Élmények a világ körül

Keresés

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Katalógus ár: 1 099 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

A 66-os út - az amerikai álomút
egyéni körutazás bérautóval, 15 éjszaka szállással

Route 66 - az országot átszelő 3940 km hosszú aszfaltcsík, amelyen végig utazni mindig is egyet jelentett: keresni az új lehetőségeket, vállalni a kalandot és a megpróbáltatásokat! Aki látta a Szelíd motorosok című filmet, az biztos legalább egyszer ábrándozott arról, hogy nekivág a szabadság ígéretét magában rejtő Route 66-nek. Bár Los Angelesből kelet felé haladva, azaz „visszafelé" is lehet teljesíteni a távot, a klasszikus útvonal mégis a nyugati irány, így a legjobb Budapest-Chicago / Los Angeles - Budapest útvonalra lefoglalni a repülőjegyet.
A 66-os út ma összes történelmi viszontagsága ellenére teljes hosszában járható. Az egykori útpályát mindenhol felújították, így az azon autózó vagy motorozó kalandor igazi retró utazáson érezheti magát, minta visszaforgatták volna az idő kerekét. Az új útszámozások miatt térképen nehéz megtalálni, a Los Angelest és Chicagót összekötő eredeti 66-os út ma különböző interstate utakon található. A Route 66 meghódítása és felfedezése életre szóló élmény. Olyan utazás ez, amikor nem útikönyvekben szereplő nevezetességeket keres az ember. A 66-os út legenda, szimbólum, maga az amerikai életérzés. S aki idáig csak a gondolattal játszadozott el, de nem szánta rá magát a nagy utazásra, ne habozzon: korosztálytól függetlenül bármikor bárki belevághat, s az élmény, amit nyújt, garantáltan életre szóló!
Bár a 66-os út megtételének klasszikus módja a Harley Davidsonos utazás, ajánlatunk a gyermekes családokra is gondolva gépkocsis közlekedést tartalmaz. Természetesen motorkerékpárra is örömmel adunk ajánlatot bármilyen egyéni igény szerint. A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az ár változhat. A kiemelt nyári szezonban a helyek telítettek, így a foglalás mielőbbi megtétele szükséges.

 

Ajánlott program


USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

1. nap:

Megérkezés Chicagóba a menetrend függvényében. Utazás egyénileg a chicagói szállodába. Szállás Chicagóban.

2. nap: Chicago

Ismerkedés a „szeles várossal”, az Egyesült Államok harmadik legnépesebb városával. A Michigan és az Adams sarkán „kötelező” megállni, hiszen ez a történelmi 66-os út kiindulási pontja. Az 1923 óta fennálló Lou Mitchell's-ben egy jó kávé és reggeli szintén hozzátartozik a nagy utazás megkezdéséhez. Érdemes egy sétát tenni a tóparton vagy kerékpározni a parkokban, s fejest ugrani a város csodálatos látnivalóiban és építészeti kincseiben, beleértve az államok második legmagasabb épületét, a Willis tornyot. Szállás Chicagóban.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

3. nap: Chicago-St. Louis (kb.480 km)

A bérautó felvételével ezen a napon kezdetét veszi a felejthetetlen utazás: az USA átszelése a Historic Route 66-on. Ezen a legendás úton, mely Amerika jellegzetes, érintetlen tájain halad, az ország egyik legnagyobb, legrégebbi és legkülönlegesebb helyszínén. Az út végtelen búzamezőkön és prériken keresztül vezet Chicagóból St. Louisba, Missouriba. Útközben érdemes megállni Wilmington leginkább fényképezett „állampolgáránál", a 66-os út egyik karakteres látnivalójánál, a 30 láb magas, zöd, sisakos, ezüst űrhajót a kezében tartó Gemini Giant szobránál, aki a 60-as évek Gemini-űrrepülési programjáról neveztek el. Pontiac-ban található a Route 66 Hírességek csarnoka és múzeuma, mely az egykori tűzoltóállomás épületében talált otthonra. Ezt követően elidőzünk egy remek almás pite mellett az Old Log Cabin Inn-nél, amit egyszerűen felemeltek és megfordítottak, amikor az új főút elkészült és a forgalom már ott nyüzsgött nyugat felé. A következő állomás, Atlanta sem marad óriás nélkül, a Bunyan Giant 19 láb magas Paul szobra hatalmas hot dogot tart a kezében. Springfieldben muszáj betérni a Route 66 egyik emblematikus éttermébe, a Cozy Dog Drive-In-be és megkóstolni a híres „cozy dog” -ot, mely egy hot dog különlegesség. Lincolnban a Lincoln Home National Historic Site őrzi Abraham Lincoln és az Egyesült Államok fontos emlékeit. A mai napon megtett út végállomása St. Louis városa, melyet a Route 66 legendás utazóinak nyomdokain lépkedve fedezhetnek fel. A város számos történelmi hely mellett a Gateway Arch-csal, az ország legmagasabb emlékművével és a Budweiser Sörgyárral is büszkélkedik. Szállás St. Louisban.

4. nap: St. Louis – Springfield (kb. 350 km)

Folytatódik a legendás 66-os út Missouri déli részén, az Ozark hegység festői tájain haladva Springfield irányába, mely a 66-os út „szülővárosaként” tartanak számon. Nyugati irányba haladva az erdők találkoznak a prérivel, és sok ezer természetes barlangot rejt a föld mélye. Az egyik leghíresebb a Meramec-barlang, ahol a hírhedt bandita, Jesse James bujkált a vadnyugat hőskorában az őt üldöző sheriffek elől. A barlangtúra kb. másfél óra, akinek ez hosszú idő, az csónakázhat a Meramec folyón. Fanningban járva a világ legnagyobb hintaszéke látható, mellette Cubában pedig jólesik megpihenni a Missouri Hick BBQ éttermében, ahol a környék legfinomabb füstölt húsai kóstolhatók. A Devil`s Elbow csodálatos vidékén az 1870-es években a fakitermelők itt úsztatták le az árut, de a Big Piney folyó homokpadja állandóan megakasztotta a szállítmányt, ekkor kapta a nevet a vidék. Lebanonban az ’50-es éveket idéző Route 66 Múzeum és a vintage autóiról híres Munger Moss Motel nyújt érdekes látnivalót. Szállás Springfieldben.

5. nap: Springfield – Tulsa – Oklahoma City (kb. 520 km)

A legtöbb kilométert megtevő nap Kansas délkeleti sarkát szeli át az Oklahoma City felé vezető úton. Ezen az úton indultak el nyugat felé az 1930-as válságos években az oklahomai családok a jobb jövő és lehetőségek reményében. A történelmi 66-os út ezen szakasza a legrégibb, s az út porához az őslakosok és a cowboyok legendái tapadnak. A táj változatos: a dimbes-dombos vidéken haladó utat tölgy- és szilfák szegélyezik. A Gary’s Gay Parita Sinclair Station a 66-os út egyik ikonikus attrakciója, ahol könnyű belefeledkezni a relikviák böngészésébe. Átkelve a múltszázad 20-as éveiben épült Rainbow Bridge-en, megcsodálható a híd betonnal kiöntött acélszerkezete, mely a maga korában szenzáció számba ment, ma az Egyesült Államok utolsó ilyen fennmaradt ilyen hídja. Miamiban (OK) a Route 66 Vintage Motorcycle Museum Steve McQueen fantasztikus Harley-gyűjteményét rejti, köztük egy 1917-es járgányt is. Catoosha óriási kék cement bálnája a kora ’70-es években épült és a Route 66 egyik jellegzetes látnivalója, környéke kellemes piknik hely. Tulsában a Cyrus Avery Route 66 Memorial hidat a 66-os út „atyjának”, Cyrus Averynek tiszteletére nevezte el a város. Oklahoma Citybe érve, ha időnk még engedi, érdemes elveszni a régi Route 66 hangulatot idéző motelekben, benzinkutakban és régi épületekben. A National Cowboy and Western Heritage Museum egyedülálló létesítménye vadnyugat-rajongóknak kötelező látnivaló! Szállás Oklahoma City-ben.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

6. nap: Oklahoma City – Amarillo (kb. 420 km)

