Élmények a világ körül

Keresés
 
Ismerkedjen meg közelebbről is a középkori látnivalókkal, habos waffelekel és még habosabb belga sörökkel!

Belgium

Úti célok Belgiumban

Belgium kompakt kis országa Európa szívében kulturális élményeivel és kulináris élvezeteivel azonnal leveszi a lábáról látogatóit. Belgiumban járva a középkor kíséri lépteinket mindenhol, elég csak a fővárosra és az EU székhelyére, a fantasztikus Brüsszelre, vagy Antwerpen, Lier, Brugge épületeire, a híres középkori haragtornyokra vagy a megannyi várra és kastélyra gondolni. Belgium az európai festészet egyik bölcsője, olyan flamand géniuszok születtek és alkottak itt, mint a van Eyck testvérek, Van Dyck vagy Rubens. De a modernebb művészetek kedvelői sem fognak unatkozni a képregények hazájában.
Belgiumban nagyobb gyerekekkel is tartalmas körutazás tehető, s a városok mellet az ország 65 km-es tengerpartján is bőven akadnak kellemes üdülőhelyek, mint például Ostend, De Hann, Blankenberge vagy Nieuwpoort, melyek nyáron igazi strandhangulattal várnak.
Ha már Belgium érdemeit méltatjuk, a „könnyű” étkekről is muszáj szót ejteni: itt van a világ legfinomabb sültkrumplija (csakis belga burgonyából, kétszer sütve!), a moules frites – vagyis a fehérborban párolt kagyló, a habos-babos waffel, az isteni belga csoki és az olykor gyümölcsöktől sem mentes, aromás belga sör…
Belgium elhelyezkedése ideális, ha kombinálni szeretnénk az utazást a szomszédos országokkal, hiszen Luxemburg, Hollandia, Franciaország, Németország vagy akár Anglia is kényelmes utazótávolságra van.
A legjobb idő a Belgiumba utazásra április-június vagy szeptember-október között van. A belga tavasz és ősz amellett, hogy igazán kellemes időjárású, az ország legszebb arcait mutatja meg. Turisztikai szempontból a július és augusztus tekinthető főszezonnak, ilyenkor meglehetősen meleg van és nagyobb a tömeg, különösen a tengerpartokon.
Brüsszelbe menetrend szerinti és diszkont légitársaságok közvetlen járataival is el lehet jutni, a repülési idő csupán 2 óra.

Kínálatunkban nem szerepel jelenleg belgiumi utazás, azonban örömmel adunk ajánlatot személyre szabott utazására az Ön igényeinek megfelelően! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, kérje ajánlatunkat!

BRUGGE, A „KÖZÉPKORI MANHATTAN”

Belgium
239 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Belgium (Belga Királyság)

  Főváros és legnagyobb város : Brüsszel
  Nyelv: holland/flamand, francia, német
  Vallás: katolikus, egyéb, ateista
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 30 528 km2
  Népesség: 11 150 516 (2014-es becslés)
  Népsűrűség: 370 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 41 491
  Hivatalos pénznem: euro (€) (EUR)
  Időeltérés: 0 óra (CET, UTC+1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: Europlug Type E
  Országhívószám: +32
  Internet TLD: .be

  Magyar állampolgárok vízummentesen, legalább a hazautazás napjáig érvényes útlevél, vagy kártya típusú személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Belgiumba.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  A belga Nemzetbiztonsági Tanács 2018 januárjában Belgiumban a terrorfenyegetettség szintjét 3-asról 2-esre mérsékelte. Az utazók részéről továbbra is éber és elővigyázatos magatartás, esetleges válsághelyzetben a helyi hatóságok utasításának követése és a velük történő együttműködés szükséges.

  A belgiumi útszakaszokon, vasútállomásokon és repülőtereken is fokozott személy- és poggyász ellenőrzésekre lehet számítani.

  A zsebtolvajlás gyakori Belgiumban, főleg a forgalmas, turisták által látogatottabb helyeken és a repülőtereken, ezért körültekintő magatartás szükséges.
  Kérjük, hogy tartózkodásuk során fokozottan figyeljenek értékeikre és személyes irataikra.
Javasoljuk, hogy egy fénymásolatot készítsenek a személyazonosító dokumentumokról és azt tartsák a szálloda széfjében.

Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.

Ingyenesen hívható általános segélyhívószám: 112 Rendőrség: 101 Mentők, tűzoltók: 100
 
 • Egészségügyi tudnivalók

  Belgium fejlett európai egészségügyi ellátórendszerrel rendelkezik. Fertőzőbetegségek és járványok tekintetében azonos a helyzet a többi fejlett EU tagállammal.

  2004. május 1. óta, a rövid idejű tartózkodás céljából beutazó európai uniós állampolgároknak - amennyiben balesetet szenvednek, vagy megbetegedés miatt sürgősségi egészségügyi ellátásra szorulnak - Belgium a saját állampolgáraival azonos feltételek mellett nyújt ellátást. Mindennek azonban feltétele, hogy az utazó rendelkezzen az Európai Egészségbiztosítási Kártyával.
  Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát és további információkat - a külföldre távozás előtt minden esetben, azaz újbóli külföldre utazásnál ismételten - az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, illetőleg a lakóhely szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál kell igényelni.
   
 • Térkép


   

Inspirációk

4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Spanyolország | Marbella kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A Costa del Sol ékköve, Marbella a pezsgő éjszakai életen, a pubok és kávézók sokaságán túl rengeteg csendes zugot és felfedezni valót kínál.

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Az Alhambra vöröses árnyalatú falai a külső szemlélő elől elrejtik a belső tér meghitt szépségét. Fedezze fel velünk!

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fehér falvai lenyűgözőek, völgyek ölelésében vagy kies sziklák tetején emlékeztetnek egy letűnt korszak különös történetére.

Spanyolország | andalúziai strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia világhírű a 800 km hosszú tengerpartjáról. Számtalan látványos, fehér homokkal és kristálytiszta türkizkék vízzel rendelkező stranddal valódi paradicsom.

Spanyolország | Córdoba ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk hét spanyol ételt, amiről a cordóbaiak állítják, ők csinálják a legjobban.

Spanyolország | Andalúzia | Córdoba | Mezquita - OTP Travel Utazási Iroda
Arab típusú dzsámik leghíresebb példája Európában a córdobai nagymecset. Ismerje meg az egykori iszlám világ központjának ezt a csodálatos alkotását!

Spanyolország | Andalúzia gyöngye: Córdoba - OTP Travel Utazási Iroda
A lenyűgöző történelemmel büszkélkedő Córdoba Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A város mindenki számára kínál valamit.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!