Élmények a világ körül

Keresés

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Katalógus ár: 466 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Provence Franciaország talán legszebb vidéke, ahol szél borzolta levendulamezők és bájos városkák varázsolják el a látogatókat. A késő júniustól augusztus elejéig tartó levendulavirágzás lila virágszőnyeggel borítja be a tájat. A római kori, román és gótikus építészeti emlékek, a színpompás piacok forgatagába könnyű belefeledkezni. Provence méltán volt számos festőművész múzsája, Cézanne Aix-en-Provence szülötte, Van Gogh Arles-ban eltöltött 15 hónapjának gyümölcse megannyi csodás festmény és rajz. A Marseille-től Mentonig 120 km hosszan húzódó Côte d’Azur könnyed eleganciája magával ragadó, itt nem nehéz elfeledni a hétköznapok gondjait. A tengerpartot szegélyező városkák egymásra licitálnak szépségükkel. Az Azúr-part híres művészei között volt Henri Matisse, Renoir, Picasso is. Nizzától 18 km-re Monaco „mesebeli” hercegsége a stílusos élet kellékeivel: csodás épületekkel, képeslapra kívánkozó tengerparttal, kaszinóval és mediterrán hangulattal veszi le lábukról az utazókat.

Új körutazásunk Provence-tól a Riviéráig barangolja be Dél-Franciaország legszebb tájait és városait. A júniusi időpontban a levendulavirágzás is megcsodálható.


1. nap: Budapest – Nizza – Marseille

Elutazás Budapestről Nizzába repülőgéppel. Érkezés után transzfer a Provence kapujaként is emlegetett történelmi emlékekben gazdag, nyüzsgő, mediterrán hangulatú Marseille-be, Franciaország második legnagyobb városába. Panoráma városnézés, mely során az óváros, a Vieux-Port – a régi kikötő, a tengerparton végig nyúló Corniche sugárút és a Notre-Dame de la Garde bazilika látható, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a városra. Szállás Marseille-ben

2. nap: Marseille – Aix-en-Provence – Avignon – Arles

Reggeli a szállodában, majd utazás Aix-en-Provence-ba, a művészek, a szökőkutak és a diákok városába. Számos festő alkotott itt, köztük a legismertebb Paul Cézanne volt, akinek emlékét megannyi helyszín őrzi a városban. Séta a város központjában, a hangulatos XVI-XVII. századi házakkal szegélyezett utcákon és a csobogó szökőkutak között, melyekből több mint 80 díszíti a várost. Kóstolás a hagyományos provence-i édesség, a több száz éves múltra visszatekintő calisson finom mandulás hajócskáiból.
Továbbutazás a középkorban a pápák székhelyéül szolgáló Avignonba, ahol látogatás Európa egyik legfontosabb gótikus palotájában, a pápai palotában, majd a híres avignoni híd, a Saint-Bénezet híd megtekintése. A hidat a XII. században kezdték el építeni, de a Rajna áradása többször elsodorta, így építése a XVII. században félbemaradt, sosem készült el. Továbbutazás Arles-ba, ahol szállás.

3. nap: Arles – Gordes – Roussillon

Reggeli a szállodában, majd Arles felfedezése, ahol az I. században épült, az ókorban gladiátorharcoknak helyszínt adó római amfiteátrum, a színház és a Lamartine téren álló, Vincent Van Gogh által bérelt és többször megfestett híres sárga ház is látható. A festő számos képét ihlették a város helyszínei, mint például az Arles-i híd is. Továbbutazás a Luberon Nemzeti Parkba, mely Provence karakterét adja: romantikus völgyek és öreg falvak szegélyezik.
Megálló Gordes-ban, egy sziklaszirtre épült faluban, mely a Franciaország egyik legszebb faluja címet is elnyerte. Az elismerést impozáns erődkastélyának és a templom árnyékában épült kőházakkal szegélyezett hangulatos utcácskáinak köszönheti, mely olyan híres festőket ihletett meg, mint Chagall és Vasarely. Látogatás a levendulamezőkkel körülvett román kori sénanque-i ciszterci apátságban, mely megannyi provence-i témájú kép főszereplője. A kolostort ma is szerzetesek lakják, akik mézet állítanak elő és levendulát termesztenek.
Megálló Roussillon-ban, melyet Provence Coloradójának is neveznek, mert a környező kőbányák okkerlerakódása miatt az épületek homlokzatának színárnyalata a világos sárgától a sötét vörösig változik.
Látogatás egy levendula lepárlóban, majd visszautazás Arles-ba, ahol szállás.

Provence, a francia Riviéra és Monaco - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Arles – Cannes – Nizza

Reggeli után utazás Nizza irányába. Útközben megálló Cannes-ban, a filmfesztiválokról ismert elegáns tengerparti városban, ahol látogatás a filmekből ismerős tengerparti sétányon, a kikötőben, és a Suquet-dombon fekvő középkori óvárosban.
Továbbutazás és szállás Nizzában.

5. nap: Nizza – Monaco – Eze

Reggeli a szállodában, majd délelőtt gyalogos városnézés mely során séta a híres tengerparti sétányon, a Promenade des Anglais-en, a helyi tradicionális francia piacon, a Massena téren, az I. Albert parkban, és az óváros színes, szűk és nyüzsgő utcácskáin.
Utazás a Monacói Hercegségbe, a világ második legkisebb és egyben legsűrűbben lakott országába. Séta a luxusüzletekkel övezett óvárosban, majd a Formula-1 autóverseny egy szakaszán és a Herkules kikötőben, ahol számos szuperjacht horgonyoz. A híres kaszinót gyönyörű kertek és luxusüzletek veszik körül.
Visszaúton megálló Eze-ben, egy hegytetőre épült elbűvölő középkori falucskában, ahonnan bámulatos panoráma tárul a francia Riviérára. Visszautazás Nizzába.

6. nap: Nizza (Antibes – Grasse)

Reggeli a szállodában, szabadprogram a mesés francia Riviéra egyik legszebb városában, Nizzában.
Fakultatív programlehetőség: kirándulás Antibes hangulatos, középkori tengerparti városkájába, mely sok művésznek szolgált lakhelyéül és múzsájául. Legismertebb közülük Pablo Picasso, kinek múzeumában számtalan híres műve megcsodálható.
Délután látogatás Grasse-ban, a parfümgyártás fővárosában. A tengerszint felett 400 méter magasan fekvő óvárosban bájos XVII. századi házak sorakoznak, főterén egy háromszintes szökőkút, a XVIII. századi óratorony, és a román stílusú XI. századi Notre-Dame-du-Puy de Grasse katedrális látható.
Látogatás egy parfümgyárban, ahol ismerkedés a parfümgyártás történetével és folyamatával. Visszautazás Nizzába.

7. nap

Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton.
Délelőtt lehetőség nyílik a Matisse Múzeum megtekintésére az idegenvezetővel (a múzeumba helyi buszjárat közlekedik, a belépő a helyszínen fizetendő). Henry Matisse 35 évet töltött nizzai villájában és számos alkotása származik ebből az időszakból, többek között a villa ablakából festett festményei.
Szállás Nizzában.

8. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás repülőgéppel Budapestre.


Minimum létszám: 20 fő


Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Halat, s mi jó falat - OTP Travel Utazási Iroda
Nizza a Francia Riviéra fővárosának számít, a Cote d’Azur – más néven az Azúr-part - gyöngyszeme.

Városi strandok - OTP Travel
ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható

Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Hét város – hét legendás kávéház. Tartson velünk egy különleges világ körüli kávéházi körutazásra a kávé világnapja alkalmából!

5 világítótorony Európában fejléckép
Európa tengereinek és tavainak partvidékén fantasztikus világítótornyokat talál az utazó.

OTP Travel Utazási Iroda- Legjobb NÁSZUTAK - Inspiráló nászutazások
A közösségi médiában legtöbbet szereplő nászutazások helyszíneit gyűjtötték amerikai újságírók csokorba, kattintson!

Párizs - OTP Travel Utazási Iroda
Párizsban este is sok izgalmas, érdekes látnivaló várja!

Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Franciaország - OTP Travel Utazási Iroda
Franciaország változatos vidékei között mindenki megtalálja a számára legvonzóbb célpontot.

   
Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Összegyüjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Isabela-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A csikóhal alakú Isabela-sziget a sziget a legnagyobb az összes közül. Gazdag állatvilága semmihez sem hasonlítható!

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
Íme 11 fantasztikus élmény és érdekesség a különleges és ellenállhatatlan Isztambulból!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Nizza – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal
   
 • illetékek
 • 7 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel
 • repülőtéri transzferek autóbusszal
 • programok és kirándulások a leírás szerint a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)

  Antibes-Grasse kirándulás