Élmények a világ körül

CSODÁLATOS EMIRÁTUSOK: DUBAI ÉS RAS AL KHAIMAH

Katalógus ár: 479 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás, magyar nyelvű idegenvezetéssel

Dubai és Ras Al Khaimah
 

Tekintse meg őszi ajánlatunkat is: Csodálatos Emirátusok - Abu Dhabi és Dubai


1. nap: Budapest – Dubai – Ras Al Khaimah

Délután elutazás Budapestről menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Dubaiba. A késő esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Ras Al Khaimah-ban. Ras Al Khaimah az emírségek kevésbé ismert ékköve, ahol feltárulnak az arab világ szépségei és autentikus élményei. 64 kilométernyi gyönyörű tengerpart, az Emirátusok legmagasabb hegycsúcsa és legváltozatosabb tájai: burjánzó oázisok, meleg források, nap perzselte sivatagok, történelmi jelentőségű erődök várják itt, hogy felfedezzék őket. Ras Al Khaimah neve földrajzi elhelyezkedésére utal, azt jelenti: a sátor teteje, mivel ez a legészakibb emirátus, s e tulajdonságának köszönheti jó klímáját is. Csendes, lassan mélyülő, kristálytiszta vizű, homokos strandjai a trópusokra emlékeztető színekben tündökölnek.

2. nap: Ras Al Khaimah

Reggeli után városnézés Ras Al Khaimah óvárosában, valamint a Nemzeti Múzeum és a Dhayah erőd meglátogatása. Ras Al Khaimah gyökereit és történelmét ismerteti meg látogatóival a lebilincselő Nemzeti múzeum. Az otthonául szolgáló masszív XVIII. századi erőd az 1960-as évekig az uralkodócsalád székhelye volt, ma régészeti és néprajzi tárgyak pompás gyűjteménye látható falai között. Az első emeleti Qawasim szobában uralkodói dokumentumok, kéziratok, valamint szerződések gyűjteménye tekinthető meg. Különlegesek az uralkodó család hagyományos fegyverei és a késő iszlám időszak első telepeseinek régészeti kiállításai is. A múzeum néprajzi része az Emirátusok hagyományos életét, hétköznapjait, az építészettel, gyöngyhalászattal, datolyatermesztéssel, mezőgazdasággal, halászattal kapcsolatos tevékenységeket mutatja be. Ras Al Khaimah történelmében fontos katonai szerepet játszott a XVI. században sártéglából épült Dhayah erőd, mely egy hegytetőn nézett az öbölre, hogy védje a régiót a brit seregektől. Egy 1891-es csatában sajnos Ras Al Khaimah legtöbb erődje megsemmisült, így különleges jelentőséggel bírnak az épségben maradottak a kis, ám múltjára annál büszkébb emírségnek. Az erődhöz vezető kanyargós lépcsők megmászásáért a lenyűgöző körpanoráma kárpótol, mely pazar kilátást nyújt a környékre, egy hatalmas datolyapálma oázisra és a Hadzsar-hegységre. Vacsora és szállás Ras Al Khaimah-ban.

3. nap: Ras Al Khaimah

Egész napos szabad program Ras Al Khaimah-ban: pihenés a tengerparton, vásárlási lehetőség a helyi piacon vagy a közeli bevásárlóközpontban. Fakultatív program lehetőség: látogatás Ras Al Khaimah gyöngyfarmján, Al Rams-ban. Az olajipar fellendülése előtt az Egyesült Arab Emirátusok egyik legvirágzóbb kereskedelmi ága a mintegy 7500 éves múltra visszatekintő gyöngyhalászat volt. A lakosság közel negyede még a XX. század első felében is gyöngyhalászatból élt, nem hiába világhírűek a Perzsa-öböl krémfehér, ragyogó fényű gyöngyei. A kis Ras Al Khaimah-i halászfaluban, Al Rams-ban ma is őrzik és ápolják a gyöngyhalászat hagyományait, s a Suwaidi gyöngyfarmon a történelem felidézése mellett a ritka és rendkívüli tevékenység részleteivel is megismerkedhetnek a látogatók.
Egyéb fakultatív programként lehetőség nyílik a világhírű Jebel Jais Zipline nyújtotta élmények kipróbálására. A monumentális díszlet, mely meghatározza a Ras Al Khaimah-i tájat, a keleti határánál húzódó robusztus Hajar-hegység rögös vonulata. A 70 millió évvel ezelőtt kialakult csodálatos hegylánc legmagasabb csúcsa az 1680 méteres, kékben úszó szélfútta Jebel Jais, ahol megtapasztalható a természet vadsága. A hegy legújabb attrakciója a Jebel Jais Zipline, egy 2,83 km hosszú drótkötélpálya, mely méretével a világ leghosszabb átcsúszó kötélpályája és sebessége elérheti a 160 km/órát is. Vacsora és szállás Ras Al Khaimah-ban.

4. nap: Ras Al Khaimah – Dubai

Reggeli után utazás autóbusszal Ras Al Khaimah-ból Dubaiba. Városnézés Dubaiban, az ikonikus látnivalók felfedezése. A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa meglátogatása, amelynek üvegfalú kilátójából káprázatos, 360 fokos panoráma nyílik a városra. Hajókázás a Dubai Marinán, amelynek során a helyi kultúra és a modern világ harmóniája látható: a csillogó felhőkarcolók, a Burj Al Arab Hotel mellett a Madinat Jumeirah Hotel, amely egy ősi arab erőd korhű átalakítása. Továbbutazás a Pálma szigetre, amelynek legkiemelkedőbb ékessége az Atlantis The Palm szállodakomplexuma (megtekintése kívülről). A program végén megálló a Dubai Mall bevásárlóközpontban, ahol óriás akvárium, víz alatti állatkert, és több száz üzlet kínálata megtalálható. A Dubai Fountain (szökőkút) zenére koreografált csodálatos vízi játékának megtekintése. Vacsora és szállás Dubaiban.

5. nap: Dubai

Reggeli után a régi városrész felfedezése. Látogatás a souknak nevezett helyi fűszer- és aranypiacon, majd átkelés a Creek-en abrával (hagyományos vízitaxival). A Nemzeti Múzeum meglátogatása, amely az emirátus egyik legrégibb épületében, az uralkodók egykori lakhelyéül szolgáló Al-Fahidi erődben található. Az intézmény életnagyságú kiállítási tárgyakkal mutatja be a város múltját, az emírség lakóinak egykori életét. Fotószünet a Jumeirah mecsetnél. A középkori fatimida dinasztia stílusában emelt épület karcsú minaretjeivel és hatalmas kupolájával a város második legnagyobb vallási épülete. Esti fakultatív programlehetőség: vacsorával egybekötött hajókázás egy hagyományos arab hajón, a Dubai Creek-en. A program során az esti kivilágításban csodálhatók meg Dubai felhőkarcolói, melyek a nap ezen szakában talán még lenyűgözőbbek, mint napközben. A fakultatív programon nem résztvevőknek vacsora a szállodában. Szállás Dubaiban.

6. nap: Dubai

Reggeli után szabad program a legek városában. Dubai az elképesztő látnivalók fellegvára, mindig meghökkenti látogatóit valami újdonsággal. A rekordokat döntögető különlegességek, élményparkok és mesterséges szigetek mellett csodálatos strandok, lenyűgöző éttermek és pazar választékú bevásárlóközpontok gondoskodnak arról, hogy Dubaiban mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást és szórakozást. Fakultatív programlehetőség (idegenvezető nélkül): látogatás a világ legnagyobb fedett téma- és vidámparkjában, az IMG Worlds of Adventure élményparkban. 140 000 nm2-en négy lenyűgöző helyszínnel, „epic zone”-nal - Marvel, Cartoon Network, Lost Valley és IMG Boulevard – várja a vendégeket és váltja valóra megannyi gyerek dédelgetett álmait. A Közel-Kelet legnagyobb színházi láncával létrehozott 12 mozivásznas state-of-the-art mozi hét csillagos kényelemmel és 3D IMAX technológiával kápráztat el. Az IMG Boulevardon 28 étterem és 25 üzlet kínálatából válogathatunk. Vacsora és szállás Dubaiban. Egyéb fakultatív programlehetőség: látogatás a Dubai Frame-nél. Dubai egyik legújabb attrakciója a Zabeel Parkban várja a látogatókat, hogy 150 méteres magasságból déli irányba kitekintve a jelen és jövő városképe, észak felé ó-Dubai kontrasztjai, vagyis egy 360 fokos panoráma ejtse őket ámulatba. A közel 100 méter hosszú Sky híd homlokzatát és padlóját 75 méter hosszan áttetsző „intelligens” üvegpanelek borítják, melyek átlátszóvá válnak, ha rájuk lépnek, s látni engedik az építmény szerkezetét és a Zabeel Parkot. A falon lévő hatalmas prizmákra „írni” lehet, egyfajta digitális graffitiként funkcionálnak. Dubai látnivalói az intelligens teleszkóp-kamerákon figyelhetők meg közelebbről is, az itt készült látogatói képek a földszinten lévő közösségi médiafalon kerülnek kivetítésre és meg is vásárolhatók. Vacsora és szállás Dubaiban.

7. nap: Dubai

Délelőtt szabad program, pihenés a tengerparton vagy fakultatív programként látogatás a Miracle Gardenben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és kb. 45 milliónyi növényével „a világ legnagyobb virágos kertje” címét viseli. Ebéd a szállodában. A délutáni közös szafari program során megcsodálhatók a vöröslő homokdűnék, a lenyűgöző sivatagi naplemente és az autentikus arab élmények. Igazi adrenalin túra 4x4 kerék meghajtású terepjárókkal a homokdűnéken való fel- és lecsúszkálás, a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. Utazás a fáklyákkal megvilágított beduin stílusú sivatagi táborba, ahol találkozás jellegzetes arab élményekkel: ízletes arab grill vacsora, a sisha (vízipipa) és a tevegelés kipróbálása, hennafestés, valamint helyi táncos előadás. Szállás Dubaiban.

8. nap: Dubai – Budapest

Kora reggel transzfer a dubai repülőtérre (reggelire hidegcsomag). Visszautazás menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Budapestre.

Minimum létszám: 15 fő.


Dubai Expo: a Magyar Pavilon - OTP Travel Utazási Iroda
Tudjon meg többet a gyönyörű Magyar Pavilonról!

Egyesült Arab Emírségek - OTP Travel Utazási Iroda
A misztikus kelet és a modern világ találkozása.

Dubai ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
 Így tud most utazni, ha Dubaiba vágyik!

Több mint 60 élő műsor, bemutató és felvonulás minden nap

Az Emirátusok gazdag kultúrája és fényes jövője lesz látható az EAE pavilonjában.

Dubai Harbour: egy újabb "leg" érkezik!

Bemutatkozik az Emirátusok repülő sólyom ihlette pavilonja!

Pavilonok a Lehetőség, Fenntarthatóság és Mobilitás jegyében.

Nem számít, hogy a világ mely pontján él, és melyek a kedvenc ízei, biztos, hogy a Dubai Expo különleges gasztronómiai élményben részesíti!

Ajándékötletek Dubaiból - OTP Travel Utazási Iroda
Aki ide utazik nem éri be csupán átlagos vásárfiával, hiszen Dubai városa számos olyan különleges portékát kínál, melyek a Közel-Kelet „aranyban tündöklő” városát, ízeit és illatait idézik fel.

Dubai | Extrém élmények Dubajban - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Dubait egy új oldaláról és vesse bele magát az adrenalin okozta mámorba a világ egyik legizgalmasabb városában!

Az extravagáns épület szolgál a világkiállítás központi teréül.

Ne maradjon le a világ legnagyobb show-járól!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 

Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.


Megjegyzés

A jelen helyzetre való tekintettel a programok sorrendje változhat. Amennyiben egyes helyszínek nem látogathatók az utazás időpontjában, úgy más látnivalókkal helyettesítjük azokat. Az esetleges változásokról haladéktalanul tájékoztatjuk utasainkat.

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Dominika sava borsa - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb ételeket, hogy már rutinosan válogathassunk a menüből, ha ide látogatunk.

8 bakancslistás hely Izraelben - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük ennek a különleges desztinációnak nyolc olyan bakancslistás látnivalóját, melyeken keresztül még jobban megismerhetjük az ország különleges szépségét.

Francia Polinézia | Moorea - OTP Travel utazási iroda
A Tahiti és Her-szigeteként is emlegetett Francia Polinézia lenyűgöző oázis. Csodálatos természeti adottságokkal, kedves, vendégszerető lakosokkal.

Dominikai Köztársaság - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság az állatok és a természet szerelmeseinek mekkája is. Több mint 7500 állatfaj él az ország egész területén.

Seychelle-szigetek | óriásteknős - OTP Travel Utazási Iroda
Az aldabrai óriásteknős nevét élőhelyéről, a Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra-atollról kapta. A terület fokozottan védett - többek között a teknősök miatt.

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • illetékek
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerint programok belépőkkel
 • idegenforgalmi adók
 • magyar idegenvezető

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás.
 • Fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)

  Ras Al Khaimah
  Jebel Jais kötélpálya (csúszás egy alkalommal): 43 000 Ft/fő
  Látogatás a Suwaidi gyöngyfarmon: 39 000 Ft/fő

  Dubai:
  IMG Worlds of Adventure élménypark, egész napos belépőjegy retúr transzferrel: 32 000 Ft/fő
  Dubai Frame retúr transzferrel: 19 000 Ft/fő
  Dhow esti hajókázás a Dubai Creek-en, vacsorával, retúr transzferrel: 19 000 Ft/fő
  Miracle Garden belépőjegy, retúr transzferrel: 25 000 Ft/fő