Élmények a világ körül

Keresés

EGYIPTOM – A NÍLUS ÉS A KIRÁLYOK VÖLGYE

Katalógus ár: 949 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás és hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel

A kultúra és történelem szerelmesei számára egy egyiptomi utazás igazi vágyálom. Az ország lenyűgöző műemlékeivel, kincseivel és kulturális örökségével egyedülálló élményt nyújt minden látogatónak. Az utazás első állomása Kairó, Egyiptom fővárosa, ahol megcsodálhatjuk a világhírű Gizai piramisokat és a Szfinxet. Majd következik Alexandria, az ország második legnagyobb városa, amely történelmi múltjával nyűgözi le az utazókat.
A felejthetetlen körutazás ezek után Asszuánba visz minket, amely a Nílus partján fekszik. Innen hajóra szállva egy mesébe illő utazás során tekinthetjük meg a legszebb helyszíneket, Philae templomát, Kom Ombo városát, ahol a két legfontosabb istenségnek, Szóbelinek és Horusz ikertestvérének templomát találhatjuk meg. A következő állomás Edfu, ahol a Hathor istennek felajánlott edfui templom grandiózusságában gyönyörködhetünk. Luxorban, az ókori Thébák városában olyan különlegességek várnak, mint a memnoni kolosszusok, a híres a karnaki templom és a Királyok-völgye.
Az ismeretlen múlt, a szimbólumok és az elképesztő építészet kombinációja örökre rabul ejti a kalandor lelkű utazó szívét.

Kairó – Gíza – Alexandria – Asszuán – Philae – Kom Ombo – Edfu – Esna – Luxor – Királyok-völgye – Karnak

1. nap • Budapest – Kairó

Elutazás közvetlen járattal Budapestről Kairóba a kora délutáni órákban. Érkezést követően transzfer a szállodába. Kairó látképét az ókori egyiptomi emlékek mellett a későbbi korokban épült mecsetek, paloták, valamint modern felhőkarcolók színesítik. Három éjszakai szállás reggelivel Kairóban.

2. nap • Kairó – Gíza

Reggel a gízai piramisok megtekintése kívülről. Az Óbirodalom korából származó három piramis – Kheopsz (Hufu), Khephrén (Hafré) és Mükerinosz (Menkauré) – közül a legnagyobb a Kheopsz-piramis, melynek 146,5 méter volt egykori magassága. A hatalmas fennsíkon további emlékek találhatók: templomok, a királyi család és előkelőségek masztabái, kisebb piramisok, sírhelyek, a halottkultusszal kapcsolatos építmények és az oroszlán testű, emberfejű 20 méter magas Szfinx. Ezután látogatás a Közel-Kelet legrégebbi és legismertebb múzeumában, az Egyiptomi Múzeumban, mely felbecsülhetetlen értékeket őriz az ókori egyiptomi civilizáció múltjából. Visszatérés a szállodába.


Egyiptom - a Nílus és a Királyok völgye - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Kairó – Alexandria

Korai reggelit követően egész napos kirándulás Alexandriába, melynek egykori pharoszi világítótornya és ókori könyvtára alapozta meg hírnevét. Séta a Nagy Sándor alapította városban: a Qaitbey erőd, a római amfiteátrum, a katakombák és Pompeius oszlopa, valamint a Mediterrán-tenger partján található Montaza kert megtekintése. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Visszatérés Kairóba.

4. nap • Kairó – Asszuán – Philae

A hajnali órákban elutazás repülőgéppel Kairóból Asszuánba, bejelentkezés a nílusi hajóra. Később Asszuánban a nagy gát megtekintése, mely Afrika legnagyobb duzzasztógátja. Látogatás Philae templomához, melyet Ízisz istennő tiszteletére építettek és amelyet a régi asszuáni-gát megépítésekor szintén átmenekítettek egy másik szigetre, ami motoros kishajóval közelíthető meg. Ezt követően a Befejezetlen Obeliszk megtekintése. Este fakultatív program helyszíni fizetéssel: hang- és fényjáték megtekintése a Philae templomnál. Három éjszakai szállás a hajón teljes ellátással.


Egyiptom - a Nílus és a Királyok völgye - OTP Travel utazási iroda

5. nap • Asszuán – (Abu Szimbel) – Kom Ombo – Edfu

A kora hajnali órákban fakultatív programlehetőség: utazás autóbusszal a 2-3 órányira fekvő Abu Szimbel-i sziklatemplomokhoz. A világ egyik leglátványosabb mentőakciójában közel 50 ország vett részt és 15 év alatt darabokra bontva és újra felépítve átköltöztették a két templomot így megmentve a víz alá kerüléstől. A Ré napistennek szentelt déli templom előtt II. Ramszesz négy 20 méteres ülő alakja őrzi a bejáratot. A templom belseje is monumentális, melynek legmélyebben fekvő szentélyét az év szakaszában csak kétszer éri el a felkelő nap sugara – február 22. és október 22. – megvilágítva a háromezer éves szobrok arcát. Az északi templomot Hathor istennőnek és II. Ramszesz feleségének Nefertarinak emeltette. A hajóra történő visszaérkezést követően továbbhajózás Kom Ombo felé. Érkezést követően Hórusz, a sólyomisten és Sobek, a krokodilisten tiszteletére a Nílus partján épített Kom Ombo-i templomegyüttes felfedezése. Visszatérés a hajóhoz, majd az utazás folytatása Edfu irányába.

6. nap • Edfu – Esna – Luxor

Délelőtt a Hórusz és Hathor isteneknek ajánlott edfui templom felfedezése. Továbbhajózás Esna, majd Luxor felé, mely egykor a Théba nevet viselte. Délután szabadidő a hajón, a Nílus menti táj békés látképe járul hozzá a pihentető kikapcsolódáshoz.


Egyiptom - a Nílus és a Királyok völgye - OTP Travel utazási iroda

7. nap • Királyok völgye – Luxor – Karnak

Reggelit követően a nyugati part nevezetességeinek felkeresése: a Memnon kolosszusok, majd Deir el-Bahari néven is ismert Hatsepszut királynő halotti temploma és a legendás Királyok völgyének megtekintése. A fáraók a temetkezési helyüknek ezt az akkor nehezen megközelíthető és könnyen őrizhető völgykatlant választották. A sziklák közé ékelődő völgyek sokaságában a királysírok szétszórva helyezkednek el. Három sírkamra felkeresése. Azonban a legdíszesebb sírok (I. Széti, V. és VI. Ramszesz, Tutanhamon) kiegészítőjeggyel, helyszíni fizetéssel tekinthetők meg, a kamrák aktuális nyitva tartásának függvényében. Kijelentkezés a hajóról és látogatás a Nílustól keletre található luxori templomban, melyet III. Amenhotep kezdett építeni az i.e. XIV. században. A templom kaputornyát (pülónját) két kolosszus és egy gránit obeliszk őrzi, melynek párja a párizsi Concorde téren található. Később a karnaki templomkomplexum megtekintése, mely három templomkörzetet – Ámon-Ré, Mut és Montu – foglal magában több kisebb templommal együtt. Az építése folyamatos volt, mind bővítették az i.e. XX. századtól a görög-római korig, közel 30 fáraó uralkodása alatt, a legnagyobb és legfontosabb vallási helyszíne az ókori Egyiptomnak. Egy éjszakai szállás reggelivel Luxorban.

8. nap • Luxor – Kairó – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.


Minimum létszám: 15 fő


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Egyiptom - Kairó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó nyüzsgő nagyvárosának forgatagában lenyűgöző építészeti csodákra bukkanhatunk. A várossal szinte összefonódva a gízai piramisok őrzik a régi kultúrák megfejthetetlen titkait.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Tengerparton Egyiptom
Víz alatti és sivatagi kalandok, egzotikus élmények és gyönyörű szállodák kényeztetnek a Vörös-tenger varázslatos partvidékén.
 

Hurghada | strandok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Vörös-tenger legjobb egyiptomi strandjai az egész család számára kellemes kikapcsolódást ígérnek.

Halászfaluból turistaparadicsom | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az egyiptomi Hurghada néhány évtized alatt vált az ország legnagyobb üdülőközpontjává. A Vörös-tenger partján fekvő város ma a napsütésre vágyó turisták paradicsoma.

Hurghada | programok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Hurghada az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Ismerje meg velünk ezt a sokoldalú úti célt!

Családi élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Fantasztikus élményeket rejteget Egyiptom!

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Kairó – Asszuán és Luxor – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • vízumdíj
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással, valamint 2 alkalommal ebéd
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 8-10 USD/fő/nap)
 • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
  • Abu Szimbel

Elhelyezés

Szállás leírás
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással, valamint 2 alkalommal ebéd
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Kultúra és látnivaló
Repülős utazás
Reggeli , teljes ellátás a hajón + 2 alkalommal ebéd
*****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Megelevenedő múlt: Jane Austen Fesztivál - OTP Travel Utazási Iroda
Anglia egyetlen melegvizes forrásának városban minden szeptemberben megelevenedik a múlt: a XIX. század díszletei között rendezik meg a varázslatos Jane Austen Fesztivált.

Georgia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ősi települések, hófödte hegycsúcsok, buja természet, különleges gasztronómia, meleg vendégszeretet – csak néhány ok, amiért Georgiát érdemes felvennünk a bakancslistánkra.

Georgia első számú borvidéke - OTP Travel Utazási Iroda
A kaukázusi ország évezredes múltra visszatekintő szőlészeti hagyományokkal rendelkezik, így a borrajongók egyik kötelező úti célja. A legjobb hely a georgiai borok felfedezésére a Kakheti régió. Tartson velünk!

Georgia világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Az UNESCO világörökségi listáján több, mint 1100 műemlék szerepel világszerte, ezek közül jó párat Georgiában találunk. A szellemi kulturális örökségek listáján is vannak georgiai szereplők.

Georgia csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
A georgiai konyha elképesztően gazdag, változatos és nagyon finom. A legkedveltebb finomságokat szedtük most csokorba.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.