Élmények a világ körül

Keresés

RIO DE JANEIRO ÉS AZ IGUAZÚ-VÍZESÉS

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 

Brazília ikonikus helyszínei: Rio de Janeiro csodálatos városa és a lélegzetelállító Iguazú-vízesés ismerhető meg új, hét éjszakás körutazásunkkal. Rio a világ egyik legszebb fekvésű városa, ahol a kulturális látnivalók és a világhírű strandok a városnézés és pihenés tökéletes ötvözetét adják. A kényelmes kikapcsolódásról a Copacabanától rövid sétára lévő négycsillagos szálloda gondoskodik. A 2022. márciusi időpontban lehetőség nyílik a riói karnevál záróünnepségének, a Győztes Szambaiskolák felvonulásának megtekintésére is.
A Brazília és Argentína találkozásánál dübörgő Iguazú-vízesésnek nincs párja. Az esőerdő párája, a trópusi madarak csicsergése és a vízeséssel való közeli találkozás életre szóló emlékekkel örvendezteti meg az utazót.

A kis csoportlétszámú körutazást Budapestről kíséri magyarul beszélő idegenvezető.

Előkészületben: 2022. március 2-10.


1. nap Budapest – Rio de Janeiro

Elutazás repülőgéppel, átszállással Rio de Janeiróba a kora reggeli órákban, ahová megérkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a Copacabana közelében lévő szállodába, vacsora és szállás.

2. nap Rio de Janeiro

Délelőtt városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók és az olimpiai sétány megtekintésére, ahol a „cariocák”, vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2015-ös Olimpiára megépített kikötői rész, a Puerto Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában, mely. ragyogó belső tereivel, üvegablakaival a Belle Époque korszakát idézi. Délután szabadprogram. Szállás Rio de Janeiróban.

Rio de Janeiro és az Iguazú-vízesés - OTP Travel utazási iroda

3. nap Rio de Janeiro

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken pedig Riót. Szállás Rio de Janeiróban.

4. nap Rio de Janeiro (fakultatív program: Tijuca esőerdő; a karnevál záróünnepségéek megtekintése)

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív dzsiptúra a Tijuca esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az út a Santa Teresa negyed régi házai között, girbegurba utcáin vezet az esőerdőbe, ahová érkezve a város után hirtelen a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók. Visszautazás dzsippel a városba Rio legszebb strandjai mentén haladva.
Este fakultatív programlehetőség: a Győztes Szambaiskolák felvonulásának megtekintése a Sambadrome-ban. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A jegyek a számozott ülőhelyekkel rendelkező turistaszektorba szólnak, lekérésre, a szabad kapacitás függvényében foglalhatók.
Szállás Rio de Janeiróban.
 

Rio de Janeiro és az Iguazú-vízesés - OTP Travel utazási iroda

5. nap Rio de Janeiro (fakultatív program: Petropolis)

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Délután visszautazás Rio de Janeiróba. Este fakultatív program: grill vacsora, majd látogatás az egyik hagyományos riói szórakozóhelyre, a Rio Scenariumba. A leginkább egy többemeletes régiségboltra hasonlító klubban különleges atmoszféra, élő zene és tánc várja a vendégeket. Visszautazás a szállodába az éjszakai órákban. Szállás Rio de Janeiróban.

6. nap Rio de Janeiro – Iguazú-vízesés

Hideg reggeli csomag a szállodában. Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Foz do Iguacu városába, az Iguazú-vízesésekhez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A megérkezés után transzfer a szállodába, vacsora és szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacu-ban.

7. nap Iguazú-vízesés

Reggeli után az argentin és a brazil oldal vízeséseinek megtekintése. Először az argentin oldal megtekintése: utazás kisvonattal és gyalogtúra a kilátó pontokhoz, ahonnan az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Ebéd az argentin oldalon, majd kirándulás a brazil oldal vízeséseihez. A látogatást fakultatív Macuco-szafari kirándulás zárja, mely felejthetetlen kaland motorcsónakokkal a vízesések közelébe. Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacu-ban.

Rio de Janeiro és az Iguazú-vízesés - OTP Travel utazási iroda

8. Iguazú-vízesés – Rio de Janeiro - Budapest

Reggeli a szállodában. Kijelentkezés, majd transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel, Sao Paulo-i és egy európai átszállással Budapestre.

9. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni órákban.


Minimum létszám: 12 fő.

A programok sorrendje változhat!


Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Engedje, hogy brazíliai ajánlataink elvarázsolják!

Brazília utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Mesés tájak a világ egyik legszebb országában.

A vilag egy nagy színpad - OTP Travel utazási iroda
Szeret bulizni? Akkor jó helyen jár! Íme a legfontosabb ünnepek és fesztiválok listája, amelyeken az életben legalább egyszer részt kell venni.

Nem kétséges, itt a szezon! Frissüljön fel a hűsítő habokban!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel utazási iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília - carioca - OTP Travel Utazási iroda
A jókedvű rióiak

Brazília - Cukorsüveg-szikla - OTP Travel Utazási iroda
Ahonnan világszép a naplemente

Brazília - Ipanema - OTP Travel Utazási iroda
A strand, ahol egy legendás dal született

Brazília - Copacabana - OTP Travel Utazási iroda
Mindenki kedvenc pihenőhelye

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Ellátás: 7 alkalommal reggeli, 3 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora a programleírás szerint.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Rio de Janeiro / Sao Paulo - Budapest útvonalon átszállással, valamint belső repülőjáratokkal Rio de Janeiro – Iguazú - Sao Paulo útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • a helyszínen transzferek és utazás légkondicionált autóbusszal
   
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • 7 alkalommal reggeli, 3 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora a leírás szerint
   
 • programok és kirándulások belépőjegyekkel
   
 • magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • fakultatív programok árai
 • borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás