Élmények a világ körül


Marokkói utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között?

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa

Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között? Akkor az Ön választása nem lehet más, mint Marokkó!

Az észak afrikai, úgynevezett  Maghreb-államok (Líbia, Tunézia, Algéria, Marokkó) nem véletlenül kedvelt célpontjai az európai utazóknak évszázadok óta. A térség talán legizgalmasabb helyszíneit pedig Marokkó, az Európával szomszédos Földközi tengeri paradicsom. Marokkó változatos kulturális és természeti értékeivel várhatóan a 2016 év egyik slágercélpontja lesz. Összeállításunkból megismerheti Marokkó kincseit, amelyeket, ha itt jár semmiképpen nem szabad kihagynia! 

Casablanca
Casablanca, vagy helyi nevén Der al Beda. A fehér ház, amely Marokkó egyik legfontosabb kereskedelmi központja és kikötővárosa. Pezsgő nagyváros, ahol világhírű film éhangulatát már nem érdemes keresni. Humphrey Bogart valószínűleg fel sem ismerné a korábbi helyszíneket. A változás valóban szembeötlő, de ennek ellenére mind a mai napig erősen érződik az egykori francia gyarmati hagyomány. A látnivalók az óvárosban (medina) találhatóak, amelyek közül a kiemelkedő jelentőségű a II. Hasszán-mecset, a világ egyik legnagyobb muzulmán temploma. 

Fez
A marokkói királyi városok közül Fez a legrégebbi. Egyetemi központ, amely IX. századi gyökerekkel rendelkezik. Sikátoraiban idegenvezető és GPS nélkül könnyen irányt veszthetünk. Kanyargós utcáin hemzsegnek a hagyományos mesterségek művelőinek apró műhelyei, a kerámiákat, a bőr- és réztárgyakat és természetesen a szőnyegeket érdemes itt megcsodálni. Vásárlásnál kötelező az alku! A helyi éttermekben érdemes megkóstolni a húsos zöldséglevest, a hariát, illetve az autentikus kuszkuszt!

Marrákes
Marrákes óvárosában mindig pezseg az élet, itt egy csapásra találkozik mindennel az utazó, amely a keleti világot olyan csodálatossá tette. A Djemaa el Fna tér minden délután hatalmas, pezsgő agorává változik, ahol táncosok, akrobaták és kígyóbűvölők szórakoztatják a számtalan apró étterem színes vendégseregét. A fontos látnivalók közé tartozik a Marrákesi látogatás során a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeum, a Koubba Ba’adiyn mecset, illetve a Koutoubia minaret is.

Agadir
A déli régió fővárosa hat kilométer hosszú finom homokos strandjával csábítja az utazót, ahol az év több, mint 300 napján süt a nap. Strandolás után érdemes felkeresni a Medina Polizzi szabadtéri múzeumát. Fehérre meszelt házai között szűk sikátorokon át vezet az út a helyi mesterek műhelyei között, ahol az otthon maradottaknak szánt autentikus ajándéktárgyak is beszerezhetőek. 

Meknes
Meknes-t marokkói Versailles-nak is nevezik. Virágzó kereskedőváros, amely évszázados hagyományaival méltó a királyvárosi címre. Fontosabb látnivaló között van a Bab Mansour kapu, a XIV. században épült Nagymecset és a város legfontosabb kultúrtörténeti műemléke, a szintén XIV. századi Bou Inania medresze.

Esz-Szavíra (Essaouira)
A strandolók és a tengeri sportok szerelmeseinek kedvelt úti célja. Esz-Szavíra az óceán egyik csodálatos, hullámok verte öblében fekszik. Óvárosa különösen szép állapotban fent maradt így a déli partvidék egyik legvonzóbb turista központja nőtte itt ki magát. Kikötőjében számos apró étteremben sülnek a frissen fogott alapanyagból készülő ínycsiklandó tengeri finomságok.

Kapcsolódó ajánlatok:


MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
319 000 Ft/fő -től

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
379 000 Ft/fő -től

MAROKKÓ FELFEDEZÉSE

Marokkó
619 000 Ft/fő -től

ISZTAMBUL - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Törökország
182 000 Ft/fő -től

ÍZEK ÉS ÉLMÉNYEK TEL AVIVBAN - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Izrael
189 000 Ft/fő -től

JORDÁNIA - ANGOL NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL - 5 NAPOS

Jordánia
308 000 Ft/fő -től

JERUZSÁLEM - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Izrael
328 000 Ft/fő -től

HILTON GARDEN INN RAS AL KHAIMAH ****

Egyesült Arab Emirátusok
339 000 Ft/fő -től

DOUBLETREE BY HILTON BUSINESS BAY**** DUBAI

Egyesült Arab Emirátusok
349 000 Ft/fő -től

EXPO 2020 DUBAI – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Egyesült Arab Emirátusok
359 000 Ft/fő -től

KAPPADÓKIA - ISZTAMBUL

Törökország
369 000 Ft/fő -től

További ajánlatok:

MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
319 000 Ft/fő -től

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
379 000 Ft/fő -től

MAROKKÓ FELFEDEZÉSE

Marokkó
619 000 Ft/fő -től

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00