Élmények a világ körül


Argentína - Iguazú-vízesés - OTP Travel Utazási iroda
„Toplistás” látnivaló

Iguazú-vízesés

Két ország, Brazília és Argentína osztozik Iguazú csodálatos vízesésén, mindkettőjük „toplistás” látnivalóján. Az Iguazú és a Paraná folyók találkozásánál évmilliókkal ezelőtt létrejött vízesés a guarani indiánoknak köszönheti nevét, mely annyit jelent „nagy vizek”. És valóban: amikor a dzsungelből az egyre erősödő dübörgést és vízpárát követő turista előtt egyszer csak feltűnnek a hatalmas zuhatagok, a lélegzete is eláll.

A vízeséseknek a két ország területén két nemzeti park is otthont ad, óriási kiterjedése miatt más és más látnivalókkal szolgálva, így feltétlenül érdemes mindkettőbe ellátogatni! Az összesen 275 kisebb és nagyobb, lépcsős zuhatagból álló Iguazú-vízesés a folyón 2,7 km hosszan vonul. Legmagasabb zuhataga az Union, mely a hatalmas, U alakú Ördögtorok-szakadékban (Garganta do Diablo) zuhog a mélybe a Niagara-vízesésnél közel kétszer magasabbról, szivárványos vízgőz felhőkkel kísérve.

A párának köszönhetően az esőerdő vegetációja burjánzik, s csodálatos madaraknak – tukánoknak, papagájoknak, kolibriknek – ad otthont. A vízesések közelről is megcsodálhatók a kanyargó „kifutókról”, vagy a zuhatagok alá vivő hajókirándulások alkalmával. A szintén felejthetetlen helikoptertúrák pedig madártávlatból nyújtanak örök élményeket.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília
859 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00