Élmények a világ körül

Keresés

Tokio utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány alternatív látnivaló:

Különc Tokió

Járt már Tokióban és azt gondolja mindent látott már? Ismeri Harajuku és Akihabara utcáit akár a tenyerét? Vagy éppen most készül első japán útjára és valami másra (is) vágyik? Íme néhány alternatív látnivaló:

Japán művészi csatornafedelei

Tokióban érdemes a lábunk elé nézni. Az ország területének 95%-ban művészi csatornafedeleket találhatunk, ami minden városban és faluban egyedi. Ez a jelenség már teljesen beépült az ország kultúrájába. Lenyűgöző látni, hogy a különböző városok milyen design-t alkalmaznak, pláne azért, mert minden fedél mond valamit a városról, lakóinak értékeiről.
Több mint 6000 különböző fedéldesign létezik szerte Japánban, így nem csoda, hogy sokan hobbit űznek fotózásukból. Érdekes a fedelek gyártása is: mindegyikről készül egy fő lenyomat, ami a Központi Könyvtárban kerül tárolásra. Az összes fedelet egy gyárban, a Nagashima Foundry-ban öntik ki.

Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda

 

Anime és onsen Odaiba-ban

Odaiba az anime rajongók és a tradicionális japán fürdőt, az onsent kedvelők számára lehet érdekes. Az anime története a huszadik század elején kezdődik, amikor a japán filmkészítők először kezdték felhasználni a Nyugaton felfedezett animációs technikákat. Mostanra már Oscar díjas anime is van és rendszeresen lehet találkozni a műfaj képviselőivel a neves filmfesztiválokon is. A Gundam Front Tokyo vidámpark a híres japán anime sorozat, a Mobile Suit Gundam tematikáját követi, rögtön a bejáratnál 18 méteres szobor fogadja a látogatókat. Ha az anime nem elég vonzó, akkor egy tradicionális japán fürdőzésért érdemes kiutazni Odaiba-ba. Érdekesség, hogy az onsenek rendszeresen megjelennek az anime filmekben is. A japánok, mint tudjuk, szeretnek fürödni, úgyhogy érthető, hogy nagy népszerűségnek és látogatottságnak örvendenek az onsenek, azaz hőforrások. Egy onsen különböző fürdőlehetőségeket nyújthat, különböző ásványi összetételű vizekkel. Az O-Edo Onsen Monogatari kitűnő választás.

Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda
Megközelíthető: Odaiba könnyen megközelíthető Tokió központjából. A Yamanote vonalon a Shimbashi állomásig utazva, majd átszállva a New Transit Yurikamome-ra, a Telecom Center Station-ig kell utazni.

Óriás Buddha

Kótoku-in a Tiszta Föld buddhista szekta temploma Kamakura városában. A templom a Nagy Buddháról (daibucu), a templom előtt álló Amida Buddha nevű monumentális bronzszoborról híres, ami az ország legismertebb szimbolikus alkotásai közé tartozik.
De a fővárosban is van egy valamivel kisebb méretű, de legalább ennyire fontos Nagy Buddha az Itabashi-ku kerületben. A szobrot a Jourenji templomban találták. A Jourenji-t eredetileg Nakayadoban építették meg, majd 1978-ban került mostani helyére. A 13 méteres Tokyo Daibutsu mellett számos egyéb érdekes szobrot rejtenek a különböző templombelsők. Érdemes kiszakadni a zajos belvárostól és felfedezni ezeket a végtelen békét sugárzó helyeket.

Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda
Megközelíthető:  Ikebukuro állomástól a Tobu Tojo vonalon utazvaa Shimo-Akatsuka állomásig. Itt az északi kijáraton kell kijönni, angol felirat is jelzi az irányt “For Jourenji (Tokyo Daibutsu)”. Innen 20-30 perces sétával érhető el a szobor.
 

Múzeum az élősködőknek

Tokió, de talán a világ legfurcsább, legbizarabb kiállítása a Meguro Parazita Múzeum. Az intézmény weboldala arra bíztat mindenkit, hogy félelem nélkül gondoljon az élősködőkre és szánjunk időt csodálatos világuk felfedezésére. A múzeum 1953 óta így tesz, hiszen kutatócentrumként is működik.
2 emeleten több, mint 300 példányt mutatnak be, köztük 8,8 méteres galandférget is. És hogy az egész látogatás még bizarrabb legyen, az ajándékboltban mindent megtalálunk, ami a parazitákkal kapcsolatos. A legszolidabb darab a galandférges póló.
Megközelíthető: A Meguro állomás könnyen elérhető, (többek között) a Yamanote vonalnak van itt megállója.
 

Szörnyvadászat

Egy izgalmas szörnyvadászat Tokió óvárosában? Jindaiji a megfelelő hely. Annak ellenére, hogy mindössze egy rövid buszútnyira van a Kichijoji állomástól, mintha az Edo-korban találnánk magunkat, egészen távol a mai modern Tokiótól.
Az utcák mentén helyi kereskedők árulják portékáikat, hagyományos ételeket és édességeket. Jindaiji templomát fák veszik körül, minden békésnek tűnik.
A környék azonban a szörnyekről híres, a yokai-okról.  Egy TV-műsornak köszönhető a szokás és a hírnév és akkor is érdemes kilátogatni ide, ha előtte sosem hallottuk még róla. A japánok szeretnivalóan bolondok és itt ennek minden formáját megtalálhatjuk. Mindez része a kultúrájuknak, mindennapi életüknek.

Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda
 

Harajuku helyett

Mindenki tudja, hogy a Harajuku negyed zseniális hely, ha fiatalos kultúrára, street fashionre vágyunk, ám a „kistestvér” Shimokitazawa is tartogat meglepetéseket. Különösen, hogy hétvégén Harajuku túlságosan turistássá válik, míg Shimokitazawa megmarad a helyiek találkozóhelyének. Az utcák tele vannak színes használtcikk boltokkal, ruhától kiegészítőn át lemezekig mindent megtalálhatunk itt retró kivitelben. Kifejezetten jó üzletet köthetünk és a (siker)élmény semmihez sem hasonlítható a nap végén. A Shimokitazawa-i forgatagot élő zene, színházi előadások, menő bárok színesítik.


Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda
Megközelítés: A Shimokitazawa állomás az Odakyu vonalon van, melyre a Shinjuku állomáson szállhatunk fel.
Fotó: Zac Davies 

Lights, camera, action!

Számtalan filmjelenetben feltűnni látszik Tokió, ám valójában ezek többsége nem a japán fővárosban került felvételre. De nem akarjuk elvenni a mozirajongók kedvét, mert sok híres forgatási helyszínre ellátogathatunk a metropoliszban. Talán a legismertebb Sophia Coppola 2003-as Oscar-díjas Elveszett jelentés című filmje. Kövesse a cselekményt illetve a szereplőket! Bill Murray és Scarlett Johansson megfordult a Park Hyatt Tokyo-ban és annak New York bárjában a Shinjuku negyedben. A Karaoke-kan a Shibuya negyedben szintén látogatható, biztos emlékszik rá a filmből. De James Bond (Sean Connery) is tiszteletét tette a városban, benézett a  Hotel New Otani-ba a Csak kétszer élsz című filmben. A Könnyes leves című vígjáték egy része is Tokióban készült.

Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda
 

Dzsizó szobrok

A Zojoji templom (a Tokyo Tower közelében) a Dzsizó szobrairól híres. Dzsizó az egyik legnépszerűbb japán bodhiszattva, a gyerekek és nők pártfogója. Szobrai mezőn, útfélen, templomkertben gyakran láthatók, s legelterjedtebb fajtájukat, a mizuko Dzsizókat könnyű felismerni a nyakukba kötött piros partedliről meg az eléjük halmozott kőkockákról. Dzsizó ugyanis jeges folyókon át vezeti a meghalt gyerekeket a paradicsomba, a kis ruhadarab az ő lelküket van hivatva melengetni, a kövek pedig a gázolásban segítenek – a szobrocskákat többnyire halva született vagy abortált magzatok szülei adományozzák. Színes virágokkal, szélforgókkal díszítik fel a szobrokat. Szomorkás, de nagyon érdekes élmény.
Megközelítés: A legközelebbi megálló a Hamamatsucho a Yamanote vonalon. A Tokyo Tower jó tájékozódási pont.

Ingyenes szuperpanoráma

Mindenki a Tokyo Tower-t (és a Sky Tree-t), veszi célba, hogy lélegzetelállító képeket készítsen a világvárosról, amiért bizony még a zsebünkbe is kell nyúlni. Pedig van egy ingyenes alternatíva, ami legalább olyan szép, ha nem szebb panorámát kínál.
A Shinjuku negyedben található Tokyo Metropolitan Government Building a főváros egyik legmagasabb épülete, melynek 45. emeletéről csodák képeket készíthetünk INGYEN. Mindkét toronyban van kilátóterasz, így 202 méterről csodálhatjuk a nyüzsgő metropoliszt. Tiszta időben még a Fuji is látható.

Tokio utazás - OTP TRAVEL utazási iroda
MegközelítésA Tokyo Metropolitan Government Building mindössze pár perces sétára van a Shinjuku állomástól.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
érdeklődésre

További ajánlatok:

VILÁGÖRÖKSÉGEK JAPÁNBAN

Japán
érdeklődésre

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00