Élmények a világ körül

Keresés

Toscana

Egy nyaralás távol a városok zajától, rejtett vidékek nyugalmában - semmihez sem hasonlítható élmény. A friss, piacon vett finomságokból falatozni a család vagy a barátok körében, bejárni a környék zugait és felfedezni az útikönyvekben sem szereplő érdekességeket, elmerülni a mediterrán hétköznapokban és egy hétre helyi lakossá válni – mindez átélhető és megtapasztalható a kínálatunkban szereplő, különleges, rusztikus villákban, farmházakban és birtokokon. A Toscana, Umbria legszebb vidékein rejlő szálláshelyek többsége régi parasztház átalakítva a mai kor elvárásainak megfelelően. A szálláshelyek elhelyezkedése és a kényelmes közlekedés miatt ezeknél a szálláshelyeknél gépkocsival való utazás vagy helyszíni bérlése ajánlott.
 

Olaszországi utazás - OTP Travel Utazási Iroda


Toscana minden bizonnyal Olaszország leghíresebb, és talán legszebb tartománya. Szőlőültetvényekkel borított lankái, olívaligetekkel és erdőségekkel szabdalt dimbes-dombos vidéke, ciprusokkal szegélyezett, kanyargó útjai páratlan szépségűek. A toszkán vidéken található az ország műkincseinek mintegy négyötöde. Itt van a gyönyörű Firenze, a reneszánsz bölcsője, az égbe szökő tornyairól is nevezetes, elbűvölő San Gimignano, az etruszkok alapította Volterra, nyugatra Pisa és Lucca, délre Arezzo, a Napsütötte Toszkána és Az élet szép című filmek helyszínéül is szolgáló Cortona, és Siena csodaszép városa, valamint a híres Chianti borvidéke. A mesés toszkán tájakon fekvő birtokok egyre több látogatót vonzanak. Némelyikről a tengerpart is könnyen megközelíthető. A birtokok kertjében medence, barbecue felszerelés, sportfelszerelés várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Toscanához hasonlóan Umbriában is egyre népszerűbbek a vidéki birtok- és kastélyszállások. Az Olaszország zöld szívének is tartott tartomány dombos tájaival és csodálatos középkori kisvárosaival gazdag programot kínál az idelátogatóknak.

Programlehetőségek, látnivalók:

Középkori események: Toscana városkáiban jellemzőek a középkori ünnepek, melyeket jelmezes szereplők, zenészek népesítenek be. Ezen időutazások részeseivé válni páratlan élmény. A középkori eredetű, Madonna tiszteletére rendezett sienai Palio híres lovasversenye július 2-án és augusztus 16-án kerül megrendezésre.

Nyári előadások: A nyári időszakban számtalan kulturális esemény, színházi és operaelőadás látható. Egyik legnépszerűbb az augusztus elején, Pisa közelében, a Torre del Lago tó partján megrendezésre kerülő Puccini fesztivál. 2021. július 16 és augusztus 21 között.
2021. július 22-én és 24-én kerül sor Andrea Bocelli tenorista hagyományosan megtartott koncertjére szülőfalujában, Lajaticóban.
2021. július 9-18. között kerül megrendezésre Perugiában a világhírű Umbria Jazz Fesztivál, világsztár fellépőkkel.

Főzőiskolák: Toscanában kitűnő alkalom a világ egyik legjobb konyhájának remekein keresztül elmélyülni a főzés tudományában. Kínálatunkban olyan birtok is szerepel, amely a helyszínen szervez főzőtanfolyamot lakóinak.

Bortúrák: a Chianti borvidéki barangolás egy birtokon tett, borkóstolós látogatással kiegészülve páratlan élményt nyújt, ahol a borkészítés és a családi birtokok kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhet az utazó. Májusban a nyitott pincék hétvégéjén a
A programokra, eseményekre és előadásokra előzetes foglalás szükséges, a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében.

Fontos: Olaszország szinte valamennyi városában üdülőhelyi díj fizetendő. Mértéke tartománytól illetve a szálláshely kategóriájától függően 2-5 EUR/fő/éjszaka (12 éven aluli gyermekek mentesülnek a fizetés alól).
Az üdülőhelyi díjak a helyszínen fizetendők.