Élmények a világ körül

Keresés

GÖDÖLLŐ - DOMONYVÖLGY - MÁRIABESNYŐ

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Gödöllő - Domonyvölgy - Máriabesnyő

Gödöllői Királyi Kastély, Lázár Lovaspark ebéddel, Máriabesnyői Bazilika - Kegyhely

Egynapos autóbuszos kirándulás Nyíregyházáról és Debrecenből

Indulás Nyíregyházáról, majd debreceni felszállással a reggeli órákban, folyamatos utazás Gödöllőre. A Királyi Kastélyt, az állandó kiállítást, mely 31 termet foglal magába tárlatvezetéssel tekinthetik meg a vendégek. A gyönyörűen felújított termekben a látogatók megismerhetik a kastély teljes történetét az építtető Grassalkovich családtól a királyi nyári rezidencián át, egészen napjainkig.

Magyarország legnagyobb barokk kastélyegyüttese páratlanul gazdag történelmi múltjáról és stílusteremtő építészeti értékeiről nevezetes. Építtetője Grassalkovich I. Antal, a XVIII. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Mária Terézia bizalmi embere volt. A gödöllői birtokközpontban megépített kastély fehér-arany színekben pompázó dísztermével, freskókkal díszített szobáival, márvány burkolatú fürdőjével és virágházával, tágas lovardájával, barokk színháztermével, valamint hatalmas parkjával a kor főúri életvitelének méltó reprezentánsa volt. Az épület 1867 és 1916 között I. Ferenc József és Erzsébet királyné Sisi kedvelt magyarországi pihenőhelyeként szolgált.

A kastélylátogatás után továbbutazás Domonyvölgybe. A Lázár Lovasparkban szabadtéri lovasbemutató, majd a Lazareum múzeum megtekintésé mellett, a falusi udvar őshonos házállatparkja is felkereshető. Érkezéskor köszöntő (pálinka, pogácsa), a Csárda étteremben ebéd biztosított a csoport részére házias ízekkel („Tanyagazda menüje”: húsleves májgaluskával, sertésborda Bakonyi módon házi galuskával, almás lepény, eszpresszó kávé)

A magyar lovas hagyományokat felidéző, látványos lovasbemutató a szabadtéri lovaspályán, fedett nézőtér előtt kerül megrendezésre. A programban fogathajtás, lovasíjász-bemutató, csikósbravúrok, továbbá Sisi dámalovaglása, végül pedig az elmaradhatatlan pusztaötös kerül bemutatásra. Lazareum a magyar lovassport történetét, kocsik, fogatok, illetve a Lázár-testvérek sportpályafutását mutatja be látványos filmek és fotokiállítás keretében. A múzeumban megtekinthetőek a Lázár-család érmei, díjai és versenykocsijai is.

A Lovaspark után a Máriabesnyői Kegyhely felkeresése következik, lehetőség nyílik a Bazilika és a kastélyt építtető Grassalkovichok kriptájának megtekintésére az altemplomban.

A magyarországi Mária-kegyhelyek közül a második leglátogatottabb zarándokhely. A 13. századi premonteriek által emelt templom romjait Gróf Grassalkovich Antal és felesége a loretói Boldogságos Szűz tiszteletére építtette újjá 1761-1771 között. Az egyedülálló kétszintes barokk kegytemplomban helyezték el Loretoi Mária-szobor fekete cédrusfából faragott másolatát, melyet a kapucinus szerzetesek gyalogosan hoztak el Loretoból. Az ország legkisebb kegyszobra (11 cm magas, 4 cm széles) Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. Az altemplomban a Grassalkovichok kriptája található. A kegytemplomot XVI. Benedek pápa 2008-ban Basilica Minor rangra emelte.

Hazaindulás késő délután, debreceni és nyíregyházi érkezés az esti órákban.Minimum létszám: 32 fő

A programok sorrendjének változtatási jogát az utazási iroda fenntartja.

A részvételi dj SZÉP kártya mindhárom alszámlájáról fizethető!


Jelentkezés, további információk:
4400 Nyíregyháza, Hősök tere 2.
Tel: +69-42-504-303, 42-504-304
E-mail: nyiregyhaza@otptravel.hu

4029 Debrecen, Csapó utca 40.
Tel: +36-52-422-588
E-mail: debrecen@otptravel.hu


Balatonudvari szívtemető - Balaton-felvidék - OTP Travel Utazási Iroda
Balatonudvari temetője a barátságos kis község különleges látványossága.

A magyar pirospaprika nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
A magyar fűszerpaprika íze mellett hungarikum csoda-fűszerünk története is figyelemreméltó.

Kalandparki kihívások - OTP Travel Utazási Iroda
Hazánk változatos tájain barangolva számos olyan kalandparkra lelhetünk, ahova érdemes betérnünk, ha izgalmas és újszerű élményprogramra vágyunk.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
Egynapos autóbuszos kirándulás Nyíregyházáról és Debrecenből.
Szoba szolgáltatások 

Szolgáltatások
Buszos utazás
Leírás szerint

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Adatok betöltése folyamatban...

Hasznos információk

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás autóbusszal Nyíregyházáról debreceni felszállási lehetőséggel
   
 • csoportkísérő idegenvezetés az utazás teljes időtartamára
   
 • csoportos belépőjegy a Királyi Kastélyba tárlatvezetéssel, a Lázárparkba lovasbemutató programmal és a Máriabesnyői Bazilika - Kegyhelyre
   
 • ebéd vendéglátás a Lázárpark csárda éttermében
   
 • útlemondási biztosítás

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza