Élmények a világ körül

Keresés

ÚJ-ZÉLAND - FLY & DRIVE PROGRAM

Katalógus ár: 1 699 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Új-Zéland – A hosszú fehér felhő földje
Fly-and-drive program (13 éjszaka)

Új-Zéland - avagy ahogy a maori őslakosok hívják, a hosszú fehér felhő földje- rendkívüli ország barátságos lakókkal, felülmúlhatatlan élményekkel és kalandokkal. A két sziget dús erdőknek, hegyeknek, gleccsereknek és fjordoknak, kozmopolita városoknak, hangulatos falvaknak otthona. A szigetország minden utazó számára kínál valami érdekeset.
A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, a tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló kapacitás és a létszám függvényében! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, kérje árajánlatunkat!


Javasolt időpont: 2022. második felétől

1. nap

Érkezés Aucklandbe, transzfer a szállodába. Pihenés után érdemes felfedezni a Vitorlások városát. Nagyszerű éttermek, számtalan szórakozási lehetőség várja a kikötő környékén. Látogassanak el az Auckland Skycity kilátótoronyba, ahonnan csodás panoráma nyílik 190 méter magasból.
Szállás: Rydges Hotel Auckland

2. nap

Reggeli után a bérautó felvétele a belvárosban és már kezdődhet is a Gyűrűk Ura kaland. Délre indulva Matamata-nál a hobbitok világába csöppenhetünk. Itt forgatták ugyanis a Tolkien regényéből készített háromrészes filmadaptáció első részét, A hobbit: Váratlan utazás című filmet. Völgyzugoly, Bakacsinföld mind itt található. Az emlékezetes fantasy-túra után továbbutazás Rotorua-ba. Akit kevésbé érint meg a film világa, az tegyen inkább kitérőt az egyedülálló Waitomo barlangokba, ahol egy séta és egy kis csónakázás közben megismerkedhet a barlanggal, melyet a falakban élő, szentjánosbogár lárvák tesznek különlegessé.
Szállás: Rydges Hotel Rotorua vagy hasonló


Új-Zéland körutazás - OTP Travel utazási iroda

3. nap

Rotorua a nemzetközi és belföldi turizmus fontos központja, amelynek fő vonzereje a geotermikus aktivitás, a gejzírek, hőforrások és más utóvulkáni jelenségek. Az egész napos városnézést kezdjük a Te Puia Termális Rezervátum felkeresésével, ahol a sármedencék és gejzírek látványos földjére kalauzolják el a látogatót, majd a Rainbow Springs parkban, kristálytiszta medencékben, és gyönyörű zöld növényzetben tekinthetik meg a helyi hal és madárfajokat. Kiemelkedő élmény a Kiwi madár központban a helyi őshonos madár megfigyelése. Az Agrodome Szabadidőparkban látványos báránybemutatót láthatnak, ahol a közönség bevonásával birkanyírást mutatnak be, megismerhetik a különböző fajtájú állatokat, és játékos közönségprogramon vehetnek részt. Este egy látványos és felejthetetlen programot ajánlunk: maori falulátogatáson büfévacsorával, látványos show műsorral, játékokkal.
Szállás: Rydges Hotel Rotorua vagy hasonló


Új-Zéland körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap

Kényelmes reggeli és egy rotoruai ebéd után továbbindulás délra. Az út az ország és egész Óceánia legnagyobb tava, a Taupó-tó mellett halad, elérve a Tongariro Nemzeti Park területét és az ott található három vulkanikus hegyet : Ruapehu, Ngauruhoa, Tongariro. A csaknem 800 négyzetkilométernyi területet az UNESCO természeti és kulturális örökségként ismerte el. A legtöbb turista a fantasztikus túra-lehetőségek miatt jön a környékre. Vannak könnyebb, pár órás séták, de egész napos keményebb, és akár több napos sátorozós túrára is vállalkozhatunk.
Szállás: Bayview Chateau Tongariro vagy hasonló


Új-Zéland körutazás - OTP Travel utazási iroda

5. nap

Ma az északi sziget fővárosa, Wellington a cél. A Te Papa Múzeum kihagyhatatlan, de feltétlen próbálják ki a siklóvasutat is, és tekintsék meg a Parlament épületét. Érdekesség a Magyar Millennium Park a város északi részén. Számos éttermet, galériát, kulturális programot is találhatunk a fővárosban. Wellington városának leglenyűgözőbb panorámája a Mount Victoria tetejéről élvezhető. A Cook-szorostól és a délen fekvő repülőtértől a kikötő egész hosszán át az északi Hutt-völgyig elláthatunk.
A hegycsúcsra a Courtenay Place végéről gyalogosan is felmászhatunk, ám könnyebb, ha autóval megyünk a Majoribanks Streetről az Ambassy Theatre mellől.
Szállás: Rydges Hotel Wellington vagy hasonló

6. nap

A mai napra is maradt még wellingtoni felfedeznivaló. A város kulturális övezetének szívében rejtőző Civic Square gyakran van tele utcai előadókkal és árusító bódékkal. Az 1990-ben kialakított térburkolattal egyidejűleg művészi alkotásokat is elhelyeztek itt. A tér épületeinek egyike az Old Town Hall, a régi városháza. A Tinakori Road 25 szám alatt találjuk Új-Zéland leghíresebb írónőjének, Katherine Mansfieldnek gyermekkori otthonát. A csodálatosan felújított házban videófilm segítségével mutatják be az írónő életét. Ugyanebben az utcában található a Premier House, a miniszterelnök hivatalos rezidenciája.
Szállás: Rydges Hotel Wellington vagy hasonló

7. nap

Mától a déli szigeten folytatódik a kaland, a bérautót a kompkikötőnél lévő kirendeltségen adjuk le, majd komppal átszeljük a Cook-szorost. Picton városába érkezik a hajó, itt lehet felvenni az új autót. A kocsi felvétele és egy jó ebéd után indulás Nelsonba. Nelson a kézművesség központja is. Érdemes meglátogatni a helyi piacot, ahol szombat délelőttönként a térség apraja-nagyja képviselteti magát, mindenféle kézműves dologgal, sőt a vállalkozó kedvűek saját kezűleg is elkészíthetik ajándéktárgyaikat. Nelson nevezetés még ízletes borairól is, kár lenne kihagyni!
Szállás: Rutherford Hotel Nelson vagy hasonló

8. nap

Reggeli után kirándulás az Abel Tasman Nemzeti Parkba. A park területén számos opcióból lehet választani: sok sétaösvény, számos part menti hajózással egybekötve. Egy igazán csodálatos nap, a természet lágy ölén, gyönyörű öblök, fókák, szigetek. Itt az embert megérinti a táj szépsége, melyről Új-Zéland méltán oly híres. Este visszatérés Nelsonba.
Szállás: Rutherford Hotel Nelson vagy hasonló

9. nap

Ma újabb világörökségi helyszínre vezet az út, Franz Josef városa és az azonos nevű gleccser a cél. Új-Zéland egyik legnagyobb gleccserét Ferenc Józsefről nevezték el. A nevet nem túl meglepő módon egy osztrák származású geológus adta. A Ferenc József gleccser és szomszédja, a Fox létrejötte az utolsó jégkorszakban történt, azaz úgy 13 ezer évvel ezelőtt. Szabálytalan, jeges felszínük miatt síelésre alkalmatlanok. Különlegességük viszont, hogy a tengerszinthez igen közel, mindössze 240 méter magasságban találhatók és a hatalmas mennyiségű jég, amit termelnek, viszonylag nagy sebességgel érkezik a völgybe. A Ferenc József gleccseren mért éves hómennyiség az egyik legnagyobb a világon, a mozgás sebessége pedig a tízszerese az átlagos sebességnek.
Szállás: Scenic Hotel Franz Josef vagy hasonló


Új-Zéland körutazás - OTP Travel utazási iroda

10. nap

Ma különösen látványos úton autózva, kanyargós szerpentineken, alagutakon át a mesés Wanaka-tóhoz -a Mount Aspiring nemzeti parkon keresztül-, majd a Hawea – tóhoz érkezünk. Wanaka városban érdemes kicsit megpihenni. Következő javaslat: megállni és egy rövid sétát tenni Arrowtownban, a hajdani kis aranybányász településen. Ezután érkezés Queenstownba, a Wakatipu tó partján és a környező hegyek között fekvő barátságos kisvárosba, melyet az ország kaland fővárosának is neveznek.
Szállás: Crown Plaza Queenstown vagy hasonló

11. nap

Egész napos kirándulás Milford Soundba, ahol hajóra szállva megcsodálható a fjord szépsége, közben pedig egy ízletes ebédet is elfogyaszthatunk. Te Anauban javasolt egy rövid pihenő. A Milford Soundnak egyedülálló a kialakulása, mely hasonlónak tekinthető, mint társaié az Északi-féltekén, ezért is hívják fjordnak. Útközben számos helyen érdemes megállni pihenni, fotózni.
Szállás: Crown Plaza Queenstown vagy hasonló


Új-Zéland körutazás - OTP Travel utazási iroda

12. nap

Ma az adrenaliné a főszerep. Kirándulás a Skippers-kanyonhoz, ahol végigkövethetik a XIX. századi aranyásók nyomait és aranyat moshatnak a Shotover folyóban. Az út fantasztikus, éles kanyarok, mély szakadék mellett, de ez csakis szervezetten, dzsippel járható. Lehetőség van jetskizni és motorcsónakozni is a Shotover folyón, mely egy felpörgető élmény és teljesen biztonságos.
Szállás: Crown Plaza Queenstown vagy hasonló

13. nap

Visszaveszünk a tempóból és a sokkal nyugalmasabb táj, a Lake Tekapo felé vesszük az irányt, hogy a Mount Cook hófödte csúcsában gyönyörködhessünk. A Cook Új-Zéland legmagasabb hegye, fantasztikus túrákat lehet tenni gyalog, vagy akár helikopterrel a Tasman gleccser felett. Este a Mount Johnra érdemes ellátogatni, itt van a világ legdélebbre található csillagvizsgálója. Szakemberek segítségével fedezhetjük fel a csillagos égboltot, sok különleges jelenségre is felhívják a figyelmet.
Szállás: Peppers Bluewater Resort vagy hasonló

14. nap

A túra végére marad Christchurch, a déli sziget legnagyobb, és az ország második legnagyobb városa. Hazautazás előtt menetrend függvényében érdemes megnézni a Canterbury múzeumot, a kortárs művészeti centrumot, vagy a Viktória óratornyot. A bérautó leadása a repülőtéri kirendeltségen történik, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállásokkal.


Utazzon velünk a világ végére!

Francia Polinézia utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Tahiti, Bora Bora, Moorea: igazi földi Paradicsom vár Önre!

Francia Polinézia: Tahiti, Moorea, Bora Bora - OTP Travel Utazási Iroda
Francia Polinézia: a szigetek szépsége örökre megbabonázza!

Állati jó helyek - Utazás az állatok birodalmába - OTP Travel Utazási Iroda
Létezik néhány fantasztikus hely a világon, ahol az állatok teljességgel átvették az uralmat az emberektöl.

Ausztrália, a távoli csodák országa csak Önt várja!

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Aukland/Christchurch - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
 • repülőtéri transzfer Aucklandben
 • 13 éjszakai szállás helyi 4 csillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással
 • autóbérlés 12 napra (Toyota Corolla vagy hasonló típusú személyautó korlátlan kilométerhasználattal, standard gépjárműbiztosítással, GPS-szel és 1 kijelölt gépkocsivezetővel)
 • belépők és programok: Hobbiton látogatás helyi idegenvezetővel, Te Puia Thermal belépő, Rainbow Spring parkbelépő és Agrodome Farm show, Tamaki maori falu esti műsor, naplemente séta Tongariro-ban helyi idegenvezetővel, Te Papa múzeum, kompjegyek Wellington és Picton között, napi jegy az Abel Tasman Nemzeti Parkba hajókirándulással, sétával és piknik ebéddel, a Ferenc József gleccser megtekintése helyi idegenvezetővel, hajókirándulás a Milford Sound-on piknik ebéddel, dzsiptúra a Skippers-kanyonban, csillagles túra Tekapo tónál

  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a program foglalása szabad kapacitás függvénye, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj változhat.

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • ebédek, vacsorák, további étkezések
 • útdíjak és parkolási díjak
 • üzemanyag díja (a gépjárművet teli tankkal kell leadni, az esetleges extra költségek elkerülése végett)
   

 • FONTOS INFORMÁCIÓ AZ AUTÓBÉRLÉSSEL KAPCSOLATBAN:
  Az új-zélandi törvények értelmében minden külföldi sofőrnek rendelkeznie kell nemzetközi vezetői engedéllyel, vagy érvényes vezetői engedélyének pontos fordításával. Nemzetközi vezetői engedély, vagy annak hiteles angol nyelvű fordítása nélkül nem vezethet külföldi Új-Zélandon. Amennyiben mégis így tesz, cselekedete a sofőr által fizetendő helyszíni bírságot és a jármű helyszínen történő lefoglalását vonhatja maga után. Baleset esetén az általa kötött biztosítás érvényét veszti.
  Autóbérléshez dombornyomásos bankkártya (debit vagy credit card) szükséges a biztosíték miatt.

Elhelyezés

Szállás leírás
13 éjszakai szállás az alábbi, vagy hasonló helyi négycsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel:

RYDGES HOTEL WELLINGTON ****
A Rydges Wellington Hotel, a kellemes hangulatú Wellington központjának szomszédságában helyezkedik el. Mivel a városközpont csupán 1 km, a szálloda jó elhelyezkedése biztosítja, hogy a vendégek gyorsan és könnyen elérhetik a város számos nevezetességét. A csend és nyugalom szigeteként ez a szálloda teljes megújulást nyújt vendégeinek, miközben a város látnivalói is csak pár lépésre vannak. A szálloda számos kitűnő szolgáltatást nyújt: 24 órás szobaszerviz, ingyenes Wi-Fi az összes szobában, napi takarítás, akadálymentesített, 24 órás recepció, pezsgőfürdő, fitness központ, szauna, belső medence, gyógyfürdő, ruhaszárító, síkképernyős TV.

RYDGES HOTEL AUCKLAND ****
Viaduct Harbourtól mindössze 650 méterre található szálloda modern szobáiból pazar kilátás nyílik a városra illetve a kikötőre.
Az elegáns hotel légkondicionált szobáiban műholdas TV, videotár, díjmentes, vezetékes és vezeték nélküli internet, valamint laptopszéf is rendelkezésre áll. A szálláshelyen 24 órás szobaszerviz biztosított. A szálloda egész területén 256 kb/s maximális sávszélességű internetkapcsolat érhető el.
A Barista on the Cornerben muffinokat, teát, kávéz, aprósüteményeket szolgálnak fel, míg a CUT on Federal modern helyi ételekkel fogadja a vendégeket, melyek organikus alapanyagok felhasználásával készültek. A borokat, a söröket és a speciális koktélokat a bárban, a hangulatos társalgóban vagy külső teraszon is elfogyaszthatják a vendégek.
A szálloda saját fitness központtal is rendelkezik, melyet a szállóvendégek díjmentesen látogathatnak. A repülőtér 25 km-re található.

RUTHERFORD HOTEL NELSON ****
A központi elhelyezkedésű szálloda a város sétáló-, és bevásárlóutcáinak közelében 113 tágas szobával várja vendégeit. Minden lakóegység minibárral felszerelt, modern stílusú, a fürdőszobai piperecikk szintén ingyenesen rendelkezésre állnak.
Friss tengeri ételeket kínáló étterme az Oceano, de díjnyertes japán finomságokat is megkóstolhatnak a Miyazu étteremben. De rendelkezésre áll az Atom Cafe és Port o' Call Bar is, ha csak egy finom borra vagy koktélra ülnénk be valahova.

RYDGES HOTEL ROTORUA ****
A Rotorua-i Arawa lóversenypálya közelében elhelyezkedő szállodából gyönyörű kilátás nyílik a városra, a Rotorua-tóra és a Mokoia-szigetre. A vendégek a tetőn lévőn fűtött és fedett medencében úszhatnak vagy a fitness centerben tölthetik el szabadidejüket. A szálloda területén ingyenes Wi-Fi áll a vendégek rendelkezésére.
A hotel autóval mindössze 4 percre van a városközponttól, a Rotorua Konferenciaközponttól és a Whakarewarewa termálfürdőtől.
Az elegáns és tágas szobákban 82 cm-es LCD TV, tea,- és kávéfőzési lehetőség, hűtő szolgálja a kényelmet.
A díjnyertes Atrium éttermet vízesés és pálmafák díszítik, friss alapanyagokból készült fogásokat szolgálnak fel egész nap, de természetesen szobaszervíz is rendelkezésre áll.

BAYVIEW CHATEAU TONGARIRO****
 A történelmi  Chateau Tongariro Hotel belső tereiről, nagyszerű építészeti megoldásairól híres,ám leginkább mégis az elhelyezkedése az, ami miatt tökéletes választás. A Tongariro Nemzeti Park területén lévő szálláshely 9-lyukas golfpályával és mozival rendelkezik, garantálva a teljes kikapcsolódást. A hotel kártyaszobával, billiárddal, szaunával, medencével és fitness központtal is rendelkezik. Két éttermében a gasztronómia legjavát szolgálják fel nap, mint nap.
Ausztrália legnagyobb sípályája a közelben van, valamint gyalogtúrákra is indulhatunk a környéken. A Taupo-tó és Whanganui folyó 30 percre van a szállástól.

SCENIC HOTEL FRANZ JOSEF****
Mindegy, hogy turista vagy üzletember, a Scenic Hotel Franz Josef Glacier egy tökéletes választás, ha itt jár. Innen a pezsgő város minden látnivalóját és érdekes programját könnyen elérhetik a látogatók. Kedvező elhelyezkedése miatt ebből a szállodából a város minden kihagyhatatlan nevezetessége könnyen elérhető. Hogy biztosítsa vendégei kényelmét, a hotel számos kitűnő szolgáltatást nyújt: ingyenes Wi-Fi az összes szobában, parkoló, szobaszerviz. 

Ezen kívül szinte minden vendégszoba számos kényelmet nyújt, hogy kielégítse még a legkifinomultabb vendégeket is. Pezsgőfürdő, gyógyfürdő, masszázs – mind ideális helyek, hogy lazítson és kikapcsolódjon egy hosszú nap után.

CROWN PLAZA QUEENSTOWN ****
Ha jó elhelyezkedésű szállodát keres Queenstown városában, már meg is találta: Crowne Plaza Queenstown Hotel. Innen a pezsgő város minden látnivalóját és érdekes programját könnyen elérhetik a látogatók.
A hotel felszereltsége és szolgáltatásai minden vendégnek kellemes látogatást biztosítanak. 24 órás recepció, létesítmények mozgáskorlátozottaknak, csomagmegőrző, Wi-Fi a közös helységekben, parkolószolgálat – ez csak néhány a szálláshely szolgáltatásai közül.
Ezen kívül szinte minden vendégszoba számos kényelmet nyújt (síkképernyős TV, internetkapcsolat (vezeték nélküli), nemdohányzó szobák, légkondicionálás, melegítés) vendégei számára. A szálloda számos egyedülálló szabadidős lehetőséget biztosít: fitness központ, síelés, kert.

PEPPERS BLUEWATER RESORT *****
Az 5 csillagos szálloda a Tekapo-tó partján fekszik, luxust, tökéletes kényelmet kínálva. Légkondicionált, fürdőszobás szobáiban tea-, és kávékészítési lehetőség is az utazókat szolgálja.
A szobák többsége balkonnal rendelkezik, ahonnan mesés panoráma nyílik a környező hegyekre. Teljesen felszerelt konyha került kialakításra minden lakóegységben.
A reggelit a Rakinui étteremben szolgálják fel, majd a nap hátralévő részében a’la carte rendszerben lehet étkezni. ha mégis a szoba kényelmét választanánk, akkor a szobaszervíz is rendelkezésre áll. A Resort félúton van Christchurch és Queenstown között.

A szállodák a foglaláskor rendelkezésre álló szabad kapacitás függvényében változhatnak!
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Nincs

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.