Élmények a világ körül

Keresés

JORDÁNIA – SZAÚD-ARÁBIA

Katalógus ár: 1 998 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Induljon el egy magával ragadó utazásra az ősi történelem és a vibráló kultúra világában, miközben felfedezi Jordánia és Szaúd-Arábia varázslatos vidékeit. A lélegzetelállító, rózsavörös Petra városától, Wadi Rum káprázatos táján át, Al Ula világörökségi helyszínéig és Medina szent városáig az utazás felejthetetlen kalandokat ígér. Fedezze fel e változatos és lenyűgöző úti célok titkait, ahol a múlt találkozik a jövővel, és ahol minden pillanat a régi világ varázsának és a kortárs csodáknak a csábító keveréke.

Amman – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Tabuk – Al Ula – Medina – Dzsidda

1. nap • Budapest – Amman

Elutazás a kora délutáni órákban Budapestről repülőgéppel, átszállással Amman-ba. Érkezés a késő esti órákban, transzfer a szállodába.

2. nap • Amman – Jerash

Reggeli után látogatás az ősi római városban, Jerash-ban, ahol hegytetőn emelkedő templomok, tágas terek, ókori színházak fogadják a látogatót. A város főbb látnivalóinak megtekintése kívülről, majd továbbutazás Jordánia északi részére, ahol a Közel-Kelet egyik legfontosabb ökológia és történelmi helyszíne, Ajloun fedezhető fel. A XII. századi Ajloun kastély az iszlám építészet egyik fennmaradt emléke. A várból csodálatos panoráma nyílik a Jordán-völgyre. Visszautazás Ammanban, ahol a a főbb látnivalók megtekintése: Citadella, Régészeti Múzeum, Folklór Múzeum és az anfiteátrum. Vacsora és szállás Ammanban.

3. nap • Madaba – Nebo hegy – Kerak - Petra

Reggeli után utazás Madaba városába, ahol a Szent György-templom padlóját egy páratlan, kétmillió mozaikdarabból álló, VI. századból származó, Szentföldet ábrázoló térkép díszíti. Továbbutazás az 1000 méter magasan fekvő Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. Utazás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. Vacsora és szállás Petrában.

Jordánia – Szaúd-Arábia - OTP Travel utazási iroda

4. nap • Petra – Wadi Rum

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd látogatás az egykor virágzó nabateusok városába. A vörös homokőből faragott romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival. Továbbutazás a vörös homokú Wadi Rum sivatagba, ahol kétórás jeep túra keretében fedezhető fel a csodálatos táj. Vacsora és szállás a sivatagban sátorban.

5. nap • Aqaba

Reggeli, majd indulás Aqabába, ahol egész napos pihenés a tengerparton, a város felfedezése egyénileg. Vacsora és szállás Aqabában.

6. nap • Hisma – Tabuk

Reggelit követően utazás autóbusszal Szaúd-Arábia, ahol a Hisma sivatagon át vezet az út Tabukig. A több ezer különleges formájú sziklaképződménnyel színesített sivatagot, a szaúdi Wadi Rum-ként is emlegetnek. Az Aqabai-öböl egyik varázslatos természeti csodája Tayeb Al-Ism, ahol a pálmaligettel övezett gránit sziklafalak között keskeny kanyon bújik meg. A feledhetetlen kirándulást követően transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Tabukban.

7. nap • Tabuk – Wadi Dissah – Al Ula

Reggeli után utazás Szaúd-Arábia egyik legmagasabb pontjára, a 2850 méter magas Jebel Al Lawz hegyre. Egyesek úgy vélik, ez az igazi Sínai-hegy, ahol Mózes megkapta a Tízparancsolatot. A bibliai történet által ismert helyek felfedezése, majd továbbutazás a Wadi Qaraqir kanyon felé, mely Szaúd-Arábia egyik leglátványosabb természeti képződménye. Homokkő sziklái közel 500 méter magasan emelkednek mindkét oldalon, míg a közöttük átfolyó patak a térség vízellátásáról gondoskodik. A szurdokon átvezető út végén érkezés Al Disah városába, ahol ősi maradványok tanúskodnak az egykori nabateus megszállásról. Érkezés Al Ulába, majd látogatás a Harrat Al-Uwayrid vulkáni mező kilátójába, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Al Ula-i oázis egészére. A nap zárásaként a Jebel Al-Fil-nél az Elefánt szikla tekinthető meg. Vacsora és szállás Al Ulában.

Jordánia – Szaúd-Arábia - OTP Travel utazási iroda

8. nap • Al Ula

Reggeli a szállodában, majd látogatás Hegrába, amely Szaúd-Arábia első UNESCO világörökségi helyszíne. Az ősi város a karaván-kereskedelemnek köszönhetően az időszámításunk előtti II. századtól egészen a római hódításig élte virágkorát. A síremlékekben és a nabateusok építészeti örökségeiben gazdag város titkait legendás történeteken keresztül ismerhetik meg az oda látogatók. A Jordániából érkező nabateusok a közeli Al Hijr-ben telepedtek le, és 94 monumentális síremléket vájtak sziklába a térségben. Később az ősi város, Dedan mellett elhaladva utazás Ekma és Abu Aoud régészeti lelőhelyeire, ahol az oázis népe által vésett ősi írások olvashatók.
Látogatás Al Ula óvárosába, mely az iszlám korszak elején a Mekkába vezető zarándokút fontos állomása volt. Vacsora és szállás Al Ulában.

9. nap • Medina – Dzsidda

Reggelit követően utazás Medinába, az iszlám vallás második legszentebb városába. A város egyik jelképe a Mohamed próféta szentélye, a Próféta mecset. Itt található Mohamed próféta sírja is. A látogatható városrészek látnivalóinak megtekintése kívülről: Jannatul Baqi temető, Ghamamah és Abu Bakr mecsetek. Ebéd a városban, majd mágnesvasúttal utazás Dzsiddába. Vacsora és szállás Dzsiddában.

Jordánia – Szaúd-Arábia - OTP Travel utazási iroda

10. nap • Dzsidda

Reggeli, majd egész napos városnézés Dzsiddában, Szaúd-Arábia második legnépesebb városában. A túra során látogatás az Abdul Raouf Khalil Múzeumba, amely a preiszlám és iszlám örökséget tárja fel átfogóan a látogatók előtt. Séta Dzsidda óvárosában, az Al-Balad kerületben, ahol a turisták által kevésbé ismert helyek: óvárosi piacok és bazárok, régi falak között megbújt galériák felfedezése, ismerkedés a helyi ételekkel. A felújított Beit Hassif megtekintése kívülről, mely egy 1800-as évekbeli ház, és tökéletesen ötvözi a modern és hagyományos építészetet. Utazás a Jeddah Corniche-hoz. A közel 30 km hosszan húzódó partszakasz remek pihenési lehetőséget nyújt a délutánra. Vacsora és szállás Dzsiddában.

11. nap • Dzsidda - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással. Érkezés az esti órákban.Minimum létszám: 18 fő

 

Ismerje meg Szaúd-Arábiát! - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia. Keveset hallunk erről a különleges országról, pedig mostanában megnyitotta a kapuit a turisták előtt is. Ismerjen meg pár érdekes tényt Szaúd-Arábiáról!

Meghökkentő tények Szaúd-Arábiáról - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia számtalan érdekességgel szolgál. Most 13 különleges, olykor meglepő, meghökkentő tényt gyűjtöttünk csokorba.

Szaúd-Arábia az iszlám bölcsője - OTP Travel Utazási Iroda
Kalandozzon velünk ebben a különleges kultúrkörben! Mutatunk 9 kevéssé közismert tényt Szaúd-Arábiáról, Mohamed próféta szülőhazájáról.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Amman és Dzsidda – Budapest útvonalon, utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
  • jordán vízum
  • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • szaúdi vízumdíj (jelenleg 535 szaúdi Riál/fő, mely változhat)
  • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás

10 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Félpanzió
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.