Élmények a világ körül

Keresés

KUBAI NAGY KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL CAYO SANTA MARÍÁN

Katalógus ár: 1 399 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás és üdülés magyar idegenvezetővel

Havanna – Vinales-völgy – Cienfuegos – Trinidad – Sanctí Spiritus – Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba – Santa Clara – Cayo Santa Maria – Havanna

Tartson velünk egy felejthetetlen utazásra Kuba legszebb tájaira. A körutazás az olyan népszerű látnivalók mellett, mint Havanna, a Vinales-völgy, Varadero, Cienfuegos és Trinidad csodái, olyan látnivalókat is tartogat, mint Camagüey gyarmati városa, vagy az ország karnevál központja Santiago de Cuba, ahol Fidel Castro bejelentette győzelmét 1959-ben. A felhőtlen pihenésről Cayo Santa Maria gyönyörű tengerparti üdülőhelye gondoskodik.Kubai nagy körutazás üdüléssel Cayo Santa Marían - OTP Travel

1. nap • Budapest – Havanna

Elutazás Budapestről Kubába, egy átszállással. Megérkezés Havannába az esti órákban. Transzfer a repülőtérről a szálláshelyre. Szállás Havannában.

2. nap • Havanna

Reggeli után panoráma városnézés Havanna legfőbb nevezetességeivel: a Capitolium, a Paseón található villák, a Malecon tengerparti sétány, a Plaza San Francisco, a Tőzsde palota, az Assisi Szent Ferenc-templom. Ismerkedés a Havanna Club Rum Múzeumban a rumkészítéssel, a cukornád-termesztés és -feldolgozás lépeseivel, majd kóstolási lehetőséggel. Később gyalogos felfedező túra az óvárosban: a Plaza de Armas, a Kormányzói palota, a Katedrális tér, a Plaza Vieja megtekintése, továbbá a Hotel Ambos Mundos (kívülről), a La Bodeguita del Medio – Hemingway egyik törzshelye is lencsevégre kapható. Később old timer autókkal a város további látnivalóinak felfedezése: a Forradalom tere, a Jose Marti emlékmű, a Forradalmi Múzeum kívülről, ahol a híres Granma hajó található, melyről 1956-ban Fidel Castro partra szállt a Disznó-öbölben, hogy forradalmi gerillaharcot indítson. A nap során ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben. Vacsora egyénileg. Szállás Havannában.

3. nap • Havanna – Vinales-völgy – Havanna

Egész napos kirándulás ebéddel az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba (kb. 170 km), ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellenek. Látogatás az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított festői Vinales-völgybe, amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Később a Mural de la Historia gigantikus sziklafestmény megtekintése, majd ebéd és szabadidő az egyedülálló környék felfedezésére. Késő délután visszautazás Havannába. Szállás Havannában. Vacsora egyénileg.

Kubai nagy körutazás üdüléssel Cayo Santa Marían - OTP Travel

4. nap • Havanna – Guama – Cienfuegos – Trinidad

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd utazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a Zapata félszigetre. A Nemzeti Park fő látványossága Guama, ahol Kuba legnagyobb krokodilfarmja található, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetőek meg az óriáshüllők. A következő állomás Cienfuegos, Kuba elbűvölő gyarmati városkája, mely az UNESCO Világörökség része. Rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: a Palacio de Valle palota, a katedrális, a Jose Marti tér, a régi Thomas Terry színház megtekintése kívülről. Ebéd a program során helyi étteremben. Továbbutazás Trinidadba, este a szállás elfoglalása Trinidadban, all inclusive ellátás.

5. nap • Trinidad

Félnapos városnézés a Karib-tenger partjára épült Trinidadban. A szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai város egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalóinak megtekintése: a La Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Contra Bandido torony, a Canchanchara bár. Délután pihenés a Karib-tenger partján all inclusive ellátással.

6. nap • Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey

Elutazás Camagüey felé, útközben az első megálló a „cukormalmok völgye”. Látogatás egy cukornádültetvényen, melynek 7 emeletes tornyáról csodálatos panoráma nyílik a környező ültetvényekre. Továbbutazás Sancti Spiritusba, ahol az ország egyik legrégebbi temploma látható, a kék színben pompázó Szentlélek templom közel 30 méteres harangtoronnyal büszkélkedik. A Yayabo-híd megtekintését követően utazás Camagüey-be, melynek óvárosát UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Útközben ebéd. Szállás reggelivel Camagüey-ben.

Kubai nagy körutazás üdüléssel Cayo Santa Marían - OTP Travel

7. nap • Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba

Reggel a kanyargós utcákkal tarkított gyarmati városka felfedezése, melyet eredetileg a tengerparton alapítottak Santa María Puerto Principe néven és később a számos kalóztámadás és mocsaras környék miatt áthelyezték a mai helyére. A cukornádtermesztés és marhatenyésztés révén tudott fejlődni a város, mely ma Kuba harmadik legnagyobb városa. Továbbutazás Santiago de Cubába, útközben ebéd és megállás a hangulatos Bayamóban, ahol az első Függetlenségi Nyilatkozatot adták ki. Megérkezés az életvidám és az ország legforróbb vérű városába, Santiago de Cubába, ahol nagy hagyományai vannak a karneválnak. Az El Cobre bazilika és a Szent Ifigénia temető felkeresése, ahol számos kubai hős nyugszik, köztük José Martí, Céspedes és a 38 mártír, valamint a Bacardi család is. Szállás reggelivel Santiago de Cubában.

8. nap • Santiago de Cuba – Playa Santa Lucia

Városnézés a „hősies városnak” nevezett Santiago de Cubában, mely jelentős forradalmi múlttal rendelkezik. Fidel Castro először itt jelentette be győzelmét 1959. január elsején. Látnivalók: a katedrális, a Diego Velázquez-ház, mely ma a Kubai Történeti Múzeum, a Hotel Casa Granda, ahol számtalan gengszter szállt meg, a kubai ritmusokat zengő Trova ház, a Moncada laktanya, és a várost védő XVII. századi erőd, az El Morro. Ebéd után továbbutazás Playa Santa Lucia tengerparti településre, ahol egyszerűbb szállás reggelivel.

9. nap • Playa Santa Lucia – Cayo Santa Maria

Továbbutazás az Archipelago Sabana - Camagüey nyugati szigetcsoportján található gyönyörű tengerparti üdülőhelyre, Cayo Santa Maríába, melyet egy közel 50 km hosszú gáton keresztül lehet elérni. Három éjszakai szállás all inclusive ellátással Cayo Santa Marián.


Kubai nagy körutazás üdüléssel Cayo Santa Marían - OTP Travel

10-11. nap • Cayo Santa Maria

Üdülés, pihenés a tengerparton. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek.

12. nap • Cayo Santa Maria – Santa Clara – Havanna

Reggeli, majd kijelentkezés a szobákból, később utazás Havannába. Útközben megálló Santa Claraban, az 1691-ben alapított városban, melynek fő vonzereje a Che Guevara Emlékmúzeum, ahol a forradalmár fényképeit és személyes tárgyait mutatják be. 1988-ban emelték az emlékművét, a városban aratott győzelmének 30. évfordulójára. A Che Guevara által megrohamozott páncélvonat ma emlékhely. Amennyiben a nyitvatartási idő lehetőséget ad rá, útközben Hemingway házának meglátogatása Havanna külvárosában. A Finca Vigia régi szépségében tündököl, szobái az eredeti berendezést megőrizve idézik meg a Nobel-díjas író életének talán legszebb időszakaszát. A program kb. 1 hónappal utazás előtt kerül pontosításra.

13. nap • Havanna

Reggeli, délelőtt szabadprogram, kijelentkezés a szobákból. Délután a havannai városnézés folytatása, mely során a Városi Múzeum felkeresése, ahol a gyarmati kor emlékei tekinthetők meg, később az 1920-as, 1930-as években meghatározó amerikai kultúra befolyásának nyomait fedezhetik fel az utazók, mely rányomta bélyegét az építészetre, a politikára, a gazdaságra, a kultúrára és az életmódra is: a maffia egyik kedvelt hotele, a Nacional, az art deco stílusban épült Amerika ház, Lopez Serrano épület, a Bacardi épület. Rövid szabadidő, majd késő délután transzfer a havannai repülőtérre, és este hazautazás Budapestre egy átszállással.

14. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a késő esti órákban.Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a program egyes elemeinek megvalósítását és a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.

Minimum létszám: 12 főA kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

Karib-tegeri kaland-kalózkodás - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Reneszánszát éli a kerékpározás, egyre többen töltik szabadságukat két keréken. Jogos a lelkesedés, így lehet egy országot a legjobban megismerni!

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
A szórakoztató, titokzatos és rendkívül szép Kuba olyan desztináció, mely minden világjáró bakancslistájának élén szerepel.

Szivarfüstbe burkolózva - OTP Travel Utazási Iroda
A szivarozás szerelmesei biztosan ismerik azt az érzést, amikor a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva hátradőlnek a székben és a fényűző szivarfüstbe burkolózva mélyednek el gondolataikban

8 érdekes és kevéssé ismert tény Kubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba híres klasszikus autóiról, tengerpartjairól, zenéjéről és szivarjáról, de a következő tényeket kevesen ismerik.

Cuba Libre - a szabadság íze - OTP Travel Utazási Iroda
Jellegzetes ital, melyet Havannától Helsinkiig lelkesen kortyolgatnak, ez pedig nem más, mint a Cuba Libre.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba közkedvelt célpont, különleges koktélok, sok zene és tánc - többnyire ezek jutnak elsőre eszünkbe erről a különleges kalandokat kínáló országról.

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
  • utazás repülőgéppel Budapest – Havanna – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 2 éjszakai szállás helyi három-, 10 éjszakai szállás helyi négy- és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
  • a körutazás alatt 8 ebéd, Trinidadban és Cayo Santa Maríán all inclusive ellátás
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
  • kubai turistakártya (vízum) díja
  • helyszínen fizetendő szervizdíj: kb. 65 EUR/fő
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Elhelyezés

Szállás leírás

A körutazás alatt 10 éjszakai szállás helyi négy- és ötcsillagos szállodákban, kivétel Camagüeyben, Playa Santa Luciában, ahol 2 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Kubában a hotelek egyszerű berendezésűek, elmaradnak az európai sztenderdek és kategória besorolástól. A szobák kilátását, illetve a szállodán belüli elhelyezkedését nem tudják előre garantálni, a szobák a kertre, tenger felé, illetve a szervízútra is nézhetnek. A kilencvenes évek óta nagy felújítások és szállodai beruházások nem történtek, a szobák és fürdőszobák sokszor gyenge kivitelezésűek, a fa bútorok kopottak, a párás levegő erősen igénybe veszi a berendezéseket, így emiatt gyakori a rozsda, penész. Az esetleges gyengébb szállodai minőséget ellensúlyozza a látnivalók sokasága, a kubai hangulat és a gyönyörű tengerpart.

AZ UTAZÁSRA SPECIÁLIS UTAZÁSI FELTÉTEL VONATKOZIK!

Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli +8 ebéd
****-*****-os szállodában
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető
Trinidadban és Cayo Santa Maríán all inclusive ellátás

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.