Élmények a világ körül

Keresés

Egy elragadó sziget: Málta

Egy elragadó sziget: Málta - OTP Travel Utazási Iroda
A földközi-tengeri kis sziget történelmével, érdekességeivel kuriózum a térségben. Ráadásul a látnivalók szinte karnyújtásnyira érik egymást. Így tud most Máltára utazni!

Egy elragadó sziget: Málta

Területét nézve kicsiny, látnivalóit tekintve annál változatosabb. A több évezrednyi történelem és a kultúrák keveredése számtalan érdekes és színes látnivalót zsúfolt össze az alig nagyobb, mint fél Budapestnyi szigeten, melyek kopár, ám vadregényes természeti látnivalókkal alkotnak izgalmas elegyet. Június 1-től Málta megnyitotta kapuit a turisták előtt. Fedezze fel a sziget izgalmas látnivalóit!

Máltára júniustól a Wizzair légitársaság heti többször üzemeltet közvetlen repülőjáratokat. 2021. június 1-től szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett újra engedélyezett a beutazás turizmus céljából.

Magyar állampolgárok számára Magyarországról Máltára az alábbi, jelenleg érvényben lévő feltételek mellett lehetséges a beutazás:
 
Egy elragadó sziget: Málta | - OTP Travel Utazási Iroda

Az elutazás előtt

 
• Az országba való belépéshez az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszt szükséges minden 5. életévét betöltött utazó számára. Július 14-től nem lehet negatív teszttel belépni Máltára, kizárólag csak az EU által elismert oltások (Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, and Johnson & Johnson) 14 napnál régebben történt beadását igazoló EU digitális COVID igazolvánnyal!

• Minden Máltára utazó turistának az elutazás előtt egy személyes adatokat tartalmazó formanyomtatványt és egy egészségügyi nyilatkozatot (Passenger Locator Form és Public Health Travel Declaration form) kell kitölteni és kinyomtatva bemutatni a repülőtéren a check-in pultnál és megérkezéskor.
Egy elragadó sziget: Málta | - OTP Travel Utazási Iroda

A megérkezéskor

• Az utazás előtt feltétlenül javasolt útlemondási biztosítás, valamint a legmagasabb kategóriájú utasbiztosítás (Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás) megkötése.

• Minden érkező utas részére kötelező a maszk viselése, a fizikai távolságtartás és a kéz fertőtlenítése. Az utasok testhőmérsékletét mérik.
Egy elragadó sziget: Málta | - OTP Travel Utazási Iroda

Hazautazáskor és Budapestre érkezéskor

• A légitársaságok az indulást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszthez, valamint sebészeti, vagy FFP2-es maszk viseléséhez köthetik az utazást.

• Magyarországra érkezéskor a magyar állampolgárok számára a hazai jogszabályok érvényesek: jelenleg az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány és érvényes személyazonosító igazolvány birtokában a magyar állampolgárok, illetve a vele együtt utazó, felügyelete alá tartozó, 18 évet be nem töltött személyek korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőkre továbbra is 10 napos karanténkötelezettség vár külföldről hazatérve. A karanténkötelezettség 2 negatív COVID-19 PCR teszttel váltható ki.
 
A beutazási szabályok az aktuális járványügyi helyzettől függően változhatnak! Bővebb információ weboldalunkon olvasható.
 
Egy elragadó sziget: Málta | - OTP Travel Utazási Iroda

Egészségügyi és biztonsági intézkedések a máltai tartózkodás alatt

Kötelező a szájat és orrot takaró maszk viselése és a távolságtartás (kültéren min. 1 m, beltéren min. 2 m). A múzeumok és az üzletek kinyitottak. Az éttermek és a snackbárok nyitva lehetnek éjfélig.
 
Egy elragadó sziget: Málta | - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Karacsonyi kaloriakorkep  - OTP Travel Utazási Iroda
Mi kerül a világban az ünnepi asztalra?

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A csipkekészítés, a filigrán megmunkálásának mestersége és a tradicionális luzzu csónakok megmunkálása igazi művészet, melyet mindenképpen érdemes megcsodálni Máltán.

Málta építészeti különlegességei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A kis településeken andalogva pillantsunk fel a különleges erkélyeikre és vessünk egy pillantást a máltai ajtók szín kavalkádjára és kopogtatóikra, hiszen mindegyiknek külön története van.

Málta 7 csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a hét legjobb helyet, melyet mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra a következő nyaraláskor.

A 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Máltán | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Málta szerény területe ellenére tele van izgalmas látnivalókkal.

OTP Travel Utazási Iroda
Málta -a napsütötte törpeállam tengerpartját sziklák szabdalják, apró városait átitatja a történelem, esténként kitűnő fieszták helyszíne.

Kapcsolódó ajánlatok:


LUNA HOLIDAY COMPLEX *** - MELLIEHA BAY

Málta
221 000 Ft-tól/fő

AX SEASHELLS RESORT AT SUNCREST**** - QAWRA

Málta
282 000 Ft-tól/fő

1926 HOTEL & SPA**** - SLIEMA

Málta
429 000 Ft-tól/fő

HOTEL INTERCONTINENTAL MALTA ***** - ST JULIAN

Málta
439 000 Ft-tól/fő

CORINTHIA ST GEORGES BAY ***** - ST. JULIANS

Málta
498 000 Ft-tól/fő

DOLMEN RESORT****- QAWRA

Málta
499 000 Ft-tól/fő

HYATT REGENCY MALTA***** - ST. JULIANS

Málta
499 000 Ft-tól/fő

THE WESTIN DRAGONARA RESORT ***** - ST. JULIANS

Málta
529 000 Ft-tól/fő