Élmények a világ körül

KÍNA ÉS HONGKONG SZUPERVONATTAL - EGYÉNI

Katalógus ár: 440 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Kína - Hongkong körutazás egyénileg (12 éjszaka)


Kína minden tekintetben hatalmas ország: hatalmas kontrasztokkal, hatalmas kultúrával, hatalmas távolságokkal. A közlekedés hihetetlen mértékű fejlődésének köszönhetően azonban a rengeteg látnivaló könnyűszerrel felfedezhető, rövid idő alatt is rengeteg élménnyel gazdagodhat az utazó. A kínai szuperexpresszel fantasztikus utazást tehetünk, feltárulnak Peking, Xian, Yanghshou titkai és Hongkongba is ellátogathatunk.
A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az árak változhatnak.

Ajánlott program

1. nap:

Érkezés Pekingbe, majd transzfer a szállodába. Délután hutong túra riksával, így végigjárhatjuk Peking központi hutongját. A hutong egy sikátorváros, amelyekből Pekingben több is épült a Tiltott Város környékén a XIII. századtól egészen a XX. század elejéig
Szállás Pekingben

2. nap:

Reggeli után városnézés. Peking belvárosában található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többet között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-Tung Mauzóleum vesznek körül. A térről a Tiltott Város déli bejáratához érkezve az ősi palota megtekintése. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Innen érdemes a Yonghe lámakolostor felé venni az irányt, és felkeresni a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő, XVII. században épült lámakolostort Kínában.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
Szállás Pekingben

3. nap

Reggeli után a városnézés folytatása a Nyári Palota megtekintésével. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található nevezetesség a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Ezután a Kínai Nagy Fal felkeresése. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
Szállás Pekingben

4. nap

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, utazás gyorsvonattal Xianba. Menetidő kb. 5 óra 50 perc. Érkezést követően városnézés Xianban, az egykori birodalmi fővárosba. Látogatás a Kősztélék Múzeumába, amelyet a XI. században alapítottak, hogy megőrizzék a sztéléket. Kihagyhatatlan látnivaló a Vadludak Nagy Pagodája. Az eredeti pagoda még a VII. században épült a híres buddhista szerzetes, Xuan Zang tiszteletére, amikor visszatért egy hosszú zarándokútról. Eredetileg a pagodában azt a közel 600 buddhista szöveget őrizték, amelyeket a szerzetes gyűjtött össze Indiában. A komplexum még ma is működik, szerzetesek élik itt mindennapjaikat.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
Szállás Xianban

5. nap

Reggeli után Xian leghíresebb látnivalójának, a Terrakotta Hadsereg felkeresése, mely a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, és feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Visszautazás Xianba, ezután városnézés a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi.

Szállás Xianban

6. nap

Elutazás expresszvonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, mely az ősi Kína egyik legjelentősebb városa volt. Menetidő 3 óra.
Szállás Luoyangban

7. nap

Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintését javasoljuk, mely a kínai kungfu és a zen – kínai nevén chan – buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
Szállás Zengzou-ban

8. nap

Reggeli, majd transzfer a Zengzou -i vasútállomásra és utazás expressz vonattal Guilinba. Menetidő 7 óra 35 perc.
Szállás Guilin-ban

9. nap

Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Este elutazás a közeli Yanghshou-ba.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
Szállás Yanghshou-ban

10. nap

Reggeli után utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény.
Szállás Yanghshou-ban

11. nap

Visszatérés Guilinba, ahonnan utazás vonattal Shenzhen-be, Hongkong kapujába. Menetidő 4 óra 5 perc. Innen kb. 1 óra alatt transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása. A 263 szigeten elterülő városállam a világ egyik legsűrűbben lakott területe. Hongkong Kína különleges igazgatású területe, de közigazgatásban és a mindennapi életben egyaránt markánsan különbözik az anyaországtól. A brit gyarmati időszak jelentősen befolyásolta Hongkong kultúráját, így itt Szingapúrhoz hasonlóan a keleti és a nyugati hatások harmonikus összeolvadását tapasztalhatjuk.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
Szállás Hong Kongban

