Élmények a világ körül

Keresés

KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Katalógus ár: 1 599 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Eldorado, azaz Kolumbia, Dél-Amerika legendás országa, a gazdag történelme mellett, Kolumbusz előtti kultúrák emlékeit és ősi hagyományok sokaságát őrzi. A kalandorok mellett számos turista veszi célba, hiszen az aranyváros sokszínűsége páratlan. Napjainkban a világ 4. legnagyobb kávé exportőr országa. A látogatás során nemcsak azt fedezheti fel az utazó, hogy miért olyan különlegesek a Csendes- és Atlanti-óceán ölelésében elhelyezkedő területen termett kávébabszemek, hanem bepillantást nyerhet a koloniális városok nyüzsgő hétköznapjaiba is. A közép-amerikai földhíd legkeskenyebb, déli részén elterülő Panama a modern Latin-Amerika egyik leggazdagabb állama. Ikonikus látnivalója a Panama-csatorna, melynek kalandos megépítése 110 éve határozza meg a kereskedelmi hajózást az egész világon. Égbetörő felhőkarcolók és buja esőerdők, fantasztikus állat- és növényvilág éppúgy megtalálhatók ebben a karibi országban, mint az érintetlen partszakaszok és a paradicsomi szigetvilág. A gyarmati Kolumbia és a kozmopolita Panama felfedezése izgalmas és élményekben gazdag kombinációja a természeti és kulturális látnivalóknak.


Kolumbia és Panama – a kávé útján

1. nap • Bogotá

Elutazás Budapestről átszállással Kolumbiába. Érkezés Bogotába az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Kolumbia fővárosa a tengerszint felett 2600 méterrel helyezkedik el a Bogotái-fennsíkon. A város az elmúlt 20 évben Dél-Amerika egyik legkellemesebb metropoiszává vált, köszönhetően a közbiztonság jelentős javulásának és az olyan remek kezdeményezéseknek, mint a ‘Ciclovia’: minden vasárnap és ünnepnapok alkalmával délelőttönként lezárják a város számos útját, amit futók, gyalogosok, kerékpárosok vesznek birtokba. Fiatalok és idősek egyaránt kihasználják a lehetőséget és idilli hangulatban sétálnak, bicikliznek az utcákon. Szállás Bogotában.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

2. nap • Bogotá

Reggeli után a kolumbiai főváros felfedezése. Először utazás a Paloquemao élelmiszerpiacra, ahol a színes standok, a helyiek vendégszeretete és az egzotikus gyümölcsök széles választéka kápráztatja el a látogatókat. Továbbutazás felvonóval vagy siklóval a Monserrate-hegy csodálatos kilátást nyújtó, közel 3200 méter magas csúcsaihoz, ahol a főváros lenyűgöző látképe mellett lehetőség van a kolumbiaiak ezrei által felkeresett kegyhely megtekintésére. A folytatásban gyalogos városnézés a történelmi központban, melynek első témája a „Street Art”. Bogotá egyedi utcaművészetének teret adó falai nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen az alkotók egy élő múzeumot hoztak létre a falfestmények által. A mára legálissá vált művészetnek is megvannak a sajátos jegyei, néhány graffiti történelmi utalással, néhány pedig saját történettel bír. Ezt követően ismerkedés a XVII. századi El Carmen templommal, majd a Narino-palota megtekintése. A palota a köztársasági elnök hivatalos rezidenciája, melynek kertjében egy csillagvizsgáló kapott otthont. A városnézés következő állomása a Colonial Art Museum, amely a gyarmati időkből származó festményeket, fafaragásokat, bútorokat, ékszereket és dokumentumokat mutatja be. Eljutva a híres Bolívár térre, Bogotá legimpozánsabb és legnevezetesebb épületei magasodnak a látogatók fölé. Látogatás az Aranymúzeumban: Dél-Amerika örökségeit bemutató közel 55 ezer darabos aranygyűjteményben ékszerek, fejdíszek és a spanyol hódítás előtt elterjedt használati tárgyak láthatók. Vacsora egy helyi étteremben, majd visszautazás a bogotái szállodába.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

3. nap • Bogotá – Zipaquirá – Pereira

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás Zipaquirába, ahol Kolumbia legnagyobb sókatedrálisa található. A Bogotától 1 órára fekvő bánya mélyén kialakított templom színes megvilágítása varázslatos hangulatot teremt. Bányászok és szobrászok összehangolt munkájának gyümölcseként születtek meg az angyalokat és apostolokat ábrázoló, faragott sószobrok. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás helyi repülőjárattal Pereirába, mely az Andok lábánál található, Kolumbia kávétermelő területén az úgynevezett ‘’kávétengelyen’’. Pereira az UNESCO Világörökség részét képezi, Kolumbia kávékulturális tájának részeként. Az ‘’arany háromszög’’ közepén különösen fontos kereskedelmi pont – Bogotá, Medellin és Cali között. Vacsora és szállás Pereirában.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

4. nap • Pereira – Salento – Valle de Cocora - Pereira

Reggeli a szállodában, majd transzfer Salentóba, ahonnan négyszemélyes terepjáró túra indul a Cocora-völgybe, az 50-60 méter magas viaszpálmák hazájában. A trópusi esőerdőkön és legelőkön át vezető út végén kiváló kilátás nyílik az Andok vonulataira. Útközben megcsodálható a növényzet és a színpompás állatvilág, kis szerencsével kolibrik, leguánok és pillangók láthatók. Ezt követően üdvözlőital kíséretében előadás a pálmafákról és a mindennapi életben betöltött fontos szerepükről, majd egy viaszpálmafa ültetésével hozzá lehet járulni a völgy pompájának megőrzéséhez. Visszatérve az Andok szívében elterülő Salentóba, városnézéssel folytatódik a program. Salento utcái képeslapra kívánkoznak, jellegzetes házak és erkélyek színes sokasága tarkítja a látképét. Rövid szabadidő, majd visszautazás a pereirai szállodába, vacsora.

5. nap • Kávéültetvény látogatás - Pereira – Cartagena

Reggelit követően egy különleges kávéültetvény meglátogatására kerül sor a kávékultúra útja elnevezésű túrán. Ahogy a program neve is sugallja: jó helyen jár az, aki Kolumbiában szeretne betekintést nyerni a kávékészítés fortélyaiba, ahol minden adott a minőségi kávéalapanyagok megteremtéséhez. A program során az ültetvényen dolgozó kávészedők osztják meg tapasztalataikat, mesélnek a kávékultúra kialakulásáról. Ebéd a kávéfarmon, ahol a híres helyi Bandeja Paisa kerül felszolgálásra. A regionális fogás rizst, babot, sült húst, tojást, avokádót és banánt tartalmaz. A hagyományos menü elfogyasztása után transzfer Pereira repülőterére, majd továbbutazás Cartagenába. Sokak szerint itt található Kolumbia legszebb óvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Színes házaival és tágas belső udvaraival ez életteli város mindenkit elvarázsol: kacskaringós macskaköves utcáin gyümölcsárusok kínálják portékáikat, bouganvilleákkal benőtt terasza alatt helyiek beszélgetnek, a házakból kiszűrődőnei aláfestés kiséretében. Karibi hangulatban telnek a mozgalmas történelemmel rendelkező városlakók napjai a San Diego templom Trinidad tér és a Bolivár tér háromszögében. Megérkezés után transzfer a szállodába, ahol szállás.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

