Élmények a világ körül

Keresés

KÍNA ÉS HONGKONG SZUPERVONATTAL - EGYÉNI

Katalógus ár: 1 045 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Kína és Hongkong szupervonattal – egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

Peking – Luoyang – Xi’an – Guilin – Hongkong (13 nap / 10 éjszaka)

Kína minden tekintetben hatalmas ország: hatalmas kontrasztokkal, hatalmas kultúrával, hatalmas távolságokkal. A közlekedés hihetetlen mértékű fejlődésének köszönhetően azonban a rengeteg látnivaló könnyűszerrel felfedezhető, rövid idő alatt is rengeteg élménnyel gazdagodhat az utazó. A kínai szuperexpresszel fantasztikus utazás tehető, feltárulnak Peking, Xian, Yanghshou titkai és Hongkongba is ellátogathat.

A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az árak változhatnak.

Javasolt program:

1. nap: Budapest - Peking

Elutazás délután Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2. nap: Peking

Megérkezés délután Pekingbe. Transzfer a szállodába, majd ismerkedés Kína második legnagyobb városával, melynek neve azt jelenti: „északi főváros”. Séta a híres Wangfujing bevásárló utcán, majd riksákkal látogatás a Tiltott város környékén található szűk, kanyargós utcákból és régi udvarházakból álló hutongokban, ahol ismerkedés a helyiek mindennapjaival. Később egy zamatos pekingi kacsavacsorára kerül sor. Ezután Szállás Pekingben.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Peking

Reggeli után városnézés. Peking belvárosában található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-Tung Mauzóleum vesznek körül. A térről a Tiltott Város déli bejáratához érkezve az ősi palota megtekintése. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Délután a Tian Tan vagyis az Ég templomának felkeresése, mely egy hangulatos parkban található. A templomegyüttes több részből áll: a 38 méter magas, egyetlen szög nélkül készült Qinian Dian, vagyis az Égi Imádságok csarnokából, melynek kazettás mennyezetén aranyozott sárkány és főnix látható, továbbá a Vöröslépcső-hídból, a Visszhang falból, a Mindenség Istenének templomából és a kerek kőoltárból. Szállás Pekingben.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
 

4. nap: Peking - kínai nagy fal

Reggel utazás a Pekingtől északra található kínai nagy falhoz. Útközben látható a Madárfészek Stadion és a Nemzeti Vízi Központ (vagy Vizeskocka), melyek a 2008-as Nyári Olimpiai Játékoknak adtak otthont. Elsőként a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének megtekintése, majd utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A nagy fal több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. A gyorsabb kommunikáció érdekében a fal őrtornyai között tűz-, füst-, dob- és harangjelzést is használtak hírek továbbadására. A kínai nagy fal fővároshoz közel eső, felújított szakaszának megtekintése. Visszatérés a fővárosba. Szállás Pekingben.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Peking – Luoyang

Reggel a városközponttól távolabb eső Nyári Palota felkeresése, mely a Kunming- tó partján fekszik. Cixi anyacsászárné kétszer is újjáépíttette, mára a kiterjedt területen fekvő parkban templomok, pavilonok, díszesen megfestett fedett folyosó, valamint a Márvány hajó is itt található. Délután utazás a pályaudvarra, elutazás szupergyors vonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, az ősi Kína egyik legjelentősebb városába (várható menetrend: 16.00 - 20.11). Transzfer a hotelbe. Szállás Luoyangban.

6. nap: Luoyang – Xi’an

Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintése, mely a kínai kungfu és a zen – kínai nevén chan – buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is. Kora este transzfer a vonatállomásra és továbbutazás szupervonattal Xi’anba, a Selyemút egykori kiindulópontjába (várható menetrend: 18.59 – 20.36). Transzfer a szállodába, szállás Xi’anban.

7. nap: Xi’an

Reggeli után városnézés Xi’anban - Kína Shaanxi tartományi székhelyén: a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Később a városnézés folytatása a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Szállás Xi’anban.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

8. nap: Xi’an – Guilin

Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádfuvola cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Szállás Guilinben.

9. nap: Guilin – Yangshuo – Guilin

Reggeli után hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuóba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a lenyűgöző táj. Yangshuóba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Később visszatérés és szállás Guilinben.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Gulin - Hongkong

Transzfer a vasútállomásra, elutazás szuperexpressz vonattal Guilinből Hongkongba (várható menetrend: 13.38 -16.45), amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjainak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

11. nap: Hongkong

Reggeli, majd szabadprogram és szállás Hongkongban.
Fakultatív programlehetőség: félnapos Hongkong sziget túra – csoportos kirándulás (seat-in-coach). Hongkong-sziget látnivalóinak megtekintése: kirándulás a Viktória-csúcshoz, melyre az 1888-ban megépült sikló előtt kínai szolgák hada hordta fel a gazdag lakosokat. A csúcsról fenséges kilátás nyílik a felhőkarcolókkal teli kikötőre. Később Aberdeen nyüzsgő hajókkal tömött kikötőjének felkeresése, ahol kis lélekvesztő szampanok, halászhajók kacskaringóznak a hatalmas úszó éttermek között. A riviérára emlékeztető Repulse-öböl után Kowloon negyed megtekintése következik.
A program adott hotelekből gyűjti össze a kirándulókat, angol nyelven érhető el, ebédet nem tartalmaz.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

12. nap: Hongkong – hazautazás

Reggeli, majd szabadprogram, transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre.

13. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 2 fő.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Tibet titkai
Érdekességek a világ tetejéről

Megszámlálhatatlan élmény várja Önt!

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
helyi besorolás szerinti négycsillagos hotelek kétágyas szobáiban
 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Ras al Khaimah éke, a Jebel Jais | OTP Travel utazási iroda
A Jebel Jais az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb hegye, ahova a helyiek és turisták is szívesen járnak fel „borzongani”. Ismerje meg Ön is az aktív kikapcsolódás fellegvárát.

Ras al Khaimah legérdekesebb látnivalói | OTP Travel utazási iroda
Ras al Khaimah számtalan izgalmas látnivalóval csalogat. Tartson velünk és fedezze fel a környék legérdekesebb látnivalóit és programjait!

Gyöngykeresés Ras Al Khaimah-ban | OTP Travel utazási iroda
Az Emirátusok egyetlen gyöngyfarmja nem mindennapi látnivaló!

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali a családdal is hatalmas élmény hiszen számtalan izgalmas, természetközeli kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Fedezze fel a legígéretesebb programokat!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Peking / Hongkong – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon (a részvételi díj 210.000 Ft-os repülőjegy árat tartalmaz illetékekkel együtt, mely a foglalás pillanatában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhat), helyi repülőjárattal Xi’an – Guilin útvonalon 1 db feladott poggyásszal, Peking – Luoyang – Xi’an / Guilin - Hongkong útvonalon szuperexpressz vonattal, másodosztályon, a körutazás során légkondicionált autóval
   
 • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • a körutazás során félpanziós ellátás kivétel Hongkongban, ahol csak reggeli
   
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • helyi angol nyelvű idegenvezetők költsége


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás függvényében a részvételi díj változhat.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízumdíj
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 7-8 USD/fő/nap)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program
 • kései kijelentkezés felára Hongkongban