Élmények a világ körül

Keresés

EGY NAP ESZTERGOMBAN

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Egy nap Esztergomban

„Itt a Magyar Róma!”
Egynapos autóbuszos kirándulás Budapestről
 

Esztergom, ez a szép fekvésű és műemlékekben rendkívül gazdag város – a magyar történelem viharos évszázadainak tanúja – ma elsősorban a múlt szépségei iránt fogékony, s a művészetet kedvelő látogatók célpontja. A nap folyamán a résztvevők egy különleges sétán vehetnek részt, melyen megismerhetik Esztergom rejtett kincseit is.

Indulás Budapestről, érkezés Esztergomba a kora délelőtti órákban. Az első programpont egy történelmi séta az érseki Vízivárosban és a „Magyar Sion” hegyén helyi idegenvezetővel. A 3 órás séta az esztergomi várhegyről indul, majd a Víziváros felfedezésével folytatódik.

Az esztergomi várhegy, mely már a római korban lakott volt, a magyar államiság és a magyarországi kereszténység történetének egyik legfontosabb emlékhelye, Árpád-házi királyaink és az érsekek székhelye. A séta során a vendégek megismerkednek a királyi vár rövid történetével, ellátogatnak a Szent István vértanú templom emlékhelyhez, megcsodálják a Millenniumi Emlékművet a Dunai-rondellán, s látogatást tesznek az Esztergomi Főszékesegyház liturgikus terében. A felfedező séta a Vízivárosban folytatódik, ahol a magyarországi Duna-szakasz egyetlen épen maradt vízi várrendszere tekinthető meg.

A sétát követően 3 fogásos ebéd biztosított a Padlizsán Étteremben. A felszolgált csoport menü: Tanyasi csirke raguleves; Óriás bécsi szelet burgonyával; Meggyes rétes; 1 üveg üdítő vagy ásványvíz vagy 1 pohár csapolt sör vagy 1 dl bor.

A délután folyamán a (Becket) Szent Tamás-hegy történetét ismerik meg az érdeklődők a körülbelül 2 órás séta során.

A 19. sz. elején Kis-Lévának nevezett városrész érintésével jut el a csoport a Szent Tamás-hegyi kálvária stációihoz vezető tereplépcsőig, ahonnan felsétálnak a 7 építményből álló stáció-sor előtti kápolnáig. A Keresztút 14-ből 7 stációra redukált, klasszicista építményekbe foglalt, domborműveit az 1830-as években Andreas Schrott, bécsi szobrász készítette. A hegytetőn álló, 1823-ban átadott kápolnát Benyovszky János püspök emeltette az Esztergomért elesett hősök emlékére. A kápolna előterétől kitárul a vendégek előtt a nemzeti- és európai örökséggé nyilvánított várhegyi műemlékegyüttes, a Víziváros, a Királyi város és a tágabb környék látványa. A hegy déli végén, a királyi városba vezető meredek szerpentin-lépcsősor 1938-ban, Szent István király halálának 950. évfordulójára készült. A lépcső felső harmadának teraszán megtekinthető Antal Károly szobrászművész 15 m2-es, hatalmas domborműve, mely Szent István esztergomi megkoronázást ábrázolja. A lépcsősor végén, a hegy lábánál húzódó hangulatos utcácskán keresztül sétálnak vissza a vendégek a kiindulási ponthoz.

Hazaindulás Budapestre a késő délutáni órákban.


A programok sorrendjének változtatási jogát az utazási iroda fenntartja.

A részvételi díj a SZÉP kártya mindhárom alszámlájáról fizethető!


Minimum létszám: 25 fő.


Jelentkezés, további információk
Budapest, Andrássy út 29.
Tel: +36 1 3747283 és 3747284
E-mail: vakacio@otptravel.hu


Kis magyar divattörténet – színes népviseletek - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar népviselet négy nagyobb táji típusát különböztethetjük meg egymástól: a dunántúlit, a felföldit, az alföldit és az erdélyit.

Etyeki gasztro-örömök - OTP Travel Utazási Iroda
Etyek a gasztronómia igazi fellegvárává nőtte ki magát az elmúlt években, se szeri, se száma a páratlan gasztronómiai élményeket nyújtó pincészeteknek és vendéglátóhelyeknek.

Dél-Alföld kincse: Ópusztaszer - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a történelemmel átitatott táj legérdekesebb látnivalóit és hungaricumait, ahol érdemes elkalandoznunk elődeink lábnyomain.

Sisi kedvence: Gödöllő - OTP Travel Utazási Iroda
Magyarország egyik legimpozánsabb barokk kastélya Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelye volt, ahol szenvedélyének, a lovaglásnak is hódolhatott.

Hódíts várakat a Balaton-felvidéken - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük azokat a Balaton-felvidéki várakat, melyeket nekünk is érdemes meghódítanunk.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Egynapos autóbuszos kirándulás
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Buszos utazás
Leírás szerint

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

USA | Hawaii csemegék | OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai sorozatunk Hawaii szigetein kalandozik, bemutatva egy különleges konyha, sokszínű ízvilágát. Kóstoljon bele a hawaii szakácsművészet remekeibe!

USA | Hawaii legszebb szigetei | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii a azúrkék víztől a zöldellő, buja növényzeten át a homokos strandokig rengeteg természeti szépségnek az otthona. Bemutatjuk Hawaii különleges szigetvilágát.

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés panorámaút Dél-Afrika ikonikus, 200 kilométeres szakasza, ahol az utazás élménye kiteljesedhet. Ismerje meg a legszebb részeit.

Adatok betöltése folyamatban...

Hasznos információk

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás autóbusszal 
  • csoportkísérő 
  • helyi idegenvezetés a séták során 
  • látogatás az Esztergomi Főszékesegyházban (csak liturgikus tér)
     
  • 3 fogásos ebéd egy itallal a Padlizsán Étteremben
     
  • útlemondási biztosítás

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza