Élmények a világ körül

Keresés

Igazi világutazó - OTP Travel Utazási Iroda
Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa egyben az ország negyedik legnagyobb települése.

Cape Town - cseppnyi Európa Afrikában

Neve a földrajzi elhelyezkedéséből ered, hiszen meglehetősen közel fekszik a Jóreménység fokához. Az egykor fontos kereskedelmi pihenőhely ma másodvirágzását éli. A legnagyobb utazási és életmódmagazinok a 2017-es év egyik legfestőibb úti céljaként emlegetik.

Fokváros idegenforgalma az elmúlt években hatalmas lendületet kapott. Évről-évre egyre több európai, ázsiai és amerikai turista látogatja meg az elbűvölően szép fekvésű települést. Cape Town, olyan, akár egy szépségére éppen csak ráébredő kamaszlány – írja beszámolójában az egyik neves utazási magazin szakértője. És valóban, Fokváros mostanában kezdi ismét felfedezni a szépségében rejlő vonzerőt.

Egyre több beszámoló, utazási napló születik szerte a világon arról, hogy milyen izgalmas a vásárlás a Neighborgoods piacon, milyen csodálatos ízekre lelni a a Test Kitchen falai között , milyen kiváló borokat kóstolhatunk egy Winelands-ban tett kirándulás során , mekkorákat lehet pancsolni Camps Bay csodálatos strandján, illetve ha kedvünk szottyan cápák között búvárkodhatunk a kristálytiszta tengerben.

Cape Town - Fokváros- Dél - Afrika| OTP TRAVEL Utazási Iroda

Nem vitás, Fokváros nemcsak az egyik legfestőibb város a világon, de számtalan élményt tartogat! A történelem rajongóinak kötelező úti célj az egykori börtön sziget, a Robben. A kultúra szerelmeseinek Bokaap színes házai és sokszínű lakossága nyújt majd maradandó élményt. Istagramfüggőknek pedig egyszerűen kötelező!

Cape Town - Fokváros- Dél - Afrika | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Az adrenalinfüggőket remek kihívások várják a várost övező sziklás hegyekben, illetve a népes delfin, pingvin vagy éppen cápakolóniák közé merüléseket szervező búváriskolákban.

Cape Town - Fokváros- Dél - Afrika | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Cape Town - Fokváros- Dél - Afrika | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Cape Town ismerői étkezésre a Harbor House Kalk Bay-t, a The Roundhouse, La Perla és a Tokara Stellenbosch éttermeket ajánlják. De ha úgy van kedvünk, nyugodtan piknikezhetünk is egyet a Kirstenbosch Gardens fantasztikus tisztásainak valamelyikén. Fokváros legszebb arcát a novembertől februárig terjedő időszakban mutatja, de az év többi időszakában is érdemes meglátogatni Dél-Afrika cseppnyi Európáját.

További ajánlatok:

DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
899 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00