatos utazás

 • A természetes környezet és az élővilág megóvása
 • Helyi kulturális hagyományok tiszteletben tartása és megőrzése
 • Helyi kultúrák és hagyományok bemutatása