12. nap

Egyéni városnézés Hongkongban. Fontosabb látnivalók: Kowloon, Hong Kong Island, Tai O halászfalu, Lantau-sziget, Ngong Ping falu, Po Lin kolostor, Buddha-szobor, Man Mo-templom, Aberdeen úszó falu, Stanley-piac, Yuen Yuen Intézet, Tai Mo Shan-hegy, Sam Mun Tsai halászsziget.
Szállás Hong Kongban

13. nap

Reggeli után menetrend függvényében városnézés Hongkongban. A Viktória-csúcs felkeresése, rövid látogatás az ékszergyárban, vásárlási lehetőség. Transzfer a repülőtérre és utazás átszállással Budapestre. Éjszakázás a gép fedélzetén, hazaérkezés másnap.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

Vonatozás
4. nap Peking- Xian menetidő 5 óra 50 perc jegyár CYN 595
6. nap Xian-Luoyang menetidő 3 óra jegyár CYN 138
8. nap Zengzou-Guilin menetidő 7 óra 35 perc jegyár CYN 650
11. nap Guilin- Shenzhen menetidő 3 óra 5 perc jegyár CYN 245

Fejléckép forrás:Khalidshou, Wikipedia

Minimum létszám: 2 fő.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Tibet titkai
Érdekességek a világ tetejéről

Ázsia, Top10 tea | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Nevezetes másolatok  - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát

Namaste - OTP Travel utazási iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Csodák várnak Önre Európa és Ázsia határán!

Srí Lanka utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kaland, kultúra és kikapcsolódás egymástól karnyújtásnyira.

Némelyik csak szokatlan, mások azonban egyenesen furcsának tűnhetnek.

A mesés Kelet egyik ismeretlen gyöngyszeme.

Fedezzen fel páratlan szépségeket Közép-Ázsia szívében!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
TRADITIONAL VIEW HOTEL ***
(Peking 3 éj)
A Juer Hutong helyi üzletei szomszédságában található, a régi Peking hangulatát idéző Beijing Traditional View Hotel kínai étteremmel, megfizethető szállással, ingyenes internettel és parkolóval bárja vendégeit.
A Beijing Traditional View Hotel épületétől 10 perces sétára elérhető a Houhai élelmiszer utca és a Beixinqiao metróállomás, a Tian'anmen tér pedig 10 perces autóútra található. Peking fővárosi nemzetközi repülőtere 40 perc alatt megközelíthető autóval.
A Beijing Traditional View Hotel elegáns szobái kínai hangulatú és klasszikus fabútorokkal berendezettek. Síkképernyős TV és hűtőszekrény, valamint saját fürdőszoba áll rendelkezésre.
A Beijing Traditional View Hotel csomagmegőrző és széf szolgáltatást kínál a 24 órás recepción. Kirándulásszervezés, autóbérlés és jegyeladás is biztosított.

GRAND DYNASTY CULTURE HOTEL****
(Xian 2 éj)
A Xian központjában található Grand Dynasty Culture Hotel néhány percnyi sétára helyezkedik el az ókori városfaltól és az iszlám mecsettől. A hotel fedett medencét és kávézót is kínál.
A szobák légkondicionálóval és műholdas TV-vel várják a vendégeket. Továbbá minibár, WC, valamint káddal és zuhanyzóval rendelkező fürdőszoba is gondoskodik a kényelemről.
A vendégek pihentető masszázst kérhetnek, vagy edzhetnek a fitneszteremben. Továbbá asztaliteniszezni és karaokézni is lehet. Üzleti központ és utazásszervező pult szintén rendelkezésre áll.
A Grand Dynasty Culture Hotel kávézójában mindennap svédasztalos vagy à la carte reggeli várja a vendégeket. A szobaszerviznek köszönhetően a vendégek a szobájukban is étkezhetnek.
A Grand Dynasty Culture Hotel 5 perces autóútra fekszik a Muszlim utcától, a harangtoronytól és a dobtoronytól.

PEONY HOTEL****
(Luoyang 1éj)
Luoyang kultúrára, városnézésre alkalmas negyedében található Luoyang Peony Hotel, amely mind az üzleti úton lévőket, mind a turistákat minőségi szolgáltatásokkal várja. Innen a pezsgő város minden látnivalóját és érdekes programját könnyen elérhetik a látogatók. A csend és nyugalom szigeteként ez a szálloda teljes megújulást nyújt vendégeinek, miközben a város látnivalói is csak pár lépésre vannak: Luoyang Beijiao Repülőtér.

A Luoyang Peony Hotel vendégszeretete és magas szintű egyéb szolgáltatásai feledhetetlenné teszik az itt tartózkodást. A vendégek kényelme érdekében a szálloda olyan szolgáltatásokat kínál, mint péládul 24 órás recepció, expressz ki -és bejelentkezés, csomagmegőrző, szobaszerviz, tárgyaló/bankett létesítmények.

Szinte minden szobában a kényelem és komfort legmagasabb foka, nemdohányzó szobák, légkondicionálás, ébresztés, íróasztal, minibár várja a vendégeket. A hotelben szabadidős szolgáltatások teljes listája várja Önt. Íme, néhány példa: pezsgőfürdő, fitness központ, szauna, masszázs.

GUANGDONG HOTEL THENGZHOU****
(Zhengzhou 1 éj)
A Csengcsou kereskedelmi központjában található Guangdong Hotel 4 csillagos szobákkal, ingyenes internet-hozzáféréssel, díjmentes parkolási lehetőséggel, edzőteremmel, karaokeval, valamint a város egyetlen forgó éttermével várja vendégeit.
A szálláshelytől könnyedén megközelíthető a Peking Hualian áruház, míg Csengcsou pályaudvara 500 méterre, a Csengcsou Xin Zheng repülőtér pedig 50 km-re fekszik.
A csodás berendezésű, tágas elrendezésű, kényelmes szobákban modern bútorok, ülősarok, síkképernyős TV, valamint tágas dolgozósarok áll rendelkezésre.
Egy programokkal teli, fárasztó nap után a szauna kínál kikapcsolódást. A vendégek kényelme érdekében concierge-szolgáltatás is biztosított, valamint a személyzet mosodai és üzleti szolgáltatásokról is gondoskodik.
A Csengcsou városára nyíló, panorámás kilátást kínáló étteremben kantoni specialitásokat és nyugati ételeket is felszolgálnak.

JINTONE HOTEL****
(Guilin 1 éj)
A Kujlin városában található, központi elhelyezkedésű Jin-Tone Guilin Grand Hotel jó kiindulópont e pezsgő város felfedezéséhez. A hotel nincs túl messze a városközponttól, csak 0.5 km, a repülőteret pedig 60 perc alatt el lehet innen érni. Kedvező elhelyezkedése miatt ebből a szállodából a város minden kihagyhatatlan nevezetessége könnyen elérhető.

A szállás kifogástalan kiszolgálást és pihentető kényelmet nyújt, hogy vendégei valóban új erőre kapjanak itt tartózkodásuk alatt. Ingyenes Wi-Fi az összes szobában, 24 órás recepció, 24 órás szobaszerviz, létesítmények mozgáskorlátozottaknak, expressz ki -és bejelentkezés – ez csak néhány a(z) Jin-Tone Guilin Grand Hotel szolgáltatásai közül, amelyek kiemelik ezt a szálláshelyet a város más szállodáitól.

Minden szálláshely személyzetének legfőbb feladata, hogy tökéletes kényelmet biztosítson a vendégek számára. Néhány példa a szálloda szabadidős szolgáltatásai közül: fitness központ, szauna, külső medence.

THE GIGGLING TREE
The Giggling Tree (Yangshou 2éj)
A Yangshuo-tól mindössze 5 km-re található vendégház tradicionális farmépületekkel, szépségudvarral és kültéri medencével jelentkezik. A vendégek számára ingyenes WiFi elérés is biztosított.
Minden szoba saját fürdőszobával rendelkezik. A tágas szobák légkondicionáltak, bambusz bútorokkal és fafaragásokkal díszítettek.
A szálláshelyről gyönyörű kilátás nyílik a Yulong öbölre, a hegyekre és a környező rizsföldekre. A szálloda szakképzett személyzete rendelkezésre áll, ha szabadidős programot, túrát szeretnénk foglalni. Lehetőség van főző-, vagy kungfu leckét venni, de thai chi órán is részt vehetünk. Filmek, könyvek és játékok is rendelkezésre állnak a DVD szobában.
A vendégház éttermében a nyugati és a helyi ételkülönlegességek egyaránt megtalálhatók.

METROPARK HOTEL KOWLOON****
( Hong Kong 2 éj)
A Metropark Kowloon mindössze 10 perces sétára található a híres Hölgyek piacától és a Mongkok MTR állomástól. A 4 csillagos szálloda tetőtéri medencével, ingyenes városi transzferjárattal, valamint kiváló svédasztallal várja vendégeit.
A légkondicionált szobák kábel-TV-vel, széffel és hűtőszekrénnyel felszereltek. Hajszárító, valamint tea- és kávéfőző is biztosított. Ingyenes Wi-Fi és ingyenes palackozott víz biztosított mindennap. A szálloda vendégei számára ingyenes okostelefon és korlátlan internet áll rendelkezésre, valamint helyi hívások és külföldi hívások bonyolíthatók Kína, az USA, az Egyesült Királyság, Kanada és Ausztrália országaiba.
A Kowloon Metropark jól felszerelt fitneszközponttal is rendelkezik. Az utazásszervező pultnál különféle kirándulások foglalhatók és autó bérelhető.
A House of Tang étteremben díjnyertes szakácsok által készített kínai ételeket kínálnak. A Palm Court étteremben nemzetközi svédasztal áll rendelkezésre, a Sip Sip bár pedig sörök széles választékát kínálja. A szállodában pékség is üzemel.
A központi elhelyezkedésnek köszönhetően a Metropark Hotel Kowloon épületétől könnyen megközelíthetők a helyi nevezetességek. Gyalogosan 15 perc alatt elérhető a Langham Place, a 15 emeletes bevásárlóközpont. A szálloda ingyenes transzferszolgáltatást biztosít a Mong Kok és Tsim Sha Tsui városrészekbe.

 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kávészünet - OTP Travel Utazási Iroda
Hét város – hét legendás kávéház. Tartson velünk egy különleges világ körüli kávéházi körutazásra a kávé világnapja alkalmából!

Fedezze fel Pozsonyt! - OTP Travel Utazási Iroda
Pozsony szerelem első látásra, egyedi stílusa, kultúrája és a történelmi múltja páratlanná teszi.

Częstochowa Fekete Madonnája - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk Lengyelország legszentebb helyét, ismerje meg a częstochowai Jasna Góra-i kolostort!

6 Krakkó környéki finomság - OTP Travel Utazási Iroda
Krakkó és környéke nem csak kulturális örökségekben, de de gasztronómiai specialitásokban is gazdag.

Krakkó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A vásárlástól a városnézésig Krakkó ezernyi élménnyel szolgálhat. járja be velünk Krakkó és környékének legfontosabb nevezetességeit!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülővel Budapest – Peking/Hongkong– Budapest útvonalon átszállással
  • 12 éjszakai szállás négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • vonatjegyek

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás függvényében a részvételi díj változhat.

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok, belépőjegyek