Élmények a világ körül

Keresés

Skócia jóval több kincset rejteget, mint azt gondolnánk! A skóciai célpontok top 10-es listáját a The Telegraph utazás mellékletének szakértői szedték csokorba. 

Skócia top 10 - Amit Skóciában látni kell!---

Edinburgh
Mindenek előtt Edinburgh. Nem kérdés, a skóciai látogatás első útja ebbe a lendületes, mégis mindig elegáns városba kell, hogy vezessen. Nem véletlen, hogy e csodálatos település falai között született meg annak idején Dr. Jekyll és Mr. Hyde története hiszen a sokarcú Edinburgh magával ragadja az emberi képzeletet. Legizgalmasabb arcát a Hogmanay vagyis az újév és a nyári művészeti fesztivál idején mutatja.

Glasgow - Skócia
Glasgow
Glasgow a város, ahová vissza kell térni, állítják rajongói. Az egykori brit gyarmatbirodalom második legjelentősebb kereskedelmi központja a gyarmati rendszer felbomlása után újradefiniálta magát, ami egészen tökéletesen sikerült. Mindig nyüzsgő kulturális központtá nőtte ki magát, ahol a a zene, a képzőművészet, a színház és a design szeretete és jelenléte a mindennapok részévé vált. A vörös és fehér homokkő házai, palotái mellett a XXI. század minőségi építészetének jellegzetes darabjai fantasztikus hátteret biztosítanak a mindig szívesen bulizó glasgowiak mindennapjainak.

Hebridák - Skócia
Külső-Hebridák
Skócia talán nem a legkézenfekvőbb választás, amikor tengerparti nyaralást tervezünk, de a Hebridákhoz tartozó 15 sziget csodálatos, homokos partjainak látványa bizony igencsak elbizonytalaníthatja az embert. Luskentyre, Scarista, Traigh Lingeigh,Traigh Hornais, Hosta Beach, West Beach és még sorolhatnánk azokat a partszakaszokat, amelyeket feltétlenül látni kell!

Hebridák - Skócia
Belső-Hebridák
A 79 szigetből álló csoport 35 tagja lakott, amelyek egyike-másika valóságos kis ékszerdoboz.
Iona a béke szigete, a festői szépségű kolostora 60 skót, ír és norvég király temetkezési helyéül szolgált. Islay szigete a wishky imádók paradicsoma, 8 főzdéjében a hagyományos módon készítik a közkedvelt párlatot.
Jura Nagy-Britannia egyik legérintetlenebb területe. Az alig 200 lakosú sziget számtalan állat- és növényfaj számára jelenti az utolsó néhány megmaradt lakóhely egyikét. Mull szigete impozáns hegyeivel, a színes part menti házairól ismert Tobermoryval, Calgary kristálytiszta vizű, aranyszínű homokkal borított tengerpartjával ragadja meg az ide látogató szívét.

Skye - Skócia
Skye
Belső-Hebridák legnagyobb szigete Sky megérdemel egy külön bejegyzést. Az Elgol köves partjáról a legszebb a kilátás a Black Cuillin hegy ormaira. Sky szigete varázslatos természeti értékeivel, tiszta vizű patakjaival, virágok borította, dús mezővel rabul ejti a látogatót. Májusban és június első felében érdemes időzíteni a látogatást, a táj ekkor mutatja a legszebb arcát.

Cairngorms - Skócia
Cairngorms Nemzeti Park

A kimondottan hűvös vidék a túrázók és a kerékpározók paradicsoma. Jól kiépített utakon és hegyi ösvényeken keresztül fedezhetjük fel a számos veszélyeztetett állat és növényfaj lakóhelyéül szolgáló nemzeti parkot.

Glencoe - Skócia
Fort William és Glencoe

Fort William a skót felföld második legnagyobb városa népszerű „indulási pont” a túrázók és a környék csúcsait meghódítani készülő hegymászók körében. A közelben található ugyanis a Ben Nevis csúcs, amely a Brit-szigetek legmagasabb hegye egyben a helyiek szerint Skócia legkísértetiesebb pontja. A 82A főút közelében fekvő Glencoe-völgye a látogatók többségét magával ragadja, itt gyakran összeér a pokol a mennyországgal – vallják a helyiek, hiszen a látvány valóban lenyűgöző, amikor a völgy felett oszló felhőzeten alászökik a napsugár.

Orkney - Skócia
Shetland és Orkney
Skócia legészakibb szigetei. Shetland és Orkney természeti szépségeivel, ősi kultúrák ma is élő hagyományaival, régészeti kincseivel vonzzák a turistát. Ha nyugalmat, békét, természetközelséget keresünk remek célpont a két északi sziget.

Arran - Skócia
Arran

Isle of Arran – Skócia miniatürizált változata. Minden helyben van, amit Skóciában „nagyban találunk meg”. Dombok és völgyek, vadabb hegyvidéki táj, apró tengerparti falvak, és persze szeszfőzde.

Ardnamurchan-félsziget SkóciaArdnamurchan-félsziget
Festői szépségű tengerpartok, meghökkentően fehér színű homokdűnék és éjfekete sziklák váltogatják egymást amihez az akvamarin színű tenger szolgáltat egyedülálló hátteret – fotósok, művészek és természetimádók paradicsoma.

Kapcsolódó ajánlatok:


SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
379 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

LONDON VARÁZSTANONCOKNAK

Egyesült Királyság
379 000 Ft-tól/fő

SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Egyesült Királyság
749 000 Ft-tól/fő

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00