Élmények a világ körül !

 
ÖSSZECSOMAGOLTUK ÖNNEK ÁRAINKAT!

Az OTP Travel 2020. január 1. után induló csoportos útjainak árai már minden felmerülő költséget tartalmaznak!

BEST OF MADAGASZKÁR - EGYÉNI KÖRUTAZÁS


Katalógus ár: 269 000 Ft/fő-től

Madagaszkár
Antananarivo
Hotel
Hajó
Reggeli + Vacsora Félpanzió

Összefoglaló

Ajánlat leírás

Best of Madagaszkár - egyéni körutazás angol vagy francia nyelvű idegenvezetéssel


Antananarivo – Andasibe - Analamazoatra Nemzeti Park - Nosy Be –Nosy Komba - Nosy Tanikely - Antananarivo


Időpont: 2017 - szabadon választott időpontban (kivétel: ünnepnapok)

Madagaszkár óriási szigetországa olyan, akár egy különálló földrész, látnivalóinak gazdagsága és az itt fellelhető különleges, endemikus állat-és növényfajok miatt nevezik a nyolcadik kontinensnek is. Nagyvadakkal nem, azonban az itt honos, kedves gyűrűsfarkú makikkal, lenyűgöző kaméleonokkal, teknősökkel, illatozó orchideákkal, ylang-ylang – és vaníliaültetvényekkel, dús trópusi erdőkkel, mesés paradicsomi szigetekkel és a természet hihetetlen közelségével találkozhat az, aki ide ellátogat. Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, mérete akkora, mint Franciaországé, így több hét is szükséges lenne ahhoz, hogy minden szegletét felfedezzük.
A Best of Madagaszkár utazást azoknak ajánljuk, akik egy rövidebb utazás alatt szeretnének ízelítőt kapni az ország növény-és állatvilágából, látnivalóiból és legszebb tengerpartjaiból.Az utazásra március közepe és december közepe közötti időszak ajánlott, ezen belül is a legjobb április és november között elutazni. A madagaszkári nyár novembertől májusig tart, ilyenkor nagyon meleg, viszont esetenként esős idő a jellemző. Január és március közepe között nem ajánlott az utazás: ekkor elég sok esőre és esetleg ciklonokra is lehet számítani. A “tél” júniustól októberig tart, ez a száraz évszak, kellemesen meleg idővel. A bálnaszezon Nosy Be-n július és október közé esik.


Best of Madagaszkár - egyéni körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda


A programra érdeklődés esetén készítünk árajánlatot, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében az árak változhatnak.


Ajánlott program

Best of Madagaszkár egyéni körutazás 1. nap BUDAPEST – ANTANANARIVO

Elutazás Budapestről Antananarivóba egyénileg, a választott repülőjárattal. Megérkezés a menetrend függvényében. Madagaszkár dimbes-dombos fővárosában a sziget 22 milliós lakosságából több mint 1 millióan élnek. Találkozás a repülőtéren az angol nyelvű gépkocsivezető-idegenvezetővel, transzfer a szállodába.
Vacsora és szállás: Residence Lapasoa Boutique Hotel.


Best of Madagaszkár - egyéni körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Best of Madagaszkár egyéni körutazás 2. nap: ANTANANARIVO – ANDASIBE
Reggeli után látogatás a XVII. században épült és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga palotában, mely sokáig a madagaszkári királyok székhelye volt. Egy erdővel benőtt domb tetején emelkedik Ambohimanga, a régi főváros, mely különleges és nagy tiszteletnek örvendő hely. A palota a XVIII-XIX. században uralkodó Merina királyság egykori központja és Madagaszkár államának alapító helye, ma a madagaszkáriak kulturális identitásának legfontosabb szimbóluma.A palota mellett található kilátóhelyről a főváros panorámája is megcsodálható. Délután utazás gépkocsival kelet felé, ahol a méltán nyolcadik kontinensként emlegetett Madagaszkár különleges természeti látnivalói várnak felfedezésre. A szálláshely elfoglalása, mely Andasibe-ben, az Analamazoatra Nemzeti Park mellett van.
Vacsora és szállás: Vakona Forest Lodge***.

Best of Madagaszkár egyéni körutazás 3. nap: ANDASIBE – ANTANANARIVO
Reggeli a szállodában. Az Analamazoatra Nemzeti Park meglátogatása, mely szó szerint hatalmas élményeket ígér, mivel esőerdeje a legnagyobb és legfejlettebb gyűrűsfarkú maki faj, az Indri Indri otthona. Az itt tartózkodás felejthetetlen „műsora” az Indri Indri makik beszélgetését hallgatni, kiknek szirénára hasonlító éneke akár három kilométerre is elhallatszik. A park más különleges állatok otthona is, egyedülálló hangulatát az itt fellelhető állatpopuláció mellett a rengeteg orchidea- és páfrányfajnak is köszönheti. Délután visszaindulás Antananarivóba. Útközben megálló Mandraka faluban, ahol a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított hüllőfarm megtekintése. Itt Madagaszkár legtöbb hüllőfajában: krokodilokban, kaméleonokban, iguánákban, gekkókban, valamint két makifajban és különleges lepkékben is gyönyörködhet az utazó. Érkezés este Antananarivóba.
Vacsora és szállás: Residence Lapasoa Boutique Hotel.

Best of Madagaszkár egyéni körutazás 4. nap: ANTANANARIVO – NOSY BE
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal a világ legszebb szigetei között számon tartott Nosy Be szigetének fővárosába, Hell-Ville-be. A szállás elfoglalása a tengerparti hotelben, ahol pihentető nyaralás vár az utazókra. Nosy Be szigete rendszeresen szerepel a különböző utazási portálok és magazinok által meghirdetett, a világ 10 legszebb szigetét tartalmazó listáin. Puha, fehér homokos, végtelen strandjai a fákon lustálkodó gyűrűs makik látványával páratlan élményt nyújtanak. A kristálytiszta türkizkék vízben a sokszínű, csodálatos korallzátonyok színes lakói csiklandozzák a lábat, a szigetek méltán a világ egyik első számú búvárparadicsomai. A fő attrakció mégis a hosszúszárnyú bálna, melynek megfigyelésére augusztus és november között van lehetőség, valamint a májusban és október-novemberben a szigetcsoporthoz látogató cetcápák hada. Bálnaszezonban kihagyhatatlan látnivaló a bálnamegfigyelő túra, mely során a kisborjaikkal játszadozó, vagy szerelmi táncukat bemutató hosszúszárnyú bálnák tekinthetők meg természetes környezetükben.
A nap végén megtapasztalható a Nosy Be-i éjszakák varázsa is: a megigéző naplemente, a hihetetlen nyugalom és az ylang-ylang ültetvények bódító, trópusi illata.
Vacsora és szállás: Hotel Les Boucaniers.


Best of Madagaszkár - egyéni körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Best of Madagaszkár egyéni körutazás, 5. – 7. nap: NOSY BE

Szabad program Nosy Be-n, vagy választható fakultatív kirándulások:

A programok előzetes jelentkezéssel, minimum 2 vagy 4 fő jelentkezése esetén indulnak angol nyelvű idegenvezetéssel.

NOSY BE SZIGETTÚRA 20 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 40 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
Egész napos szigettúra Nosy Be-n, amely során a sziget fantasztikus illatainak, ízeinek és arcainak felfedezése. Nosy Be jelentése: az illatok szigete. Először Hell-Ville, a sziget fővárosának megtekintése, mely a brit Hell tábornokról kapta a nevét. Látogatás jellegzetes, apró halászfalvakban, ahol a sziget lakóinak mindennapi életébe nyerhetnek betekintést az utazók. A helyi kézműves piacon szebbnél szebb portékák kaphatók és helyben készült méz, fűszerek és különböző finomságok kóstolhatók. A kirándulás végén utazás a Passot-hegyre, mely a sziget legmagasabb csúcsa, és ahonnan a teljes vulkáni tó lélegzetelállító panorámája csodálható meg a lemenő nap fényében. A program során ebéd tradicionális, helyi étteremben a madagaszkári konyha remekeivel.

NOSY KOMBA ÉS NOSY TANIKELY KIRÁNDULÁS 24 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 46 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
Az egész napos kirándulás két gyönyörű szigetre kalauzol el. A Nosy Be-től délre fekvő kicsiny, de annál gyönyörűbb Nosy Tanikely nevének jelentése: a kis föld szigete. A Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium, a régió legszebb búvár helyeivel. (Snorkellezés és búvárkodás külön kérés esetén illeszthető be a programba felár ellenében, a maszk, békatalp és pipa bérlés díja kb.5 EUR/fő.) Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Piknik ebéd Tanikely egyik legszebb, fehér homokos strandján. A sziget csúcsán lévő, 1908-ban épült világítótoronyból fantasztikus a kilátás az egész szigetcsoportra. Nosy Komba szigetének neve azt jelenti: a makik szigete, mivel számos gyűrűsfarkú maki lakóhelye, akik a helyi „fady”-nak (tabu) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, mert szent állatként tisztelik őket. Nosy Komba szigete azon kevés helyek egyike Madagaszkáron, ahol a makikat etetni és simogatni is szabad. A szigeten megcsodálhatók még a helyi asszonyok kézzel hímzett termékei és a férfiak által készített fafaragványok is. Lehetőség nyílik a gyönyörű strandok egyikén megmártózni a türkizkék vízben, vagy megmászni a sziget legmagasabb, 622 méteres csúcsát.

