Élmények a világ körül

Keresés

Uganda - Murchison Falls Nemzeti Park

Afrika szafari - Murchison Falls Uganda

Uganda - Murchison Falls Nemzeti Park

A Murchison-vízesés és az azonos nevű 3840 km2-es nemzeti park  Uganda északi részén fekszik. Uganda legnagyobb nemzeti parkját a Nílus osztja ketté, a változatos tájképet délnyugaton sűrű esőerdővel borított dombvidék, északnyugaton pedig hullámzó szavanna alkotja. A leglátványosabb a Nílus legfelső szakasza, ahol a folyó a sziklában keletkezett hasadékon szinte robbanásszerűen, zabolátlan vadvízként tör át. Ez a legnagyobb erejű természetes vízfolyás az egész világon: a kőzetek a szó szoros értelmében remegnek tőle. A Nílus igen látványos módon indul útjára: a vízesés tetejénél 7 méteres hasadékon át 43 méteres mélységbe zúdul alá. 1864-ben Sir Samuel Baker volt az első európai, aki ezt a lélegzetelállítóan szép vízesést megpillantotta.
Különleges állatpopulációk láthatóak ezen a területen, többek között papucscsőrű madarak, zsiráfok, elefántok,krokodilok, vízilovak, bivalyok és számos antilopfaj él itt, de egyre többször kerül a turisták szeme elé az oroszlán is. A Nílus pedig Afrika legsűrűbb víziló- és krokodilpopulációinak otthona.
A közúton közlekedők Paaranál szelik át a Nílust, ezt reggel 7 és este 7 között tehetik meg. De repülővel is lehet érkezni, Pakubaban van leszállásra alkalmas hely, innen mindössze 19 km Paara. Kampalaból egy bő 5 órás autóúttal kell számolni. A legtöbb szabadidős program a Nílushoz kapcsolódik, így rafting-, horgász-, és hajótúrák széles választéka várja az ide érkezőket. De az sem fog unatkozni, akit kevésbé vonzanak a vizes attrakciók, ők hegyikerékpározás, lovaglás vagy quadozás közül választhatnak. A Raftafrica oldalán (http://raftafrica.com/site/other-activities.html) az összes kaland részletes leírása és ára megtalálható.
 

Kapcsolódó ajánlatok:


UGANDA

Uganda
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
1 650 000 Ft-tól/fő

További ajánlatok:

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00