Élmények a világ körül

Keresés

Marokkó természeti szépségei

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Marokkó természeti szépségei

Amikor Marokkóra gondolunk elsőre Marrakesch szűk és színes sikátorai és a buja növényzettel díszített riádok jutnak eszünkbe.
 

Azt viszonylag kevesen tudják, hogy Marokkó számos természeti szépséggel rendelkezik, ezek a helyek pedig gazdag élővilágnak adnak otthont. Bár a marokkói tájat súlyosan befolyásolja az erdőírtások nagy mértéke és a túllegeltetés, az ország igyekszik ezeket a problémákat orvosolni és a súlyosan veszélyeztetett állatfajoknak menedéket nyújtani. A vadvilág és a természet szerelmesei számára rengeteg izgalmas helyszínt tartogat az észak-afrikai ország.

Paradise Valley

Marokkó természeti szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A Magas-Atlasz-hegység mélyén található Paradise Valley Marokkó egyik legszebb területe. A természet szerelmeseinek tökéletes úti célja, ahol egzotikus madarakat figyelhetnek meg természetes élőhelyükön, valamint kanyargó folyók, sziklák és szurdokok között kalandozhatnak, kaktuszokkal és pálmafákat körülvéve.

Agadir Birds Valley

Marokkó természeti szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
Bár a Birds Valley technikailag egy kis állatkert, mely Agadir tengerparti városába található. Nagyszerű célpont, ha érdekel minket az élővilág, de nem szeretnénk túl messzire kalandozni az országon belül. Számos különleges állatot találunk itt, egyesek Marokkóban őshonosak, míg mások távolabbi tájakról jöttek, mint például a brazil kecskék, az ausztrál wallabik vagy a perui lámák. A környezet különösen festői, számos lenyűgöző vízesést találunk a területen.

Atlasz-hegység

Marokkó természeti szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A Marokkón, Algérián és Tunézián mintegy 2500 kilométeren átívelő Atlasz-hegység tökéletes lehetőséget kínál a helyi élővilág megfigyelésére. Az egyik legnépszerűbb látványosság a berber makákó, melynek száma Marokkó-szerte csökkenőben van. Ezen kívül láthatunk még sivatagi rókákat, homoki macskákat, hiénákat, gekkókat és gyíkokat, hogy csak néhányat említsünk a rengeteg érdekes állat közül.

Oufella romjai Agadirban

Marokkó természeti szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
Agadir Oufella romjairól 360 fokos kilátás nyílik a városra, a halászkikötőre és a tengerpartra, valamint közelről megtekinthetjük a marokkói történelem egy darabját. Még 1960-ban Agadirt földrengés pusztította el, ami az egyre népszerűbb turisztikai célpont újjáépítését indította el. Az Oufella romjait, egy középkori kasbahot nem építették újjá, így bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen pusztító lehetett ez a földrengés. A hihetetlen kilátás mellett lehetőségünk van néhány legelésző vadkecskét is látni.

Souss-Massa Nemzeti Park

Marokkó természeti szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A marokkói tengerparti városokban, mint például Agadir, Tanger és Casablanca, lehetőség nyílik arra, hogy a tenger élővilágát, például bálnákat, delfineket és különböző tengeri madarakat szép számmal megfigyelhessük. Az Agadirtól délre található természetvédelmi terület, a Souss-Massa Nemzeti Park fantasztikus lehetőséget kínál a madarak megfigyelésére. A kopasz ibisz például gyakran megfigyelhető itt, annak ellenére, hogy veszélyeztetett fajnak számít.

Kapcsolódó inspirációk:


Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Kapcsolódó ajánlatok:


MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Marokkó
809 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN

Marokkó,
1 029 000 Ft-tól/fő