Élmények a világ körül

Keresés

A PANNON FILHARMONIKUSOK NYOMÁBAN – BUDAPESTRŐL

Katalógus ár: 129 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Utazás autóbusszal Budapestről, magyar idegenvezetővel

1. nap • Budapest – Baden bei Wien – Heiligenkreuz – Vösendorf

Elutazás autóbusszal a reggeli órákban Budapestről a Bécsi-erdő keleti szélén fekvő nagy múltú fürdővárosba, Baden bei Wienbe rövid pihenőkkel. További felszállási lehetőség Győrben.

Biedermeier stílusú óvárosával, elegáns utcáival, gyönyörűen felújított házaival, XIX. századi villáival, Ausztria legnagyobb rózsakertjével, híres termálfürdőivel vált népszerűvé a város. Az itt feltörő kénes gyógyforrások vizét már a rómaiak is ismerték. A város fénykora az utolsó német-római császár, II. Ferenc uralkodásának idejére tehető: az uralkodó kedvenc nyári tartózkodási helye volt Baden, mely a Habsburg-birodalom népszerű üdülővárosának számított a XVIII-XIX. században. Elsősorban a zenészek kedvelték a kisvárost, Mozart, Schubert, Weber, Beethoven gyakori vendég volt, de később Strauss és fia is sok időt töltött itt. A híres zeneszerző, Beethoven 15 alkalommal látogatott el Badenbe, három ízben vette ki azt a házat, melyet ma Beethoven-házként ismert és jelenleg egy emlékmúzeumot lehet megtekinteni interaktív kiállítással. Az épület azért is különleges, mert itt komponálta és fejezte be Beethoven a IX. szimfóniát, az Európai Unió himnuszát, az Örömódát. Látogatás a múzeumban, majd gyalogos séta a város fő látnivalóinak érintésével: a háromszög alakú főtérről indulva a tér közepét uraló XVIII. században épült, barokk stílusú Szentháromság-szobor, a Városháza, a Császárház, a színház épületeinek megtekintése kívülről. Baden híres nevezetessége a Kurpark, tele gyönyörű virágkompozíciókkal, szobrokkal, szökőkutakkal. A Kaszinó épülete 1886-ban épült, eredeti neve Kurhaus volt, szanatóriumként üzemelt, 1934 óta játékteremként üzemel. Az 1812-ben épült Lipótfürdő megtekintése után utazás Heiligenkreuzba, ahol Ausztria legnagyobb ciszterci kolostorának megtekintése. Az 1133-ban, III. Lipót osztrák herceg által alapított kolostor és templom egy elbűvölő, csendes, erdős völgyben bújik meg a Bécsi-erdő mélyén. A mai napig aktívan működő apátság román és gótikus stílusú épületének páratlan építészeti értékei csodálhatók meg. A kolostor egyik leghíresebb látnivalója a kerengő, Ausztria legszebb kora gótikus emléke. Kb. 1220-1250 között épült, 300 vörös márvány oszlopával elbűvölő látnivaló.

A kolostorban tett látogatást követően utazás Vösendorfba, ahol bejelentkezés a szállodába. A szállodában felszolgált korai vacsora után utazás Bécsbe, útközben panoráma városnézés, majd az est folyamán a Pécsi Filharmonikusok koncertje tekinthető meg a Musikverein koncerttermében. (Jegyek igény szerinti ülőhelyre a foglaláskor rendelkezés-re álló szabad kapacitás függvényében külön foglalhatók.) A zenei programot követően visszautazás a szállodába, érkezés késő este.

2. nap • Vösendorf – Bécs – Budapest

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd utazás Bécsbe, ahol az előző esti koncertnek helyt adó Musikverein épületében tett vezetett séta során alkalom nyílik az épület koncerten kívüli megtekintésére is. A Musikverein a világ egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező koncertháza, melyben kiváló művészek vendégszerepelnek. Nagyterme, mely Aranyteremként ismert, pompás kialakításáról híres. A mennyezeten Apollón és a múzsák nyűgözik le a tekintetet, az oszlopok antik nőalakokat ábrázolnak. A terem akusztikája egyedülálló - itt rendezik meg minden évben a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét.

A látogatást követően séta Bécsben. Szabadidő ebédre, majd autóbuszra szállva utazás a Belvedere kastélyhoz. A Belvedere nem csak pompás barokk kastély, hanem Ausztria egyik legértékesebb műgyűjteményének is otthont nyújt, amely magáénak tudhatja Gustav Klimt, Egon Schiele és Oskar Kokoschka néhány főművét. A Savoyai Jenő herceg által építtetett barokk palotacsoport két kastélyból áll (Alsó- és Felső-Belvedere), ahol mára az osztrák művészet remekei – a középkortól napjainkig – találtak otthonra. A program során a Felső-Belvedere kastély megtekintése, ahol a világ legnagyobb Klimt-gyűjteménye látható. A gyűjtemény legértékesebb műalkotásai közé tartozik Gustav Klimt 24 műve. A csók című festménye világhírű: a 180 x 180 cm méretű festmény 1908-ban készült, és szerelmespárként ábrázolja Klimtet múzsájával, Emilie Flögevel. A látogatást követően hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

A hangverseny a Pannon Filharmonikusok vendégszereplése a Musikverein koncerttermében.

 
Tervezett program

Ludwig van Beethoven: III. (c-moll) zongoraverseny Anton Bruckner: IX. szimfónia

Közreműködik

Tom Borrow - zongora

Vezényel

Kesselyák Gergely

A koncertbelépők a szabad helyek függvényében vehetők igénybe.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érdeklődni az OTP Travel kaposvári irodájában lehet:

cím: 7400 Kaposvár, Fő utca 6.
telefon: +36 (82) 415 999
mobil: +36 (70) 452 7142, +36 (70) 476 9114
e-mail: kaposvar@otptravel.hu


Minimum létszám: 35 fő

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Ausztria | Salzburg | 5 meglepő tény a Mozartról - OTP Travel Utazási Iroda
Salzburg lakói tudják, hogyan lehet legjelesebb szülöttük, Mozart köré kultuszt építeni.

Németország, Beethoven csak egy van - OTP Travel Utazási Iroda
250 éve született Ludwig van Beethoven.

Ausztria | Bécs | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
Az osztrák főváros kulturális sokszínűségéhez nem férhet kétség, így van ez a gasztronómiájában is. Bemutatunk néhány fantasztikus bécsi éttermet és kávéházat.

Ausztria | Karintia | Hochosterwitz vár - OTP Travel Utazási Iroda
Karintia bővelkedik természeti szépségekben, de az épített öröksége is egyedülálló.

Ausztria | Bad Ischl - OTP Travel Utazási Iroda
A festői szépségű Bad Ischl, az osztrák fürdőváros egykor Európa egyik hatalmi centruma volt.

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás autóbusszal Budapest – Vösendorf – Budapest útvonalon
 • 1 éjszakai szállás helyi háromcsillagos kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás (reggeli és korai vacsora italfogyasztás nélkül)
 • a felsorolt programok belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

  A koncertbelépők a szabad helyek függvényében vehetők igénybe.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • koncertjegy a Musikverein-ban tartandó előadásra

  Útlemondási biztosítás megrendeléskor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

Elhelyezés

Szállás leírás
1 éjszakai szállás helyi háromcsillagos kategóriájú szálloda kétágyas szobáiban, félpanzióval (reggeli és korai vacsora italfogyasztás nélkül)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Buszos utazás
Félpanzió
***-os szállodában
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.