Élmények a világ körül

Keresés
 
Kastélyok, zöld lankák és elbűvölő látnivalók várják Önt a mesébe illő Luxemburgban!

Luxemburg

Úti célok Luxemburgban

Luxemburg apró, ám szépségekben és jólétben igen gazdag országa prominens szomszédok: Németország, Belgium és Franciaország ölelésében dimbes-dombos tájakkal és UNESCO-világörökségi látnivalókkal várja az utazókat. Luxemburg az egy főre jutó GDP alapján (USD 101 936 / 2016) a világ második leggazdagabb országa. A kicsiny Nagyhercegség tele van meglepetéssel: az Ardennek festői tájai, az ezer éves múltat regélő emlékek, a mesebeli várak és apátságok a frissítő moseli borok zamatával kiegészülve egy tartalmas kulturális barangolás élményét nyújtják.

Luxembourg, a miniállam fővárosa több mint ezer éve, Siegfried luxemburgi gróf idején egy római erőd, Lucilinburhus köré épült. A viharos történelemről ma már csak a föld alá 40 méter mélyen épített 23 km-es kazamaták tudnak mesélni, no meg a régi városrészek. Luxembourg az EU fontos intézményeinek és jelentős bankszákházaknak is otthona. S aki egy kicsit szomszédolna a Benelux Államokban, átugorhat a vonattal csupán 3 órára lévő Brüsszelbe is.
Utazás szempontjából a főszezon április és október között van, ezen belül is kiemelkedő időszak a július és augusztus, amikor a hőmérséklet a legmagasabb – átlagosan 17 C fokos. A legtöbb turista ilyenkor fedezi fel Luxemburg szépségeit.
Repülővel Luxemburgba közvetlen járattal, továbbá Brüsszel Charleroi repülőterére vagy Frankfurt Hahn repülőterére érkezve, majd onnan repülőtéri transzferbusszal lehet eljutni.

Kínálatunkban nem szerepel jelenleg luxemburgi utazás, azonban örömmel adunk ajánlatot személyre szabott utazására az Ön igényeinek megfelelően! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, kérje ajánlatunkat!

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást.
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/luxemburg


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Fontos információk

 • Vízum

  Luxemburg (Luxemburgi Nagyhercegség)

  Főváros és legnagyobb város : Luxembourg
  Nyelv: luxemburgi, francia, német
  Vallás: római katolikus (95%), protestáns (1%), egyéb (4%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 2 586 km2
  Népesség: 543 360 (2013-as adat)
  Népsűrűség: 184,1 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 101 936 (2016)
  Hivatalos pénznem: euro (€) (EUR)
  Időeltérés: 0 óra (CET, UTC+1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: Europlug  Schuko
  Országhívószám: +352
  Internet TLD: .lu

  Magyar állampolgárok a 3 hónapot meg nem haladó tartózkodásra legalább a hazautazás napjáig érvényes útlevél, vagy kártya típusú személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Luxemburgba.
   
 • Elérhető külképviselet/ek
   

  Luxemburgban nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. A magyar-luxemburgi kapcsolatok átfogó ápolását, valamint a magyar állampolgárok konzuli védelmét Magyarország belgiumi Nagykövetsége látja el. A kihelyezett konzuli ügyfélfogadásról Magyarország brüsszeli Nagykövetségének honlapján tájékozódhat.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
 
 • Biztonság

  A Luxemburgi Nagyhercegségben az utóbbi években terrorista cselekmény nem történt. A készültségi szintet illetően nincs változás, továbbra is a második fokozat van érvényben a négyből.
  A luxemburgi közbiztonság alapvetően jó. A bűncselekmények száma alacsony, a főváros pályaudvara környékén, illetve a központi parkokban fordul elő leginkább - nem gyakori jelleggel - zsebtolvajlás, útlevéllopás, illetve főleg az éjszakai órákban mobiltelefon, pénztárca erőszakos elvétele. Általában a déli országrész és annak központja, Esch-sur-Alzette közbiztonsága valamivel rosszabb, mint a többi országrészé.
  Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.
 • Egészségügyi tudnivalók

  A Luxemburgba látogatóknak az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása mellett javasolt betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötése is.

  Luxemburgban a közegészségügyi helyzet jó, az egészségügyi ellátás konszolidált, európai mércével mérve magas színvonalú. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával rendelkező turisták a luxemburgi állampolgárokkal azonos szintű sürgősségi orvosi ellátásban részesülnek, azonos feltételek mellett. A betegellátásért fizetendő önrész alacsony, az állam a felmerülő kezelési és gyógyszerköltségeknek 80-90 %-át téríti (léteznek ugyanakkor nem támogatott gyógyszerek is). Sem embereket, sem állatokat fenyegető járványveszély nincs.
   
 • Térkép

Inspirációk

Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Franciaországi utazás: Bordeaux gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!

Franciaországi utazás: Bordeaux kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

A fenséges szikláktól az ősi várakon át, a misztikus műemlékekig a Smaragd sziget igazi kincsesbánya a történelem szerelmeseinek. Tartson velünk Írország legszebb vidékeire.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Írország, az ősi folklór, a lélegzetelállító tájak és a különleges gasztronómiai különlegességek hazája.

Dublin titkai - OTP Travel Utazási Iroda

Tartson velünk egy képzeletbeli utazásra, ahol az ír mitológia varázslatos lényei elevenednek meg.

Görögország | Athéni kalandok családdal - OTP Travel Utazási Iroda

Csatlakozzon hozzánk egy ínycsiklandó utazásra, miközben felfedezzük az Athén kultúráját megtestesítő autentikus ételeket.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!