Az út Amarillo irányába folytatódik, a lapos Texas Panhandle vidékén, ahol a Nagy Síkság bivalyos prérijein egykor a Kiowa és Komancs indiánok laktak. Ez maga a „valódi Texas”! Clinton irányába, nyugat felé haladva látható a Póniló-híd, ami arról kapta a nevét, hogy a hídpillérek pónilovakra hasonlítanak. Clintonban, a Route 66 Múzeumban a 66-os út hat évtizedes történelme tekinthető meg. Shamrockban, a régi Route 66 és az S Highway 83 kereszteződésénél ismét egy ikonikus látnivaló vár: az U Drop Inn Conoco épülete, melynek építészeti stílusa igazi szenzáció volt a 30-as években. A szögesdrót múzeumtól pár sarokra található Texas első benzinkútja, mellette néhány ottfelejtett régi autóval. S innen már csak egy kőhajítás Mec Lean, ahol az első Philipps 66 benzinkút tekinthető meg, a Red River Steakhouse-ban pedig az éhes utazó lakhat jól. Az úton megint két „óriás” látható: Groom elferdült, érdekes víztornya, és hatalmas, 58 méter magas kőkeresztje, mely még 32 km-ről is jól látszik, s a nyugati félteke legnagyobb keresztje. Amarillóba érve érdemes megint átadni magunkat a steak-élményeknek, s erre nincs jobb hely, mint a vadnyugati idők hangulatát idéző Big Texas Steak ház. Az igazán bátrak benevezhetnek az ingyenes és gigantikus kb. 2 kg-os steak, valamint saláta és italmenü elfogyasztásába. Egy apró trükk persze van a gáláns ajánlatban: a steaket 60 perc alatt kell eltüntetni a tányérról, ha esetleg mégsem sikerül, akkor bizony ki kell fizetni a kb. 100 dolláros árat. Állítólag eddig kb. 20 000 ember próbálta meg és átlagosan minden ötödiknek sikerült is. Szállás Amarillóban.

7. nap: Amarillo-Albuquerque (kb.470 km)

Mielőtt Texast elhagyva Új-Mexikóba folytatódna az utazás, muszáj ellátogatni a világhírű Cadillac farmra, ahol tíz, orrára állított és félig a homokba temetett Cadillac várja, hogy kézjegyüket rájuk grafitizzék a látogatók. Továbbutazás a komancs és tucumcari indiánok földjén. Útközben Glenrio szellemvárosának felfedezése, ahol fél lábbal Új-Mexikóban, fél lábbal pedig Texasban állhatunk. Az órákat 60 perccel vissza kell állítani: ez itt a "Mountain Time Zone". Öt államot már magunk mögött tudva, három még hátra van a fantasztikus utazásból, mely Tutumcarin át vezet: aki szereti a dínókat, nézze meg a dinoszaurusz múzeum kiállításait, ahol fosszíliák, csontvázak is láthatók. Albuquerque-be érve kitűnő választás vacsorára a Route 66 Diner jellegzetes amerikai ételbárja. Szállás Albuquerque-ben.

8. nap: Albuquerque

Új-Mexikó legnagyobb városa a Rio Grande partjainál terjeszkedik és rengeteg izgalmas látnivalót tartogat. A város felfedezését a történelmi belvárossal, az 1706-ban alapított Historic Old Town-nal érdemes kezdeni: a Plazán a spanyol koloniális időkből származó régi épületek eredeti pompájukban ragyognak, a hangulatos éttermekben, boltocskákban jól esik elidőzni kicsit. Albuquerque számtalan múzeuma mellett a BioPark is lebilincselő látványosság az itt található állatparkkal, botanikus kerttel és akváriummal. Este a KiMo Theatre színházi előadásai szórakoztatnak. Szállás Albuquerque-ben.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

9. nap: Albuquerque – Santa Fé - Albuquerque (kb.200 km)

A mai napon alkalom nyílik az eredeti Old Route 66 életérzésének megtapasztalására Új-Mexikó állam fővárosának, Santa Fé-nek meglátogatásával. Noha 1926-ban az eredeti 66-os út tartalmazta Santa Fé városát, 1937-ben kikerült az útvonalból a Santa Rosa és Albuquerque közötti közvetlen útkapcsolat miatt. Mégis, érdemes egy napot szentelni ennek a különleges hangulatú, festői városnak, az Egyesült Államok legrégebbi és legmagasabban fekvő (2134 m) fővárosának, mely egykor pueblo indián falu volt. Számtalan gyönyörű épület és templom, a spanyol gyarmati időkből származó emlékek találhatók itt. A főterén emelkedő Santa Fé Plazát ragyogó pueblo stílusú épületek szegélyezik. Itt minden nap reggel 8 órától indián piac van. A XVII. században épült La Fonda Hotel az USA egyik legöregebb szállodája – ma történelmi hangulatot árasztó luxus szállóként funkcionál. Santa Fé zenei fesztiváljai mellett igazi művészeti központ és fantasztikus múzeumairól is híres: érdemes ellátogatni az Új-mexikói Művészetek Múzeumába, az Amerikai Indiánok Művészeti Múzeumába és a Georgia O'Keeffe Múzeumba. Szállás Albuquerque-ben.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

10. nap: Albuquerque – Holbrook (kb. 380 km)

Ezen a napon elhagyva Új-Mexikót, a nagy utazás Arizona államban folytatódik tovább. Érdemes megállni Gallupban, a határ előtt csupán fél órára, mely a 66-os út egy jeles megállója, ma egy régi vasúti csomópont, ám egykor indián erőd volt. A legendás El Rancho hotelt feltétlenül meg kell örökíteni egy fénykép erejéig. A filmvilág történelmének szelleme lengi át a különleges szállót, ahol olyan sztárok aludtak egykor, mint Katherine Hebpurn, Gregory Peck, Humphrey Bogart, John Wayne és Ronald Regagan – már elnöki minőségében. Az étterem híres hamburgerei az egykori sztárok nevét viselik. A gallupi megálló után átlépjük Arizona határát. A táj ismét változik: a Petrified Forest National Park gyönyörű, színes, 13 000 éves sziklává kövült fái egyedülálló látványt nyújtanak, az erózió lassú folyamata változtatta tömör kővé a gigantikus méretű fákat. A Painted Desert vöröslő sziklaformációinak pompás színe a kövek vas-és mangántartalmának köszönhető, napsütéses időben színei különösen káprázatosak. A parkon hamar keresztül lehet autózni, az út csodálatos tájak mellett vezet. Akinek van kedve, tovább is elidőzhet a holdbéli tájon, a legszebb részek, mint pl. a Kristályerdő, vagy a Szivárványerdő a park túloldalán fekszenek. Holbrookba érkezve a Petrified Wood Shopban beszerezhető néhány kő-szuvenír, mely a csodás nemzeti parkra emlékeztet majd otthon. Joe&Aggie kávézójában mexikói és amerikai finomságok kóstolhatók, a Wigwam Motelnél pedig megcsodálhatók a híres indián sátor alakú lakórészek, melyek az ’50-es évek óta fogadják a vendégeket. Szállás Holbrookban.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

11. nap: Holbrook – Grand Canyon/Williams (kb. 390 km)

Irány tovább nyugat felé, ahol ezen a napon már a Grand Canyon vár! Út közben van Winslow, mely Holbrookhoz hasonlóan még a régi 66-os út városa. Híressége az a sarok, ahol az Eagles 1972-es "Take it easy" című slágerének stopposa áll, a fiktív karakter életnagyságú szobra megtekinthető ma az ominózus sarkon. Meteor City nevezetessége egy 1200 m átmerőjű, 170 m mély, gigantikus, meteorbecsapódás által keletkezett kráter, mely magántulajdonban van, így belépő ellenében lehet megtekinteni. Flagstaffet és Williamst is elhagyva az út a Grand Canyon felé visz, mely bár technikailag nem a 66-os út része, azonban kihagyhatatlan látnivalója az útvonalnak. Érdemes mielőbb ideérni és minél több időt eltölteni a South Rim, vagyis a déli perem felfedezésével. A merészebbek repülhetnek egy helikopteres kört a kanyon felett, a panoráma és az élmény leírhatatlan. Búcsút véve a Grand Canyontól, visszatérés a 66-os úton Williamsbe, a remek városkába, ahol sok ajándékbolt és kávézó vár. Az éhes utazókat a Rod’s Steak House szolgálja ki immár 1946 óta, de a vasútállomás közelében lévő Pine Country Restaurant is jó opció egy kellemes vacsorához. Szállás Williamsben.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

12. nap: Grand Canyon/Williams – Las Vegas (kb. 350 km)

Williams városát és a Grand Canyont magunk mögött hagyva, a történelmi 66-os út leghosszabb megszakítás nélküli szakaszán vezet a legendás Las Vegas városába. Út közben számtalan álmos kis városka csábít megállóra. Az 1895-ben alapított, csupán 250 lakosú Seligman gondosan őrzi a Route 66 szellemét. Épületei szinte mind fennmaradtak a virágzás korából, retro hangulatot árasztva. Tőle nem messze a Hackberry General Store egy eklektikus aranybánya a 66-os útra, a régi jelre és a helyi közúti történelem titkaira vadászóknak. Kingman régi Route 66 kávézói és motelei töretlenül virágzanak, van itt az 50’-es és 60’as évek kincseit rejtő múzeum (Powerhouse Visitor Center), a Mr. D’z hamburgerezője pedig a 66-os út egyik emblematikus helye. A 93-as úton Las Vegas felé véve az irányt, muszáj időt szentelni a fantasztikus Hoover gát, ennek az Arizona és Nevada állam határán, a Colorad folyóra épült erőmű-csodának megtekintésére. Az itt termelt áramot több száz mérföld hosszú villamosvezetékek szállítják a környező városok finomítóiba – többek között a neonvárosba, Las Vegasba is, mely ennek a napnak a végállomása. Az űrből nézve a Las Vegas-i agglomerációs körzet a világ legfényesebb környéke, mert a város mindig ki van világítva. Lenyűgöző, amikor csillogó felhőkarcolói és villogó neonreklámjai először tárulnak a szem elé. Az első számú látnivalókat itt a kaszinók jelentik, senki ne habozzon kipróbálni a szerencséjét! Szállás Las Vegasban.

13. nap: Las Vegas

Itt az ideje ennyi utazás után megpihenni kicsit, s élvezni és felfedezni Las Vegas városát. Las Vegas – azaz „a rét” a világ egyik legnagyobb szórakoztató központja, a „Sin City” számtalan film és sorozat forgatási helyszíne volt már. Élvezzék a város forgatagát: a kaszinózást, a világ legjobb éttermeit, ejtőzni egy pálmafás medenceparton, a High Roller óriáskerekéről megcsodálni a fényeket, végig sétálni a 7 km-es Stripen – Vegas „főutcáján” és testközelből gyönyörködni a legendás hotelekben, a csodálatos üzletekben. Az adrenalin-vadászoknak elképesztő izgalmakban lehet részük a játék és szórakoztató központokban. A múzeumok kedvelői bőséges időt tölthetnek el olyan legkevésbé sem szokványos múzeumok felfedezésével, mint a The Mob Museum, a Pinball Hall of Fame Museum vagy a The Neon Museum. Egy szóval: Las Vegas fantasztikus felnőtt-játszótere senkit nem hagy hidegen, érdemes ezen a napon átadni magunkat a város rendkívüli élményeinek! Szállás Las Vegasban.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

14. nap: Las Vegas – Santa Monica – Los Angeles környéke

A mai napon elérjük a legendás, Amerikát átszelő Route 66 túra végső állomását, Los Angelest. A reggeli utazás első érdekes megállója Calico Ghost Town, az 1881-ben alapított ezüstbányász város. A 15-ös útról ismét rácsatlakozva a 66-os útra, olyan érdekes látnivalók követik egymást, mint a California Route 66 Museum Victorville-ben, vagy a rialtói Wigwam Motel. Pasadenán, Los Angelesen, West Hollywoodon és Beverly Hills-en át megérkezés Santa Monicába, ahol hollywoodi véget érhet a Route 66 utazása. Santa Monica Los Angeles legrégebbi és legnagyobb üdülőhelye- az egykori vad tengerparti játszótér ma egy öntudatosan liberális és egészséges közeg. Érdemes leparkolni az autót és az utolsó néhány háztömböt gyalog megtenni a mólón található legendás "End of the Trail" jelzéséig, mely hivatalosan a történelmi Route 66 nyugati végét jelöli. A 66-os kalandorok mindig vegyes érzésekkel állnak meg itt, hogy sikerült teljesíteni ezt a csodálatos utazást, melyről sok ember csak álmodik, azonban sajnos ezzel véget ért a nagy kaland. Bár a 66-os útnak itt hivatalosan vége van, azonban a mai és a következő nap még rendelkezésre áll, hogy Kalifornia e fantasztikus vidékét is felfedezzük. Szállás Anaheimben.

USA utazás - A 66-OS ÚT - AZ AMERIKAI ÁLOMÚT - egyéni körutazás az OTP Travel utazási iroda szervezésében.

15. nap: Los Angeles környéke

Isten hozta Los Angelesben, az angyalok városában! Itt az idő pihenni Santa Monica meseszép tengerpartjain, vagy fejest ugrani Los Angeles látnivalóiba. L.A. a gazdagok és híresek játszótere, fantasztikus látnivalók otthona. Itt van rögtön Beverly Hills és legendás szépségei: a spanyol reneszánsz stílusban épült City Hall, a gyönyörű kertek, parkok és múzeumok, a Farmer’s Market nyüzsgő negyede és persze a luxusüzletekkel szegélyezett Rodeo Drive is, ahol Julia Roberts is vásárolgatott a Micsoda nő! című film felejthetetlen jelenetében. Little Tokyo egyike az USA három történelmi japán negyedének, izgalmas kulturális városrész, mely mindenképp megérdemel egy látogatást, s ha már itt járunk, egy jó szusi bárba is érdemes betérni az autentikus japán ízek kedvéért. A Beverly Hillst Hollywooddal összekötő Sunset Strip este kel életre igazán, ne lepődjön meg, aki korzózás közben szembe találkozik egy-egy hírességgel. Hollywood látnivalóihoz pedig semmi sem fogható: a Walk of Fame híres sétánya a hírességek kéz-és lábnyomaival, a híres Hollywood felirat, a Griffith Park és Obszervatórium látnivalói és mesés panorámája, s persze a Universal Studios Hollywood, mely a felnőtteknek is legalább akkora élmény, mint a gyerekeknek. Los Angelesben járva a tengerparton is „kötelező” némi időt eltölteni, érdemes végig autózni gyönyörű partvonalán és megcsodálni a híres strandokat. A Venice Beach utcai zenészektől és előadóktól színes forgatagát, ahonnan egykor Arnold Schwarzenegger és a The Doors is világhódító útjára indult, a gyönyörű Malibut vagy a trendi Manhattan Beachet, s érdemes naplementére a Santa Monica Beach-re visszatérni, hogy az utolsó estét a gyönyörű, kivilágított, 1,6 km hosszú, leginkább vidámparkhoz hasonlító mólón töltsük el. Szállás Anaheimben.

16. nap: Los Angeles nemzetközi repülőtér

Utazás Los Angeles nemzetközi repülőterére, ahol a bérautó leadása, majd a menetrend függvényében hazautazás Budapestre.

További tudnivalók:

Az Egyesült Államokba történő utazáshoz ESTA belépési engedély vagy vízum szükséges.

• A gépkocsi átvételekor depozitot kérnek, melyhez a foglaláskor megadott gépkocsivezető nevére kiállított, megfelelő fedezettel rendelkező dombornyomású hitelkártya szükséges.

• A gépkocsi átvételekor az utasnak (kártyabirtokosnak) szerződést kell kötni a gépkocsi bérbeadó céggel, amely szerződés angol nyelvű.

• A gépkocsivezető életkora minimum 25 év.

• A helyszínen, a gépkocsi átvételekor javasolt a Super CDW, vagyis a Casco biztosítás megkötése.

• A gépkocsit sértetlenül, teli tankkal a megrendelésnek megfelelő helyszínen kell leadni, ellenkező esetben felár fizetendő.

• Eltérő (magasabb) gépkocsi kategória és kiegészítő szolgáltatások felár ellenében foglalhatók.

• Az egyirányú felár díja a helyszínen, a felvételkor fizetendő.

• Magasabb kategóriájú szállás foglalása felár ellenében lehetséges.

Az amerikai vadon ünnepe | OTP Travel Utazási Iroda
Járja be velünk Amerika vad, lenyűgöző, méltán világhírű nemzeti parkjait!

USA-beli útjaink csak Önt várják!

Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

New York - felhőkarcolók | OTP Travel Utazási Iroda
Útmutatónk azokat a gyakori hibákat gyűjti csokorba, amelyeket sokan elkövetnek, amikor először látogatnak el New Yorkba.

New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Az USA felfedezésre váró nemzeti parkjai | OTP Travel Utazási Iroda
A Grand Canyon, Yellowstone neve ismerősen csenghet, azonban az USA számos eldugott, megzabolázatlan nemzeti parkot is tartogat. Kalandozzon velünk!

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
Az USA nyugati partján megszámlálhatatlan csoda várja az utazót.

Ezért imádják New York-ot a gyerekek | OTP Travel Utazási Iroda
New York nem csak a felnőtteknek szól. A Nagy Alma olyan izgalmas programokat kínál, amiktől még a gyereknek – kicsiknek és tiniknek – is leesik az álluk.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

Igazi kalandokra vágyik? Nem elég a városok vagy a tengerpartok szépsége? Van 5 utazási tippünk az Ön számára!

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

25 furcsa tény az USA-ról OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Chicago / Los Angeles – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • illetékek
 • bérautó: Chevrolet Impala vagy hasonló kategória (4 ajtós, 4 férőhelyes, automata sebességváltóval, légkondicionálóval, 2 nagy bőrönd számára elegendő csomagtérrel), a gépkocsi repülőtéri felvétele és leadása, alap törés- és lopáskár elleni biztosítás, felelősségbiztosítás kiegészítés
 • 15 éjszakai szállás helyi középkategóriájú szállodákban és innekben az útvonal szerint, elhelyezés kétágyas szobában önellátással
 • térkép és angol nyelvű utazási segédanyag

  Az irányár 4 fő egy autóval történő utazása és két darab kétágyas szobában történő elhelyezése esetén érvényes. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás és az utazási szezon függvényében a részvételi díj változhat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • ESTA engedély
 • üzemanyag, parkolás és járulékos költségek
 • ellátás és étkezések
 • az autóbérlés egyirányú felára
 • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív: Motorbérlés A klasszikus motoros verzióhoz lehetőség van Harley Davidson motorok bérlésére is. A túrához 15 napos bérlésre van szükség, de természetesen ettől eltérő időszakra is foglalható motor. A túra fordított sorrendben vagy csak részben is teljesíthető, motort ehhez is lehet bérelni.

 

Elhelyezés

Szállás leírás
Helyi középkategóriájú szállodákban és innekben az útvonal szerint, önellátással. Tervezett szálláshelyek:

• 2 éjszaka Chicago: The Whitehall Chicago
• 1 éjszaka St. Louis: Aviator Hotel & Suites, BW Signature Collection
• 1 éjszaka Springfield: Best Western Route 66 Rail Haven
• 1 éjszaka Oklahoma City: Aloft Oklahoma City Downtown - Bricktown
• 1 éjszaka Amarillo: La Quinta Inn by Wyndham Amarillo West Medical Center
• 3 éjszaka Albuquerque: Days Inn by Wyndham Albuquerque West
• 1 éjszaka Holbrook: Days Inn by Wyndham Holbrook
• 1 éjszaka Williams: Ramada by Wyndham Williams
• 2 éjszaka Las Vegas: Luxor Hotel & Casino
• 2 éjszaka Los Angeles: Hyatt Regency Orange County

A szállodák az utazási időpontban rendelkezésre álló kapacitás függvényében változhatnak!
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Egyéni utazás
Nincs
Gépkocsibérlés
Nincs belépőjegy
Nincs idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.