NOSY SAKATIA 19 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 37 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
Nosy Sakatia, az orchideák szigete Nosy Be-től nyugatra néhány perces motorcsónak útra található. Az egész napos program során gyalogos sétatúra a sziget belsejében, ahol a buja növényzet és a kávé-, vanília-, bors-, valamint ylang-ylang ültetvények felfedezésére nyílik alkalom kóstolással a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédet tartalmaz.

Best of Madagaszkár - egyéni körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

NOSI IRANJA 32 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 62 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
Nosy Iranja paradicsomi szigete tulajdonképpen két kicsi szigetecske, amelyeket egy vékony, vakítóan fehér homokföveny választ el egymástól a tengerben. A földnyelven átsétálni az egyik szigetről a másikra leírhatatlan érzés, nem véletlenül ez a program a Nosy Be - szigetcsoporthoz látogató turisták egyik kedvence. Az egész napos kirándulás piknik ebédet tartalmaz.

LOKOBE TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET 16 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 31 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
A félnapos program során ismerkedés Nosy Be gazdag állat- és növényvilágával a Lokobe természetvédelmi területen. Utazás autóval Ambatozavavy halászfaluig, ahol pirogue-ba (tradicionális halászcsónak) szállva folytatódik a kaland. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép: mangrove erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők tárul a szem elé. Belépés a parkba Ampasipohy faluban. A helyi idegenvezető részletesen megismerteti a különböző növényfajokat, köztük olyan gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. A lenyűgöző állatvilág is felfedi titkait: makaó makik, boák, brookesia kaméleonok, gekkók kísérik az utat.  A kirándulás piknik ebédet tartalmaz.

BAOBAB BEACH: A MAJOMKENYÉRFÁK OTTHONA 32 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 62 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
„Egyszer régen volt egy fa, amely büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, ezért Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt. A koronája került tehát a földbe és a gyökerei nevetségesen meredeztek az ég felé.” – szól a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája. A majomkenyérfa, más néven baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, formája csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot. Akár 1000-1500 évig is elél. Madagaszkár az egyetlen olyan ország, ahol 7-8 faj is megtalálható, ebből 6 faj endemikus, azaz csak itt él. A majomkenyérfa Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Nosy Be-n egyedül az Ankisomany strand – más néven Baobab Beach – az a hely, ahol baobabfa látható, és ahová a félnapos kirándulás elkalauzol: az itt megtalálható 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfái közül a legidősebb több mint 700 éves.


Best of Madagaszkár - egyéni körutazás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

LEMURIA LAND 18 000,- Ft/fő (4 fő esetén), 28 000,- Ft/fő (2 fő esetén),
A trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátumban 11 makifajtát, kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatnak az ide ellátogatók. A növényfajok közül Nosy Be jellegzetes fajai is képviseltetik magukat: pálmafajok, vanília, papaya fa, mangó fa, kakaó fa, bambuszfajok szemet gyönyörködtető kavalkádja várja az utazókat a félnapos program során.

Vacsora és szállás: Hotel Les Boucaniers.

Best of Madagaszkár egyéni körutazás, 8. nap: NOSY BE – ANTANANARIVO
A reggeli után szabad program a tengerparton, majd a járat indulásától függően transzfer Nosy Be fővárosába, Hell-Ville-be, ahonnan utazás az ország fővárosába, Antananarivo-ba. A helyi idegenvezető és a gépkocsi Antananarivo repülőterén várja az utasokat. Transzfer a szállodába programok a menetrend függvényében. A rendelkezésre álló időtől függően a tradicionális, színes, mindig nyüzsgő piacok felfedezése, ahol lehetőség nyílik lehetőség az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeinek megcsodálására és megvásárlására, s az utolsó ajándékok beszerzésére is.
Vacsora és szállás: Residence Lapasoa Boutique Hotel.

Best of Madagaszkár egyéni körutazás, 9. nap: ANTANANARIVO – BUDAPEST
Reggeli után látogatás az Antananarivótól 25 km-re található Lemur Parkban, ahol kilenc fajtát képviselő gyűrűsfarkú makik élnek teljesen szabadon. Ismerkedés testközelből a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával. A közvetlenebb makikkal még fotók is készíthetők. A park létrehozói az itt született makik eredeti élőhelyükre, az erdőkbe telepítésével igyekeznek fenntartani a maki populációt.
Transzfer a repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre.


BEVEZETŐ ÁR – LIMITÁLT HELYEK!

4 fő esetén:
Részvételi díj kétágyas szobában: 269 000,- Ft/fő

2 fő esetén:
Részvételi díj kétágyas szobában: 299 000,- Ft/fő
 
Az ár 4 vagy 2 fő együttes utazása és kétágyas szobában történő elhelyezése esetén érvényes. Eltérő létszám esetén az ár módosul! Kérje részletes ajánlatunkat!


 
Képek

Szállás

Szállás leírás
RESIDENCE LAPASOA BOUTIQUE HOTEL

Az egyszerű, turistakategóriájú hotel gyarmati dekorációja kellemes hangulatot kölcsönöz: csiszolt fa padló, fából készült bútorok, színes szövetek teszik otthonossá az itt tartózkodást. Antananarivo belvárosa 10 perces autóútra van. Szobái zuhanyozóval, televízióval, telefonnal, légkondicionálóval, tea-és kávéfőzővel, széffel felszereltek. A szomszédos Kudeta étterem francia és malgasy ízeket kínál.VAKONA FOREST LODGE***

Egy festői domboldalon, buja növényzettel körülölelve, az Andasibe Nemzeti Park szélén található a bungalókból álló, középkategóriájú, lodge típusú szállás. A helyszínen medence és napozóterasz, pingpongasztal, tv-szoba, kis társalgó és biliárdasztal szolgálja a vendégek kényelmét. Az egyszerű berendezésű, madagaszkári stílusú bungalók a hegyoldalban szétszórva helyezkednek el, széf, minibár van bennük, az ágyak szúnyoghálóval ellátottak, a fürdőszoba zuhanyozós, a saját teraszról a természet csendje élvezhető. A lodge-ban hitelkártyás fizetés nem lehetséges.HOTEL LES BOUCANIERS**+

A helyi osztályba sorolás szerint kétcsillagos, azonban az itt járt utazók által jó középkategóriájú szállásnak megszavazott, népszerű és családias hangulatú hotel
Ambatoloakában található, a tengerparttól 2 perces sétára. Kis szabadtéri medence, étterem kert és bár, valamint ingyenes Wi-Fi szolgálja a vendégek kényelmét. A szobákhoz zuhanyozós fürdőszoba, terasz, szabadtéri ülősarok tartozik.

A szállodák azonos kategórián belül változhatnak!
Szoba szolgáltatások

Ár tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • transzfer és közlekedés az útvonalnak megfelelően gépkocsival (nagyobb létszám esetén minibusszal vagy autóbusszal)
 • angolul vagy franciául beszélő sofőr-idegenvezető (a főszigeti programok illetve a választott fakultatív kirándulások alatt)
 • 8 éjszakai szállás az ajánlatban említett, vagy hasonló szállodák és lodge-ok standard kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátás
 • a programban megnevezett látogatások és kirándulások a szükséges belépőkkel
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szabad kapacitás függvényében a részvételi díj változhat.
 

Ár nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • a nemzetközi repülőjegy költsége (melynek irányára 240 000 Ft illetékekkel, de repülőjegy lemondási biztosítás nélkül, s melynek aktuális menetrendjéről és árairól irodáink szolgálnak naprakész tájékoztatással)
 • a belső repülőjegy Antananarivo – Hell-Ville – Antananarivo között (melynek irányára 140 000 Ft, az aktuális jegyárról és menetrendről konkrét időpont esetén tudunk pontos árat adni)
 • fakultatív programok
 • vízum díja (kb.31 EUR, a helyszínen fizetendő)

Hasznos információk

Szolgáltatások
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

Legfrissebb inspirációk:


Brazíliaváros, a hatvan éves főváros | OTP Travel utazási iroda
Hatvan évvel ezelőtt, mindössze négy évnyi építkezés után került átadásra Brazília új fővárosa a 15. és a 20. szélességi fok között.

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

Hat város – hat film - OTP Travel utazási iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

A portugál Madeira Európa egyik legkedveltebb szigete. | OTP Travel utazási iroda
Ismerje meg a portugál Madeirát, Európa egyik legkedveltebb szigetét!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel utazási iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

< VISSZA

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő Chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00