Élmények a világ körül

GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY

Katalógus ár: 28 900 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Gödöllői Királyi Kastély, Domonyvölgy - Lázár Lovaspark ebéddel, Máriabesnyői Bazilika – Kegyhely

Autóbuszos kirándulás Győrből


Időpont: 2021. március 27. (szombat)
Utazás: autóbusszal
Indulási hely: Győr (további felszállási lehetőség: M1-Bábolna)
Részvételi díj: 28 900 Ft/fő felnőttek részére 22 500 Ft/fő gyermekek részére

Indulás Győrből a reggeli órákban, folyamatos utazás Gödöllőre. A Királyi Kastélyba érkező vendégeket Erzsébet királyné köszönti és elfogyaszthatnak egy kávét vagy teát, valamint egy választott süteményt a kastély verandáján, vagy a kastély különtermében. Ezt követően kastélylátogatás Sisi tárlatvezetésével, az állandó kiállításában veszi kezdetét, majd következik Erzsébet Királyné Gardróbja kamarakiállítás megtekintése. Magyarország legnagyobb barokk kastélyegyüttese páratlanul gazdag történelmi múltjáról és stílusteremtő építészeti értékeiről nevezetes. Építtetője Grassalkovich I. Antal, a XVIII. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Mária Terézia bizalmi embere volt. A gödöllői birtokközpontban megépített kastély fehér- arany színekben pompázó dísztermével, freskókkal díszített szobáival, márvány burkolatú fürdőjével és virágházával, tágas lovardájával, barokk színháztermével, valamint hatalmas parkjával a kor főúri életvitelének méltó reprezentánsa volt. Az épület 1867 és 1916 között I. Ferenc József és Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelyeként szolgált.

„A Grassalkovichok kora” mellett, a legújabb kamarakiállítás a XIX. század divatjába ad betekintést, Erzsébet királyné személyesen. Választ kaphatunk olyan izgalmas kérdésekre, mint mik voltak a királyné kedvenc színei, vagy hogyan nézett ki a királyné oly szívesen viselt díszmagyar öltözete vagy lovaglóruhája. A kiállított ruhákat Czédly Mónika divattervező és Kralovánszky Mária textilrestaurátor készítette.


A kastélylátogatás után tovább utazás Domonyvölgybe, a Lázár Lovasparkhoz érkezünk, ahol először lovasbemutató és a Lazareum múzeum megtekintésére kerül sor. Ezt követően házias ízeket kínáló bőséges ebéd a csárda éttermében, amihez 2 pohár ital is jár. Az ebéd után találkozó és istállólátogatás a ménesgazdával, Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok és Guinness rekorderrel, valamint a falusi udvarban őshonos háziállatok megtekintése. A magyar lovas hagyományokat felidéző, látványos lovasbemutató fűtött fedeles lovardában kerül megrendezésre. A programban fogathajtás, lovasíjász-bemutató, csikósbravúrok, továbbá Sisi dámalovaglása, végül pedig az elmaradhatatlan pusztaötös kerül bemutatásra. Lazareum a magyar lovassport történetét, kocsik, fogatok, illetve a Lázár-testvérek sportpályafutását mutatja be látványos filmek és fotokiállítás keretében. A múzeumban megtekinthetőek a Lázár-család érmei, díjai és versenykocsijai is.

A Lovaspark után a Máriabesnyői Kegyhely felkeresése következik, lehetőség nyílik a bazilika és a kastély építtető Grassalkovichok kriptájának megtekintésére az altemplomban. A máriabesnyői kápolnát, az alsó- és felsőtemplomot, valamint a kapucinus szerzetesek részére épített kolostort gróf Grassalkovich I. Antal és felesége alapította 1761-1771 között. A felső templomban helyezték el a Loretói Mária-szobor fekete cédrusfából faragott másolatát, melyet a kapucinus szerzetesek gyalogosan hoztak el Loretóból és ennek révén híres búcsújáró hellyé vált. A kegytemplomot XVI. Benedek pápa 2008-ban Basilica Minor rangra emelte. Ezután hazautazás Győrbe, érkezés az esti órákban.

A programok sorrendjének változtatási jogát az utazási iroda fenntartja.
Minimum létszám: 30 fő

Adventi szokások és hagyományok - OTP Travel Utazási Iroda
Advent elvarázsol mindenkit!

A legszebb kastélyok Magyarországon - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk impozáns kastélyaiban bepillantást nyerhetünk !

Tekintse meg pezsgőkóstoló ajánlatainkat!

Kis magyar divattörténet – színes népviseletek - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.


 
Képek

Elhelyezés

Szállás leírás

Egynapos autóbuszos kirándulás
Szoba szolgáltatások


 

Kérje ajánlatunkat az ajanlatkeres@otptravel.hu e-mail címen.

Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Olaszország | Szicília | 5 érv - OTP Travel Utazási Iroda
A Földközi-tenger legnagyobb szigete Szicília minden utazó számára tartogat valami különlegeset.

Indonézia- Bali az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Bali hosszú idők óta a visszavonulni, feltöltődni vágyók egyik kedvelt célpontja.

Olaszország | Szicília - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Szicília kötelező látnivalóit már megcsodáltuk, ha a legfontosabb célpontok már teljesítve vannak, érdemes ezt a listát átböngészni.

Belgium - OTP Travel Utazási Iroda
Bruges, az észak Velencéjének is nevezett város bővelkedik látnivalókban. Mi most öt, méltatlanul feledésbe merült templom nyomába eredtünk.

Szlovénia - OTP Travel Utazási Iroda
Ékszerdoboz szerű kisvárosok, alpesi falvak, várak, smaragdzöld tavak, virágzó mezők és csodálatos erdők - ez mind Szlovénia. Ismerje meg a meseszép országot!

Adatok betöltése folyamatban...

Hasznos információk

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás légkondicionált autóbusszal Győrből
   
 • csoportkisérő az utazás teljes időtartamára
 • Vendégköszöntés Erzsébet királyné által, majd kosztümös tárlatvezetés
   
 • vendéglátás – kávé/tea és süti csomag
 • kastélylátogatás az állandó kiállításban
 • Erzsébet királyné gardróbja vezetett túra
 • lovasbemutató
 • Lazareum látogatás vezetéssel
 • ebéd, 2 pohár itallal
 • találkozó és istállólátogatás Szegedi Gábor fogathajtóval
   
 • őshonos háziállatpark megtekintése
 • Máriabesnyői Bazilika belépőjegy útlemondási biztosítás

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza