Élmények a világ körül

Keresés

Argentína - Buenos Aires - OTP Travel Utazási iroda
Európa múlt századi eleganciájának randevúja a latin szenvedéllyel

Buenos Aires

Az argentin főváros Európa múlt századi eleganciájának randevúja a latin szenvedéllyel. A minden porcikájában vibráló és élő Buenos Aires észrevétlenül szivárog a bőrünk alá, hogy végérvényesen rabul ejtsen.
A városi séták alkalmával érdemes belefeledkezni a barriók (negyedek) apró részleteikbe: a dicső múltat idéző épületek, a parkokban kerékpározó emberek, az időtlen kis kávézók, a narancsszínű naplementék, vagy az utcán tangózó párok látványába. Az „Amerika Párizsaként” is emlegetett város épületei szavak nélkül is mesélnek a történelemről.

A századforduló grandiózus francia és olasz stílusú palotái a vasúthálózat kiépítését követő ipari fellendülés emlékei, amikor Buenos Aires gazdagsága az európai nagyvárosokéval vetekedett. A francia elegancia, a későbbi évek modern és nyersbeton épületei, a munkásnegyedekből átalakított Palermo és Villa Crespó divatos, új városrészei, s e világok és stílusok keveredése kölcsönöz sajátos hangulatot Buenos Airesnek.

A híres La Boca negyed Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. A macskaköves sétálóutcácska fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 199 000 Ft/fő

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00