Élmények a világ körül

Keresés
 
Ismerje meg négy vallás kulturális örökségét és Európa utolsó őserdejét!

Bosznia-Hercegovina

Úti célok Bosznia-Hercegovinában

A Balkán-félsziget egyik legfestőibb országa különlegességét Európán belül kulturális egyedülállóságának köszönheti, történelmét négy vallás: a római katolikus, a muszlim, az ortodox és a zsidó vallás népe formálta az évszázadok során. A kelet és a nyugat páratlan találkozása vár az utazóra ebben a nem mindennapi országban, ahol az egykori Oszmán Birodalom és a Monarchia kézjegyei egyaránt megtalálhatók. S bár múltjának fájó emlékei kitörlődni már soha nem fognak és a polgárháború nyomai még mindig láthatók, aki ma Bosznia-Hercegovinába látogat, melegszívű és mély érzésű emberekkel, gyönyörű hegyi tájakkal, kanyargó folyókkal, vízesésekkel, középkori várromokkal találkozhat. Itt található Európa utolsó fennmaradt őserdeje, a Perućica is, mely a montenegrói határ közelében lévő Sutjeska Nemzeti Park része. A horvát tengerpartba ékelődött bosznia-hercegovinai szakasz szíve Neum népszerű és jól felszerelt üdülővárosa. Mostar és Szarajevó történelmi emlékekben és épületekben gazdag, festői városai, vagy a szláv történelem legrégebbi emlékei, a monumentális sírkövek, a stećakok mind olyan látnivalók melyek miatt érdemes ebbe a különleges balkáni országba ellátogatni – akár a mediterrán hangulatú nyárban, akár ősszel, mandarinszüret idején, vagy télen egy vérpezsdítő síeléssel egybekötve.

2017. áprilisától Budapestről már diszkont légitársaság közvetlen járatával is el lehet jutni Szarajevóba, a repülési idő 1 óra 15 perc.
Gépkocsival a két város távolsága útvonaltól függően 550-700 km, kb. 8,5 – 10 óra.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/bosznia-hercegovina


Fontos információk

 • Vízum

  Bosznia-Hercegovina

  Főváros és legnagyobb város: Szarajevó
  Nyelv: bosnyák, szerb, horvát
  Vallás: muzulmán, ortodox, római katolikus, protestáns
  Államforma: szövetségi köztársaság
  Terület: 51 129 km2
  Népesség: 3 531 159 fő (2011)
  Népsűrűség: 74 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: 4 197, 81 USD
  Hivatalos pénznem: bosnyák konvertibilis márka (BAM)
  Időeltérés: nincs (CET / UTC+1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230 V
  Csatlakozó és aljzat: Europlug Schulko
  Országhívószám: 387
  Internet TLD: .ba

  Magyar állampolgárok legalább az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényes magánútlevéllel vagy (nem régi típusú, könyvformátumú) személyi igazolvánnyal utazhatnak Bosznia-Hercegovinába. Kiskorú szülő nélküli utazásához szülői hozzájárulási nyilatkozat szükséges. Ideiglenes személyi igazolvánnyal a beutazás nem lehetséges!

  Javasolják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a használni tervezett határátkelők leterheltségéről és válasszák a kisebb határforgalmú átkelőket. A bosznia-hercegovinai autóklub portálját ide kattintva érik el. Fokozottan javasolják továbbá, hogy elindulás előtt ellenőrizzék dokumentumaik érvényességét, főleg, ha azokat az elmúlt két évben ellopták, elveszítették vagy megsérültek.
 • Biztonság

  Bosznia-Hercegovina közbiztonsági helyzete nem rosszabb a magyarországinál, annak ellenére, hogy a lakosság körében még mindig sok az illegálisan tartott fegyver. Nyugodtan lehet sétálni este a városok utcáin. Rendszeres viszont a zsebtolvajlás és autófeltörés, mind Szarajevóban, mind a fő turisztikai helyszíneken. Fokozottan ügyelni kell arra, hogy ne maradjon az autó utastérében, illetve a csomagtartóban csomag, kabát, úti okmány, telefon, készpénz és egyéb érték. Javasolt lehetőség szerint őrzött parkoló igénybe vétele, a szálláshely ajtóinak, ablakainak bezárása éjszakára.

  A konzuli szolgálat tanácsai annak érdekében, hogy a Bosznia-Hercegovinában való tartózkodás és áthaladás zökkenőmentes legyen:
  A Konzuli Szolgálat javasolja, hogy a Bosznia-Hercegovinába beutazó magyar állampolgárok regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján, hogy munkatársaik bármilyen vészhelyzet esetén kapcsolatba tudjanak lépni velük vagy hozzátartozóikkal.
  Ajánlott a mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése!
  Felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok, különösen a sebességkorlátozás és a követési távolság betartására! A sebességkorlátozás lakott területeken 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, autópályán 130 km/h.
  Értékeiket és irataikat ne tartsák egy helyen!

  Az országban gyakori a zsebtolvajlás és a besurranásos tolvajlás, ezért az alábbiak betartása javasolt:
  A bankkártyájukat és a hozzá tartozó PIN kódot ne tartsák egy helyen.
  A készpénzt tárolják több helyen.
  A személygépkocsi kulcsait és pótkulcsait ne tartsák egy helyen.
  A biztonság kedvéért a személyi igazolványon kívül hozzák magukkal útlevelüket is, külön, biztonságos helyen tartva. (A személyi igazolvány elvesztése / ellopása esetén ideiglenes úti okmányt a Szarajevói Nagykövetségen állítanak ki, ami a horvát vagy montenegrói tengerpartra igyekvőknek jelentős kerülőt és késedelmet jelent.)

  Sürgősségi telefonszámok:
  Rendőrség: 122, Tűzoltók: 123, Mentők: 124

  A Bosznia-Hercegovinában a gyakran előforduló heves esőzések, árvizek, olvadások megnövelik a földcsuszamlás veszélyét (akár a Magyarország felől érkezők által leggyakrabban használt M17-es főútvonalon is). Gyakori földcsuszamlások, kőomlások előfordulhatnak, különösen a Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foca, Bihac-Bosanska Krupa, Jablanica-Prozor és Jajce-Banja Luka útvonalakon. Személyes tájékozódás céljára az alábbi honlap javasolt, ahol naprakész információ található az esetlegesen lezárt útszakaszokról, mellékutakról, aktuális korlátozásokról.

  Aknaveszély
  A boszniai háborúban telepített aknák a talajjal együtt mozogva változtatják helyzetüket, ezért jelentős a véletlenszerű „aknára futás/lépés” lehetősége. Az aknaveszélyre figyelmeztető táblák, illetve szalagok a 2014-es árvíz következtében sok helyen megsemmisültek, pótlásukra még nem mindenhol került sor. Javasolt ezért, hogy csakis szilárd útburkolatú utakon mozogjanak, kerüljék az ismeretlen terepen, erdőben történő mozgást. Amennyiben a szükség úgy hozza, lehetőleg benzinkúton álljanak meg. Információt nyújt a Bosnia and Herzegovina Mine Action Center; telefonszám: +387 33 253-848 info@bhmac.org).
  A mobiltelefon-szolgáltatás esetenként akadozhat, főként a 30-as hívószámú mobiltelefonok esetében, ezért az ott-tartózkodásuk alatt érdemes rendszeresen ellenőrizni elérhetőségeiket.
   
  A konzuli szolgálat további felhívásai:
  A téli időszakban tartósan magas, egészségre ártalmas légszennyezettségi értékek mérhetők Zenica és Szarajevó kantonokban. Ezen és ezen a honlapon megtekinthetők az aktuális értékek. A helyzet romlása esetén Szarajevó Kanton bevezetheti a páros/páratlan rendszámú autók használatának korlátozását, ami a külföldi rendszámokra is érvényes. 
  Felhívják a Bosznia-Hercegovinába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy a POKEMON GO játék nem veszi figyelembe az aknamezőket, ezért kérik, hogy kitüntetett figyelemmel legyenek az aknamezőket jelző táblákra! Emellett sajnálatos módon a gyakori esőzések és földcsuszamlások miatt a jelzőtáblák/szalagok mozoghatnak, így egyáltalán nem javasolják, hogy lakatlan területre kövessék a játékot.
   
 • Egészségügyi előírások

  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése. 

  Magyarország és Bosznia-Hercegovina között 2009. augusztus 1-jétől új szociális biztonsági egyezmény van érvényben. A 2009. évi II. törvény által kihirdetett egyezmény alapján a Magyarországon egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyek átmeneti tartózkodásuk esetén Bosznia-Hercegovina területén a HU/BH 111 jelű nyomtatvánnyal vehetik igénybe a sürgősségi egészségügyi ellátást. A szolgáltatás igénybevételének feltételeiről és részletes szabályairól az Országos Egészségpénztár honlapján, ide kattintva tájékozódhatnak.
  A járványügyi helyzet, a leggyakrabban előforduló, jellemző megbetegedések a magyarországihoz hasonlók. Egészségügyi és járványügyi szempontból Bosznia-Hercegovina biztonságos országnak mondható, amennyiben a turista betartja az általános higiéniai szabályokat.
  A pénz- és gyógyszerhiánnyal küszködő, hiányosan felszerelt közkórházak, egészségügyi intézmények mellett az elmúlt évek alatt kiépült a modern műszerekkel felszerelt magánorvosi rendelők viszonylag széles hálózata, ahol igen hatékonyan és magas színvonalon folyik a gyógyítás. A magánorvosi szolgáltatásokért azonban a nyugat-európaihoz közelítő árszínvonalon kell fizetni.
  Az ivóvíz iható, az ellenőrzött húsáru, baromfi, hal, a gyümölcs, a zöldségfélék, a boltokban kapható (pasztörizált) tej és tejtermékek biztonságos élelmiszerek. Az ezekből megfelelő módon elkészített – főzött és sütött – ételeket nyugodtan lehet fogyasztani. Alkalmi (utcai) árusoknál nem ajánlott húsétel vásárlása, mivel ellenőrzésük nem megbízható! A jól megmosott vagy meghámozott gyümölcsökön kívül nem ajánlott nyers hús, egyéb élelmiszer, vagy a nem megfelelő módon elkészített étel (pl. nyers tej) fogyasztása.
  A nagyobb városokban több helyen árulják a „tenger gyümölcseit”. Ajánlott, hogy csak a modernebb, megfelelő hűtőlánccal rendelkező bevásárlóközpontokban vásároljanak ezekből, mert garantáltan friss áru csak itt kapható.
  Bosznia-Hercegovina déli részén, elsősorban Mostar környékén, a hegyi fennsíkokon és a szurdokokban két őshonos viperafajta, a homoki és a foltos vipera igen elterjedt. A párzás idején csapatokba tömörülő viperák éjszaka vadásznak, nappal pihennek. Az általában félénk állatok a nyári nagy melegek és a párzás idején agresszívebben viselkednek, ha valaki behatol a területükre. Ha valaki véletlenül megzavarja őket vagy ingerli őket búvóhelyeiken, azonnal támadnak mérgük életveszélyes! A veszélyeztetett településeken az orvosi rendelőket és gyógyszertárakat ellátták ellenszérummal. Viperamarás esetén két órán belül feltétlenül orvoshoz kell fordulni!
  Ugyancsak a déli országrészeken fordul elő a „Fekete özvegy” mérges pók. Baleset esetén szintén rövid időn belül orvoshoz kell fordulni, mert bizonyos esetekben csípése halálos kimenetelű lehet.

  Ministry of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina
  Trg BiH1 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  Tel: +387 33 221 073, Fax: +387 33 221 074
   
  Járványügyben (madár- és sertésinfluenza, meningitis stb) tájékozódni az alábbi elérhetőségeken lehet (idegen nyelven az ügyintézés nehézségekbe ütközhet):

  Ministry of Civil Affairs of Bosnia and Herzegovina
  Trg BiH1 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  Tel: +387 33 221 073, Fax: +387 33 221 074

  Ministry of Health of the Federation of Bosnia and Herzegovina
  Marsala Tita 9, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  Tel: +387 33 664 246, Fax: +387 33 664 245

  Ministry of Health and Social Welfare of the Republika Srpska
  Trg Republike Srpske 1, 78000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina
  Tel: +387 51 339 486, Fax: +387 51 339 652

  További információ a WHO honlapján.
   
 • Tudnivalók Bosznia-Hercegovináról

  Közlekedés, gépkocsivezetés: a bosznia-hercegovinai Nemzeti Autóklub (BIHAMK) 24 órás tájékoztató és diszpécser szolgálatot tart fenn: +387 33 282 100; helyi telefonszámról: 1282.
  Bosznia-Hercegovinában november 15. és március 15. között minden gépjárműnek kötelező a téli gumi használata, illetve november 15-től április 15-ig kötelező hóláncot tartani az autóban.
  A sebességkorlátozás lakott területeken 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, autópályán pedig 130 km/h. Mivel rendszeresek a közúti ellenőrzések, illetve sok helyen vannak rövid szakaszos sebességkorlátozások, a felső sebességhatárt jelző táblákra célszerű fokozottan figyelni! Az intézkedő rendőr a terep miatt esetenként hirtelen lép ki a gépkocsi elé a forgalmi sávba, ezzel is hirtelen fékezésre késztetve a vezetőt.
  A közúti közlekedésre vonatkozó szabályozás legfontosabb, az országba gépkocsival belépő külföldiekre is vonatkozó része az alábbiakban foglalható össze:
  biztonsági öv kötelező használata;
  kötelező a tompított fényszórók állandó használata, lakott területen is;
  Tilos a mobiltelefonok vezetés közbeni használata;
  Tilos az ittas- és kábítószer befolyásoltság alatt álló személyek, valamint a 12 éven aluli gyermekek vezető ülés melletti első ülésen szállítása;
  Az 5 év alatti gyermek csak a hátsó ülésen rögzített gyerekülésben, vagy felnőtt felügyelete mellett utazhat;
  A véralkoholszint 3 ezreléket meghaladó túllépése, hivatásos jogosítvánnyal rendelkezők esetében a véralkoholszint nem haladhatja meg a 0 ezrelékszintet;
  A 23 év alatti, jogosítvánnyal rendelkező személyek 23.00 és 05.00 óra között csak egy 25 éves vagy idősebb, érvényes jogosítvánnyal rendelkező személy kíséretében vezethetnek járművet.
  A fentiekben felsorolt közlekedési szabálysértések pénzbírságot vonnak maguk után (vétségtől függően 30-600 KM). Ittas vezetés és gyorshajtás esetén a jogosítványt is bevonhatják, akár hat hónapra is.

  Bosznia-Hercegovinában az autóval való utazás bizonyos kockázatokkal jár. A vezetésnél mindig figyelembe kell venni az utak állapotát, túlzsúfoltságát, a helybeliek kiszámíthatatlan (gyakran túl lendületes, helyenként túl lassú) vezetési stílusát, illetve a technikailag erősen amortizálódott autóparkot, az abból fakadó kockázatokat. Az éjszakai vezetés a terepviszonyok miatt veszélyesebb lehet, ezért javasolt, hogy lehetőség szerint napközben utazzanak.
  A helyi szokásoknak megfelelően a „villogó zöld, sárga, piros” lámpánál az országban már általában nem hajtanak át, hanem inkább lefékeznek.
  Az úthálózat bővítése folyamatos. A főutak állapota általában jó, karbantartásuk folyamatos, a mellékutak állapota ugyanakkor sok kívánnivalót hagy maga után. Gyakran hiányoznak az útjelző táblák, a padkák állapota elhanyagolt.
  A hegyekben kanyargó utakon a sűrű forgalom miatt csak alacsony átlagsebességgel (60-70 km/h-val) lehet közlekedni. Számolni kell – különösen ősszel és tavasszal nagyobb esőzések idején – útomlással, sziklaomlással, kőhullással, illetve ezek miatt elterelik, vagy egy sávra korlátozzák a forgalmat.
  A benzinkúttal való ellátottság jónak mondható, a töltőállomások száma napról napra növekszik. 30-50 km távolságon belül vannak benzinkutak a főutak mellett. A benzinkutak általában reggel 6 órától este 22 óráig üzemelnek, de a főutak mellett vannak éjjel-nappal nyitva tartó kutak is. Növekszik az utak menti gumijavító és autószervizek száma is, azonban a megfelelő márkaszervizek ritkák.
  Figyelembe kell venni továbbá, hogy a Budapestet Szarajevóval és Mostarral összekötő M-17 (E73) főútvonal nagy része Bosznia-Hercegovinában kisebb településeken, falvakon keresztül vezet, ezért az úttesten – akár éjszaka is – feltűnhetnek mezőgazdasági munkagépek, szekerek, tehéncsordák és gyalogosok.
  Fokozott óvatossággal kell vezetni a lakott településeken kívül is, különösen télidőben és éjszaka. Fokozott figyelem ajánlott az esetleges gázolások elkerülése érdekében, mivel azt a helyi törvények szigorúan büntetik!
  FONTOS! Baleset feltétlenül meg kell várni az intézkedő rendőrt, és jegyzőkönyv vagy igazolás felvételét kell kérni! Ezeket kérhetik a határokon ki-és belépéskor. Az esetleges költségeket még Bosznia-Hercegovina területének elhagyása előtt be kell fizetni. Szükség esetén a Magyar Nagykövetség a jegyzőkönyvek/iratok postázásában igény szerint közreműködik.

  Biztosítás, nemzetközi zöldkártya:
  A biztosítók és autógyárak által biztosított assistance szolgáltatások NEM érvényesek Bosznia-Hercegovinában. Az utazáshoz nemzetközi gépjármű biztosítási bizonylat, az ún. zöldkártya kiváltása ugyan nem kötelező az illetékes bosznia-hercegovinai hatóság és a MABISZ által kötött megállapodás értelmében, azonban ajánlatos, mert
  1.) erről a határon, közutakon szolgálatot teljesítő hatóságoknak sajnos nem minden esetben van tudomása;
  2.) Horvátországban, Montenegróban és Szerbiában is kötelező a bemutatása. A helyi biztosítási rendszer fejletlensége és a hazaitól eltérő gyakorlata gondot okozhat a balesetet előidéző, vagy abban részes magyar állampolgároknak.

  Utazás a horvát tengerpartra Bosznia-Hercegovinán keresztül
  A horvát tengerpartra Bosznia- Hercegovinán keresztül utazó magyar turisták számára a következő útvonalakat javasolja a konzuli szolgálat:
  Mohács – Udvar (határ) – Bosanski Samac (határ) - Doboj - Szarajevó - Jablanica - Mostar – Metkovic (határ).
  Barcs - Daruvar - Bosanska Gradiska (határ) - Banja Luka - Jajce - Bugojno - Livno – Kamensko (határ).
  A bosznia-hercegovinai Nemzeti Autóklub (BIHAMK) 24 órás tájékoztató és diszpécser szolgálatot tart fent, angol nyelven is. „DISPECSERSKI CENTAR” – (Sárga Angyal) (ROAD ASSISTANCE SERVICE) „Pomoč na cesti” Tel. GSM-ről: 033 1282 / 033 987

  Utazás vonattal, autóbusszal, repülővel:  A WizzAir légitársaságnak rendszeres és közvetlen járata közlekedik a két főváros, Budapest és Szarajevó között. A szarajevói repülőtér honlapját ide kattintva érik el. 
  Budapest és Szarajevó között közvetlen vasúti összeköttetés, illetve távolsági buszjárat nincs.

  Fizetés, pénzváltás, bankkártyák: Bosznia-Hercegovinában az egyetlen, mindenütt elfogadott hivatalos fizetőeszköz a konvertibilis márka (1KM = 100 pfennig). Árfolyama az euróhoz rögzített: 1 EUR = 1,955830 KM. Papírpénzből 10, 20, 50, 100 és 200 márkás címletek, fémpénzből 1, 2, 5 márkás, 50, 20, 10, 5 pfenniges érmék vannak forgalomban, csak ezzel lehet fizetni az országon belül, az eurót ezért, - célszerű még a határ átlépése előtt KM-re váltani. (Egyes helyeken eurót is elfogadnak, de biztonságosabb márkát váltani.)
  A konvertibilis márka Magyarországon is váltható néhány magánpénzváltónál. 2012 nyarán megjelent Bosznia-Hercegovinában az Exclusive Change pénzváltó iroda, amely magyar forintot is vált helyi konvertibilis márkára. (Szarajevóban a nagyobb bevásárlóközpontokban megtalálhatóak.) Bankkártya elfogadóhelyek inkább csak a nagyobb településeken találhatók, de a bank automaták száma folyamatosan nő. A szupermarketekben már a bejáratnál jelzik, hogy az üzletben milyen típusú bankkártyát fogadnak el a pénztáraknál. Egyes éttermekben, főleg a kisebb helyeken, elsősorban készpénzes fizetésre van lehetőség.
  A bankok általában hétfőtől péntekig, reggel 8 órától délután 4 óráig tartanak nyitva, de egyes nagyobb pénzintézeteknél akár este 8 óráig, illetve szombat délelőtt is lehet pénzt váltani. Vannak, olyan pénzváltók, amelyek hétvégén is nyitva tartanak (nagyobb bevásárló központokban érdemes keresni őket). Utazási csekket csak igen kevés helyen fogadnak el, általános gyakorlat szerint általában készpénzzel fizetnek mindenhol. Minden turista maximum 1000,- Euró értékhatárig a pénz eredetének igazolása nélkül lépheti át a határt. Ennél nagyobb összeg esetén kérhetik a pénz eredetének, ill. a pénz felhasználásának igazolását. A pénzmosás elleni törvény alapján minden 30 000.- KM (azaz 15.000,- EUR) értéket meghaladó összeg bankból történő kivételekor, illetve bankban történő elhelyezésekor a pénzintézet köteles bejelenteni és ellenőrizni azt. Nagyobb pénzösszeg felhasználásakor ajánlott eljárás a bankszámláról bankszámlára történő átutalás.

 • Térkép

Inspirációk

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek. Tartson velünk Írország legszebb vidékeire.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Írország, az ősi folklór, a lélegzetelállító tájak és a különleges gasztronómiai különlegességek hazája.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Tartson velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol az ír mitológia varázslatos lényei elevenednek meg.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!