OTP Travel direkt: +36 1 486 6600
otptravel@otptravel.hu
Marokkói utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között?

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa

Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között? Akkor az Ön választása nem lehet más, mint Marokkó!

Az észak afrikai, úgynevezett  Maghreb-államok (Líbia, Tunézia, Algéria, Marokkó) nem véletlenül kedvelt célpontjai az európai utazóknak évszázadok óta. A térség talán legizgalmasabb helyszíneit pedig Marokkó, az Európával szomszédos Földközi tengeri paradicsom. Marokkó változatos kulturális és természeti értékeivel várhatóan a 2016 év egyik slágercélpontja lesz. Összeállításunkból megismerheti Marokkó kincseit, amelyeket, ha itt jár semmiképpen nem szabad kihagynia! 

Casablanca
Casablanca, vagy helyi nevén Der al Beda. A fehér ház, amely Marokkó egyik legfontosabb kereskedelmi központja és kikötővárosa. Pezsgő nagyváros, ahol világhírű film éhangulatát már nem érdemes keresni. Humphrey Bogart valószínűleg fel sem ismerné a korábbi helyszíneket. A változás valóban szembeötlő, de ennek ellenére mind a mai napig erősen érződik az egykori francia gyarmati hagyomány. A látnivalók az óvárosban (medina) találhatóak, amelyek közül a kiemelkedő jelentőségű a II. Hasszán-mecset, a világ egyik legnagyobb muzulmán temploma. 

Fez
A marokkói királyi városok közül Fez a legrégebbi. Egyetemi központ, amely IX. századi gyökerekkel rendelkezik. Sikátoraiban idegenvezető és GPS nélkül könnyen irányt veszthetünk. Kanyargós utcáin hemzsegnek a hagyományos mesterségek művelőinek apró műhelyei, a kerámiákat, a bőr- és réztárgyakat és természetesen a szőnyegeket érdemes itt megcsodálni. Vásárlásnál kötelező az alku! A helyi éttermekben érdemes megkóstolni a húsos zöldséglevest, a hariát, illetve az autentikus kuszkuszt!

Marrákes
Marrákes óvárosában mindig pezseg az élet, itt egy csapásra találkozik mindennel az utazó, amely a keleti világot olyan csodálatossá tette. A Djemaa el Fna tér minden délután hatalmas, pezsgő agorává változik, ahol táncosok, akrobaták és kígyóbűvölők szórakoztatják a számtalan apró étterem színes vendégseregét. A fontos látnivalók közé tartozik a Marrákesi látogatás során a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeum, a Koubba Ba’adiyn mecset, illetve a Koutoubia minaret is.

Agadir
A déli régió fővárosa hat kilométer hosszú finom homokos strandjával csábítja az utazót, ahol az év több, mint 300 napján süt a nap. Strandolás után érdemes felkeresni a Medina Polizzi szabadtéri múzeumát. Fehérre meszelt házai között szűk sikátorokon át vezet az út a helyi mesterek műhelyei között, ahol az otthon maradottaknak szánt autentikus ajándéktárgyak is beszerezhetőek. 

Meknes
Meknes-t marokkói Versailles-nak is nevezik. Virágzó kereskedőváros, amely évszázados hagyományaival méltó a királyvárosi címre. Fontosabb látnivaló között van a Bab Mansour kapu, a XIV. században épült Nagymecset és a város legfontosabb kultúrtörténeti műemléke, a szintén XIV. századi Bou Inania medresze.

Esz-Szavíra (Essaouira)
A strandolók és a tengeri sportok szerelmeseinek kedvelt úti célja. Esz-Szavíra az óceán egyik csodálatos, hullámok verte öblében fekszik. Óvárosa különösen szép állapotban fent maradt így a déli partvidék egyik legvonzóbb turista központja nőtte itt ki magát. Kikötőjében számos apró étteremben sülnek a frissen fogott alapanyagból készülő ínycsiklandó tengeri finomságok.

Kapcsolódó ajánlatok:


MEGIGÉZŐ MARRAKECH - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Marokkó
128 000 Ft/fő -től

MAROKKÓ-AGADIR - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Marokkó
396 000 Ft/fő -től

ISZTAMBUL - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS PROGRAMOKKAL

Ország: Törökország
99 000 Ft/fő -től

SZILVESZTER ISZTAMBULBAN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS PROGRAMOKKAL

Ország: Törökország
135 000 Ft/fő -től

TÖRÖKORSZÁG - KAPPADÓKIA CSODÁI

Ország: Törökország
155 000 Ft/fő -től

ÍZEK ÉS ÉLMÉNYEK TEL AVIVBAN - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Izrael
189 000 Ft/fő -től

SZILVESZTER IZRAELBEN

Ország: Izrael
248 000 Ft/fő -től

HILTON GARDEN INN RAS AL KHAIMAH ****

Ország: Egyesült Arab Emirátusok
259 000 Ft/fő -től

IZRAEL – A SZENTFÖLD FELFEDEZÉSE

Ország: Izrael
299 000 Ft/fő -től

KÖRUTAZÁS IZRAELBEN DEBRECENBŐL***

Ország: Izrael
299 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

MEGIGÉZŐ MARRAKECH - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Marokkó
128 000 Ft/fő -től

MAROKKÓ-AGADIR - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Ország: Marokkó
396 000 Ft/fő -től

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
09:00 - 17:30