Rougaille

A Rougaille klasszikus mauritiusi étel, amely alapvetően egy paradicsom-alapú szószból áll. Az ízesítésre felhasznált fűszerek lehetnek például a gyömbér, a chili, a koriander, a hagyma vagy a currylevél. Az étel rendkívül sokoldalú, tehát a szósz elkészítése után hal, hús, tenger gyümölcsei vagy zöldségek adhatók hozzá, a személyes igényektől függően.
A sziget egész területén a rougaille számos variációjával találkozhatunk, gyakorlatilag minden családnak megvan a saját receptje. Rizzsel és friss salátával tálalják.
Daube de poulet, a mauritiusi csirke

A mauritiusi csirke más néven a daube de poulet népszerű francia eredetű mauritiusi étel, amely különféle fűszerekkel, gyömbérrel, hagymával és fokhagymával sült csirkén alapszik. A húst gazdag paradicsomos csilis szósszal tálalják. Eredetileg a francia telepesek hozták magukkal a klasszikus daubet Mauritiusra. Az idő múlásával a helyiek marhahúst csirkével cserélték fel.
A szigeten a daube de poulet-t általában rizzsel tálalják.
Farata

A Farata az indiai paratha mauritiai verziója, réteges, pelyhes, serpenyőben sült tészta. Három alapvető összetevőből áll: lisztből, vízből és olajból. A faratákat hagyományosan meleg, fűszeres curryszósszal vagy chutney-val tálalják.
Dholl puri

A Mauritius Dholl Puri hasonlít a tortilla-hoz, de sárga hasított borsóval készül. A tésztát mindenféle curry (édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel) és pácolt zöldség köré tekerik. Népszerű utcai étel Mauritiuson, amely eredetileg Indiából származik, de mára már a mauritiusi konyha fontos elemévé vált.
Hakkien

A Hakien ízletes mauritiusi étel, amely leginkább a kínai tavaszi tekercsre emlékeztet. A gazdagon töltött tészta olyan töltelékkel kerülhet az asztalra, mint a fűszeres sertéshús, garnélarák, zöldségfélék vagy csirkehús. Általában előételként szolgálják fel, chili-fokhagymás mártással vagy chutney-val.
Kapcsolódó ajánlatok:












