Élmények a világ körül

Keresés

San Francisco latnivalok
San Francisco - Tea a Chinatownban, utazás cable carral

San Francisco - Tea a Chinatownban, utazás cable carral

Az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi kínai negyede a San Franciscó-i, melyet a XIX. században hozott létre a városvezetés a kínai bevándorlók számára. Ma 80 000 kínai él itt. Központja a Grant Avenue által közrefogott nyolc háztömb, melynek színei, ízei és varázslatos kavalkádja a város egyik kihagyhatatlan látnivalója. A Bush Street és Grant Avenue kereszteződésénél emelkedő zöld cserepes Sárkánykapu (Dragon Gate) a Chinatown bejárata, kedvelt fotóstop a turisták körében. Átlépve a kapun, máris a kínai negyed „főutcájának”, a Grant Avenue-nek forgatagában találjuk magunkat, mely egykor a város vöröslámpás negyede volt, ám erre ma már csak a krónikák emlékeztetnek. A látnivalók mellett érdemes az apró boltocskákra, porcelán-és selyemüzletekre, éttermekre - s természetesen egy csésze tea elfogyasztására is kellő időt szánni valamelyik különleges teaházban!

A klasszikus kínai teaházak élményét keresőknek a Red Blossom családi teaházát ajánljuk, aki eklektikus, kicsit angolos hangulatra vágyik, a Lovejoy’s Tea Room-ba látogasson el. Az pedig, aki valami szokatlan élményt keres, az minden bizonnyal megtalálja a Mission Samovar csupafehér, minimalista teabárjában, mely manapság az egyik legmenőbb hely.

A Chinatown-ba látogatva érdemes az utazást a három történelmi cable car vonal egyikével, a California line-nal megtenni, mely Kelet-Nyugat irányban közlekedik a Financial Disctrict és a Van Ness Avenue között, a kínai negyeden áthaladva. Az egynapos Cable Car bérlet ára USD 20, a háromnaposé USD 31 – mindkettő nagyon jól kihasználható. Hasznos tippek és további információ:  https://www.streetcar.org/rider-information-map-2/
 

Kapcsolódó ajánlatok:


További ajánlatok:

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00