Élmények a világ körül


Kastélyok, zöld lankák és elbűvölő látnivalók várják Önt a mesébe illő Luxemburgban!

Luxemburg

Úti célok Luxemburgban

Luxemburg apró, ám szépségekben és jólétben igen gazdag országa prominens szomszédok: Németország, Belgium és Franciaország ölelésében dimbes-dombos tájakkal és UNESCO-világörökségi látnivalókkal várja az utazókat. Luxemburg az egy főre jutó GDP alapján (USD 101 936 / 2016) a világ második leggazdagabb országa. A kicsiny Nagyhercegség tele van meglepetéssel: az Ardennek festői tájai, az ezer éves múltat regélő emlékek, a mesebeli várak és apátságok a frissítő moseli borok zamatával kiegészülve egy tartalmas kulturális barangolás élményét nyújtják.

Luxembourg, a miniállam fővárosa több mint ezer éve, Siegfried luxemburgi gróf idején egy római erőd, Lucilinburhus köré épült. A viharos történelemről ma már csak a föld alá 40 méter mélyen épített 23 km-es kazamaták tudnak mesélni, no meg a régi városrészek. Luxembourg az EU fontos intézményeinek és jelentős bankszákházaknak is otthona. S aki egy kicsit szomszédolna a Benelux Államokban, átugorhat a vonattal csupán 3 órára lévő Brüsszelbe is.
Utazás szempontjából a főszezon április és október között van, ezen belül is kiemelkedő időszak a július és augusztus, amikor a hőmérséklet a legmagasabb – átlagosan 17 C fokos. A legtöbb turista ilyenkor fedezi fel Luxemburg szépségeit.
Repülővel Luxemburgba közvetlen járattal, továbbá Brüsszel Charleroi repülőterére vagy Frankfurt Hahn repülőterére érkezve, majd onnan repülőtéri transzferbusszal lehet eljutni.

Kínálatunkban nem szerepel jelenleg luxemburgi utazás, azonban örömmel adunk ajánlatot személyre szabott utazására az Ön igényeinek megfelelően! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, kérje ajánlatunkat!

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


Fontos információk

 • Vízum

  Luxemburg (Luxemburgi Nagyhercegség)

  Főváros és legnagyobb város : Luxembourg
  Nyelv: luxemburgi, francia, német
  Vallás: római katolikus (95%), protestáns (1%), egyéb (4%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 2 586 km2
  Népesség: 543 360 (2013-as adat)
  Népsűrűség: 184,1 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $ 101 936 (2016)
  Hivatalos pénznem: euro (€) (EUR)
  Időeltérés: 0 óra (CET, UTC+1)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 230V
  Csatlakozó és aljzat: Europlug  Schuko
  Országhívószám: +352
  Internet TLD: .lu

  Magyar állampolgárok a 3 hónapot meg nem haladó tartózkodásra legalább a hazautazás napjáig érvényes útlevél, vagy kártya típusú személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Luxemburgba.
   
 • Elérhető külképviselet/ek
   

  Luxemburgban nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal. A magyar-luxemburgi kapcsolatok átfogó ápolását, valamint a magyar állampolgárok konzuli védelmét Magyarország belgiumi Nagykövetsége látja el. A kihelyezett konzuli ügyfélfogadásról Magyarország brüsszeli Nagykövetségének honlapján tájékozódhat.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!

 •  
 • Biztonság

  A Luxemburgi Nagyhercegségben az utóbbi években terrorista cselekmény nem történt. A készültségi szintet illetően nincs változás, továbbra is a második fokozat van érvényben a négyből.
  A luxemburgi közbiztonság alapvetően jó. A bűncselekmények száma alacsony, a főváros pályaudvara környékén, illetve a központi parkokban fordul elő leginkább - nem gyakori jelleggel - zsebtolvajlás, útlevéllopás, illetve főleg az éjszakai órákban mobiltelefon, pénztárca erőszakos elvétele. Általában a déli országrész és annak központja, Esch-sur-Alzette közbiztonsága valamivel rosszabb, mint a többi országrészé.
Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.
 
 • Egészségügyi tudnivalók

  A Luxemburgba látogatóknak az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása mellett javasolt betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötése is.

  Luxemburgban a közegészségügyi helyzet jó, az egészségügyi ellátás konszolidált, európai mércével mérve magas színvonalú. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával rendelkező turisták a luxemburgi állampolgárokkal azonos szintű sürgősségi orvosi ellátásban részesülnek, azonos feltételek mellett. A betegellátásért fizetendő önrész alacsony, az állam a felmerülő kezelési és gyógyszerköltségeknek 80-90 %-át téríti (léteznek ugyanakkor nem támogatott gyógyszerek is). Sem embereket, sem állatokat fenyegető járványveszély nincs.
   
 • Térkép

Inspirációk

Olaszország | Szicília templomok - OTP Travel Utazási Iroda
Szicília legszebb templomai gazdag és színes örökségről árulkodnak.

Olaszország | Szicília finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjen meg néhány szicíliai finomságot a limoncello mellett, amiket érdemes megkóstolni.

5 csodaszép város Morvaországban - OTP Travel Utazási Iroda
A Cseh Köztársaság legkeletibb régiójában, Morvaországban igazi gyöngyszemek várják a látogatókat.

Kanáro-szigetek | Tenerife titokzatos piramisai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek mai napig megfejtetlen rejtélyei, a Tenerife keleti partján fekvő Güímar falucskában találhatók.

Szicília | Palermo legjobb éttermei - OTP Travel Utazási Iroda
Újabb kiváló éttermeket és cukrászdákat ajánlunk Szicília fővárosából.

Top 3 portugál sertéshús étel - OTP Travel Utazási Iroda
A húsimádók figyelmébe ajánlunk három olyan sertéshúsból készült fogást, amelyet Portugáliában járva, feltétlenül ki kell próbálni!

Portugália | Top 5 SPA Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
A lisszaboni fürdők többsége luxusszállodák területén található, ám ezek gyógyfürdők nem csak a szállodák vendégei számára látogathatóak.

Szicília | Palermo legjobb éttermei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ kevés területe büszkélkedhet olyan gazdag kulináris hagyománnyal mint Szicília.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!