Élmények a világ körül

Keresés

VILÁGVÉGE ÉS USHUAIA - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Világvége és Ushuaia

Tudták, hogy létezik „hivatalosan” is világvége? Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni, mely a világ legdélebben fekvő városa és jól csengő jelzője nem csupán marketingszöveg. Ushuaiatól délre ugyanis már az Antarktisz vár, innen indulnak felfedezőútjukra a kutatócsoportok és antarktiszi hajóutak.

Ushuaiai fekvésére a festői jelző szerény kifejezés: a monumentális hegyek és az óceán által közrefogott városnak a színesre festett faházak adnak karakteres jelleget. A természet itt egészen kivételes látnivalókkal örvendezteti meg az utazót: a Tierra Fuego Nemzeti Park vadregényes és ritka fajokból álló növény-és állatvilágával, az apró, környező kis szigeteken élő madár- fóka- és pingvinkolóniákkal, a méltóságteljes bálnák látványával.

A világvégére is sok látnivaló emlékeztet: a kb. 30 000 km hosszú Pán Amerikai autópálya vége, a postahivatal, ahonnan „világvége” bélyeggel felcímkézett képeslapot küldhetünk barátainknak, a „Fin del Mundo” vonat, mely egykor fegyencjárat volt, az Ushuaiában lévő Világvége Múzeum és a piros-fehér csíkos világítótorony jellegzetes képe is a Beagle-öbölben.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 199 000 Ft/fő

További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00