Élmények a világ körül

Keresés

AURORA BOREALIS - AZ ÉSZAKI FÉNY NYOMÁBAN

Katalógus ár: 729 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Egyéni utazás angol nyelvű idegenvezetéssel

 

A Tűz és Víz földjeként is emlegetett Izland egyedi és káprázatos természeti látványosságokat tartogat látogatói számára. Ezek közül a sarki fény egyértelműen a világ egyik legérdekesebb és leggyönyörűbb természeti csodája. Az északi féltekén Aurora Borealisként, a déli féltekén Aurora Australis néven is ismert. A fényjelenség formái változatosak, legtöbbször az égboltot beterítő függönyre vagy szalagra hasonlítanak; jellemzően zöld, kék, illetve lila színben pompáznak.
Az északi fény többnyire október és március között figyelhető meg, így az utazás is ebben az időpontban javasolt. A sarki fény látványát irodánk nem garantálja.


A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az árak változhatnak.

Aurora Borealis – az északi fény nyomában | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Ajánlott program

1. nap • Budapest – Reykjavík

Megérkezés Reykjavíkba, transzfer a szállodába. A járat érkezése és a rendelkezésre álló idő függvényében városnézés egyénileg Izland fővárosában Este csoportos kirándulás autóbusszal (indulási idő: 20.00 óra és 22.00 óra között, időtartam: kb. 3 és fél óra), mely során jó eséllyel látható a világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége, az Aurora Borealis, azaz a sarki fény. Szállás Reykjavíkban. A sarki fény egyedi természeti jelenség, megjelenése előre nem jelezhető, így látványa nem garantált. Amennyiben az első este az utasok nem látják az északi fényt, a partneriroda másnap este, felár nélkül újra elviszi az utasokat az esti kirándulásra. A részvételi díj csak egy extra alkalmat tartalmaz. Felár ellenében lehetőség nyílik kisebb csoportos, dzsipes vagy hajós kirándulás keretein belül részt venni a programon. A feláras programok indulási ideje, időtartama és feltételei eltérhetnek a részvételi díjba foglalt kirándulás részleteitől.

2. nap • Az izlandi aranykör

Reggelit követően egész napos utazás a gejzírek és források földjén. Látogatás a geotermikus területen található Strokkur gejzírhez, mely 10-15 percenkén, akár 20 méter magas kitörésekkel jelzi aktivitását. Továbbutazás az arany vízesésként ismert Gullfosshoz. A lenyűgöző, lépcsős zuhatagot a világ tíz legszebb vízesése között tartják számon. Látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Thingvellir Nemzeti Parkban, amelyet a Föld egyik geológiai csodájának tartanak. Az eurázsiai és észak-amerikai kőzetlemezek találkozásánál fekvő, repedésekkel tarkított lávafennsíkon a földfelszín tektonikus mozgásának nyomai is láthatók. A terület érdekessége, hogy itt alapították 930-ban a világ egyik legrégebbi törvényhozó parlamentjét, az izlandi parlamentet. Az egész napos utazás során látogatás a Fridheimar üvegháznál, ahol az izlandi geotermikus hőenergia segítségével termesztenek bio paradicsomot és uborkát. Visszautazás Reykjavíkba, ahol szállás. Az egész napos kirándulás felár ellenében kiegészíthető az alábbi programok egyikével: pihenés a Fontana Wellnessben (Laugarvatn-tó), barlangtúra a Raufarhólshellir lávabarlangban, hómobil túra a Langjökull gleccseren.

Aurora Borealis – az északi fény nyomában | OTP TRAVEL Utazási Iroda

3. nap • Reykjavík

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabadprogram Reykjavíkban.
Fakultatív programlehetőségek:

• Egész napos kirándulás Izland déli részein (időtartam: kb. 10 óra)
Utazás a Seljalandsfoss-vízeséshez, majd a szigetország legnagyobb vízesése, a 60 méter magas Skógafoss megtekintése. Látogatás Reynisfjara fekete homokos partjánál, amely a tengerből kiemelkedő, hegyes bazaltszikláiról ismert. Séta Vík városában.

​• Lávabarlang-túra (időtartam: kb. 3 óra)
Látogatás a folyékony láva által alakított Raufarhólshellir barlangban. Biztosított felszerelés: zseblámpa, sisak, szükség esetén csákány. Minimum korhatár: 6 év.

