Élmények a világ körül

WACHAU, SALZBURG ÉS A SALZKAMMERGUTI TÓVIDÉK

Katalógus ár: 229 000 Ft/fő-től

Ajánlat leírás

Csoportos autóbuszos körutazás magyar idegenvezetéssel

 

Az alsó-ausztriai Duna völgyének Krems an der Donau és Melk közötti, mintegy 35 km-es szakaszát Wachaunak nevezik, ahol a folyó útját több száz méter magas hegyek szegélyezik, a hegyoldalakat teraszosan megművelt szőlőültetvények díszítik. Az Alpok északi lábánál fekvő Salzburg Európa egyik legszebb városa. A barokk óváros templomtornyaihoz szinte háttérként emelkedik a magasba a Mönchsberg szikláin tornyosuló Hohensalzburg vára, mely Közép-Európa legnagyobb, ép állapotban fennmaradt erődje. A vár és a Salzach folyó közé ékelődő történelmi városközpont bájos utcáival, díszes kovácsoltvas cégéreivel, tágas tereivel, patinás templomaival páratlan élményt kínál az ide látogatóknak. Salzkammergut ragyogóan kék vizű tavaival, alpesi jellegű hegyeivel, tóparti üdülőhelyeivel Ausztria kedvelt turisztikai régiója. A tavakkal tarkított hegyvidéki táj tavasztól őszig kiváló célpont a térség néhány gyöngyszemének felfedezéséhez, legyen az a mesebeli Hallstatt, a patinás fürdőváros, Bad Ischl, vagy a búcsújáró templomáról híres St.Wolfgang.

1. nap: Budapest – Győr – Hegyeshalom – Krems an der Donau – Dürnstein – Linz

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, rövid pihenőkkel Hegyeshalom irányába. Az első látványosság a göttweigi bencés apátság, mely a Dunától néhány km távolságban, egy több mint 400 méter magas hely tetején magasodik. Csodálatos innen a kilátás a Wachau völgyére. A kolostort látványa miatt a dél-itáliai Monte Cassinóhoz szokták hasonlítani. Az 1083-ban alapított kolostor a történelem folyamán többször megsérült, a XVIII. században épült újjá mai formájában a leghíresebb osztrák barokk építész, Johann Lucas von Hildebrant tervei alapján. Séta a kolostor udvarán, majd szertartás függvényében látogatás a templomban, melynek barokk bútorzata, főoltára, festett üvegablakai lenyűgözőek.
Látogatás Krems an der Donau-ban, mely a Wachau völgyének legjelentősebb városa. Középkori kiváltságainak és a dunai kereskedelemnek köszönhetően egymást érik a gótikus és barokk építészeti emlékek, az ősi templomok és kolostorok. Az 1994 óta egyetemi városban tett főtéri séta során a városkapu és a XV. századi eredetű városháza tekinthető meg kívülről, majd szertartás függvényében látogatás a Szent Vitus-plébániatemplomban és a piarista templomban.
Rövid szabadidő a városban, ebéd egyénileg.
Délután utazás Dürnsteinbe, ahol az Ágoston-rendi kolostor és templom megtekintésére nyílik lehetőség. A meredek sziklák között meghúzódó, fallal körülvett város kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe. Az eredetileg gótikus kolostort a XVIII. század első felében a kor híres építészeinek bevonásával barokk épületegyüttessé alakították át, melynek sikerült megtartania visszafogottságát, emberléptékű méreteit. A Dunára néző kilátóterasz szoboralakjai, puttói különleges látványt és barokkos játékosságot idéznek. Utazás a szállásra, útközben elhaladva a willendorfi Vénusz régészeti lelőhelyi közelében. A világhírű 11 cm-es, 30 ezer éves termékenységszobor a Bécsi Természettudományi Múzeumban látható. Késő délután a szobák elfoglalása. Fakultatív vacsora a szállodában.

Wachau, Salzburg és a Salzkammerguti tóvidék - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

