Élmények a világ körül

Keresés

EGYIPTOMI KALANDOK ÜDÜLÉSSEL HURGHADÁN

Katalógus ár: 1 589 000 Ft/fő

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás és hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel

Fedezze fel Egyiptom ősi történelmének és vibráló kultúrájának csodáit egy felejthetetlen utazás során Kairóban, Gízában, Alexandriában, Karnakban, a Királyok-völgyében és Luxorban. A gízai ikonikus piramisoktól a karnaki fenséges templomokig merüljön el a fáraók csodájának időtlen varázsában. Járja be Kairó nyüzsgő utcáit, ahol a múlt találkozik a jelennel a látnivalók és hangok örvényében. Fedezze fel Alexandria mediterrán báját, ahol egykoron a világ hét csodájának egyike állt. Az ókori csodákon átívelő kaland csúcspontjaként pihenjen a Vörös-tenger partján, a napsütötte Hurghadában. Akár a régészeti kincsek felfedezése, akár a tengerparti pihenés vonza, Egyiptom a felfedezés és a nyugalom varázslatos keverékével csalogatja.

Előkészületben: 2024. október, december

1. nap • Budapest – Kairó

Elutazás közvetlen járattal Budapestről Kairóba a kora délutáni órákban. Érkezést követően transzfer a szállodába. Négy éjszakai szállás reggelivel Kairóban.

2. nap • Kairó – Gíza

A korai reggelit követően a gízai piramisok megtekintése kívülről. Az Óbirodalom korából származó három piramis – Kheopsz (Hufu), Khephrén (Hafré) és Mükerinosz (Menkauré) – közül a legnagyobb a Kheopsz-piramis, melynek 146,5 méter volt egykori magassága. A hatalmas fennsíkon további emlékek találhatók: templomok, a királyi család és előkelőségek masztabái, kisebb piramisok, sírhelyek, a halottkultusszal kapcsolatos építmények és az oroszlán testű, emberfejű 20 méter magas Szfinx. Ezután látogatás a Közel-Kelet legrégebbi és legismertebb múzeumában, az Egyiptomi Múzeumban, mely felbecsülhetetlen értékeket őriz az ókori egyiptomi civilizáció múltjából. Visszatérés a szállodába.


Egyiptom, üdüléssel Hugrhadán - OTP Travel utazási iroda

3. nap • Kairó

A látnivalók felkeresésének folytatása az ezer minaret városában. Látogatás a nemrégiben nyílt Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumában, ahol megismerhető az ország történelme a predinasztikus kortól napjainkig, valamint a itt láthatók a királyi múmiák is. Később az egyiptomi kereszténység emlékeinek felkeresése a kopt-negyedben. Itt található a VII. században épült impozáns Függő Templom, melyet Szűz Mária dicsőségére emeltek. A templom előkertjében keresztény jeleneteket ábrázoló mozaik képek láthatók. Keskeny utcákon haladva lehet eljutni a Szent Szergiusz- templomhoz, mely a Szent Családról szóló legendának köszönheti ismertségét. A legenda szerint arra a rejtekhelyre épült, ahol Mária, József és a kis Jézus talált menedéket Heródes üldöztetése elől. Később látogatás a Citadellában, melyet eredetileg Szaladin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. A Mohamed Ali mecset megtekintését követően szabadprogram a Khan el-Khalili bazárban. Szállás Kairóban.

4. nap • Kairó – Alexandria

Korai reggelit követően egész napos kirándulás Alexandriába, melynek egykori pharoszi világítótornya és ókori könyvtára alapozta meg hírnevét. Séta a Nagy Sándor alapította városban: a Qaitbey erőd, a római amfiteátrum, a katakombák és Pompeius oszlopa, valamint a Mediterrán-tenger partján található Montaza kert megtekintése. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Visszatérés Kairóba.


Egyiptom, üdüléssel Hugrhadán - OTP Travel utazási iroda

5. nap • Kairó – (Memphisz – Szakkara) – Luxor

Reggeli, majd szabadprogram, lehetőség a szállodai wellness szolgáltatásainak igénybevételére, pihenés a medencénél. Félnapos fakultatív kirándulás a Memphiszbe, majd Szakkarába, mely közel 7 km hosszan elnyúló területével az egyik legnagyobb királyi nekropolisz, ahol számos piramis és masztaba található az első dinasztiától az utolsó dinasztia koráig. A legjelentősebb köztük a Dzsószer fáraó lépcsős piramisa, mely Imhotep építész tervei alapján készült, akit később istenként is tiszteltek. Az esti órákban elutazás repülőgéppel Kairóból Luxorba, mely egykor a Théba nevet viselte. Transzfer a szállodába, pihenés és két éjszakai szállás reggelivel Luxorban.

6. nap • Luxor – Karnak – Királyok-völgye

Reggeli, majd látogatás a Nílustól keletre található luxori templomban, melyet III. Amenhotep kezdett építeni az i.e. XIV. században. Később a karnaki templomkomplexum megtekintése, mely három templomkörzetet – Ámon-Ré, Mut és Montu – foglal magában több kisebb templommal együtt. Az építése folyamatos volt, mind bővítették az i.e. XX. századtól a görög-római korig, közel 30 fáraó uralkodása alatt, a legnagyobb és legfontosabb vallási helyszíne az ókori Egyiptomnak. Délután a nyugati part nevezetességeinek felkeresése: a Memnon kolosszusok, majd Deir el-Bahari néven is ismert Hatsepszut királynő halotti temploma és a legendás Királyok völgyének megtekintése. A fáraók a temetkezési helyüknek ezt az akkor nehezen megközelíthető és könnyen őrizhető völgykatlant választották. A sziklák közé ékelődő völgyek sokaságában a királysírok szétszórva helyezkednek el. Három sírkamra felkeresése. Azonban a legdíszesebb sírok (I. Széti, V. és VI. Ramszesz, Tutanhamon) csak kiegészítőjeggyel, helyszíni fizetéssel tekinthetők meg, a kamrák aktuális nyitva tartásának függvényében.


Egyiptom, üdüléssel Hugrhadán - OTP Travel utazási iroda

7. nap • Luxor – (Abüdosz – Dendera)

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Abüdoszba és Denderába. Látogatás Abüdoszban, a szent városban, Ozirisz kultuszának központjába, I. Széthi templomának megtekintése. Továbbutazás a denderai Hathor templomához, mely i.e. IV. századból származik és az egyik legdíszesebb szentély. 17 méter magas díszes oszlopcsarnok, domborművek és kripták sora várja a látogatót. Innen származik a Louvre-ban található denderai zodiákus is, melyet egy gyűjtő a XIX. században a mennyezetből vágatott ki és szállíttatta Franciaországba. A program ebédet nem tartalmaz.

8. nap • Luxor – Hurghada

Transzfer Hurghadára (kb. 4-5 órányi autóút), mely az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Négy éjszakai szállás all inclusive ellátással Hurghadán.

Egyiptom, üdüléssel Hugrhadán - OTP Travel utazási iroda

9-11. nap • Hurghada

Pihenés és szabadprogram a tengerparton.

12. nap • Hurghada – Kairó – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás átszállással Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.Minimum létszám: 15 fő

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Egyiptom - Nílus menti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

Egyiptom - Alexandria varázslatos városa - OTP Travel Utazási Iroda
Alexandria városa a történelemrajongók fellegvára. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom különleges szegletét, mely egykor a híres Alexandriai világítótoronynak adott otthont.

Egyiptom - Kairó kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó nyüzsgő nagyvárosának forgatagában lenyűgöző építészeti csodákra bukkanhatunk. A várossal szinte összefonódva a gízai piramisok őrzik a régi kultúrák megfejthetetlen titkait.

Ras Mohammed: a földi paradicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm El Sheikhtől délre, a Sínai-félsziget legdélebbi csúcsánál fekszik a kivételes szépségű Ras Mohammed.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Sármos Sharm - OTP Travel Utazási Iroda
Annyi fantasztikus látni- és tennivaló van itt, hogy nehéz választani!

Tengerparton Egyiptom
Víz alatti és sivatagi kalandok, egzotikus élmények és gyönyörű szállodák kényeztetnek a Vörös-tenger varázslatos partvidékén.
 

Hurghada | strandok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Vörös-tenger legjobb egyiptomi strandjai az egész család számára kellemes kikapcsolódást ígérnek.

Halászfaluból turistaparadicsom | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az egyiptomi Hurghada néhány évtized alatt vált az ország legnagyobb üdülőközpontjává. A Vörös-tenger partján fekvő város ma a napsütésre vágyó turisták paradicsoma.

Hurghada | programok | Egyiptom | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Hurghada az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Vörös-tenger partján. Ismerje meg velünk ezt a sokoldalú úti célt!

Családi élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Fantasztikus élményeket rejteget Egyiptom!

Madinat Makad ismét várja Önt! - OTP Travel Utazási Iroda
Madinat Makadi Hurghada új, virágzó üdülőnegyede.

Sharm el Sheikh - Egyiptom - utazási ajánlatok OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh-i nyaralás, fantasztikus egyiptomi utazások

Képek
Adatok betöltése folyamatban...

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Kairó – Luxor és Hurghada – Kairó – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • vízumdíj
 • 11 éjszakai szállás helyi ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel, valamint 4 alkalommal ebéd, Hurghadán all inclusive ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel, magyar idegenvezető

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • fakultatív programok
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 7-9 USD/fő/nap)
 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  • Szakkara
  • Abüdosz – Dendera

Elhelyezés

Szállás leírás
11 éjszakai szállás helyi ötcsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel, valamint 4 alkalommal ebéd, Hurghadán all inclusive ellátás.

Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Körutazás és tengerpart
Repülős utazás
Reggeli + 4 alkalommal ebéd, Hurghadán all inclusive ellátás
*****-os szállodában
Repülőtéri transzfer
Belépőjegyek
Magyar nyelvű idegenvezető

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.