​• Langjökull gleccsertúra (időtartam: kb. 10 óra)
Egész napos kirándulás Izland második legnagyobb gleccseréhez, a Langjökullhoz. A jégbe fúrt, ember alkotta barlangok gyönyörű kék színben pompáznak. Útközben megálló Izland legnagyobb vízhozamú melegvizes forrásánál, valamint a Hraunfossar és a Barnafoss vízeséseknél.

​• Kirándulás a Snaefellsnes Nemzeti Parkban (időtartam: kb. 12 óra)
Utazás a Reykjavíktól kb. 2 órányi távolságra lévő Snaefellsnes Nemzeti Parkba. Az utazás során látogatás a Snaefells gleccsernél, Arnarstapi lávaszigeteinél, Djúpalónssandur halászfalu fekete homokkal borított partszakaszán, valamint a Kirkjufell-hegynél.

Aurora Borealis – az északi fény nyomában | OTP TRAVEL Utazási Iroda

4. nap • Reykjavík – Budapest

Reggeli a szállodában, majd a járat indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Amennyiben a járat indulásáig rendelkezésre álló idő megengedi, látogatás és lehetőség pihentető fürdésre a híres Kék Lagúnánál, melynek vizét a közeli, geotermikus erőműből kiömlő, fekete lávamezőn felforrósodott víz táplálja. Az átlagosan 37-39°C hőmérsékletű víz ásványi anyagokban gazdag, iszapja gyógyító tulajdonságairól és jótékony hatásáról ismert.


Minimum létszám: 2 fő13+1 érdekesség Izlandról - OTP Travel Utazási Iroda
Izland, a tűz és a jég földje az elmúlt években rendkívül népszerű utazási célponttá vált.

Izlandi utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Forró hangulat várja a gejzírek hazájában.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Izland kevéssé ismert gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel Izland tömegturizmustól mentes szegleteit, a természet érintetlen és vad arcát. Csokorba gyűjtöttük a szigetország titkos szépségeit.

A 10 legizgalmasabb látnivaló Reykjavíkban - OTP Travel Utazási Iroda
Izland fővárosa Reykjavík rengeteg izgalmas épülettel és kiállítással büszkélkedhet. Összeszedtük a 10 legérdekesebbet, fedezze fel velünk!

 Izland legszokatlanabb látnivalói | OTP Travel Utazási Iroda
Izland ikonikus látványosságait sokan ismerik, azonban a szigetországban számos szokatlan és meglepő látnivalóra is bukkanhatunk. Merüljön el velünk ebben a különleges világban!

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az északi féltekén több olyan különleges úti cél is van, ahol sarki fényre vadászhatunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket!

Izland lenyűgöző élővilága - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Izland lenyűgöző élővilágát földön, vízen és levegőben. Parádés meglepetéseket tartogat, bárhova is kalandozzon tekintetünk!

Izland utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Izland a fotósok álma, az utazók kedvence már Budapestről is elérhető közvetlen repülőjárattal.

A rendkívüli természeti adottságokkal rendelkező Izland megannyi csoda országa.

Izlandi csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
Izlandi specialitások, amelyeket nem szabad kihagyni.

Izland természeti csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Izland varázslatos. A sziget tele van a természet csodáival. Fedezze fel ezt a semmihez sem fogható világot!

Képek
A programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • repülőjegy Budapest – Reykjavík – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal (a részvételi díj 120 000 Ft-os repülőjegy árat tartalmaz, illetékekkel együtt)
 • retúr repülőtéri transzfer Reykjavíkban
 • 3 éjszakai szállás „quality” kategóriájú szállodában
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • 24 órában hívható, helyszíni angol nyelvű asszisztencia
 • helyi adók

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás (a teljes részvételi díj 2%-a)
 • fakultatív programok (helyszínen fizetendő)

Elhelyezés

Szállás leírás
3 éjszakai szállás „quality” kategóriájú szállodában reggelivel
A szálloda osztályba sorolása a magyarországi négycsillagos kategóriának felel meg.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Természeti látnivalók
Repülős utazás
Reggeli
****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
24 órában hívható angol nyelvű asszisztencia

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.