2. nap: Maria Taferl – Artstetten – Linz – Wels

Reggelit követően utazás a Maria Taferl búcsújáró helyre, mely a Duna északi partján fekszik A Maria Taferl székesegyház festői környezetben, egy 233 méteres magaslaton épült, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Duna-völgyén és a Mostviertel dombságán át egészen az Alpok vonulatáig.
A következő állomás a hatalmas park közepén álló artstetteni kastély, mely az Osztrák-Magyar Monarchia sorsfordítói éveinek állít emléket. A hét hagymakupolás toronnyal rendelkező kastély egykor Ferenc Ferdinánd nyári rezidenciájául szolgált. A szarajevói merényletben elhunyt trónörökös herceg élete és munkássága elevenedik meg falai között. A középkori eredetű épület 1823-tól a Habsburg családhoz tartozik, a dinasztia örököseinek tulajdonában áll és napjainkban elsősorban múzeumként működik, az uralkodócsalád emlékét kívánja megőrizni állandó és időszaki kiállításokkal. A főherceg és felesége, Chotek Zsófia földi maradványai a kastélyparkban épült kriptában kerültek elhelyezésre.
Továbbutazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, a Duna által kettéosztott Linzbe, mely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A város főtere egyike Ausztria legszebb tereinek. Informatív séta Linz óvárosában és a Duna partján. Szertartás függvényében a székesegyház megtekintése. Szabadidő, ebéd egyénileg. Délután látogatás Wels városában, mely Linz után Felső-Ausztria tartomány második legnagyobb városa. A Traun folyó partján található város már az ókorban és a középkorban is fontos szerepet töltött be. Kellemes belvárosi séta során látható a város főtere, amely sokak szerint Ausztria legegységesebb és legszebb óvárosi főtere. Kívülről tekinthető meg a császári vár, ahol I. Miksa, az utolsó romantikus császár hunyt el, valamint a Salome Alt ház, és az ún. „Gyémántos” ház.
Visszautazás a szállásra. Fakultatív vacsora a szállodában.

3. nap: Salzburg

Kijelentkezés a szállodából, majd utazás Salzburgba. Gyalogos városnézés a templomok városában, melyet Mozartstadtnak is neveznek, mert a híres barokk zeneszerző szülővárosa és hosszú ideig lakóhelyéül is szolgált, így mindenütt megtalálhatóak a Mozart emlékét őrző látnivalók. Salzburg óvárosi részét az UNESCO 1997-ben nyilvánította a Világörökség részévé. A Mirabell-kastély szobrokkal, szökőkutakkal, virágágyásokkal színesített parkján keresztül vezet az út a Salzach folyóhoz, amelyen az átívelő hidak legtöbbje Salzburg szívébe, az óvárosba vezet, melynek hangulatát a szűk régi utcák, a fenséges terek, a hercegérseki palota, a barokk stílusú dóm és a vár határozzák meg.
A sétát követően szabadidő a városban, melynek keretében egyénileg sétát tehetnek a különleges cégérekkel díszített sétálóutcában, vagy látogatást tehetnek a várhegyen magasodó Hohensalzburg várában (a belépő és a felvonó ára a helyszínen fizetendő).
Délután a hellbrunni kastélypark és vízijáték megtekintése. Szobrokkal, apró tavakkal teli kertje a reneszánsz életörömöt kifejező szökőkútrendszeréről vált ismertté, melynek lényege, hogy a legváratlanabb pillanatokban tör elő a víz a szoboralakokból, vagy akár a padokból, megtréfálva a látogatókat. Rövid szabadidőt követően utazás a szálláshelyre, a szállás elfoglalása.
Fakultatív vacsora a szállodában.

Wachau, Salzburg és a Salzkammerguti tóvidék - csoportos autóbuszos körutazás - OTP Travel utazási iroda

4. nap: St.Gilgen – Zwölferhorn – St.Wolfgang – Bad Ischl – Hallstatt

Reggelit követően utazás a Fusclsee mellett elhaladva a Wolgang-tó északi partján fekvő bájos St.Gilgenbe. A séta érinti a műemlékvároska mesebeli főterét, valamint kívülről látható Mozart édesanyjának szülőháza is.
Kedvező időjárás esetén páratlan élményben lehet része annak, aki a kabinos felvonóval megteszi a hegyre vezető utat, a magaslatról felfedezheti fel a Salzkammergut tavainak csodálatos panorámáját (Wolfgangsee, Mondsee, Fuschlsee). A Zwölferhorn felvonó díja a helyszínen fizetendő. Aki nem kíván a felvonóval utazni, szabadidő keretében St.Gilgen városát fedezheti fel.
A Wolfgang-tavat megkerülve a következő megálló a tóparti St.Wolfgang, mely már a XII. században zarándokhely volt. A városképet uraló gótikus Búcsújáró templom fehérre festett, vaskos tornyát jellegzetes harang formájú sisak fedi. A templom legértékesebb műalkotása a Michael Pacher tervezte szárnyasoltár, a gótikus egyházi művészet egyik legszebb alkotása. Rövid szabadidő, ebéd egyénileg.
Továbbutazás a békebeli hangulatú fürdővárosba, Bad Ischlbe, mely a Habsburg család nevével szorosan összefonódik. Az Ischl folyó partján tett séta során fedezhető fel a történelmi szempontból is kiemelkedő szerepet játszó város és a Császárvilla épülete. Ferenc József több mint 60 éven át minden nyarát itt töltötte. Az édesanyjától, Zsófia főhercegnőtől nászajándékba kapott épületben tartották Ferenc József és Erzsébet (Sisi) eljegyzését 1853-ban. Az eljegyzés után néhány évvel neoklasszicista stílusban átépítették, jelentősen kibővítették, új szárnyakat építettek hozzá, melynek eredményeképpen az épület alaprajza E betűt vett fel. A festői környezetben lévő Kaiservilla a szépen gondozott, gyönyörű park közepén található, mely gyaloghídon közelíthető meg. A látogatók betekintést nyerhetnek Ferenc József mindennapjaiba, köszönhetően a korhűen megőrzött fogadószobáknak és lakóhelyiségeknek. A biedermeier berendezésű villa folyosóin számos tükör, a császárné fotói, tájképek, valamint számos vadásztrófea csodálható meg. A délután hátralévő részében látogatás Salzkammergut legdélebbi tópartján épült Hallstattba. A fjordszerűen kanyargó Hallstatti-tavat 2-3000 méteres hegyek veszik körbe, ezért festői környezete miatt Hallstattot az egyik legbájosabb településének tartják, mely vaskori leletei miatt az UNESCO Világörökség része. A belvárosi séta során elragadó látványt nyújtanak az egymás fölé épített, virágoktól színes erkélyes épületek, a vízparti evangélikus templom karcsú neogótikus tornya és a hegyoldalba épült gótikus katolikus plébániatemplom.
Visszautazás a szállásra. Fakultatív vacsora a szállodában.

