Élmények a világ körül

Keresés

NAGY KÖRUTAZÁS SZAÚD-ARÁBIÁBAN

Katalógus ár: 2 179 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Rijád – Tabuk – Bajda-hegység – Wadi Qaraqir – Al Ula – Hegra – Jebel Al-Fil – Medina – Dzsidda

A mai Szaúd-Arábiát alkotó terület számos ősi kultúra és civilizáció helyszíne. Az iszlám vallás ezen a területen alakult ki és itt található a két legszentebb iszlám város, Mekka és Medina is. A különleges ország a közelmúltban kinyitotta kapuit a nyugati utazók előtt, hogy bepillantást engedjen rendkívüli szépségeibe.


Nagy körutazás Szaúd-Arábiában csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

1. nap • Budapest – Rijád

Elutazás a kora délutáni órákban Budapestről repülőgéppel, átszállással Rijádba.

2. nap • Rijád

Érkezés a szaúdi fővárosba az éjszakai órákban, majd transzfer a szállodába. Reggelit követően városnézés Rijádban. Látogatás a Masmak erődhöz, melynek múzeumi része Arábia meghódításának történetét mutatja be. A palota időszámításunk előtt 1895-ben épült, Abdullah bin Rashid uralkodása idején, hogy katonai helyőrségként szolgáljon. Abdulaziz király 1902-ben elfoglalta az erődöt, így ez lett a III. Szaúdi Királyság szülőhelye. Ezt követően látogatás a Nemzeti Múzeumba, mely a szaúdi nemzeti kulturális örökség kincseit őrzi, és az őskortól a modern korig nyújt áttekintést az arab civilizációról. Ebéd egy helyi étteremben. Utazás az UNESCO Világörökség részét képező történelmi Turaif negyedbe. A szaúdi dinasztia első fővárosaként számontartott Diriyah jól megőrzött vályogszerkezeteiről ismert Najdi építészeti stílus fedezhető fel. Az este folyamán a Diriyah-kapunál, fény-és hangjáték megtekintése. Vacsora és szállás Rijádban.

3. nap • Tabuk

Reggeli után elutazás Tabukba. Érkezést követően ebéd, majd a város felfedezése. Látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Hijaz vasútállomásra. A keskenynyomtávú vasút csaknem egy évszázaddal ezelőtt épült, a zarándokoknak biztosítva kényelmes utazást Damaszkusz és Mekka, valamint Medina szent városok között. Ezt követően Tabuk várának megtekintése, mely a környék egyik legrégebben épült erődítménye. Falain belül mecsetek, kanyargós lépcsőházak és őrtornyok találhatók. Vacsora és szállás Tabukban.

4. nap • Bajda-hegység

Reggeli után sivatagi túra veszi kezdetét a Bajda-hegység gyönyörű sziklái, szűk átjárói és vörös dűnéi között. Az út során olyan különleges sziklaképződmények csodálhatók meg, mint a „Hajó szikla”, melyen több mint 1300 éves sziklarajzok és írások láthatók, valamint a „Boltív szikla”. Visszautazás Tabukba.


Nagy körutazás Szaúd-Arábiában csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap • Wadi Qaragir – Al Ula

Reggeli a szállodában, majd utazás Wadi Dissah-ba, ahol egy autentikus ebédet szolgálnak fel. Ebéd után gyalogtúra a 15 km-es Wadi Qaraqir kanyon egy részén, a lélegzetelállító vörös sziklaformációk között, mely Szaúd-Arábia egyik leglátványosabb természeti képződménye. Homokkő sziklái közel 500 méter magasan emelkednek mindkét oldalon, míg a közöttük átfolyó patak a térség vízellátásáról gondoskodik. Utazás Al Ula-ba, ismerkedés a várossal. A 7000 éve lakott oázisváros az ősi tömjénkereskedelmi út mentén terül el, ennek köszönhetően az időszámításunk előtti évezred során az egyik legrégebbi arab királysággá fejlődött. Vacsora és szállás Al Ula-ban.

6. nap • Al Ula – Hegra

Reggelit követően látogatás Hegrába, amely Szaúd-Arábia első UNESCO világörökségi helyszíne. Az ősi város a karaván-kereskedelemnek köszönhetően az időszámításunk előtti II. századtól egészen a római hódításig élte virágkorát. A síremlékekben és a nabateusok építészeti örökségeiben gazdag város titkait legendás történeteken keresztül ismerhetik meg az oda látogatók. Ebéd egy helyi farmon, majd Jebel Al-Fil-ban az Elefánt szikla megtekintése. Vacsora és szállás Al Ula-ban.

7. nap • Alu Ula – Dedan – Medina

Reggeli a szállodában, majd utazás Dedan város közelébe az Ekma hegyhez, melyet szabadtéri könyvtárként is emlegetnek. Itt találhatók Ekma és Abu Aoud régészeti lelőhelyek, ahol az oázis népe által vésett ősi írások olvashatók. Ezt követően utazás Medinába, az iszlám vallás második legszentebb városába. Vacsora és szállás Medinában.

8. nap • Medina – Dzsidda

Reggelit követően Medina felfedezése. Elsőként a legfőbb látnivalók megtekintése kívülről: a Próféta kupolája, a Szent Mecset, ahol Mohamed próféta élt, és a Quiba Mecset, amely az első iszlám mecset volt. A sétálóutcán számos tradicionális étterem és üzlet várja a látogatókat. Délután utazás szuperexpressz vonattal Dzsiddába, érkezést követően a szállás elfoglalása.


Nagy körutazás Szaúd-Arábiában csoportos körutazás - OTP Travel utazási iroda

9. nap • Dzsidda

Reggeli, majd egész napos városnézés Dzsiddában, Szaúd-Arábia második legnépesebb városában. A túra során látogatás a több mint háromszáz teremmel rendelkező Tayebat múzeumba, ahol a város 2500 éves múltját mutatják be. Ezt követően az Iszlám Művészetek Háza gazdag gyűjteménye tekinthető meg. Séta Dzsidda óvárosában, az Al-Balad kerületben, a turisták által kevésbé ismert helyek felfedezése: óvárosi piacok és bazárok, régi falak között megbújt galériák, különleges helyi ételek. A felújított Beit Hassif megtekintése kívülről, mely egy 1800-as évekbeli ház, és tökéletesen ötvözi a modern és hagyományos építészetet. Séta a Gabel utcán, majd ebéd egy helyi étteremben. Utazás a Jeddah Corniche-hoz. A közel 30 km hosszan húzódó partszakasz remek pihenési lehetőséget nyújt a délutánra. Vacsora és szállás Dzsiddában.

10. nap • Dzsidda – Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.Minimum létszám: 18 fő

 

Ismerje meg Szaúd-Arábiát! - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia. Keveset hallunk erről a különleges országról, pedig mostanában megnyitotta a kapuit a turisták előtt is. Ismerjen meg pár érdekes tényt Szaúd-Arábiáról!

Meghökkentő tények Szaúd-Arábiáról - OTP Travel Utazási Iroda
Szaúd-Arábia számtalan érdekességgel szolgál. Most 13 különleges, olykor meglepő, meghökkentő tényt gyűjtöttünk csokorba.

Szaúd-Arábia az iszlám bölcsője - OTP Travel Utazási Iroda
Kalandozzon velünk ebben a különleges kultúrkörben! Mutatunk 9 kevéssé közismert tényt Szaúd-Arábiáról, Mohamed próféta szülőhazájáról.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Rijád és Dzsidda – Budapest útvonalon, utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal, egy alkalommal szuperexpressz vonattal
  • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három-, négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • teljes ellátás
  • belépők a program szerint
  • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • vízumdíj
  • borravalók

Elhelyezés

Szállás leírás
9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három-, négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli + ebéd + vacsora (Teljes panziós ellátás)
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.