Élmények a világ körül

Keresés

Tel Aviv top - OTP Travel
Íme szubjektív TOP listánk a lenyűgöző, mindig nyüzsgő Tel Aviv látnivalóiból!

Tel Aviv top látnivalói

Tel Aviv az állandó nyüzsgés városa. Éjjel- nappal változatos programok, izgalmas kiállítások, kulináris élvezetek, nívós boltok, zegzugos óvárosi utcácskák várják az ide látogatókat, a kellemes mediterrán klíma pedig már csak ráadás. Szubjektív TOP listánk:

Jaffa, az Óváros

Egyetlen tel-avivi utazás sem lehet teljes egy óvárosi séta nélkül. Jaffa a világ egyik legősibb városa és kikötője. Az Óváros olyan hangulatot áraszt, mintha visszpörgették volna az idő kerekét. Itt található az Ilana Goor Múzeum és a Jaffa Látogató Központ, a művészet szerelmesei válogathatnak a jobbnál jobb művészeti galériák között, a piacok és az éttermek pedig további pluszt adnak a különleges hangulathoz. Művészek, dizájnerek és ínyencek sereglenek Tel Aviv legfelkapottabb negyedébe, amely egyben Izrael legfontosabb kereskedelmi központja is. Óratornya, bolhapiaca, a Kívánság-híd és a régi kikötő szintén a fontos látnivalók közé tartozik. A negyed egyik legkülönlegesebb helye mégis a NaLaga’at Center, ami nem más, mint egy muszlim-keresztény-zsidó vallású süket és vak művészek által üzemeltetett kulturális központ.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Neve Tzedek

A Neve Tzedek nevű városrész Tel Aviv legkellemesebb negyede. Jaffa után ez volt az első városrész, amely megépült, 1887-ben európai zsidó telepesek népesítették be. Az épületeket a 80-as évektől kezdődően gyönyörűen felújították, építészete igazán figyelemre méltó. A modernizált régi épületek közt, a keskeny utcákon galériák, dizájner üzletek és éttermek nyíltak. Tegyünk egy hangulatos sétát és fedezzük fel a környék izgalmas épületeit!
A Chelouche Ház volt a negyed első épülete, 1886-ban épült, ma egy művészeti galériának ad otthont, ahol ideiglenes kiállításokat tartanak. A ház tetejéről csodás kilátás nyílik az egész városrészre. A Rokach Ház szintén Neve Tzedek első épületei közé tartozik, a Suzzane Dellal Központ pedig Tel-Aviv táncközpontjaként ismert, ez ahíres Bat-Sheva tánccsoport otthona, udvara pedig egyszerűen lenyűgöző.
A negyed déli részén pedig a Tachana nevű szépen felújított egykori vasútállomás van, ami ma kulturális- és bevásárló központként funkcionál.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Tel-avivi Művészeti Múzeum

Izrael legnagyobb múzeuma a város legfontosabb látnivalói közé tartozik. Az ultramodern épület kifinomult építészeti megoldásaival tökéletes otthona az itt kiállított műalkotásoknak. Degas, Monet, Van Gogh, Henry Moore, Picasso, Jackson Pollock, valamint izraeli művészek alkotásait tartalmazza a gyűjtemény. Különleges fotókollekcióvall is büszkélkedik a múzeum, és nagyon nívósak az időszakos kiállításai is, amelyek elsősorban a legtehetségesebb izraeli művészek munkáit mutatják be. A múzeumnak van egy kis mozija is, ahol sok külföldi művészfilmet mutatnak be.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda
Forrás: By צילום:ד"ר אבישי טייכר, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17623364
 

Carmel Piac

A Carmel piacra akkor is érdemes kilátogatni, ha nem feltétlenül szeretnénk vásárolni. Illatos fűszereket, szárított és friss gyümölcsöket, a tenger gyümölcseit, ruhaneműket, ajándékokat szerezhetünk be a színes forgatagban. A helyi árusok hangosan kínálják portékájukat, mérete ellenére egyedi, barátságos hangulata van a hatalmas piacnak. Ha már telítődtünk a látvánnyal, akkor az egyik trendi kávézóba vagy gourmet éttermbe beülve kipróbálhatunk néhány helyi kulináris különlegességet.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Bauhaus séta

Tel Aviv és a Bauhaus építészet közé akár ki is tehetnénk az egyenlőségjelet. A városban a Bauhaus építészet számtalan emlékét csodálhatjuk meg, a 4000 tel-avivi Bauhaus épületnek köszönhetően a város felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára. Ezt a stílust a letisztult, egyszerű formák, funkcionalitás jellemzi, nincs felesleges dekoráció és a fehér szín dominál. Innen ered a „Fehér város” kifejezés, mellyel Tel Avivot gyakran illetik. A Bausaus mozgalom idén ünnepli centenáriumát, az évfordulót remek programokkal ünneplik. Részt vehetünk ingyenes Bauhaus sétákon, ahol megmutatják a város azon részeit, ahol a legtöbb ilyen épülettel találkozhatunk. Ezek közé tartozik a Rothschild Blvd. és a közelében fekvő Shenkin nevezetű városrész, a Dizengoff, a Bialik, a Mazeh és a Kalisher utcák. A Bauhaus Centerben (77 Dizengoff St. ) kitűnő könyveket, képeslapokat lehet vásárolni, és a kapcsolódó programokról is készséggel nyújtanak felvilágosítást.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Hayarkon Park

Tel Avivtól északra fekszik a város 3,4 négyzetkilométer területű zöldterülete, a Hayarkon Park. A méltán népszerű parkban mindent megtalálunk, ha egy kis nyugalomra és friss levegőre vágyunk. Vannak itt játszóterek, botanikus kertek, mini állatkert, madárház, vízi vidámpark, kisvasút gyerekeknek és mesterséges tavak, ahol még vízibicikilizhetünk is. Ha aktívabb kikapcsolódásra vágyunk, akkor végigtekerhetünk az 5km hosszú kerékpárúton, de van kosár- foci-, tenisz- és baseball pálya is. Követhetjük a parkban a Yarkon folyót is, ami a Földközi-tengerbe ömlik.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Nahalat Binyamin kézműves piac

Keddenként és péntekenként – délelőtt 10-től naplementéig – tartják a Nahalat Binyamin művészeti és kézműves piacot Tel Avivban. Több mint 220 kézműves és művész árulja itt alkotásait, érdemes itt ajándékot vásárolni az otthoniaknak. A nyüzsgő művészpiacon az egyetlen szabály, hogy az árusok csak saját készítésű portékákat kínálhatnak. Van itt kézzel festett selyemkendő, fűszerekből és gyümölcsesszeciákból gyúrt szappan, üvegből fújt szélhárfa, drótból hajtogatott portré, és persze számtalan ékszer a legkülönlegesebb és különfélébb anyagokból, az újságpapírtól az acélhálón át egészen a műanyagig. Mivel ez egy szabadtéri piac, ezért gyakran szórakoztatják bohócok, zenészek és utcai előadóművészek a nagyérdeműt.

Azrieli Csillagvizsgáló

Izrael legmagasabb épületének 49. emeletén található az Azrieli csillagvizsgáló, ahol megnézhetünk egy 3D-s filmet Tel Avivról és audio guide segítségével megismerhetjük a város legfontosabb és legszebb látnivalóit. Az épületből csodálatos kilátás nyílik a metropoliszra, érdemes felkeresni. Van itt még ajándékbolt és gyakran tartanak időszakos művészeti kiállításokat is. A csillagvizsgáló egész héten várja a látogatókat.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Bialik utca

A kis utcácskában három történelmi jelentőségű épület is található, igazi csemegék a kultúra szerelmeseinek. Reuven Rubin háza ma múzeum, tele festményekkel és Tel Avivot ábrázoló régi fényképekkel. Az utca mentén a Bialik-ház Chaim Nachman Bialik költő rezidenciája volt, most az élete és munkássága előtti tisztelegve tárlatot rendeztek be benne. Az eklektikus építészet kiemelkedő példája Tel Aviv történelméből is őriz fontos és izgalmas dokumentumokat. Az utca túloldalán található Tel Aviv első városháza. A Beit Hair egy gyönyörű szerkezet egy félig titkos téren egy dekoratív szökőkúttal.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Rabin tér

A Jichák Rabin egykori miniszterelnökről elnevezett tér, a város ikonikus helye. Itt található a városháza épülete, valamint a meggyilkolt Rabin emlékműve. A tragikus sorsú miniszterelnök az izraeli-palesztin békefolyamatok szimbólumává vált. Maga a tér hatalmas, a helyiek gyakran gyűlnek itt össze, a nyugágyakat ingyen lehet használni.

Tengerparti sétány

A nemrégiben felújított sétány Tel Aviv tengerpartja mentén fut. Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek a parton ingyenesen használható edzőgépek állnak rendelkezésre, vagy a pálmákkal, parkokkal és pihenőkkel övezett hangulatos tengerparti sétányon futhatnak, kerékpározhatnak, mint ahogy azt sok helyi lakos is teszi. A nyári hónapokban a frissítő fürdőzésé a fő szerep, de az itt sorakozó kávézók, bárok, éttermek miatt is érdemes kilátogatni ide.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Street art

Tel Avivban lépten-nyomon hatalmas utcai műalkotásokba botlik a járókelő, különösen a város déli része van tele van néhány lenyűgöző munkával. A legjobbak a Florentin városrészben találhatók, egy street art túra tökéletes kiindulópontja lehet ez a környék. Ilyen túrára magunk is indulhatunk, de szerveznek is ilyen tematikus kirándulásokat. Sőt! Ha időnk engedi graffiti tanfolyamon is részt vehetünk, becsatlakozhatnuk egy-egy projektbe. Egyes művészek itt szinte hősnek számítanak, nagy becsben tartják őket, elismerik tehetségüket.

Tel Aviv Top - OTP TRAVEL utazási iroda

Kapcsolódó ajánlatok:


IZRAEL ÖRÖKSÉGE

Izrael
érdeklődésre

IZRAEL – A SZENTFÖLD FELFEDEZÉSE I.

Izrael
678 000 Ft-tól/fő

IZRAEL – A SZENTFÖLD FELFEDEZÉSE II.

Izrael
816 000 Ft-tól/fő

IZRAEL - JORDÁNIA

Izrael, Jordánia
929 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS IZRAELBEN

Izrael
1 298 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00