5. nap: Melk – Hegyeshalom – Győr – Budapest

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd utazás Melkbe, az osztrák barokk legjelentősebb egyházi épületéhez. Látogatás a melki bencés apátságban, mely az UNESCO Világörökség részeként a wachaui kultúrtáj egyik leglátványosabb nevezetessége. Már több, mint 1000 éve Alsó-Ausztria szellemi és kulturális központja, a pompás barokk stílusú épületegyüttes a Duna mentén, csodálatos természeti tájba ágyazva már messziről látható. Világhírű kolostori könyvtára, pompás díszítésű temploma egyházi relikviákkal, csodálatos angolparkkal méltán bűvöli el a látogatókat.
A látogatást követően hazautazás kisebb pihenőkkel Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Min. létszám: 30 fő


OTP Travel Utazási Iroda

Enikő

OTP Travel - Kaposvár
Széchenyi tér 2.
ebraun@otptravel.hu
Telefon: +36-82-415-999

Vegye fel a kapcsolatot Enikővel!

OTP Travel Utazási Iroda

Attila

OTP Travel - Győr
Bajcsy Zs. út 52/b.
arenczes@otptravel.hu
Telefon: +36-96-311-249

Vegye fel a kapcsolatot Attilával!

Adventi szokások és hagyományok - OTP Travel Utazási Iroda
Advent elvarázsol mindenkit!

Izraeli kisokos | OTP Travel Utazási Iroda
Izraelben is vannak olyan szokások, amelyek számunkra kissé furcsának tűnhet. Összeszedtünk néhányat.

Krakkó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A vásárlástól a városnézésig Krakkó ezernyi élménnyel szolgálhat. járja be velünk Krakkó és környékének legfontosabb nevezetességeit!

Fedezze fel Pozsonyt! - OTP Travel Utazási Iroda
Pozsony szerelem első látásra, egyedi stílusa, kultúrája és a történelmi múltja páratlanná teszi.

Drezda, Németország Firenzéje - OTP Travel Utazási Iroda
Drezda, Európa egyik legnagyobb barokk városa igazán gyönyörű, ismerje meg velünk!

Szlovák sajtok nyomában - OTP Travel Utazási Iroda
Északi szomszédaink erősek a sajtgyártásban. Ismerje meg a szlovák kézműves tejipar remekműveit!

Csehország | Kutna Horá Csonttemplom - OTP Travel Utazási Iroda
Egy órányi autóútra Prágától, Kutna Hora városában található a Kostnice Sedlec, azaz a Csonttemplom.

Szlovákia | Bajmóc ékköve: a vár - OTP Travel Utazási Iroda
A Bajmóc Szlovákia egyik legjelentősebb műemléke. Fedezze fel velünk ezt a számos viszontagságot túlélt csodát!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák vagy panziók kétágyas szobáiban
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Családi élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Fantasztikus élményeket rejteget Egyiptom!

Madinat Makad ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
Madinat Makadi Hurghada új, virágzó üdülőnegyede.

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
A szórakoztató, titokzatos és rendkívül szép Kuba olyan desztináció, mely minden világjáró bakancslistájának élén szerepel.

Szivarfüstbe burkolózva - OTP Travel Utazási Iroda
A szivarozás szerelmesei biztosan ismerik azt az érzést, amikor a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva hátradőlnek a székben és a fényűző szivarfüstbe burkolózva mélyednek el gondolataikban

Dubai ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
Így tud most utazni, ha Hurghadára vágyik.

Adatok betöltése folyamatban...

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
   
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák vagy panziók kétágyas szobáiban
   
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépővel
 • magyar idegenvezető
 • audioguide használata a kirándulás során
   

Az ár a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • félpanzió felára
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás