Élmények a világ körül

Keresés
 
Bulgáriai utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Bulgária mesés tegerpartjai a családok számára is remek élményeket nyújtanak!

Bulgária

Úti célok Bulgáriában

Azok, akik a ’80-as évek nyaralásainak nosztalgiáját keresve utaznának Bulgáriába, lehet, hogy csalódni fognak: az olykor túlzottan is kalandos „retro” élmények helyett a bolgár tengerpartok ma szuper szállodákkal felszerelkezve, a mediterrán térséghez színvonalban és infrastruktúrában is felzárkózva kényeztetik utazóikat. Bulgária Napospartja nevéhez hűen szűnni nem akaró napsütéssel, 8 km hosszú finom homokos parttal, rengeteg szórakozási lehetőséggel vár, ideális családi nyaralóhely, de a bulizós utasok is megtalálják számításaikat. A bájos világörökségi település, Neszebár közelsége, a jó helyi tömegközlekedési járatok is vonzóvá teszik. Északon Várna és a gyönyörű Aranyhomok partvidéke, délen Burgasz, Szozopol vagy a kisebb, csendesebb üdülővárosok, mint Primorszko örvendeztetnek meg a Fekete-tenger partján egy tartalmas és élménydús nyaralással.
A bolgár tengerpartok igazi vonzereje a nyári jó idő, mely már május végén beköszönt és egészen októberig eltart. Az átlaghőmérséklet 25 C körüli, 23 C-os tengervízzel. Bulgária több közvetlen repülőjárattal is elérhető: a Wizzairnek a fővároson Szófián kívül Burgaszba üzemelnek járatai, ahová kb.1,5 órás repülőúttal lehet eljutni.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/bulgaria


BULGÁRIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Bulgária
250 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Bulgária

  Főváros és legnagyobb város: Szófia
  Nyelv: bolgár
  Vallás: ortodox (76%), muszlim (10%), nem vallásos (11,8%)
  Államforma: köztársaság
  Terület: 110 994 km²
  Népesség: 7 265 115 fő (2013)
  Népsűrűség 65,4 ő / km²
  Egy főre jutó GDP: 6 581 USD 
  Hivatalos pénznem: bolgár leva (BGN)
  Időeltérés: +1 óra (EET; CET/UTC+2)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230 V
  Csatlakozó és aljzat: Schuko Europlug
  Országhívószám: +359
  Internet TLD: .bg

  Magyar állampolgárok a hazautazástól számítva min.90 napig érvényes útlevél, vagy a la. a hazautazás napjáig érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Bulgáriába. Bulgária régi típusú, bordó könyv alakú személyi igazolványt és ideiglenes személyi igazolványt nem fogad el a belépéskor!
 • Elérhető külképviselet/ek

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
 • Biztonság

  Bulgária biztonsági helyzete jó, biztonsági kockázatot nem hordozó ország, illetve térség. 

  Az ország segélyhívó vonala: 112 (díjmentesen hívható)
 • Egészségügyi tudnivalók


  Bulgária közegészségügyi helyzete a magyarországiéhoz hasonló, előzetes óvintézkedések tétele nem indokolt. A csapvíz szinte mindenütt iható. A dohányzási tilalmakat egyre nagyobb arányban tartják be.
  Bulgáriában az ország területére tranzit, vagy rövidebb tartózkodási céllal belépő külföldieknek kötelező az egészségbiztosítás. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát sürgősségi esetekben elfogadják, az ezen kívül eső egészségügyi szolgáltatásokért fizetni kell. A tengerparti egészségügyi ellátás sajátossága, hogy számos magán egészségügyi intézmény „rátelepedett” a tömegturizmusra és nagyon drága szolgáltatást nyújt a külföldieknek. A díjat helyben ki kell fizetni még akkor is, ha a beteg, vagy balesetet szenvedett külföldi rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával és utasbiztosítással. Ezek az intézmények ugyanis gyakran nincsenek szerződéses kapcsolatban a bolgár egészségbiztosítóval, amely amúgy is keveset térít az ellátások költségéből. A rászoruló magyar állampolgár segítséget kérhet a telepített idegenvezetőktől, vagy a tiszteletbeli konzultól a megfelelő egészségügyi intézmény kiválasztásában.
 • Tudnivalók Bulgáriáról


Közlekedés: Az Európai Unió külső határain (Szerbia, Törökország, Macedónia) történő belépéskor/kilépéskor a bolgár határőrök az úti okmányok mellett a gépjármű forgalmi engedélyét és biztosítását is ellenőrzik.
Bulgáriában az állami utak (autópályák, autóutak, főutak) használata díjköteles, a mellékutak, illetve a városok, települések útjai díjmentesek.
A Magyarország által kiállított vezetői engedélyt elfogadják Bulgáriában is. 
 
Valutaváltás: valutaváltás bankfiókokban és hivatalos pénzváltóknál ajánlott. Bulgária EU-hoz csatlakozása (2007) óta a nemzeti valuta, a leva árfolyamát az euróhoz rögzítette, ami azóta szinte változatlan, megközelítőleg 1.95583 leva (BGN) = 1 euró. Az utcai pénzváltókat javasolt elkerülni!
 
 • Térkép

Inspirációk

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Portugália utazás | Portó: több mint borfőváros - OTP Travel Utazási Iroda
Portóban számos kiváló borbár, vinotéka csábítja a vendégeket. A város azonban egyéb kincseket is tartogat. Ezúttal a rejtett gyöngyszemek nyomába eredtünk.

Görögország | Athén rejtett gyöngyszemei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Athénról esik szó legtöbbször az Akropolisz és ókori múlt mesés hagyatéka a jut az eszünkbe. Athén azonban a legismertebb látnivalókon túl számos egyéb kincset is rejt.

Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!