Élmények a világ körül

RIO DE JANEIRO ÉS AZ IGUAZÚ-VÍZESÉS

Katalógus ár: 769 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 

Brazília ikonikus helyszínei: Rio de Janeiro csodálatos városa és a lélegzetelállító Iguazú-vízesés ismerhető meg új, hét éjszakás körutazásunkkal. Rio a világ egyik legszebb fekvésű városa, ahol a kulturális látnivalók és a világhírű strandok a városnézés és pihenés tökéletes ötvözetét adják. A kényelmes kikapcsolódásról a Copacabanától rövid sétára lévő négycsillagos szálloda gondoskodik. A februári időpontnak köszönhetően a város karnevál előtti hangulatába is belekóstolhatnak az utazók. A két ország találkozásánál dübörgő Iguazú-vízesésnek nincs párja. Az esőerdő párája, a trópusi madarak csicsergése és a vízeséssel való közeli találkozás életre szóló emlékekkel örvendezteti meg az utazót.

A kis csoportlétszámú körutazást Budapestről kíséri magyarul beszélő idegenvezető.

Előkészületben

1.nap Budapest – Rio de Janeiro

Elutazás repülőgéppel, átszállással Rio de Janeiróba a kora reggeli órákban, ahová megérkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a Copacabana közelében lévő szállodába, vacsora és szállás.

2. nap Rio de Janeiro

Délelőtt városnézés a világ egyik legszebb városában, mely során lehetőség nyílik a történelmi látnivalók és az olimpiai sétány megtekintésére, ahol a „cariocák”, vagyis a helyiek drukkoltak kedvenceiknek a 2016-os nyári olimpiai játékokon. Látogatás a Centro városrészben, amely az üzleti élet központja, itt található az Edgar Fonseca tervezte piramis alakú, modern Szent Sebestyén Katedrális, melynek belmagassága 96 méter. Pillantás a Maracana stadionra és a Sambadrome-ra, ahol minden év februárjában a riói karnevál során a város szambaiskolái vetélkednek egymással a dicsőségért. A Cinelandia negyedben a Municipial Színház és a Nemzeti Könyvtár és a Szépművészeti Múzeum látható. A 2015-ös Olimpiára megépített kikötői rész, a Puerto Maravilha, az olimpiai sétány és a Mauá tér a város legújabb ékességei. A program után ebéd a Confeitaria Colombo étteremben, Rio leghíresebb kávéházában, mely. ragyogó belső tereivel, üvegablakaival a Belle Époque korszakát idézi. Délután fakultatív program: látogatás egy szambaiskolába, ahol a karnevál kulisszái mögé nyerhetnek bepillantást az utazók. Rio de Janeiro életében a legfontosabb esemény az évente farsangkor megrendezésre kerülő Karnevál. A városban összesen 80 szambaiskolát és több mint 100 000 szambatáncost hoz lázba a versengés, melynek záróünnepségén a hat legjobb iskola lejt végig a Sambadrome-on fergeteges hangulatban. A kb. másfél órás program során a résztvevők bepillantást nyerhetnek az egyik vezető szambaiskola életébe, a szamba történetébe és a karneválok múltjába, és még arra is lehetőség nyílik, hogy a csodálatos kosztümöket magukra öltve megörökítsék e felejthetetlen eseményt. Szállás Rio de Janeiróban.

Rio de Janeiro és az Iguazú-vízesés - OTP Travel utazási iroda

3. nap Rio de Janeiro

Egész napos kirándulás Rióban a város két emblematikus látnivalójának: a Corcovadónak és a Cukorsüveg-sziklának a megtekintésével, út közben ebéddel. Rio de Janeiro jelképe a Corcovado-hegyen lévő Megváltó Krisztus szobor, amely áldásra emelt karral magasodik a város fölé. A mintegy 10 milliós nagyváros közepén található impozáns sziklát a Tijuca esőerdő övezi, amelyet Rio tüdejének is neveznek. A közel 40 méter magas és 700 tonnás szobor a világ új hét csodájának egyike. A város másik jellegzetessége a Cukorsüveg-hegy, amely drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonóval közelíthető meg. A két állomásból álló pálya első megállója a 224 méter magas Urca-hegyen van, majd innen üvegezett falú felvonóval közelíthető meg a Pao de Acucar, a Cukorsüveg-hegy, ahonnan szintén varázslatos a panoráma. Nem hiába szól a helyiek közmondása, miszerint Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken pedig Riót. Este fakultatív program: látogatás az egyik hagyományos riói szórakozóhelyre, a Rio Scenariumba. A leginkább egy többemeletes régiségboltra hasonlító klubban különleges atmoszféra, élő zene és tánc várja a vendékeket. Visszautazás a szállodába az éjszakai órákban. Szállás Rio de Janeiróban.

4. nap Rio de Janeiro (Petropolis)

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív program: egész napos látogatás Petropolisban ebéddel. Petropolis, a Riótól autóbusszal 2 órára lévő lenyűgöző „császári város” az 1800-as években az uralkodócsalád nyári rezidenciájául szolgált. Épületeivel, bájos utcáival hűen őrzi I. és II. Péter császár emlékét. A Császári Múzeum megtekintése, melynek az egykori nyári rezidencia ad otthont és ahol értékes bútorok és személyes tárgyak mesélnek a régi időkről. Délután visszautazás Rio de Janeiróba, szállás.

Rio de Janeiro és az Iguazú-vízesés - OTP Travel utazási iroda

5. nap Rio de Janeiro

Egész napos szabad program Rio de Janeiróban. Fakultatív dzsiptúra a Tijuca esőerdőbe, mely a világ legnagyobb városi esőerdeje. Az erdőség betelepítését II. Péter brazil császár rendelte el a XIX. században a kávéültetvények miatt megrongálódott őshonos növényzet helyreállítására. Az út a Santa Teresa negyed régi házai között, girbegurba utcáin vezet az esőerdőbe, ahová érkezve a város után hirtelen a békés dzsungelbe csöppen az utazó. A kirándulás során különleges növények, ritka állatok, csobogó vízesések, régi portugál gyarmati emlékek is láthatók. Visszautazás dzsippel a városba Rio legszebb strandjai mentén haladva. Szállás Rio de Janeiróban.

6. nap Rio de Janeiro – Iguazú-vízesés (brazil oldal)

Hideg reggeli csomag a szállodában. Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Foz do Iguacu városába, az Iguazú-vízesésekhez. Az Argentína és Brazília határán található lenyűgöző vízesés a világ egyik legszebbje, összesen 270 zuhogóból és kisebb vízesésből áll. A vízesések legnagyobbika 80 méter magasról, hatalmas víztömeggel és nagy robajjal zúdul a mélybe, s a fenséges látvány alapján indokoltnak tűnik a névválasztás: Garganta do Diablo, vagyis az Ördög torka. A több helyen kiépített kilátókról páratlan a Niagara után második legnagyobb vízhozamú vízesés panorámája. A megérkezés után kirándulás a brazil oldal vízeséseihez, ebéddel. A programon való részvétel után fakultatív Macuco-szafari kirándulás: felejthetetlen utazás motorcsónakokkal a vízesések közelébe. A vízi kaland során alkalom nyílik a vízesések újabb szemszögből történő megismerésére. Transzfer a szállodába, szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacu-ban.

7. nap Iguazú-vízesés (argentin oldal)

Reggeli után az argentin oldal vízeséseinek megtekintése. Utazás kisvonattal, majd gyalogtúra a vízesésekhez, a kilátó pontokról az ördögtorok zuhatag csodálható meg. A lezúduló víz robaja már messziről hallatszik, látványa pedig semmihez sem hasonlítható. Út közben ebéd. A délután szabad. Este fakultatív grill büfévacsora egy tipikus brazil étteremben, melyet különböző latin-amerikai országok zenéjét és népművészetét bemutató folklór show műsor követ. Szállás a brazil oldalon, Foz do Iguacu-ban.

Rio de Janeiro és az Iguazú-vízesés - OTP Travel utazási iroda

8. Iguazú-vízesés – Rio de Janeiro - Budapest

Reggeli a szállodában. Kijelentkezés, majd transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel, Rio de Janeiro-i és egy európai átszállással Budapestre. Rio de Janeiro-ban a rendelkezésre álló átszállási idő függvényében látogatás a repülőtértől kb. 15 perces autóbusz útra lévő São Cristóvão autentikus brazil vásár helyszínére, melynek területén számtalan, helyi specialitásokat kínáló ételstand, valamint brazil kézműves termékeket és helyi portékákat kínáló árusok találhatók. Szabadidő ebédelésre, vásárlásra. Transzfer a repülőtérre, továbbutazás egy európai átszállással Budapestre.

9. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint a délutáni órákban. Minimum létszám: 12 fő. A programok sorrendje változhat!A vilag egy nagy színpad - OTP Travel utazási iroda
Szeret bulizni? Akkor jó helyen jár! Íme a legfontosabb ünnepek és fesztiválok listája, amelyeken az életben legalább egyszer részt kell venni.

Nem kétséges, itt a szezon! Frissüljön fel a hűsítő habokban!

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Határok, melyek fantasztikus turisztikai látványosságok.

Új világörökségek - OTP Travel Utazási Iroda
Új helyszínek az UNESCO világörökségi listáján.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel utazási iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Brazília - carioca - OTP Travel Utazási iroda
A jókedvű rióiak

Brazília - Cukorsüveg-szikla - OTP Travel Utazási iroda
Ahonnan világszép a naplemente

Brazília - Ipanema - OTP Travel Utazási iroda
A strand, ahol egy legendás dal született

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csipkekészítés, a filigrán megmunkálásának mestersége és a tradicionális luzzu csónakok megmunkálása igazi művészet, melyet mindenképpen érdemes megcsodálni Máltán.

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülővel Budapest – Rio de Janeiro - Budapest útvonalon átszállással, valamint belső repülőjáratokkal Rio de Janeiro – Iguazú - Rio de Janeiro útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
   
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • 7 alkalommal reggeli, 4 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora a leírás szerint
   
 • programok és kirándulások belépőjegyekkel
 • magyar idegenvezető

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • fakultatív programok árai
 • borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás