Élmények a világ körül

Keresés

KÍNA ÉS HONGKONG SZUPERVONATTAL - EGYÉNI

Katalógus ár: 1 045 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Kína és Hongkong szupervonattal – egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

Peking – Luoyang – Xi’an – Guilin – Hongkong (13 nap / 10 éjszaka)

Kína minden tekintetben hatalmas ország: hatalmas kontrasztokkal, hatalmas kultúrával, hatalmas távolságokkal. A közlekedés hihetetlen mértékű fejlődésének köszönhetően azonban a rengeteg látnivaló könnyűszerrel felfedezhető, rövid idő alatt is rengeteg élménnyel gazdagodhat az utazó. A kínai szuperexpresszel fantasztikus utazás tehető, feltárulnak Peking, Xian, Yanghshou titkai és Hongkongba is ellátogathat.

A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az árak változhatnak.

Javasolt program:

1. nap: Budapest - Peking

Elutazás délután Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2. nap: Peking

Megérkezés délután Pekingbe. Transzfer a szállodába, majd ismerkedés Kína második legnagyobb városával, melynek neve azt jelenti: „északi főváros”. Séta a híres Wangfujing bevásárló utcán, majd riksákkal látogatás a Tiltott város környékén található szűk, kanyargós utcákból és régi udvarházakból álló hutongokban, ahol ismerkedés a helyiek mindennapjaival. Később egy zamatos pekingi kacsavacsorára kerül sor. Ezután Szállás Pekingben.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Peking

Reggeli után városnézés. Peking belvárosában található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-Tung Mauzóleum vesznek körül. A térről a Tiltott Város déli bejáratához érkezve az ősi palota megtekintése. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Délután a Tian Tan vagyis az Ég templomának felkeresése, mely egy hangulatos parkban található. A templomegyüttes több részből áll: a 38 méter magas, egyetlen szög nélkül készült Qinian Dian, vagyis az Égi Imádságok csarnokából, melynek kazettás mennyezetén aranyozott sárkány és főnix látható, továbbá a Vöröslépcső-hídból, a Visszhang falból, a Mindenség Istenének templomából és a kerek kőoltárból. Szállás Pekingben.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda
 

4. nap: Peking - kínai nagy fal

Reggel utazás a Pekingtől északra található kínai nagy falhoz. Útközben látható a Madárfészek Stadion és a Nemzeti Vízi Központ (vagy Vizeskocka), melyek a 2008-as Nyári Olimpiai Játékoknak adtak otthont. Elsőként a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének megtekintése, majd utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A nagy fal több ezer kilométer hosszan kígyózik hegyeken, síkságokon, sivatagokon át. A gyorsabb kommunikáció érdekében a fal őrtornyai között tűz-, füst-, dob- és harangjelzést is használtak hírek továbbadására. A kínai nagy fal fővároshoz közel eső, felújított szakaszának megtekintése. Visszatérés a fővárosba. Szállás Pekingben.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Peking – Luoyang

Reggel a városközponttól távolabb eső Nyári Palota felkeresése, mely a Kunming- tó partján fekszik. Cixi anyacsászárné kétszer is újjáépíttette, mára a kiterjedt területen fekvő parkban templomok, pavilonok, díszesen megfestett fedett folyosó, valamint a Márvány hajó is itt található. Délután utazás a pályaudvarra, elutazás szupergyors vonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, az ősi Kína egyik legjelentősebb városába (várható menetrend: 16.00 - 20.11). Transzfer a hotelbe. Szállás Luoyangban.

6. nap: Luoyang – Xi’an

Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintése, mely a kínai kungfu és a zen – kínai nevén chan – buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is. Kora este transzfer a vonatállomásra és továbbutazás szupervonattal Xi’anba, a Selyemút egykori kiindulópontjába (várható menetrend: 18.59 – 20.36). Transzfer a szállodába, szállás Xi’anban.

7. nap: Xi’an

Reggeli után városnézés Xi’anban - Kína Shaanxi tartományi székhelyén: a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal, majd a páratlan terrakotta agyagkatonák megtekintése. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Később a városnézés folytatása a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Szállás Xi’anban.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

8. nap: Xi’an – Guilin

Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádfuvola cseppkőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Szállás Guilinben.

9. nap: Guilin – Yangshuo – Guilin

Reggeli után hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuóba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a lenyűgöző táj. Yangshuóba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Később visszatérés és szállás Guilinben.

Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap: Gulin - Hongkong

Transzfer a vasútállomásra, elutazás szuperexpressz vonattal Guilinből Hongkongba (várható menetrend: 13.38 -16.45), amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjainak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

11. nap: Hongkong

Reggeli, majd szabadprogram és szállás Hongkongban.
Fakultatív programlehetőség: félnapos Hongkong sziget túra – csoportos kirándulás (seat-in-coach). Hongkong-sziget látnivalóinak megtekintése: kirándulás a Viktória-csúcshoz, melyre az 1888-ban megépült sikló előtt kínai szolgák hada hordta fel a gazdag lakosokat. A csúcsról fenséges kilátás nyílik a felhőkarcolókkal teli kikötőre. Később Aberdeen nyüzsgő hajókkal tömött kikötőjének felkeresése, ahol kis lélekvesztő szampanok, halászhajók kacskaringóznak a hatalmas úszó éttermek között. A riviérára emlékeztető Repulse-öböl után Kowloon negyed megtekintése következik.
A program adott hotelekből gyűjti össze a kirándulókat, angol nyelven érhető el, ebédet nem tartalmaz.


Kína Hongkong egyéni körutazás - OTP Travel utazási iroda

12. nap: Hongkong – hazautazás

Reggeli, majd szabadprogram, transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre.

13. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.Minimum létszám: 2 fő.

Ázsia, Top10 tea | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a legnépszerűbb ázsiai teafajtákat!

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Rózsaszínben látjuk a világot - OTP Travel Utazási Iroda
A világ tele van lenyűgöző, varázslatos, olykor meglepő, gyakran meghökkentő helyekkel.

Tibet titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Érdekességek a világ tetejéről

Kína utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kína feltárja Ön előtt minden titkát.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
helyi besorolás szerinti négycsillagos hotelek kétágyas szobáiban
 
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora Hongkongban csak reggelis ellátás

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda
Coimbra mindössze 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól. A nyüzsgő egyetemváros számtalan felfedezni valóval csalogat!

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Peking / Hongkong – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon (a részvételi díj 210.000 Ft-os repülőjegy árat tartalmaz illetékekkel együtt, mely a foglalás pillanatában rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhat), helyi repülőjárattal Xi’an – Guilin útvonalon 1 db feladott poggyásszal, Peking – Luoyang – Xi’an / Guilin - Hongkong útvonalon szuperexpressz vonattal, másodosztályon, a körutazás során légkondicionált autóval
   
 • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • a körutazás során félpanziós ellátás kivétel Hongkongban, ahol csak reggeli
   
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • helyi angol nyelvű idegenvezetők költsége


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás függvényében a részvételi díj változhat.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • vízumdíj
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 7-8 USD/fő/nap)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program
 • kései kijelentkezés felára Hongkongban