6. nap • Cartagena

Reggeli a szállodában, majd továbbutazás a Cerro de la Popa kilátóhoz, ahonnan többek között Tierrabomba szigete és La Boquilla halászfaluja látható; utóbbi egyben Cartagena legészakibb pontja. A program a Castillo de San Lázaro-nál folytatódik, melyet később IV. Fülöp spanyol király tiszteletére Castillo San Felipe de Bajarasnak neveztek át. A kastély, elhelyezkedése miatt fontos szerepet töltött be a tengeri és szárazföldi csatákban a XVII. század végétől a XIX. század elejéig. Gyalogos városnázés során ismerkedés a történelmi óváros látnivalóival. A városfallal elkerített rész lélegzetelállító kiindulópontja a Torre del Reloj szimbolikus óratorony. Átkelve a boltívek alatt, a folytatásban Iglesia San Pedro Claver kupolás, 1600-as években épült temploma látható. A macskaköves utcák a Plaza de la Aduana térre vezetnek, amely eredetileg felvonulásoknak adott otthont. A Plaza Santo Domingo a bárok, antiküzletek és ékszerboltok sokasága miatt is kedvelt. Gyakran látogatják színészek, előadók - a turisták örömére. Visszaérkezés a szállodába, majd étkezés egy hagyományos étteremben, ahol salsa előadás közben fogyasztható el a vacsora. Szállás Cartagenában.

7. nap • Cartagena – Panamaváros

Délelőtt szabadprogram a város további felfedezésére, ebéd egy helyi étteremben majd transzfer a repülőtérre utazás repülőjárattal Panamavárosba. Búcsút véve Kolumbiától, a körutazás Közép-Amerika legdélibb államában, Panamában folytatódik. Transzfer a szállodába. Panamaváros a dinamikusan fejlődő főváros, tele energiával. A modern épületek mellett jelen vannak a koloniális múlt emlékei, ez adja meg a kontrasztos város hangulatát, mely ugyanannyira emlékeztet Havannára, mint Miamira szó szerint hidat képezve észak és dél között.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

8. nap • Panamaváros

Reggeli a szállodában, majd panoráma városnézés: fotószünet a Frank Gehry tervezte Biomúzeumnál, majd rövid séta az Amador Causeway-en, azaz Panamaváros mesés sétányán. Látogatás a Mercado de Mariscos halpiacra, ahol a helyiek vendégszeretete mellett számos változatos stand és helyi alapanyagokból készült ízelítő várja a csoportot. Kilépve a piacról a Casco Viejo, Panamaváros régi gyarmati része következik, amely 2003 óta az UNECO Világörökség részét képezi. Elsétálva a Plaza de Francia-tól, az óváros panorámája mellett, a modern város látképe is kihagyhatatlan. Ebéd egy város szívében található helyi kis étteremben, amit kávékóstoló követ. A különleges ízéről híres Geisha kávé az arabica egyik fajtája, a legjobb minőségű kávénak számít Panamában. A kóstoló során megismerkedhet a Geisha kávé és a panamai csokoládégyártás történetével. Végezetül a híres Panama-csatorna, Miraflores zsiliprendszere fokozza tovább a nap élményeit. Érdekes és nem mindennapi látvány, ahogy a csatornán átkelő hatalmas hajók maguk mögött hagyják a partot. Visszautazás a szállodába.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

9. nap • Río Chagres

Reggeli a szállodában, majd az őslakosok világának felfedezése következik, a Chagres folyó kenuval történő átszelésével. A dzsungel szíve felé véve az irányt, a buja és változatos növényzet mellett különböző állatfélék figyelhetők meg, mint például, keselyűk, jégmadarak, tukánok. Érkezéskor az Embara törzs köszönti a csoportot, akik a világtól elzárva élnek a mai napig, megőrizve többszáz éves kultúrájukat és hagyományaikat. A törzs tagjai és a törzsfőnök személyesen kíséri el a látogatókat egy erdei sétán, amely során életmódjukat, öltözködési és táplálkozási szokásaikat, gyógyítási praktikáikat osztják meg. Jó hangulatú, házias ebéd eltöltése a helyi indián lakosokkal, akik bemutatják a hagyományőrző táncmozdulataikat. Visszatérés a szállodába.

10. nap • Panamaváros – Gamboa

Reggeli a szállodában, majd utazás Panama legnagyobb mesterséges tavához, a Gatún-tóhoz. A tó több funkciót lát el, segít a növénytermesztésben és kialakításra került egy vízierőmű is. Szigetei felé kormányozva papagájok, krokodilok, boák és más kígyófélék mellett változatos színű és fajtájú majmokat pillanthatnak meg a fák lombjai között a szemfüles nézelődők. Az emlősök megszokták a turisták közelségét, így kis szerencsével jó fotókat lehet készíteni róluk. A mai kalandozás egyik színtere a Panama-csatorna, ahol konténerszállító hajók metszik át a víz tükrét. Visszatérés a szállodába, vacsora.

Kolumbia és Panama – a kávé útján

11. nap • Isla Taboga

Reggelit követően, egy időre búcsút véve a város nyüzsgő hangulatától, Isla Taboga nyugalmas és festői partjainál, komppal folytatódik a körutazás. Isla Taboga, azaz a Taboga-sziget 20 km-re található Panamavárostól. A "virágok szigete” a XVI. század eleje óta lakott, azonban a halászat és a mezőgazdaság mellett mára már a turizmus is fontos szerepet kapott, köszönhetően Paul Gauguin híres festményeinek, melyeken megörökítette az egzotikus helyszínt. A sziget páratlan homokos strandja, kristálytiszta vize és kialakított túraútvonalai ideális helyszínt biztosítanak a délelőtti szabadidő eltöltésére. Ebéd egy helyi tengerparti étteremben, majd visszautazás a szállodába.

12. nap • Panamaváros

Reggeli a szállodában, egész napos szabadprogram.

13. nap • Panamaváros – Budapest

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban elutazás Budapestre, átszállással.

14. nap • Budapest

Érkezés Budapestre az esti órákban.Minimum létszám: 20 fő


Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

Kolumbia gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia a gasztronómia szerelmeseinek paradicsoma. Különleges ízek, fenséges desszertek otthona. Íme a 10 legnépszerűbb finomság, amit mindenképpen meg kell kóstolni!

Kolumbia, a természeti csodák hazája - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia mozgalmas városai és vadregényes tájai olyan energiákkal rendelkeznek, amik megkülönböztetik Dél-Amerika nagy részétől. Bemutatjuk Kolumbia kincseit!

A Dél-Amerika szívében fekvő Kolumbia a történelem, a művészet és a természeti csodák csábító keverékével hívogatja a kalandra vágyó lelkeket.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Panama utazás | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
Panama Közép-Amerika legjobb szörfös úti célja. Itt találjuk a legjobb hullámokat, akár kezdőként, akár profi sportolóként akarjuk őket meglovagolni.

Panama utazási - OTP Travel Utazási Iroda
Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére.

Panama gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Tartson velünk a panamai gasztronómia világába. Kóstoljon bele a hamisítatlan panamai ételekbe és italokba, amelyek megismerése nélkül nem lehetne teljes egy közép-amerikai utazás!

Fedezze fel Közép-Amerika legdélebbi országát!

Éljen át fantasztikus kalandokat az Andok vidékén!

Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a távoli Paradicsom rejtelmeit!

Fanasztikus kalandok várják az Egyenlítőnél Ecuadorban és a Galapagos-szigeteken!

Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Fedezze fel Guadeloupe szigetének varázslatos világát, ahol a türkizkék víz összeér a púderfehér partokkal.

Martinique szigetén a Karib-tenger szépsége teljes pompájában tárul fel, a francia elegancia és a trópusi vonzerő tökéletes ötvözetével igazi menedékhely az utazók számára.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Kávéültetvény meglátogatása

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az óceánba nyíló termálvizes öböl vagy a trópusi páfrányerdő között megbúvó fürdő, esetleg egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk - ez São Miguel.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t, mely a természetszeretők igazi fellegvára.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Lagom – a svéd boldogság kulcsa - OTP Travel Utazási Iroda

Bár Svédország a látnivalók gazdag tárházát kínálja, a lagom fogalma az, ami igazán összeköti az utazókat ennek az északi országnak a szívével.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással, Budapest - Bogotá és Panamaváros - Budapest útvonalon,
  valamint belső repülőjárattal Bogota - Pereira, Pereira és Cartagena, valamint Cartagena - Panamaváros útvonalon
  turista osztályon, illetékkel,
  a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal
   
 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás: 5 alkalommal vacsora és 5 alkalommal ebéd
   
 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok