Élmények a világ körül

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Funchal – Ribeiro Frio

Üdítő színfolt az Atlanti-óceánban megbúvó Madeira szigete, ahol pompás virágok illatoznak és egész évben kellemes az idő. A hatalmas hegyek, vízesések, egzotikus banánültetvények és babérerdők borította sziget fővárosában, Funchalban Sir Winston Churchill is előszeretettel nyaralt, festett és írta háborús memoárját az ötvenes évek elején. Funchal hírnevét a madeirai csipke és a bor mellett árubőségtől roskadozó piacai és vulkanikus lávamedencéi alapozták meg, melyek a téli napokban is alkalmasak a fürdőzésre.
Magyar vonatkozása is van Madeirának, hiszen a főváros legmagasabb pontja nem csupán pazar kilátást kínál, de itt magasodik a monte-i templom, ahol az utolsó magyar király, IV. Károly sírja is található.

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjárattal, lisszaboni átszállással Funchalba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap

Reggeli után félnapos városnézés Funchalban: a Katedrális megtekintését követően a helyi piacon tett látogatás alkalmával a színpompás virágok, gyümölcsök mellett a halpiac gazdag kínálata is szemügyre vehető. Ezt követően egy borospincében a híres madeira bor kóstolására is lehetőség nyílik. Látogatás a botanikus kertben, melyben számos lenyűgöző növény látható a világ különböző tájairól. Visszautazás a szállodába autóbusszal, délután szabad program.


Portugália - MADEIRA utazás - PORTUGÁLIA - Madeira körutazás. Fedezze fel Portugáliát és Madeira szigetét az OTP Travel utazásán!

3. nap

Reggeli után egész napos kirándulás a sziget nyugati részébe. Kora délelőtt séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban, mely Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt. A következő megálló a Cabo Girão fok, melynek szabadtéri kilátójából lélegzetállító a panoráma, a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé. Továbbutazás a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül. Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe, mely szabadtéri medencéiről ismert. Ebéd egy helyi étteremben, majd rövid szabadidő. Délután utazás az 1400 méteres magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Visszautazás a szállodába.

4. nap

Reggeli, majd egész napos kirándulás a sziget keleti tájaira. Camacha elsősorban a kosárfonó kézművesek munkáiról ismert, ahol nádból, vesszőből készült használati tárgyakat lehet megcsodálni. Utazás a sziget harmadik legmagasabb pontjához (Pico Arieiro - 1.810 m), ahonnan a környező, lenyűgöző hegyekre, völgyekre nyílik kilátás. Ribeiro Frio-ban, a Nemzeti Parkban pisztrángtelep látogatás, majd ebéd egy helyi étteremben. Ezután Santana világszerte ismert háromszögletű házai közötti sétával válik feledhetetlenné a kirándulás. Útközben 670 m magasból (Portela) az északi part sziklaképződményeire gyönyörű kilátás nyílik, majd Machico településen át - ahol az első felfedezők szálltak partra - visszatérés Funchalba.

Portugália - MADEIRA utazás - PORTUGÁLIA - Madeira körutazás. Fedezze fel Portugáliát és Madeira szigetét az OTP Travel utazásán!

5. nap

Reggeli után félnapos kirándulás következik. Montéhoz, a Funchal felett emelkedő apró településhez felvonó visz fel. A helynek magyar vonatkozása is van: itt élte le utolsó éveit IV. Károly, az utolsó magyar király, sírhelye a Monte-i Miasszonyunk templomban található. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a híres szánkót, a tobogánt, mellyel helyi férfiak irányításával csúszhatnak le a meredek aszfaltozott úton, feledhetetlen pillanatokat átélve. (A szánkózás nem kötelező, díja a helyszínen fizethető, kb. 15-20 EUR/fő). Az izgalmas program után továbbutazás az Eira Do Serrado kilátóponthoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Apácák völgyére és Madeira két legmagasabb pontjára: a Pico Arieiro és a Pico Ruvio hegycsúcsokra. Visszautazás a szállodába.

6. nap

Reggeli a szállodában. Egész napos pihenés, szabadprogram.

Portugália - MADEIRA utazás - PORTUGÁLIA - Madeira körutazás. Fedezze fel Portugáliát és Madeira szigetét az OTP Travel utazásán!

7. nap

Kora reggel transzfer a funchali repülőtérre, hazautazás Lisszabonon keresztül. Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.


Minimum létszám 20 fő.


OTP Travel Utazási Iroda- Anthony Quinn, a  rodoszi nevezetesség
Rodosz egyik vonzereje a kristálytiszta tenger. Kiváló adottságú strandjai világviszonylatban is a legszebbek közé sorolhatók.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
5 éjszaka szállás helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Tenerife eldugott gyöngyszemeit, a tömegturizmustól mentes, csendesebb szegleteit.

Rodosz 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk 10 helyet, amelyek miatt érdemes Rodoszt újra és újra felkeresni!

A föld alatti világ - barlangok
Barlangjaink összesen több mint 272 kilométert tesznek ki, a leghosszabb közülük a Pál-völgyi-barlangrendszer.

UNESCO kulturális világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Hol találhatóak Magyarország kulturális világörökségei?

Halat, s mi jó falat - OTP Travel Utazási Iroda
A hazai halételek repertoárjából szinte biztosan mindenki a halászlevet, a pisztrángot vagy éppen a harcsapaprikást sorolná a dobogós helyezettek közé.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest – Lisszabon – Funchal – Lisszabon – Budapest útvonalon, turista osztályon
  • illetékek
  • a transzferek és városnézések alkalmával légkondicionált autóbusz
  • 6 éjszakai szállás négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • két félnapos és két egész napos városnézés Madeirán
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • félpanzió felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás