Élmények a világ körül

BENCÉSEK NYOMÁBAN CSOPORTOS UTAZÁS

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Bencések nyomában

Pannonhalma - Bakonybél - Tihany

Időpont: 1 nap, egész évben (javasolt májustól októberig)
Utazás: csoportos utazás, létszámnak megfelelő autóbusszal
Indulási hely: igény szerint

Indulás a reggeli órákban, utazás Pannonhalmára. A Szent-Márton hegy tetején már messziről impozáns látvány a kulturális világörökségekhez tartozó nemzeti emlékhely, a Pannonhalmi Főapátság épületegyüttese. A vendégeket helyi tárlatvezető kíséri végig az apátság látogatható részein; bemutatja a templomot, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárat. A tárlatvezetés után szabadidő keretében lehetőség van az apátsághoz tartozó arborétumot és Millenniumi emlékművet is felkeresni.
A pannonhalmi bencések a hitélet mellett bentlakásos gimnáziumot is működtetnek, illetve kulturális munkájuk mellett könyvtár, levéltár, múzeum, könyvkiadó, borászat és gyógynövénykert fenntartásával, valamint koncertek szervezésével és turisztikai vendéglátással is foglalkoznak.

Az apátságtól elbúcsúzva a Magas-Bakony vonulatai felé folytatódik az utazás. A következő megálló Bakonybél aprócska völgyében található, a 2000-es évek elején felújított Szent Mauríciusz Monostor.
A Szent István király által 1018-ban alapított monostor 1000 éves történetét és jelenét bemutató vezetett séta során megtekinthető lesz a felújított barokk templom, az új kiállítótér és vetítőterem, a gyógynövénykert, valamint a szárító- és látványműhely.

A monostorlátogatás után ebédidő, melynek keretében finom bakonyi menüt fogyaszthat el a csoport ebben a természet végtelen harmóniáját és békességet árasztó erdei környezetben.

Az utat folytatva, elhagyva a Bakonyt a Balaton-felvidéki fennsíkon keresztül kora délután érkezés („Tihanynak bérctetőjén, a Balaton felett”) a Tihanyi Bencés Apátsághoz.
A Bencés Apátság alapítása 1055-ben I. András király nevéhez fűződik. Az első írásos emlékű, magyar szavakat is tartalmazó alapító oklevél ma is látható. Az újkori rendi élet 1990-ben tért vissza az apátság falai közé. A helyi program a barokk templom, a sekrestye és az altemplom megtekintéséből, s egy – az apátság 1000 éves múltját bemutató – rövidfilmvetítésből áll. 

Hazautazás előtt szabad program; panoráma fotózásra, a visszhang kipróbálására és levendulás ajándék vásárlására is jut idő.

Tervezett visszaindulás Tihanyból 18.00 óra körül, érkezés a kiindulási helyre az esti órákban.A programok sorrendjének változtatási jogát az utazási iroda fenntartja.

Minimum létszám: 15 fő

Apátságok nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A szerzetesek világa mindig is misztikumnak számított a világi emberek számára, hiszen a zárt közösség tagjai szigorú rend szerint a világtól elvonultan éltek és nem is látogathatták őket.

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.

A magyar pirospaprika nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar fűszerpaprika íze mellett hungarikum csoda-fűszerünk története is figyelemreméltó.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


 Puglia rejtett csodáit látnia kell - OTP Travel Utazási Iroda
Puglia az itáliai félsziget legvarázslatosabb tartománya.

5 érv amiért Barit válasszuk - OTP Travel Utazási Iroda
Bari városa mindent tálcán kínál Olaszország szerelmeseinek: varázslatos óváros, nyüzsgő kikötő és a legszebb partok csalogatják a nyaralni vágyókat.

Halat, s mi jó falat - OTP Travel Utazási Iroda
Nizza a Francia Riviéra fővárosának számít, a Cote d’Azur – más néven az Azúr-part - gyöngyszeme.

Görögország, Thesszaloniki - OTP Travel Utazási Iroda
Thesszaloniki Görögország második legnagyobb városa gazdag multikulturális hagyományokkal.

Alghero – az ezerarcú „kis Barcelona” - OTP Travel Utazási Iroda
Algheronak, a középkori szardíniai kisvárosnak sikerült megőriznie sajátos arculatát, hangulatát annak ellenére, hogy nyáron igazi üdülőparadicsommá változik.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Hasznos információk

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza

(tájékoztató jellegű költség adatokkal)
  • utazás autóbusszal
  • csoportkísérő idegenvezetés
  • apátsági és monostori belépők vezetett sétákkal (felnőtt 7000 Ft, nyugdíjas 4600 Ft)
     
  • ebéd menü (3000 Ft)
Részvételi díj:
  • érdeklődésre
  • A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza