Élmények a világ körül

Keresés

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Az Andok

A Föld leghosszabb hegységéből, a Dél-Amerika nyugati részén húzódó 7 000 km hosszú Andokból Argentínának is jókora szakasz jutott tükörsima tavakkal, havas csúcsú vulkánokkal, festői fennsíkokkal, lélegzetelállító szépségű tájakkal megajándékozva az országot.
Az Andok méltóságteljes lánca szinte teljes egészében elkíséri az Argentína nyugati, Chilével határos vidékén barangolókat. Itt található nemcsak Argentína, de az amerikai kontinens, sőt a déli félteke legmagasabb pontja is: a Cerro Aconcagua 6962 méteres csúcsait csak az ázsiai hegycsúcs-riválisok tudják megdönteni.

Északon, Bolívia felé az Andok egy merőben más képet mutat: a Quebrada de Humahuaca varázslatos kanyonja kígyózik 155 km hosszan. Sivatagos, kaktuszok szabdalta vidékén lámák legelésznek, s az üledékes homokkőzet ragyogó színekbe öltözteti a hullámzó tájat.

A völgy vidéke már 10 000 évvel ezelőtt is lakott volt. A XV. században itt húzódott az inkák egykori kereskedelmi útvonala is, emléküket ma is őrzi a sok kis település.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 199 000 Ft/fő

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00