Élmények a világ körül

Keresés

FELVIDÉKI TÁJAKON

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos utazás autóbusszal, idegenvezetővel

A Magas-Tátra csipkés hegyvonulatának látványa és Szlovákia gazdag történelmi múltja színesíti ezt az izgalmas utazást. Kassától a Poprádi-tóig és a Zólyomi várig látogatjuk végig a magyar történelemmel is átszőtt helyszíneket. A várak, templomok és erődítmények mellett a természeti szépségek is lenyűgözőek a Magas-Tátra lábánál. Fedezze fel velünk Szlovákia legszebb részeit.

Kassa – Krasznahorka – Rozsnyó – Betlér – Szepeshely – Lőcse – Szepesszombat – Poprád – Késmárk – Ótátrafüred – Besztercebánya - Zólyom

1. nap

Elutazás Kaposvárról a McDonald’s mögötti parkolóból a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovákiába. Városnézés Kassán – amely a magyar történelemben is fontos szerepet játszott - helyi idegenvezetővel, melynek során a következő látnivalók kerülnek megtekintésre: Szt. Erzsébet Dóm, Márai-ház és Rodostói-ház. Ezután tovább utazás Krasznahorkára, a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy Mauzóleum megtekintése, melyet Andrássy Dénes építtetett felesége, Franciska számára. Ezután érkezés a szálláshelyre Rozsnyóra, vacsora.

2. nap

Reggeli után elutazás Betlérre, az Andrássy-kastély grófi lakosztályainak megtekintése, majd Szepeshelyen a Szt. Márton Dóm meglátogatása, mely az Unesco Világörökség része. Ezután tovább utazás Lőcsére, amely több magyar elbeszélés színhelyéül is szolgált, itt a Városháza és a Szt. Jakab templom kerül bemutatásra. A nap zárásaként séta Szepesszombat belvárosában, majd a szállás elfoglalása Poprádon, vacsora.

3. nap

Reggeli után a Késmárkon található evangélikus fatemplom és az új templom megtekintése, melyek közül előbbi vallástörténeti szempontból kiemelkedő jelentőséggel bír és az Unesco Világörökség része, utóbbiban található Thököly Imre sírja. Tovább utazás a Vörös Kolostorhoz, amely egyedülálló kulturális-történelmi emlékhely, majd tutajozás a Dunajec folyón (fakultatív program, melynek díja: kb. 15,-EUR/fő, a helyszínen fizetendő – előre jelentkezés szükséges). Ezután séta Ótátrafüreden, majd a Tarpataki-vízesés megközelítése siklóval és gyalogosan. Visszautazás Poprádra, vacsora.

4. nap

Reggeli után hazaindulás. Útközben megálló és rövid séta a Csorba-tó mellett, majd látogatás az egyik legszebb felvidéki bányavárosban, Besztercebányán. Ezután tovább utazás Zólyomba, a vár megtekintése, a város híres szülötte Balassi Bálint, aki műveiben a kor hangulatát és a végvári életet örökítette meg. Érkezés Kaposvárra a késő esti órákban.

Minimum létszám: 42 fő

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Az OTP Travel belföldi, magyarországi utazási ajánlatai.

Badacsony és környéke
Badacsony és környéke

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás háromcsillagos szállodákban kétágyas elhelyezéssel (1 éj Rozsnyón, 2 éj Poprádon)
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Buszos utazás
Reggeli + Vacsora italfogyasztás nélkül

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás légkondicionált autóbusszal
   
 • 3 éjszakai szállás háromcsillagos szállodákban (1 éj Rozsnyón, 2 éj Poprádon)
   
 • félpanziós ellátás - büféreggeli, menü vacsora (italfogyasztás nélkül)
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára
   
 • üdülőhelyi illeték
 • belépődíjak és helyi idegenvezetők költsége
   
 • rádiós fülhallgató, amelynek segítségével az idegenvezető minden szavát kristálytisztán hallhatja

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • egyágyas felár (24 000,- Ft/fő)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (2 400,- Ft/fő)
   
 • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2%-a)