Élmények a világ körül

Keresés

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Maté

Nem túlzás azt állítani, hogy a maté tea az argentinok nemzeti itala, olyan természetességgel hörpintenek belőle bármikor, akárcsak az olaszok az espressóból. Egy vérbeli Buenos Airesi hétvégén a napsütötte parkokban trécselő és pihenő emberek kezéből nem hiányozhat ez a jellegzetes, kicsit kesernyés-földes ízű frissítő ital. Minden korosztály fogyasztja, helytől és időtől függetlenül.

A maté tea – más néven yerba mate a maté fa finomra vágott, zöldes színű, megszárított hajtásaiból és leveleiből készül, melyet vízzel forráznak le. Jótékony hatását már a kecsua indiánok is felfedezték, amellett, hogy van benne élénkítő koffein, állítólag 90%-kal több antioxidánst tartalmaz, mint a zöldtea.

Fogyasztása igazi szertartás: egy üreges maté tök és egy fémből készült un. bombilla szívószál, meg persze maté levél kell hozzá, és jobb, ha elkészítését egy helyire bízzuk. A teát gyakorlatilag körbeadják a társaságban, mindenki iszik belőle. Fontos, hogy csak akkor köszönjük meg, ha kiürült a csésze/tök, ellenkező esetben sértésnek veszik. A matét isszák forrón (maté) és hidegen is (teneré), népszerűsége ellenére azonban nem mindig szerepel az éttermi étlapokon, mivel jellemzően nem étel mellé fogyasztják.
Itthon is kapható sokféle kiszerelésben, így hazatérve Argentínából az úti élmények felidézésének stílusos kísérője is lehet.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 199 000 Ft/fő

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00