Élmények a világ körül

Keresés
 
Tajvan utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Különleges kalandok várják a gyönyörű Tajvanon!

Tajvan

Úti célok Tajvanon

A csendes-óceáni szigetország, Tajvan – hivatalos nevén Kínai Köztársaság egyike az ázsiai tigriseknek, a térség legdinamikusabban fejlődő államainak. Volt holland és spanyol gyarmat, állt kínai és japán fennhatóság alatt, ám kevesen tudják, hogy őslakosai mintegy 8 évezrede léteztek a szigeten, jóval megelőzve a XVII. században ide érkező, első telepesekként nyilvántartott han kínaiakat. Tajvanon jelenleg 14 aboriginal törzs él, kik a lakosság mintegy 1,8%-át alkotják, kulturális örökségük felbecsülhetetlen értékű.
A vibráló Tajpej megkerülhetetlen és kihagyhatatlan város egy tajvani utazás során. Tajvan fővárosaként az ország ipari, pénzügyi központja és a gyors gazdasági fejlődés egyik motorja, miközben mára a világ egyik legjelentősebb high-tech technológiai központjává vált. Buddhista, taoista templomok, vörös kapus szentélyek, recsegő padlójú japán udvarházak, csillogó üveg felhőkarcolók, zöldellő parkok kontrasztja nyűgözi le itt az utazókat. A múzeumok is meglepő élményekkel szolgálnak, itt van például a Taipei Nemzeti Palotamúzeum, mely a kínai műkincsek páratlanul gazdag gyűjteménye: 700000 darab, mintegy 8000 évet átölelő kiállítási tárgy otthona a neolitikustól a modern korig. Az emblematikus Taipei 101 a világ ötödik legmagasabb épülete, csodálatos ötvözete a modern és a pagoda stílusú építészetnek, mely optikailag megnöveli amúgy sem csekély, 509 méteres magasságát. Tajpej nagy fürdőkultúrára tekint vissza, a Beitu negyed híres gyógyfürdői feltöltődést kínálnak egy fárasztó városnézés után. Este az éjszakai piacok és az isteni éttermek és kifőzdék nem engedik, hogy időben álomra hajtsuk a fejünket. Tajpej ma egy kifinomult, modern metropolisz, mely őrzi hagyományait, nem felejti történelmét.
A városi parkokon kívül a vidék harsogó zöldjei is kirándulásra hívogatnak. A hegyek közé ékelődött Jiufen csodaszép városkája, a tükörsima, békés Nap-Hold tó, a meghökkentő szépségű Taroko-kanyon vagy a Maokong régió hullámzó teaültetvényei, vagy a festői tengerpartok mind olyan szépségek, melyekért érdemes Tajvanba látogatni!

Az utazásra legideálisabb hónapok március-május és szeptember-november között vannak, ilyenkor kellemes, 20 Celsius fok körüli hőmérséklet a jellemző. Június-október között a tajvani tájfun szezonja van, így az az időszak kerülendő. A legtöbb eső májusban és júniusban esik, míg a nyári hónapokban mennydörgéssel kísért délutáni esőzések jellemzők. Repülési idő Tajpejbe kb. 16 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


TAJVAN - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Kína
érdeklődésre

Fontos információk

 • Vízum

  Tajvan (Kínai Köztársaság)

  Főváros: Tajpej
  Legnagyobb város : Tajpej
  Nyelv: mandarin
  Államforma: elnöki köztársaság
  Terület: 36 191 km2
  Népesség: 23 593 794 (2019-es népszámlálás)
  Népsűrűség: 652 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 50 500 (2017-es adat)
  Hivatalos pénznem: tajvani új dollár (TWD)
  Időeltérés: +7 óra (UTC+8)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 110V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +886
  Internet TLD: .tw

  Magyar állampolgárok a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Tajvanra. A vízummentes tartózkodás ideje legfeljebb 90 nap.
 • Elérhető külképviselet/ek

  A külképviseleti feladatokat a tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda (Hungarian Trade Office), illetve a budapesti Tajpej Képviseleti Iroda (Taipei Representative Office) látják el. Mindkettő rendelkezik konzuli és külgazdasági szekcióval.
  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Tajvanon a közbiztonság nemzetközi összehasonlításban is nagyon jó, külföldiek sérelmére elkövetett súlyosabb bűncselekmények évek óta nem történtek. A szigeten a közbiztonsági helyzet kiegyensúlyozott. Különösen kockázatos ország-, vagy városrészek nincsenek.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Tajvanon az egészségügyi ellátási rendszer nagyon fejlett. A higiéniás körülmények ázsiai összehasonlításban a legjobbak közé tartoznak. Ugyanakkor a trópusi időjárás, az eltérő étkezési és ételkezelési szokások következtében javasolt az elővigyázatosság. Utasbiztosítás megkötése feltétlenül javasolt!
  A csapvíz jó minőségű, de fogyasztása nem ajánlott a fertőtlenítő anyagok magas koncentrációja miatt.
  Az aktuális egészségügyi helyzetről, beleértve a koronavírusos megbetegedéseket, az alábbi weboldal nyújt angol nyelven napra kész tájékoztatást: https://www.cdc.gov.tw/En
  A védőoltásokkal kapcsolatban kérjük, érdeklődjön az Intermed Oltóközpont oldalán: https://oltokozpont.hu/hu
   
 • Tudnivalók Tajvanról

  Időjárás: Tajvan időjárását a magyarországi kora nyárhoz hasonló tavasz és ősz, valamint enyhe, változóan csapadékos tél jellemzi. A legalacsonyabb hőmérséklet sem szokott 10 Celsius fok alá süllyedni. A június és szeptember között tartó nyár trópusi jellegű, meleg és párás. Augusztus és október között a legnagyobb a tájfun veszély.

  Közlekedés: Tajvan fejlett közlekedési hálózattal, a fővárosban és a nagyvárosokban kiváló tömegközlekedéssel rendelkezik (a metrón a megállókat angol nyelven is feltüntetik). Az utak jó minőségűek, ugyanakkor problémát jelenthet, hogy a városokon kívül a feliratok általában már csak kínai nyelvűek. A gyorsvasúti (300km/h) összeköttetés mellett, a sziget minden fontosabb városa, nevezetessége belföldi repülőjáratokkal is elérhető. A magyar jogosítványt a tajvani hatóságok nem fogadják el, a Tajvanra látogatók érvényes és a tajvani hatóságok által elfogadott kategóriájú nemzetközi jogosítvány birtokában vezethetnek.

  Biztosítás: A Tajvanra látogatóknak feltétlenül javasolt utasbiztosítás megkötése, a tajvani partnerbiztosítók elérhetőségéről ajánlott előzetesen tájékozódni.

  Viselkedés, szokások: Tajvanon a taoizmus és buddhizmus és azok helyi változatai dominálnak. A tajvani emberek rendkívül segítőkészek, érdeklődőek és kulturáltak. A tisztaság megőrzése fontos, szemetelni, tömegközlekedési eszközön ételt, italt fogyasztani, rágózni tilos! Az ázsiai kultúrában a nyilvános orrfújás udvariatlanságnak számít.
   
 • Térkép

Inspirációk

Izmir | Antalya | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
Az ősi Szmirna ma Törökország harmadik legnagyobb városa. Izmir igazi kozmopolita metropolisz, amely tele van ókori csodákkal. Ismerje meg velünk!

Aszpendosz csodája | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
A Törökország Antalya tartományában fekvő ősi Aszpendosz leginkább a színházáról ismert, amely a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori építménye.

Antalya kincsei | Törökország | OTP Travel Utazási Iroda
Ókori görög és római romok, vízesések és túraútvonalak, erdők és hegyek: Antalya a kalandvágyók igazi paradicsoma.

10 varázslatos török csemege | OTP Travel Utazási Iroda
Baklava, kazandibi, lokma, tulumba és még sok finom desszert... Lessen be a török cukrászmesterek konyháiba!

10 török húsétel, amit ki kell próbálni! OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiai kalandozás Törökországban. Kebab, de milyen? Dolma, kofta, sarma... Kóstoljon bele a török konyha húsos finomságaiba!

Üzbegisztán | Szamarkand | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A mecseteiről és mauzóleumairól ismert Szamarkand Üzbegisztán legismertebb települése, egyúttal az ország második legnagyobb városa is.

Üzbég finomságok | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Üzbegisztánba látogat, ezeket az egzotikus közép-ázsiai ízeket mindenképpen meg kell kóstolnia!

33 érdekes tény Üzbegisztánról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Üzbegisztánban a turisták legkedveltebb programjai a tevetúrázás, a túrázás, a madármegfigyelés, a rafting és a síelés. Ezen kívül elárulunk még 32 érdekességet erről a fantasztikus országról.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!